Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לחברי הפורום .

מתגורר בבית שכור , בעת הפעלת מזגן עילי של "אלקו היי טק" - אם אני לא טועה הוא 2.5 כ"ס , הרוחב של המזגן 105 ס"מ - אם זה עוזר לקבוע מה הכ"ס שלו . ברגע שאני מפעיל אותו ביחד עם התנור אפייה , הפקק קופץ . שניהם יושבים על אותו פקק .

מה שקופץ זה הפקק שמפעיל את שניהם ולא הפקק הראשי .

הבית הוא משופץ כולו , אם אני מפעיל את המזגן לבד או את תנור האפייה אין בעייה .

ע"מ שהפקק לא יקפוץ האם מספיק שחשמלאי יחליף רק הפקק בארון חשמל ? , או שנדרש משהו מעבר לזה .

האם מקובל לבוא בדרישה לבעל הדירה שיטפל בבעייה ? .

תודה מראש .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

לא מחליפים מא"ז, תפקיד המא"ז להגן על המוליכים, אם תחליף אותו למא"ז יותר גדול הוא אומנם לא "יקפוץ" אך המוליכים יתחממו וינזקו.

אם אתה מפעיל את שני האביזרים הנ"ל לעיתים קרובות ביחד ואתה רוצה להמשיך בכך, תאלץ לבצע הפרדה לשני קווים נפרדים.

אינני רואה סיבה שבעל הדירה יעשה זאת על חשבונו.

פורסם

לפי דעתי,"תשחק אותה ראש קטן" ותתקשר לבעל הבית,ותגיד לו

שכול פעם שאתה מפעיל את המזגן, הפקק קופץ ואין לך מושג למה.

ותבקש ממנו לשלוח חשמלאי, שיבדוק את העניין. (אני יוצא מנקודת הנחה שהמזגן שייך לבעל הבית, ולא שלך)

פורסם

תודה על מגוון התשובות .

מה הכונה ל"הפריד" מה בדיוק עושה החשמלאי ? , לא שאני מתכוון לעשות זאת בעצמי , חלילה . אני לא משחק בחשמל .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

כי אני יוצא מתוך נקודת הנחה שבעל הבית קבע את מחיר השכירות, והתחשב שיש בדירה מזגן שזה פלוס רציני

במדינה כמו שלנו. והוא אחראי לדעתי לתקינות המזגן, ומערכת החשמל בבית. (לא על נזק שנגרם על ידי השוכר)

על אותו משקל, עם לפותח השירשור היה דוד שמש מקצר,גם אז הוא היה צריך לשלם על התיקון?.

פורסם

לא מדובר בנזק לבית - אני מניח שמדובר במערכת חשמל חד פאזית עם חיווט של שני מכשירים בעלי צריכת חשמל גבוהה באותו מעגל. רק חשמלאי יוכל להעריך את עלות החיווט מחדש עם הפרדת מעגלי המזגן והתנור, או שדרוג הקוים לחוטים עבים יותר המסוגלים לשאת את העומס האמור, שלא לדבר על שדרוג כל מערכת החשמל בבית לתלת פאזי - פעלה הכרוכה בהוצאה של אלפי שקלים ואני מסופק אם בעל הבית יהיה מעוניין לבצעה.

לא כל כך קשה "להפיל" פיוז - בחורף האחרון הפעלתי מספר אמצעי חינום + דוד + מכונת כביסה, ובשלב מסויים תוספת של עוד כמה מאות ואטים גרמה ל"נפילת" המפסק הראשי - וזאת בבית עם אספקת חשמל תלת פאזית (3X25 אמפר) ומערכת חשמל שאמור להיות איכותית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תודה על מגוון התשובות .

מה הכונה ל"הפריד" מה בדיוק עושה החשמלאי ? , לא שאני מתכוון לעשות זאת בעצמי , חלילה . אני לא משחק בחשמל .

בעקרון למשוך קו נפרד מהלוח לכיון הדירה עבור אחד מהצרכנים.

כי אני יוצא מתוך נקודת הנחה שבעל הבית קבע את מחיר השכירות, והתחשב שיש בדירה מזגן שזה פלוס רציני

במדינה כמו שלנו. והוא אחראי לדעתי לתקינות המזגן, ומערכת החשמל בבית. (לא על נזק שנגרם על ידי השוכר)

על אותו משקל, עם לפותח השירשור היה דוד שמש מקצר,גם אז הוא היה צריך לשלם על התיקון?.

