Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יכול לסכם את הת'רד?

על רבנות אני יכול להגיד שהיום הייתי מוותר על התענוג, למרות היותי יהודי כשר למהדרין.

בחיים לא חשבתי שבתור נצר לשושלת רבנים חסידיים מחצר ברסלב אני אעמוד כמו אידיות ברבנות מול שאלה: תוכיח שאתה לא מאומץ.

• תגובות 349
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם אני לא מבין למה חשוב שיהיה רשום שהיא יהודיה או לא, אבל זה כבר עניין שלך.

עכשיו היו אצלנו זוג חברים, שאחות של אישתו של חבר שלי, התחתנה אם ישראלי (שניהם מבוססים, ובעלי משרדי עורכי דין פה בשוויץ ובארץ), היא נסתה להתגייר בשבילו, ראתה באמצע הדרך שזה פשוט לא מתאים לה, הרבה יותר מדי כאב ראש, וריצות רק בשביל שיהיה רשום לה שהיא לא יהודיה, הבעל כל כך נפגע (הוא בעצמו לא שומר ולא כלום) ורצה להתגרש ממנה :shock:

ואני שואל, בשביל מה זה חשוב?

פורסם

עניין של חינוך - כל אחד וערכיו. אדם יכול להיות רחוק מאוד מהדת אבל להיות קשור מאוד ללאום היהודי, וככזה חשוב לו שגם בן\בת זוגו יהיו כאלה.

ומעבר לכך - מתברר כי לדת יש תפקיד חשוב בחיי הרבה אנשים, וכפי שציינתי בהודעה קודמת - גם בלי שיהיו מודעים לכך. להיות נשוי לבן זוג - ועוד יותר מכך לבת זוג - לא יהודים במדינת ישראל פירושו להיחשף להמון צרות ביורוקרטיות, במיוחד לילדי הזוג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אל תחפשו כאן רציונל. כל הורה - בין אם במודע או לא - רוצה שהילדים שלו יגדלו כמוהו. היהדות זה חלק ניכר מההוויה הזו, ולהורה קשה לדמיין ילד גדל לתוך ערכים שונים. זה נראה זר ומנוכר. בדיוק כמו שמשפחות בחו"ל חוזרות לארץ בשביל שהילדים יגדלו לתוך אותם ערכים של ההורים.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אני אפשט לך את כל מה שאמרתי.

תעזוב את הדת בשקט, אם טוב לך איתה לך על זה עד הסוף ואל תדפוק חשבון לאף אחד.

אל תבדוק איתה בגלל המשפחה שלך או בגלל המעגל הקרוב אליך כי זה לא יהיה הוגן. אני לא חושב שאתה היית מרגיש נעים אם היו בודקים אותך.

מה כל כך מפריע לך שהבן אדם רוצה לדעת מיהי האישה שאיתה יחלוק את שארית חייו ?

זה נחמד ויפה שלך לא מפריע מיהי אשתך גם אם דוד שלה הוא שייח מטיף סעודי גזעני, אך אל תתקוף אותו כמו שתקפת בתגובתך הקודמת, זה לא במקום. עוד בנוסף לזה אתה מטיף לו מוסר על המשפחה שלו. למשפחה אין תחליף. אתה לא יכול להטיף לבן אדם שלא להתייחס לדעות משפחתו ומקסימום לנתק איתם קשר. זה לא ידידים, ראבק זה משפחה. אתם ממשיכים לגלוש לנקודות שלא דיברו איתכם עליהם. נחמד מאוד שיש פה חופש ביטוי בפורום, אבל קצת התחשבות, קצת בגרות.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

האמירה "דת לא בוחרים" בכלל מצחיקה - מצד אחד אתה נשמע אנטי-דתי לגמרי, כלומר אם היית מתאהב במוסלמית אז שכולם יקפצו לך, ומצד שני אתה אומר משהו לגמרי לא נכון (בשביל מה "המציאו" את הגיור?) ואפילו חשוך לגמרי.

והוא כבר ענה לשאלה שלך למעלה בשרשור.

או הוא יתאהב במוסלמית סביר להניח שיקפצו עליו והוא יסיים כשגריר ארה"ב בלוב....

מצד שני האשכל הזה די מפזר לי מלח על הפצעים!!!

פעם הייתי בקשר עם קווקזית מדהימה, אינטילגנטית, יפהייפיה, הבעיה כשבאתי להתחתן איתה

אמרו לי ברבנות שהיא מוסלמית, (היא עלתה ב1991 מאזרבייג'אן) היא לא רצתה להתגייר,

אני לא יכולתי להתחתן איתה, הקשר נגמר בלילה של חיבוקים ודמעות, מצדי, ובעיקר מצידה,

אישה מדהימה ומקסימה שכמותה, אך אני לא אלך נגד דת משה וישראל, נגד הדת של הורי וסבי

נגד אותה דת ומסורת המושרשת במשפחה שלנו מאברהם אבינו עד לדורות של אבי ושלי,

אהבתי אותה מעומק לבי, למרות שעברו 4 וחצי שנים, עם כל הצער והכאב שבדבר אני שלם עם

הבחירה שלי, הבחירה באמת שלי, בתורה שעל פיה אני חי, אני אומנם מסתובב בלי כיפה,

שומע מטאל, ובקיצור הטיפוס עם החזות ההכי פחות דתית שניתן לתאר, אך אני שומר שבת ומועדי

ישראל, שומר כשרות, וגם אם חזותית אני לא נראה כזה, הדת היא מרכיב מאוד דומיננטי בחיי

ועל פיה לרוב אני מתנהל, גם אם זה אומר וויתורים כואבים, כמו אותה אהבה נכזבת,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

לדעתי זה פשוט מאוד:

1. הנושא חשוב לך.

