Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 349
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה עלול להפריע מאוד אם ירצו להתגרש, או כאשר הילדים יגיעו לפרקם וירצו להתחתן. אין לזלזל בכוח הרבנות.

הילד רוצה? הילד יתגייר!

איפה הבעיה להתגרש? עושים חוזה ממון ובזה נגמר הסיפור שום בעיה להתגרש!

תמיד הדת צריכה להיכנס ולהרוס דברים יפים, זה פשוט מחליא אותי!

טוב לו איתה? כוסאמו הכל שיתחתנו, חוקית לא יהיו לו עם זה שום בעיות אז אל תפילו דברים על הילדים העתידיים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אני היחידי ששם לב שהבחורה היא נעלבת סדרתית?

לדעתי כדאי שתהיה אפשרות לדבר על זה, אפילו בעקיפין דרך 'מקרה ששמעת' וכדומה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

איבדתם כיוון לחלוטין. וזה רק מדרדר.

פותח השרשור בסה״כ ביקש עצה לבדוק אם בת זוגתו יהודייה מבלי לפגוע בה.

זוגיות זה לא רק אהבה והפי אנד, הזוג צריך להתאים גם מבחינה שכלית, רצונית.

אם הוא רוצה שבת זוגתו תהיה יהודייה, מה איכפת לכם? ונגיד שהוא רצה שהיא תהייה נוצרייה? זהו רצונו של הבחור ולגיטימי שהוא יעשה את הבחירות שלו לפי רצונו.

כל התקיפה של האנטי ממסד הרבנות ממש לא לעניין פה. ואף אחד לא הילל בשם פאר הרבנות.

קחו דברים בפרופורציות, הגבר רוצה שילדיו יהיו יהודיים, נקודה. רצון לגיטימי לחלוטין. אני לא מבין מאיפה החוצפה לערער על בחירתו.

זה היופי ביהדות, יהודי הוא קודם יהודי, בין אם חילוני או דתי.

פותח השרשור, במיוחד עכשיו לפני תקופת החגים, נסה לבדוק את האופצייה להתארח אצל חברים/משפחה לארוחת ערב חג, משם הדרך סלולה, דיבורים על דת וזיקה יופיעו מהר מאוד.

בהצלחה!

פורסם

לכל המקטרגים, אתם צריכים להבין דבר אחד, אני בא ממשפחה מסורתית שחלקה אף דתי.

אני אוהב את המשפחה שלי (הורים, אחות) וגם את המשפחה המורחבת (דודים, סבתא, בני דודים) וגם לא מעט חברים

ששומרי מסורת וכמה דתיים.

גילוי נאות - אני למדתי 12 שנים בבי"ס דתי, אמנם לא הייתי דתי מעולם והלכתי לבי"ס דתי כי הסבתות והסבים (דאז) וההורים התעקשו וכאשר הבנתי בגיל מתקדם (גיל 17) שהדת זה לא בשבילי, אז כבר נשארתי גם בכיתה יב' בבי"ס דתי כי בשביל שנה לא היה לי שווה לזרוק את החברים בשביל זה (3 חברים שלמדו איתי בבי"ס עדיין חברים מאוד טובים שלי ורק אחד מהם נותר דתי).

אז כן, אחרי תקופת הבי"ס התרחקתי מהדת וחוץ מללכת בראש השנה, יום כיפור וקידוש אחת לשבוע עם המשפחה - אני לא מקפיד לשמור (כשרות, שבת, תפילין וכו').

מה שאני עומד לכתוב עכשיו קצת יקומם אתכם, אבל מה לעשות, אני יודע שאם אתחתן עם בחורה לא יהודיה, לא משנה כמה אני אוהב אותה וכמה הכל טוב ויפה - המשפחה הקרובה שלי ולא מעט אנשים שקרובים עלי, עלולים לשנות יחסם כלפיי ואף להחרים אותי.

נכון, אני יכול ללכת ראש בקיר כפי -TOMER טוען, ולהגיד על הזין שלי, מי שלא טוב לו שילך לחפש - אני אוהב אותה וזה מה יש.

