Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פותח השרשור, בוא ואתן לך את הזוית שלי לעניין.

אני הייתי באותו מצב כמוך. אני לא מגיע מבית מסורתי בכלל אך יש אצלנו כבוד למסורת ולדת.

הבחורה שאיתה יצאתי (שעוד מעט תהפך לאשתי) היא יהודייה מהצד "הלא נכון"-דהיינו, האבא יהודי אך לגבי האימא יש ספק.

כשהקשר התקדם הלאה ועלו המחשבות על התמסדות, פתחתי את הקלפים עד הסוף והסברתי לה שלי חשוב שהילדים שלי יגדלו כיהודים וחשוב לי שהם יוכרו כיהודים ע"י הממסד הרבני ולא רק ע"י משרד הפנים-על מנת לחסוך הרבה חיכוכים ובלגן בעתיד.

שאלתי אותה האם הנושא של היהדות חשוב לה ואם היא רוצה להתגייר. אחרי שליבנו את הסוגיה כמה פעמים הפור נפל ולאחר כמעט שנה היא עברה גיור ואנו הולכים להתחתן בחתונה יהודית כדת וכדין.

אם היא רואה את עצמה כחלק מהחיים שלך ואתה רואה את עצמך קשור ליהדות ולמשפחה, אין שום סיבה שהיא לא תרצה להתגייר.

• תגובות 349
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם היא רואה את עצמה כחלק מהחיים שלך ואתה רואה את עצמך קשור ליהדות ולמשפחה, אין שום סיבה שהיא לא תרצה להתגייר.

שיהיה לך במזל טוב לרגל החתונה. סליחה, אבל האמירה שלך כל כך לא נכונה. למה אין סיבה שלא תרצה להתגייר? למה היא צריכה שמישהו יכנס לה לקישקע (מתנצל על הביטוי) ויבדוק מה יש לה במקרר, האם היא אוכלת אוכל כשר, האם שומרת על מצוות שאין להן אולי בעיניה שום משמעות? למה לאלץ בן אדם בכפייה לקבל דת? למה להציב אולטימטום? אני חושב שבחורה חכמה הייתה בורחת כמו מאש. איש באמונתו יחיה. חירות פירושה שלא מאלצים בן אדם לבצע דברים בכפייה. אני פשוט בשוק ממה שהאנשים כותבים כאן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
שיהיה לך במזל טוב לרגל החתונה. סליחה, אבל האמירה שלך כל כך לא נכונה. למה אין סיבה שלא תרצה להתגייר? למה היא צריכה שמישהו יכנס לה לקישקע (מתנצל על הביטוי) ויבדוק מה יש לה במקרר, האם היא אוכלת אוכל כשר, האם שומרת על מצוות שאין להן אולי בעיניה שום משמעות? למה לאלץ בן אדם בכפייה לקבל דת? למה להציב אולטימטום? אני חושב שבחורה חכמה הייתה בורחת כמו מאש. איש באמונתו יחיה. חירות פירושה שלא מאלצים בן אדם לבצע דברים בכפייה. אני פשוט בשוק ממה שהאנשים כותבים כאן.

אז צא מהשוק.

אף אחד לא מבקש ממנה להתחיל ללבוש כיסוי ראש ולא לאכול חזיר. תהליך הגיור המדובר כאן הוא לחלוטין עניין טכני שעשוי לקדם את מעמדה בקרב משפחת הבחור. ברור שהיא לא חייבת להתגייר, אבל מי יודע, אולי היא גם לא תהיה נגד זה (בהנחה והיא באמת לא יהודיה - אנחנו עדיין לא יודעים לבטח).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

יש פה בעיה קטנה שאתם בתור ישראלים לא מכירים.

אנטישמיות.

בחורה רוסיה לא יהודייה יכולה לבוא ממשפחה עם מסורת רבת שנים של אנטישמיות.

אתה תשב בארוחת ערב משפחתית וסבא שלה ימלמל לעצמו "למה הגרמני הקטן עם השפם לא סיים את העבודה"

אתם במחשבה איך המשפחה שלכם תקבל גויה, 80% מהעולם לא יסכימו שהבת שלהם תתחתן עם יהודי .

אני מכיר רוסים שלא יצאו עם בחורות מעיר מסויימת בגלל המוניטין האנטישמי שלהם

אייל

פורסם

אף אחד לא מבקש ממנה להתחיל ללבוש כיסוי ראש ולא לאכול חזיר.

זה הרי חלק מגיור, לא יבקשו ממנה אלא בכפייה יאלצו אותה אם תבחר בדרך הזאת.

כאשר לאהבה מתחילים להיות תנאים של כפייה, הרי זאת לא אהבה יותר והכוונות כבר לא טהורות.

אנטישמיות.