2. בגלל שהוא חשוב לך, עדיף שתציג את כל הקלפים כמה שיותר מוקדם,

כדי להימנע מהאפשרות שמישהו אחר יגרום לפיצוץ (הרבנות, במקרה של חתונה).

שניכם מבוגרים, תתחייחסו לעניין בצורה בוגרת.

למשל (בתור דוגמה בלבד!) נניח שמתגלה שהיא לא יהודייה,

אתה צריך להבהיר שכן חשוב לך (חשוב = עקרוני מבחינתך) שתתגייר.

קח בחשבון שזה עלול לסיים את מערכת היחסים, אבל עדיף שאתם ביחד תגיעו לידי החלטה

(חס וחלילה וגו') מאשר שמישהו אחר ייאלץ לעשות את זה במקומכם, בד"כ בצורה מכוערת.

- - - - - - - -

הייתי שמח להוסיף כמה דברים בנוגע לנושא הזה ולשטח שבין אתניות,

לאומיות, גזענות, פוליטיקה (זאת אומרת, דת) וכיו"ב אבל זה לא השרשור הנכון.

למשל, כל הקטע של שיוך היהדות לאישה הוא המצאה מאוחרת...

זהו, מבטיח, סותם את הפה!

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

שנת 2012 ואנשים מחליטים החלטות בהשפעת דת.

:lol:

מרחם עליכם, בעצם לא.

זה פשוט מצחיק.

אני לא יהודי, אין לי מושג על איזה קשיים דיבר פותח השרשור.

הייתי בכמה מהתפקידים המובחרים בצבא, אני עובד בעבודה שמעטים מגיעים אליה עם משכורת כפולה משאר חברי מאותו הגיל ותכלס לא זוכר מתי אי פעם מישהו שאל אותי אם אני יהודי.

אין לי ברית מילה ואם מישהו שאל משהו בזמן הצבא כי רואים במקלחת אז פשוט הייתי אומר שאני מעדיף את הז#ן שלי שלם.

אין משהו אחד שהיו לי בו קשיים בארץ בנושא הזה, האמת אפילו הסתדרתי הרבה יותר טוב מרוב ה"יהודים".

פורסם
עניין של חינוך - כל אחד וערכיו. אדם יכול להיות רחוק מאוד מהדת אבל להיות קשור מאוד ללאום היהודי, וככזה חשוב לו שגם בן\בת זוגו יהיו כאלה.

ומעבר לכך - מתברר כי לדת יש תפקיד חשוב בחיי הרבה אנשים, וכפי שציינתי בהודעה קודמת - גם בלי שיהיו מודעים לכך. להיות נשוי לבן זוג - ועוד יותר מכך לבת זוג - לא יהודים במדינת ישראל פירושו להיחשף להמון צרות ביורוקרטיות, במיוחד לילדי הזוג.

איזה צרות בירוקרטיות?

אני מנסה לחשוב ובאמת לא מצליח להעלות בדעתי איזה צרה בירוקרטית תהיה לאדם חסר דת פה.

הדבר היחיד הוא שהוא לא יוכל להתחתן ברבנות. ביג דיל. אז טסים 45 דקות לקפריסין או שבכלל מוותרים על הכותרת "נשוי" בת.ז (שזה חיסכון אדיר בבירוקרטיה, אגב)

אל תחפשו כאן רציונל. כל הורה - בין אם במודע או לא - רוצה שהילדים שלו יגדלו כמוהו. היהדות זה חלק ניכר מההוויה הזו, ולהורה קשה לדמיין ילד גדל לתוך ערכים שונים. זה נראה זר ומנוכר. בדיוק כמו שמשפחות בחו"ל חוזרות לארץ בשביל שהילדים יגדלו לתוך אותם ערכים של ההורים.

זה נשמע לי מאוד הגיוני ונכון.

זוג צריך לראות עין בעין את אופן ניהול משק הבית שלהם בזוגיות שהם מתכוונים להקים. אחרת זה לא יילך.

אבל לדעתי אין שום קשר בין זה לבין הרישום הבירוקרטי במחשבי משרד הפנים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אני מבין את תחושת פותח השרשור

אני נבוך בשם חברתו לנוכח דברים שקראתי כאן.

פותח שרשור - כדי שתקרא טוב את ההודעה הזו.

שמי ערן כהן ,

בגיל 16 הלכתי למשרד הפנים בכדי לקבל את תעודת הזהות הראשונה שלי,

נוכחתי לגלות שאני לא יהודי.