אם הדוד מקצר, כן בוודאי שיפנה לבעל הדירה.

זה לא המצב כאן, כל צרכן בפני עצמו עובד, זה לא סוף העולם אם פעם בכמה זמן כאשר מפעילים את התנור שיכבו את המזגן.

ואפשר לחשוב "במדינה כמו שלנו" ומה עשו לפני שניהנו מפונקים והתחלנו לשים מזגן בכל דירה, מצד אחד בוכים על צדק חברתי ומצד שני מפעילים מזגן כל היום וכל הלילה ללא הפסק, קרה משהו למאווררים.

הבעיה הייתה גם בתגובתך

לפי דעתי,"תשחק אותה ראש קטן" ותתקשר לבעל הבית,ותגיד לו

שכול פעם שאתה מפעיל את המזגן, הפקק קופץ ואין לך מושג למה.

ותבקש ממנו לשלוח חשמלאי, שיבדוק את העניין. (אני יוצא מנקודת הנחה שהמזגן שייך לבעל הבית, ולא שלך)

למה לשקר לבעל הדירה ?

מה אתה חושב שהכסף שלו גדל על העצים?

פורסם

זה לא נקרא לשקר זה מה שקורה בפועל.

בנוגע לשאלה שלך על המאוורים ,הם נמצאים במקום שכולו טוב, ביחד עם המאוורים שפעם היתה מתקין באוטו,

ומארח להם חברה גם טלפון ציבורי עם הסימונים.(להזיכרך אתה במדינה מערבית ועכשיו 2012)

ובנוגע לצדק חברתי שהזכרת ללא סיבה

אתה רציני?. מזגן זה לא מותרות בן אדם שעובד 8-9 שעות ביום,במדינה מודרנית ומשלם מיסים והולך לצבא.

יכול בהחלט להדליק את המזגן 24 שעות ברצף, מבלי להתבייש או לבכות שאין לו כסף.

פורסם

מתקינים פחת נפרד לכל אחד.

אולי המזגן יצטרך פחת קטן יותר כדי להקטין את ה"ספייר" שיש לפחת לתת לו לפני נזק.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

קודם כל לא צריך לשקר.

תגיד לבעל הדירה את הבעיה האמיתית ולפי דעתי הוא יתייחס לעיניין ויקבל לכל הפחות הצעת מחיר.

יש מצב שפשוט לא עשו הפרדה בלוח וכן יש 2 קווים שיושבים על אותו "פקק".

יכול להיות שהמזגן הותקן לאחר הכנת החשמל בדירה ולקחו חשמל מהנקודה הקרובה שזה התנור.

אולי יש מצב להחליף את ההזנה למזגן או לתנור ובזה תיפתר הבעיה.

בכל מקרה צריך להזמין חשמלאי שיבדוק איזה פיתרון מתאים וכמה יעלה.

נ.ב

אם זה בת"א יש מצב שאני שולח לך חשמלאי לתת הצעת מחיר ללא עלות.

פורסם

מזגן 1 כ"ס, עד 1.25 כ"ס - אפשר לחבר לשקע חשמל "רגיל" (לא שקע "כח" עם ממ"ט נפרד).

מעבר לכך, ובמיוחד אם המזגן הוא 2.5 כ"ס - צריך להכין לו שקע "כח" נפרד, עם ממ"ט נפרד רק לו.

alfa 156 2.5.

פורסם
מזגן 1 כ"ס, עד 1.25 כ"ס - אפשר לחבר לשקע חשמל "רגיל" (לא שקע "כח" עם ממ"ט נפרד).

מעבר לכך, ובמיוחד אם המזגן הוא 2.5 כ"ס - צריך להכין לו שקע "כח" נפרד, עם ממ"ט נפרד רק לו.

אתה מדבר על מה צריך לא תמיד בשטח הדברים האלו בוצעו.

אם השקע של התנור קרוב וגם הוא בדרך כלל 2.5 אז קיצור הדרך מגיע לשם.

פורסם
מתקינים פחת נפרד לכל אחד.

אולי המזגן יצטרך פחת קטן יותר כדי להקטין את ה"ספייר" שיש לפחת לתת לו לפני נזק.

ידידי באמת מבלי שום כוונה לפגוע בך, צר לי לומר אך אין שום הגיון בשני המשפטים הללו. אני לא מבין למה צריך לנסות לייעץ כשלא מבינים :shock:

• תוכן חדש...