אני מכיר את התופעה הזאת טוב מאוד כי באתי ממקום שזה היה נפוץ. ואני יכול להגיד כמו שם יש אנטישמיות, כאן יש גם אנטי בדיוק זהה רק שזה ניקרא אחרת. גיזענות יש בכול מקום בלי קשר לאיך שזה ניקרא.

80% מהעולם לא יסכימו שהבת שלהם תתחתן עם יהודי .

מאיפה לקחת את זה? תיראה מה קורה במדינות נאורות, למשל ארה"ב. גם ברוסיה ומדינות רבות אחרות בעולם היו, יש ויהיו מלא זוגות מעורבים. הסיבה שבהרבה מקרים זה לא קורה זה שיהודים רוצים להתחתן עם יהודים והמשפחות מתנגדות לפעמים לחתונה עם גואים (דיעות קדומות כבר אמרתי?), גם בעמים אחרים יש משפחות עם דיעות קדומות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
זה הרי חלק מגיור, לא יבקשו ממנה אלא בכפייה יאלצו אותה אם תבחר בדרך הזאת.

כאשר לאהבה מתחילים להיות תנאים של כפייה, הרי זאת לא אהבה יותר.

תגיד לי, איפה אתה חושב שאתה חי?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אנטישמיות.

בחורה רוסיה לא יהודייה יכולה לבוא ממשפחה עם מסורת רבת שנים של אנטישמיות.

אתה תשב בארוחת ערב משפחתית וסבא שלה ימלמל לעצמו "למה הגרמני הקטן עם השפם לא סיים את העבודה"

אתם במחשבה איך המשפחה שלכם תקבל גויה, 80% מהעולם לא יסכימו שהבת שלהם תתחתן עם יהודי .

אני מכיר רוסים שלא יצאו עם בחורות מעיר מסויימת בגלל המוניטין האנטישמי שלהם

מתוך התאור בפתיחת השרשור אפשר להבין שמדובר בבחורה שקלוטה ומעורה היטב בחיי המדינה, אני בכלל לא אופתע אם יתברר שגם שירתה שירות מלא בצה"ל. בחורה כזו רגילה לחיות בין יהודים, אני מניח חלק נכבד מבני זוגה היו יהודים ולה אין בעיה עם זה.

יתרה מזאת - גם ההורים שלה בארץ, אז מן הסתם לפחות אחד מהם יהודי, או לפחות יש יהודים בין אבותיו בדורות האחרונים, כך שנושא קליטת יהודי במשפחה אינו בגדר חידוש.

ואליזה - מדוע הפוסט בפונט כה צעקני?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תגיד לי, איפה אתה חושב שאתה חי?

אתה יודע איך נעשה גיור, ראית את זה?

הנה אפשר ליקרוא על כך כאן: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%92%D7%99%D7%95%D7%A8

גיור מחייב קיום מצוות.

פורסם
זה לא דבר שאומרים לאדם זר שמבקש ייעוץ לגבי אישתו ככל הנראה לעתיד. מקסימום לחבר. :?

נו בחייך וויקטור, מתלוצצים...

להיות 'קפטן בדיעבד' זה הכי קל שבעולם. כרגע, אין לך ברירה אחרת מלדבר איתה ולהסביר לה את המצב. אל תמשוך אותה עוד אם יש לך ספק.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

הגיור בישראל הוא תהליך ארוך ומורכב ואני בהחלט יכול להבין מדוע אנשים חילוניים לא ירצו לבצע אותו, אבל עשה טובה, אף אחד לא מכריח אותך לקיים מצוות ולנהל אורח חיים דתי. זה קשקוש.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אף אחד לא מכריח אותך לקיים מצוות ולנהל אורח חיים דתי. זה קשקוש.

אותי לא מכריחים כי אני יהודי. אבל מי שעושה גיור, הם באים לבדוק שיש חלוקת מזון במקרר לפי כשרות שכל האוכל כשר ועוד. לא לקיים מצוות זה כמו להיות פרטיזן ולעשות משהו בשקט, בפינה חשוכה עם חשש שיתפסו.

פורסם
היא מאוד רגישה ונוטה לקחת ללב ולהעלב לא מעט, ככה שאין לי ספק שהיא תעלב בטירוף ותעשה לי פרצופים כאילו אני מתכוון לפסול אותה על הסף.

תשמע, קודם כל תבדוק - יש מצב שהיא בכלל פולניה!

(סליחה. הייתי חייב)

וברצינות - ראש השנה, יום כיפור, ארוחות חג, עם כל הבלגאן הזה אתה לא מוצא תירוץ להשחיל את הנושא בצורה טבעית? ("אמא שלי תמיד עושה חריימה לראש השנה, מה אתם הייתם אוכלים?")

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תוכן חדש...