בסעיף הלאום היה רשום את ארץ המוצא של אימי "תורכי",

חזרתי לבית עם לא מעט שאלות - ולהלן ההיסטוריה :

אבי ואימי התחתנו בנישואים אזרחיים בתורכיה ועלו לארץ,

אבי בא ממשפחה גדולה של ציונים שעשו דרכם לישראל - מחצית מאחיו חרדים .

נולדתי בישראל ועברתי ברית מילה בגיל 8 ימים,

גדלתי בבית ללא סממנים דתיים כלשהם מלבד מזוזה על דלת הכניסה.

עשו לי בר מצווה בגיל 13.

משפחתו של אבי התנגדו למהלך הנישואים של הוריי ועל כן מחקו אותנו לגמרי

חיינו כמשפחה גרעינית מצומצמת מלבד 3 אחים של אבא שלא מחקו אותנו ובאו לבקר לפעמים.

סבתא שלי מצד האבא גרה 20 דקות מאיתנו ופגשתי אותה 3 פעמים בחיי-פגישות מנוכרות וקרות.

אני מקווה שהיא עושה חיים בקבר שלה.

כל משפחתה של אימי חיים בתורכיה ובאוסטריה ומנהלים אורח חיים מוסלמי חילוני,

למרות שהוריי התגרשו לפני עשור - אימי רואה את ישראל כביתה ואינה חשבה לחזור למולדתה.

למרות שגדלתי באורח חיים יהודי-חילוני והרגשתי יהודי לכל דבר

עדיין היה זה הלם עבורי לגלות שהנייר אומר אחרת.

התגייסתי לצה"ל בגיל 18 ונתתי את המיטב שלי לחיל האויר,

פגשתי את אישתי בגיל 21 ובשבוע הראשון דאגתי לומר לה שאיני יהודי בעיניי מדינת ישראל

אך אני מרגיש אחד כזה.

משפחתה הגרעינית של אישתי ידעו עליי הכל וקיבלו אותי כבן בית,

אך כשזה הגיע לחתונה אישתי חששה מדיבורים בקרב משפחתה המורחבת,

לכן טסנו להתחתן בפראג וכשחזרנו לארץ ארגנו חתונה עם רב.כן ,רב אורתודוכס על מלא.

אל תתפלא - אתה לא מאמין מה כסף עושה לבן אדם .

משפחתה המורחבת קיבלו חתונה למהדרין עם 7 ברכות וכתובה.

לפני כמה שנים הלכתי לחדש את תעודת הזהות,ונחש מה ?

הלאום נמחק וגם הוסיפו תאריך לידה עברי. לכן אל תקשיב לעצות שקיבלת כאן.

הייתה לי מחשבה לעבור גיור באמת ובתמים בכדי לסגור מעגל אבל

כשהתיישבתי בראיון מול איזה רב הוא אמר לי

" נכון לעכשיו,אתה כמו דיסק... אבל בדיסק הזה יש שריטה,

אנחנו נאחה את השריטה הזו ונעלה קבצים חדשים"

איך הגבתי ? סיימתי את היום בתחנת המשטרה.

אחותי עברה הליך גיור ,

היא דאגה לילדיה.

אני אומר לך כזה דבר : זה פשוט ומהיר לגייר ילדים מאשר לבקש מחברתך

לעבור הליך כזה בעצמה, היא תעבור שבעה מדורי גיהנום.

חברתך צריכה לדבר איתך על הנושא -אם וכאשר,

תשאיר את זה לה.

אל תחטט לה בארנק ולא בלב.

Gn'f'R

פורסם
בדוק לה בציציות :lol:

זה לא דבר שאומרים לאדם זר שמבקש ייעוץ לגבי אישתו ככל הנראה לעתיד. מקסימום לחבר. :?

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
שנת 2012 ואנשים מחליטים החלטות בהשפעת דת.

:lol:

מרחם עליכם, בעצם לא.

זה פשוט מצחיק.

אני לא יהודי, אין לי מושג על איזה קשיים דיבר פותח השרשור.

הייתי בכמה מהתפקידים המובחרים בצבא, אני עובד בעבודה שמעטים מגיעים אליה עם משכורת כפולה משאר חברי מאותו הגיל ותכלס לא זוכר מתי אי פעם מישהו שאל אותי אם אני יהודי.

אין לי ברית מילה ואם מישהו שאל משהו בזמן הצבא כי רואים במקלחת אז פשוט הייתי אומר שאני מעדיף את הז#ן שלי שלם.

אין משהו אחד שהיו לי בו קשיים בארץ בנושא הזה, האמת אפילו הסתדרתי הרבה יותר טוב מרוב ה"יהודים".

הרווחת כמה סנטימטרים :-D

מה הנשים חושבות על בולבול לא נימול ?

איזה כייף לי :)

פורסם

לנשים לא היו תלונות אף פעם.

האמת יש לי עורלה ממש קצרה אז בקושי שמים לב, כשהוא עומד לא שמים לב בכלל.

מישהי פעם אמרה בצחוק שנולדתי עם גן יהודי נימול מטבעי.

בכל מקרה לא היו עם זה בעיות אף פעם.

• תוכן חדש...