אבל אני יודע שזה לא בדיוק ככה והעניין יותר מורכב, ואני כמובן לא אכריח אותה להתגייר כי אם באמת אחליט שהיא הבחורה, אתחתן

איתה ולא משנה מה. יחד עם זאת, אני לא רוצה לנתק קשרים עם המשפחה או חברים וכאלה רק בגלל שהם מסתכלים על הנושא בנק' מבט מיושנת / גזענית / מסורתית או איך שלא תקראו לזה.

Twincharger Stratified Injection

פורסם
איבדתם כיוון לחלוטין. וזה רק מדרדר.

פותח השרשור בסה״כ ביקש עצה לבדוק אם בת זוגתו יהודייה מבלי לפגוע בה.

זוגיות זה לא רק אהבה והפי אנד, הזוג צריך להתאים גם מבחינה שכלית, רצונית.

אם הוא רוצה שבת זוגתו תהיה יהודייה, מה איכפת לכם? ונגיד שהוא רצה שהיא תהייה נוצרייה? זהו רצונו של הבחור ולגיטימי שהוא יעשה את הבחירות שלו לפי רצונו.

כל התקיפה של האנטי ממסד הרבנות ממש לא לעניין פה. ואף אחד לא הילל בשם פאר הרבנות.

קחו דברים בפרופורציות, הגבר רוצה שילדיו יהיו יהודיים, נקודה. רצון לגיטימי לחלוטין. אני לא מבין מאיפה החוצפה לערער על בחירתו.

זה היופי ביהדות, יהודי הוא קודם יהודי, בין אם חילוני או דתי.

פותח השרשור, במיוחד עכשיו לפני תקופת החגים, נסה לבדוק את האופצייה להתארח אצל חברים/משפחה לארוחת ערב חג, משם הדרך סלולה, דיבורים על דת וזיקה יופיעו מהר מאוד.

בהצלחה!

תודה, בהחלט תגובה לענייין שבתקווה עזרה פה לחברים להבין את השאלה הפשוטה והרצינית ששאלתי.

בשבוע שעבר הייתי לראשונה אצל אמא שלה (הורים גרושים) ומכל השאלות שעלו אליי והנושאים ששוחחנו עליהם במהלך הארוחה,

אף לא נושא אחד שקשור לדת, חגים, לאום או דברים כאלה. ממה שראיתי, אין להם שום מסורת בבית או זיקה כלשהי ליהדות (עובדה, אני לא מתלונן או משהו או בא בטענות). אה כן, מזוזות היו בבית!

פורסם

האם אתה מוכן לרמוז לה שהכוונות שלך אליה רציניות? אם כן - תעלה את הנושא בצורה חיובית (אני רוצה שנעבור לשלב הבא וכן הלאה...), תסביר לה שלך אישית זה לא משנה אבל היית רוצה לדעת אם לפי חוקי מדינת ישראל היא יהודיה. אם היא תענה שכן - הכל בסדר. אם היא תענה שלא אז תגיד לה, שוב בעדינות, שהמשפחה שלך מסורתית ושבשבילם זה מאוד חשוב שאתה תתחתן עם יהודיה, ושאם היא אוהבת אותך זה יכול להיות משמעותי עבור העתיד (במילים אחרות - היא צריכה להתגייר).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
לכל המקטרגים, אתם צריכים להבין דבר אחד, אני בא ממשפחה מסורתית שחלקה אף דתי.

אני אוהב את המשפחה שלי (הורים, אחות) וגם את המשפחה המורחבת (דודים, סבתא, בני דודים) וגם לא מעט חברים

ששומרי מסורת וכמה דתיים.

גילוי נאות - אני למדתי 12 שנים בבי"ס דתי, אמנם לא הייתי דתי מעולם והלכתי לבי"ס דתי כי הסבתות והסבים (דאז) וההורים התעקשו וכאשר הבנתי בגיל מתקדם (גיל 17) שהדת זה לא בשבילי, אז כבר נשארתי גם בכיתה יב' בבי"ס דתי כי בשביל שנה לא היה לי שווה לזרוק את החברים בשביל זה (3 חברים שלמדו איתי בבי"ס עדיין חברים מאוד טובים שלי ורק אחד מהם נותר דתי).

