Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 349
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ערן - אתה לא צריך להיות נבוך בשם החברה. מי שצריך להיות נבוך הוא פותח השרשור. אם הוא מתכוון להתחתן עם אותה אשה מוטב שילמד להיות גלוי אתה ושהיא תלמד להיות גלויה אתו. לא מדובר באיזה סוד מהילדות שלא ישפיע על חייהם המשותפים, אלא על נושא בעל משמעות עצומה, אם לא בהחלטה על הקמת משפחה אז על התהליך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בישראל יש קשר הדוק בין שיוך לאומי לשיוך דתי, למוסדות הדת תפקיד חשוב גם בחיים האזרחיים, והמערכת הרבנית הופכת נוקשה מיום ליום.

איזה חלק בחיים שלי לוקחים מוסדות הדת? ברור שמערכת הזאת נהפכת לנוקשה יותר מיום ליום, זאת הרי המטרה - להיות אירן 2.

מקסימום מתחתנים בחו"ל. אני למשל לא רוצה שמישהו יזמר לי בחתונה דברים שאני לא מאמין בהם. צריך לעשות דברים שהבן אדם מאמין ולא בגלל המסורת או כי מקובל. וכאשר מאלצים לעשות משהו בכפייה זה הופך אנשים בעלי חשיבה ביקורתית שרוצים להיות חופשיים ולא עבדים ישר להיות אנטי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מתערבים בחיים שלך אפילו אם אינך שם לב. למשל - אתה משלם לרבנות תמורת הכשרת החלב של תנובה או טרה או יוטבתה - ואין לך דרך להתחמק ממס זה. מתערבים לך בתחבורה הציבורית שלא פועלת בשבת. מתערבים לך בקבורה לאחר מותך. מתערבים לך בניהול הצבא. וכל זה לא כולל את הפעולות של הקיצוניים הדתיים שמשליטים טרור, במיוחד נגד נשים.

האמת היא שכנראה יש מדינות בודדות מאוד שבהן אין לממסד הדתי השפעה על חיי היום-יום, אבל אצלנו המצב חמור במיוחד בגלל המיוחד שניתן לכהני הדת בחוק.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בערך כל פעם שישבתי לשיחה עם רוסים השאלה היהודית צצה בשיחה בדרך כלל מהצד שלהם.

תשאל אותה איך הם חגגו חגים יהודים ברוסיה או איך היה היחס אליהם כיהודים ברוסיה.

לשאול אותה על חתונה או ברית מילה זה די שקוף.

אני מכיר אחד שרק האף היהודי שלו עשה לו חיים קשים ברוסיה.

אייל

פורסם
מתערבים בחיים שלך אפילו אם אינך שם לב. למשל - אתה משלם לרבנות תמורת הכשרת החלב של תנובה או טרה או יוטבתה - ואין לך דרך להתחמק ממס זה. מתערבים לך בתחבורה הציבורית שלא פועלת בשבת. מתערבים לך בקבורה לאחר מותך. מתערבים לך בניהול הצבא. וכל זה לא כולל את הפעולות של הקיצוניים הדתיים שמשליטים טרור, במיוחד נגד נשים.

האמת היא שכנראה יש מדינות בודדות מאוד שבהן אין לממסד הדתי השפעה על חיי היום-יום, אבל אצלנו המצב חמור במיוחד בגלל המיוחד שניתן לכהני הדת בחוק.

אתה צודק. מה שקורה למעשה: אנחנו ממנים אותם ונותנים להם כסף וכוח לידיים שיהיה להם קל יותר לשלוט בנו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אתם לא אמורים לאתגר אותו בשאלות בסגנון של למה דווקא יהודיה.

בעיניו ובעיני רוב היהודים בעולם מן הראוי שיהיו נישואי יהודי עם יהודיה. לא משנה גם אם הוא לא מאמין כלל בדת, כל עוד חשוב לו שבאיזה מסמך עלום וצדדי במגירה לא ידועה בעולם יהיה רשום שהוא וילדיו יהודיים - זה מה שמשנה. נושא השרשור שונה לגמרי מ"למה להתחתן עם יהודיה".

