Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיצד ניתן לבדוק אם בת הזוג שלי יהודיה או לא?

THE-ONE
שימו לב! השרשור הזה בן 4079 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שבת שלום וחג שמח.

הסיפור הוא כזה, אני יוצא עם בחורה רוסיה כבר קרוב לחצי שנה, היא חמודה, חכמה, מלומדת (מהנדסת), עם עבודה טובה,

אכפתית, אוהבת וכו'.

הקשר מתהדק לאט לאט ובגילאים שלנו (אני אוטוטו 30, היא אוטוטו 32) כבר מתחילים לחשוב על למסד את הקשר ולראות

דברים לטווח הארוך.

לא יצא לנו מעולם לדבר מה היא חושבת על הדת ומה הזיקה שלה לנושא. חשוב לי שאם בסופו של דבר הקשר ילך לכיוון רציני

כלומר, מעבר לגור יחד, חתונה וכל החבילה, אני חייב לדעת אם היא יהודיה או לא כיון שחשוב לי שילדיי יהיו יהודים כדת וכדין.

הבעיה היא שאיני יודע איך לרמוז, לשאול, להבין בצורה עדינה, אם היא יהודיה או לא. זכור לי שפעם היא נתנה לי לראות את תעודת

הזהות שלה ולא היה שם בכלל "לאום" משמע, דרך תעודת הזהות שלה אין אפשרות לדעת.

אודה מאוד אם תוכלו לעזור לי לבדוק זאת בדרכים עדינות ע"מ שהיא לא תיפגע מעצם השאלה. אם הייתי גיי, הנושא היה כ"כ פשוט, סעומו!!

שנה טובה לכולם ותודה למגיבים. ליאור.

Twincharger Stratified Injection

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 349
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

תתחיל בשם משפחה .. דיי קל, לפחות עבורנו הרוסים, לדעת מהו שם יהודי ומה לא. מעבר לזה, מה הבעיה לשאול ? אם אתם בשלב כה מאוחר של הקשר שום דבר לא אמור להוות בושה.

אגב, אתה יכול לגלות בעקיפין. למשל, שאל אותה על דעתה לגבי ברית מילה לילדים. אולי זה מה שיפתח שיחה על הנושא. :roll:

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי מה שידוע לי, למי שיהודי רשום בתעודת זהות ליד תאריך הלידה הלועזי גם תאריך העברי.

חוץ מזה, אם היא לא יהודייה, היא תמיד יכולה להתגייר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה בן 30 בקרוב.

הקשר מתחיל להיות חשוב לך למחשבות כאלו , למה שלא תשב איתה בצורה בוגרת ותשאל אותה?

תגיד לה מאיפה אתה בא, שזה חשוב לך לטווח הארוך וכו.

גם אם היא לא והקשר חזק - אפשר למצא פיתרון. (או מצידה , או מצידך).

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תתחיל בשם משפחה .. דיי קל, לפחות עבורנו הרוסים, לדעת מהו שם יהודי ומה לא. מ. :roll:

לא בהכרח. השם מגיע מצד האב, היהדות מצד האם.

כנראה שבמסגרת תהליכי מיסוד הקשר הדבר הפשוט ביותר הוא להיות ישיר, אם הקשר חשוב גם לה סביר שהיא תשתף פעולה. הבעיה היא שאם לרבנות יש ספק כלשהו ביהדותה אתם בצרות. אני יכול לומר לך שהשאלות של הרבנות יכולות להיות מוזרות ומרגיזות.

וכמובן - השלב הראשון היא הצצה בתעודת הזהות שלה, אני בטוח שגם אם אינך רוצה להעלות את הנושא באופן ישיר תוכל למצוא תירוץ לקבל אותה לידך לכמה דקות. יש שם סעיפי דת ולאום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם המחשבה על חתונה כבר מרצדת, רמוז לה על ענין חתונה עם רב ורישום ברבנות. אם היא מודעת למשהו בעייתי, היא אמורה להביעה את עמדתה.

בכל מקרה, כשתגיעו לרבנות, את העבודה המחקר יעשו הרבנים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא בהכרח. השם מגיע מצד האב, היהדות מצד האם.

כנראה שבמסגרת תהליכי מיסוד הקשר הדבר הפשוט ביותר הוא להיות ישיר, אם הקשר חשוב גם לה סביר שהיא תשתף פעולה. הבעיה היא שאם לרבנות יש ספק כלשהו ביהדותה אתם בצרות. אני יכול לומר לך שהשאלות של הרבנות יכולות להיות מוזרות ומרגיזות.

למרות שאם היא יהודיה, הרבנות לא אמורה להוות מכשול, תקן אותי אם אני טועה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני יכול לומר לך שכאשר אחותי ניגשה להרשם ברבנות - ולא היה שום ספק ביהדותה - היה שם מי שהעלה תהיות מוזרות ביותר. וזה היה לפני למעלה מ-20 שנה, אם קרה משהו מאז הרי הוא שהרבנות השחירה. מצד שני - פקיד הרישום שרשם אותי ואת אשתי, וראה מאיזה מוצא אנחנו (שנינו צברים, אבל הורי מצפון אירופה והורי אשתי מצפון אפריקה) - הוא לא היסס לשאול אם אין בינינו קרבה משפחתית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם המחשבה על חתונה כבר מרצדת, רמוז לה על ענין חתונה עם רב ורישום ברבנות. אם היא מודעת למשהו בעייתי, היא אמורה להביעה את עמדתה.