אז כן, אחרי תקופת הבי"ס התרחקתי מהדת וחוץ מללכת בראש השנה, יום כיפור וקידוש אחת לשבוע עם המשפחה - אני לא מקפיד לשמור (כשרות, שבת, תפילין וכו').

מה שאני עומד לכתוב עכשיו קצת יקומם אתכם, אבל מה לעשות, אני יודע שאם אתחתן עם בחורה לא יהודיה, לא משנה כמה אני אוהב אותה וכמה הכל טוב ויפה - המשפחה הקרובה שלי ולא מעט אנשים שקרובים עלי, עלולים לשנות יחסם כלפיי ואף להחרים אותי.

נכון, אני יכול ללכת ראש בקיר כפי -TOMER טוען, ולהגיד על הזין שלי, מי שלא טוב לו שילך לחפש - אני אוהב אותה וזה מה יש.

אבל אני יודע שזה לא בדיוק ככה והעניין יותר מורכב, ואני כמובן לא אכריח אותה להתגייר כי אם באמת אחליט שהיא הבחורה, אתחתן

איתה ולא משנה מה. יחד עם זאת, אני לא רוצה לנתק קשרים עם המשפחה או חברים וכאלה רק בגלל שהם מסתכלים על הנושא בנק' מבט מיושנת / גזענית / מסורתית או איך שלא תקראו לזה.

מה שמפריע לי אצלך זה שהתעוררת מאוחר מידי עם הרצון הזה שלך. מצידי תרצה בחורה דתיה עניין שלך, אבל לבוא אחרי תקופה שאתם בקשר ולהגיד עכשיו את דתיה, זה לטעמי מסריח. היית צריך לבדוק בתחילת הקשר אם היא ככה או ככה ולהחליט אם מתאים לך להמשיך איתה את הקשר.

ואני אהיה יותר מגעיל, אם המשפחה שלך ינתקו איתך קשר, כנראה שהם לא אוהבים אותך! זה החיים שלך ואם אתה רוצה אתה תתחתן גם עם מוסלמית, זה לא עניינו של אף אחד. זה בדיוק מה שחולה בארץ שלנו שהכל עושים בשם הדת ואם אתה לא חלק מהדת אתה מוקצה.

גם אצלי במשפחה שמרו במידה מסויימת, היה קידוש כל שישי, לא היינו דתיים אבל שמרנו יחסית בגלל סבתא שלי.

עד היום אמא שלי שומרת (נרות כשרות וחגים), אני לא שומר כלום והיא יודעת שאני אעשה מה שאני רוצה בסופו של דבר והיא תמיד אומרת לי "תתחתן עם מי שאתה רוצה כל עוד זה עושה לך טוב".

ואני אתן לך דוגמה עוד יותר קשה ולא קשורה כלכך, אני לא בקשר עם המשפחה שלי מסיבות כאלה ואחרות, והם אמרו כמה פעמים שהם מוכנים לנתק קשרים עם אנשים מסויימים רק כדי לחזור להיות בקשר איתי.

אז תעמיד ציפיות גם למשפחה שלך, מי שלא רוצה אותך לא שווה אותך גם אם זה הורים כמה שזה "קשה"

in the face

with a chair

פורסם

לפותח השרשור:

אני יכול לתרום רק את המקרה האישי שלי , קח מזה מה שתרצה .. :wink:

אני הייתי עם חברה אוקראינית כשלוש שנים וחצי , היא חצי יהודיה - מהחצי הלא נכון , משמע, אבא יהודי.

מעולם לא העליתי את נושא היהדות למרות שאני בא מבית מסורתי למדי (לא חובשי כיפה וכאלה אבל חוגגים את החגים ואמא דואגת לכלים נפרדים לחלב ובשר) .