היופי בפורום ובמיוחד בOT שאפשר לשאול מה שרוצים, מקסימום לא עונים (או נחסמים ע"י הנהלת הפורום :p)

אני אפילו לא אתווכח איתך על עניין "הרוב" כי אני מניח שאתה צודק.

אני לא חושב ככה, אני חושב שאם טוב לו איתה שיתחתן איתה גם אם היא, לא עלינו, אתאיסטית ואני מציג את דעתי בלי לפחד.

יקירי - אנא נסח מחדש את השאלה.

על השאלה "האם היא אוכלת כשר", היא יכולה לענות בקלות "כן". זה לא אומר שהיא לא אוכלת לא כשר. היא / הוא יכולים לאכול גם כשר וגם לא כשר.

השאלה צריכה להיות האם היא אוכלת אוכל שאינו כשר.

בכוונה הצגתי אותה ככה

כמו שעולה, השואל איננו אדם דתי במיוחד, איננו שומר שבת לכל הפחות והתעניינתי לגבי האם הוא אוכל כשר או שלא

בהנחה שאדם איננו שומר שבת ואיננו אוכל כשר, נראה לי תמוהה שיבחר בבחירת ליבו על בסיס קרטריון יהודיה על פני קרטריון "אני אוהב אותה ואנחנו מתאימים"

לפותח השרשור, עניין זה מדיר שינה מעיניך, גש ודבר איתה על זה, ישיר או עקיף תגיע לנושא וברר.

ממליץ לך לעשות לפני זה עם עצמך תרגיל בדמיון, היא עונה לך "אני מוסלמית", מה אתה עושה?

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

אתה יכול להבין כמה אני "אוהב" את הממסד הזה. אבל אני ישראלי, ולא מוותר על כך - אז אני צריך לחיות עם הממסד הזה (ולהלחם בו בדרכים המקובלות בדמוקרטיה).

דרור - אני לא ידוע מדוע להיות אתאיסטית זה "לא עלינו" - יתכן שהבעיה שלו היא בלאום ולא בדת. וד"א - היא יכולה להיות יהודה או בת כל דת אחרת ולא להאמין. זה לא קשור לשליטה של הרבנות (או מוסדות דת אחרים) בהליכי נישואיה.

פורסם

ציניות לא עוברת טוב מסך הא...

מצטער שלא הובנתי

אני אדגיש, אני אישית היתי מתחתן עם כל אחת שהיתי מרגיש שהיא משלימה אותי וטוב לי איתה ולא משנה לי מה כתוב לה בת.ז.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

דרור - אתה בישראל - והמצב שאתה מתאר מצריך עקיפת הממסד, מה שעלול לגרור כל מיני סיבוכים בירורוקרטיים בהמשך. לא שאני חושב שאתה לא צודק, אבל מהלך כזה מצריך התארגנות ארוכת טווח ונכונות לסבול ריקושטים.

פורסם

נכון, אנחנו מדינה חשוכה, מאוד אפילו (וזה לא בציניות, הלוואי וזה היה)

ועדין אני מכיר זוגות מעורבים ואני לא זוכר ששמעתי מי מהם מתלונן על יותר מידי ריקושטים בנושא, אולי ממש קצת עבודת ניירת על נישואים בחול.

זה לא כמו לנסות להעביר נישואים חד מיניים במשרד הפנים, בהצלחה עם זה

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

אני מכיר אישית כמה וכמה בחורות שלפי ההלכה אינן יהודיות (אימן אינה יהודיה) ומעודי לא שמעתי שזה הפריע להן איכשהו.

הן ילידות הארץ, בוגרות מערכת חינוך ממלכתית, שירות מלא בתפקיד משמעותי, שתיים מהן נשואות ואמהות לילדים שאביהם יהודי.

זה לא מפריע בשום צורה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

זה עלול להפריע מאוד אם ירצו להתגרש, או כאשר הילדים יגיעו לפרקם וירצו להתחתן. אין לזלזל בכוח הרבנות.

פורסם
זה עלול להפריע מאוד אם ירצו להתגרש, או כאשר הילדים יגיעו לפרקם וירצו להתחתן. אין לזלזל בכוח הרבנות.

אז מתחתנים אזרחית או שלא מתחתנים בכלל....

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...