בכל מקרה, כשתגיעו לרבנות, את העבודה המחקר יעשו הרבנים.

.

חתונה לא על הפרק לפחות בשנה הקרובה. אולי בשנה הבאה שזה כבר יהיה מתבקש. חשוב לי קודם לסיים את התואר

ולבסס את עצמי עוד קצת (למצוא עבודה יציבה, פוטרתי לפני כחודש עקב קיצוצים) כך שחתונה לא נראית בעתיד הקרוב לפחות.

הבחורה רצינית ואם אשאל אותה, אני יודע שהיא תענה לי בכנות ובלי משחקים, הבעיה היא שיחד עם זאת היא מאוד רגישה

ונוטה לקחת ללב ולהעלב לא מעט, ככה שאין לי ספק שהיא תעלב בטירוף ותעשה לי פרצופים כאילו אני מתכוון לפסול אותה על הסף

במידה והיא לא יהודיה (להתגייר זה לא כואב).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

...כיון שחשוב לי שילדיי יהיו יהודים כדת וכדין.

אם אפשר לשאול מדוע ציינת דווקא את זה

לא אמרת, אני יהודי וחשוב לי להתחתן עם יהודיה

לא אמרת חשוב לי להתחתן כדת משה וישראל

ציינת ספציפית ילדים, אתה פוחד שחייהם יהיו קשים מנשוא אם הם לא יהיו יהודיים?

האם היא חוגגת את כל החגים היהודיים?

האם היא אוכלת כשר? (האם אתה אוכל כשר?)

אם היא היתה יהודייה, היית מציע לה נישואים היום?

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אפשר לשאול מדוע ציינת דווקא את זה

לא אמרת, אני יהודי וחשוב לי להתחתן עם יהודיה

לא אמרת חשוב לי להתחתן כדת משה וישראל

ציינת ספציפית ילדים, אתה פוחד שחייהם יהיו קשים מנשוא אם הם לא יהיו יהודיים? כל עוד החיים שלהם במדינת ישראל אז בוודאי. אם הם לא יהיו יהודים יהיה להם קשה יותר. למרות שככל שהזמן חולף, תנאי המחיה בארץ מתדרדרים עוד ועוד, יוקר המחיה פה והגזל והעושק של האזרח החילוני הממוצע כבר עברו מזמן את ההגדרה לפשע. אני לא מאמין שאגדל את הילדים שלי, החיים שלהם יהיו קלים ולא קשים כמו שלי.

האם היא חוגגת את כל החגים היהודיים? ממש לא.

האם היא אוכל כשר? (האם אתה אוכל כשר)ממש לא.

האם היא היתה יהודייה, היית מציע לה נישואים היום? לא. מסיבות שונות שציינתי לפני כמה דקות, זה לא רלוונטי היום בכל מקרה אך בבוא העת זה יהיה רלוונטי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נניח והיא לא יהודייה, אתה תהיה מוכן לוותר על קשר עם מישהי שאתה אוהב ורוצה להתמסד איתה בגלל דבר כזה?

לדעתי זה מגוחך.

מסכים איתך, אבל כל עוד אתה חי במדינת ישראל, אני חייב להיות מציאותי ולא פנטזיונר ששם את האהבה כערך ראשון ולהתעלם

מהעובדה שהחיים פה יהיו הרבה יותר קשים ומסורבלים לילדיי, ותאמין לי שזה הדבר האחרון שהם צריכים, עוד קשיים. החיים פה מספיק קשים בשביל לקבל עוד HARD TIME בחסות המדינה ומוסדות הדת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אמנם אני יהודי אך יש לי לא מעט חברים שאינם יהודים, איכשהו יצא כך שכל הבנות שיצאתי איתן לא יהודיות(צירוף מקרים, לא בחרתי בכוונה :-D ) ואני לא רואה שהם נתקלים בקשיים מהיותם גויים.

אני בעצמי רוסי ורוב האנשים שיש לי איתם אינטרקציה מופתעים לגלות אחרי זמן מה של היכרות שאני בכלל יהודי מה שאומר שעד אותו הרגע היו בטוחים שאינני יהודי ושוב, הדבר לא הקשה עליי בכלל. ויוצא לי לבלות לא מעט זמן בחברת אנשים מהסוג היותר 'שכונה' ולעולם לא נתקלתי בבעיות מעצם כך שאני כביכול לא יהודי.

אולי יש דברים שאני לא יודע אבל בכל אופן לא רואה יותר מדי קשיים שצצים בדרך. מה גם, בצבא תמיד אפשר להתגייר(או קודם לכן אם זה כל כך קריטי). בבית הספר כדי שילדים לא יקניטו וכו', הילדים יכולים לומר שהם כן יהודים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא הבנתי מי מבינכם לא אוכל כשר

עצם זה שאתה פה בשבת אומר שדתי גדול אתה לא, אז אני לא מבין למה היא חייבת להיות יהודיה

תן לי נקודה אחת (או יותר :p) למה החיים של הילדים יהיו קשים יותר אם לא יהיה רשום להם יהודי בת.ז.

אני לא מצליח לחשוב על אחת כזו כרגע.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...