נושא היהדות והדת עלה בשיחת חולין ביני לבין החברה (אז , היום חברים טובים - כבר לא בני זוג) ,

היא סיפרה שאבא יהודי ואמא לא, שאלה אותי אם זה מפריע לי ,

עניתי שלי אישית ממש לא , אני אוכל לא כשר , לא צם בכיפורים ואתאיסט באופן כללי , כל שמבחינתי היא יכולה להיות הינדית.

אבל ככל שעבר הזמן והתחלנו לחשוב על "יחסינו לאן" היה ברור שמתוך כבוד להורי כנראה שהחתונה תהיה סטנדרטית דתית (כיום אני הרבה יותר אנטי-דתי וחושב על פתרונות אחרים למצב של אם וכאשר).

אני יכול לומר שלמרות שהאשה מדהימה והגיונית והשיחות ביננו בנושא הזה היו נטולות רגש עד כמה שניתן, זה הפריע לה שבמדינת ישראל של היום - אם את לא יהודיה את פסולה .

היא מסוג הבחורות שלא אוהבת לצאת עם רוסים ואוהבת לצאת עם "צברים", והידיעה שאחוז גבוה (מידי) של גברים לא יתחתן איתה מבלי שתתגייר פגע בה והעציב אותה מאוד .

היא היציעה ללכת לעבור גיור , אני התנגדתי , לא ידעתי אם ארצה שנתחתן ושנאתי את המחשבה שהיא תעשה דבר שהיא לא רוצה רק למען הסיכוי שאירוע כזה יקרה בעתיד .

בכל אופן, היצעתי לה לנסות, היא הלכה לשיעור הגיור הראשון , נכנסה לכתה והירגישה כל כך רע שיצאה אחרי 5 דקות, פשוט כי הירגישה שהיא עושה משהו שלא טיבעי לה , היא אתאיסטית למדי ואינה רוצה להעמיד פנים שהיא משהו אחר.

כיום אנחנו לא בני זוג אבל חברים טובים והיא כבר הפנימה שיהיה לה קשה מאוד למצוא אדם שירצה להתחתן איתה אזרחית או כזה שלא ירצה שתהיה יהודיה .

אנחנו חיים בארץ חשוכה שנשלטת ע"י דת, דיעות קדומות והליכים פרימיטיביים, הרבנות בראש המוסדות האלה ; הם העבירו מישהיא שאני מכיר גיהנום כשהלכה לפתוח תיק עם ארוסה לפני החתונה רק כי היא ממוצא רוסי (יהודים כמה דורות אחורה משני הצדדים, היא עצמה מדליקה נרות שבת ואוכלת כשר) ולא היתה לה תעודת לידה כזו או אחרת .

אני אומר , שב ותשוחח בצורה אמיתית וכנה עם בת הזוג שלך , הסבר לה שפה קשה עם העניין הזה ולעיתים מערימים קשיים על אנשי חבר העמים במוסדות הרבנות , תדברו על זה בקטע הגיוני\שיכלי לחלוטין - כמה שפחות רגש - תתייחסו לזה כאל נושא שהוא עניין רישמי לחלוטין שדורש תשומת לב ותו לא .

ואם הייתי במקומך , הייתי מתחתן אזרחית וסוגר סיפור , אתם אוהבים ונמצאים יחד מספיק זמן כדי להבין מה טוב לכם ,

לא צריך להתעסק בתפל.

בהצלחה .

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

מה לעשות, ההורים שלי מבוגרים (אבא 72, אמא 65) והם גדלו על ערכים אחרים ואני לא מאשים אותם. הם לא פתוחים לדיונים

בנושאים האלו ואין מה לעשות, הם מהדור הקודם הקודם.

תומר, אתה כל הזמן אומר שהייתי צריך לבדוק את זה לפני שאני נכנס, אז בהתחלה הקשר לא היה הדוק ורציני כמו עכשיו, ואנחנו כולה יוצאים 5 חודשים ואני חושב שזה עדיין שלב התחלתי בקשר.

פורסם
מה שמפריע לי אצלך זה שהתעוררת מאוחר מידי עם הרצון הזה שלך. מצידי תרצה בחורה דתיה עניין שלך, אבל לבוא אחרי תקופה שאתם בקשר ולהגיד עכשיו את דתיה, זה לטעמי מסריח. היית צריך לבדוק בתחילת הקשר אם היא ככה או ככה ולהחליט אם מתאים לך להמשיך איתה את הקשר.

ואני אהיה יותר מגעיל, אם המשפחה שלך ינתקו איתך קשר, כנראה שהם לא אוהבים אותך! זה החיים שלך ואם אתה רוצה אתה תתחתן גם עם מוסלמית, זה לא עניינו של אף אחד. זה בדיוק מה שחולה בארץ שלנו שהכל עושים בשם הדת ואם אתה לא חלק מהדת אתה מוקצה.

תגיד, אתה בכלל קראת את השרשור? הוא אמר יותר מפעם אחת שאותו אישית לא מעניין אם היא דתיה או לא וגם לא אם היא יהודיה.

אין לו שום כוונה לבקש ממנה להיות דתיה. רק להתגייר, זה הכל - וגם לא בשבילו אלא בשביל המשפחה שלו. אם היא לא תסכים אז זה כבר עניין אחר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני מראש לא מבין למה להעלות את הנושא הזה בכלל של לדבר איתה ולבקש ממנה.

זאת היא וזה מה יש

in the face

with a chair

פורסם

תומר, בבקשה תקרא קודם את החומר לפני שאתה יורה את קליעי האנטי דת שלך (לא שאני מת על הדת אבל זו לא מהות השרשור)

אני לא יודע אם היא יהודיה או לא, בלתי נמנע שהעניין הזה יעלה ככל שהקשר יתהדק יותר וילך לכיוונים רציניים יותר.

על מה אתה מדבר בכלל?

אתה בטוח שאתה לא מגיב על שרשור אחר?

פורסם

אני אפשט לך את כל מה שאמרתי.

תעזוב את הדת בשקט, אם טוב לך איתה לך על זה עד הסוף ואל תדפוק חשבון לאף אחד.

אל תבדוק איתה בגלל המשפחה שלך או בגלל המעגל הקרוב אליך כי זה לא יהיה הוגן. אני לא חושב שאתה היית מרגיש נעים אם היו בודקים אותך.

in the face

with a chair

פורסם

כשראיתי את הכותרת הייתי בטוח שזה עוד שרשור פרנקוס.....

:lol:

לפותח השרשור,

אתם רק חצי שנה יחד ושניכם אנשים בוגרים, לטעמי אין מה ללכת סחור סחור, תפתח את הנושא בצורה ישירה (וחיובית כמובן).

לי היתה "התלבטות" מכיוון שונה כשהכרתי את אישתי, היא הגיעה מבית מסורתי ואני מבית שאומנם בבית היה מסורתי אבל מחוץ לבית היה חילוני לחלוטין (עושים ליל סדר כשר כהלכתו ויום למחרת שותים בים בירה ומנגבים חומוס עם פיתות, בתקופה שעוד הכל לא היה כשר).

לי היה החשש שמה יום אחד היא תחליט להתחזק ולשמור שבת וכו' ועבורי זה קו אדום לחלוטין, פתחתי את הנושא בצורה ישירה, שאלתי אותו מה הכיוון שלה מהבחינה הדתית, האם היא רואה את עצמה מתחזקת יותר וכו', הבהרתי לה שמבחינתי לשמור שבת זה מחוץ לתחום ועבורי זה יהיה משהו שככל הנראה יסיים את הזוגיות.

כמו שאתה מבין, היא שינתה סטטוס מחברה שלי לאישתי.

דבר חשוב לכל אלה שמציעים בכזו קלות להתגייר, מבחינת ההלכה אישה שהתגיירה ואינה מקיימת את המצוות ושומרת שבת- אינה יהודייה.

גיור אמיתי אינו פשוט כלל וכלל והוא דורש מהמתגייר\ת לחזור בתשובה.

אם מראה אין כוונה לקיים את המצוות כהלכתן אני לא רואה סיבה אמיתית להתגייר כי בכל מקרה מבחינת ההלכה הילדים יהיו גויים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...