Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בפורום רכב (כאילו שלא ידענו) נסיעה עם רכב ישן מפתח תקווה לים המלח

rlms
שימו לב! השרשור הזה בן 4133 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אז... אנחנו זוג עני שחסך כסף לחופשה קצרה מהעבודה והלימודים

יש לנו יונדאי אטוס (אני מבקש לא לצחוק יותר מדי...) שנת 00 אוטמטית.

חוץ מנזילת שמן קלה וחשודה הרכב במצב טוב. לצערי (או למזלי) לא יצא לי לבחון את הרכב בנסיעה ארוכה מ45 דקות ולכן אני לא יודע אם יש לו נטיות להתחמם וכו. כמו כן אנחנו נוסעים רק באזור מישור החוף כך שלא יצא לרכב לעשות עליות בזמן האחרון.

1.מה דעתכם רכב כזה יסחוב עד איזור המלונות של ים המלח (מפתח תקווה) או שעדיף להשכיר רכב קטן (בדגש על החזרה כי בירידות אני בטוח שהוא ישרוד)?

2.מבחינת עלויות מה עדיף להשכיר רכב (עניין של כ350-400 שקל לשלושה ימים) או לסוע עם שלנו (בלאי חשש שמשהו יתקלקל וכו)?

3.אם בכל זאת נסע עם הרכב לים המלח, אני אשמח לשמוע המלצות לטל"ת טפ"ש מיוחדים או טיפים למהלך הדרך

תודה רבה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא הייתי נוסע עם רכב שיש לו נזילת שמן, חוץ מזה שזה רכב שיהיה לו מאוד קשה בעליות לים המלח, בעיקר עם מזגן.

יכול להיות שהנסיעה תעבור בשלום, אין לי מושג מה המצב של נזילת השמן, ויכול להיות שזה לא ייגמר מי יודע מה מבחינת המצב המכני של הרכב, אני סבור שלא תרצה למצוא את עצמך תקוע באמצע הדרך.

יכול להיות שלשכור רכב יהיה רעיון טוב, בשביל הראש השקט שלך, צריכת דלק נורמלית ויכולת לעלות את העליות חזרה לכיוון המרכז בצורה טובה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Mitsubishi Space Star Supreme

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הגזמת, כשהייתי צעיר ועני חרשתי את הכביש הזה עם פיאט 127 ואוטוביאנקי ג'וניור, מעולם לא נתקעתי - למעט פנצ'ר - היה מכה קשה להחליף גלגל בחום של ים המלח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

dorki זה בדיוק מה שאמרתי לעצמי. ההורים שלי חרשו את הארץ ברכבים עם נתוני פתיחה הרבה יותר גרועים משל האטוס. ובכל זאת אני מפחד שהיונדאי לא תצלח את הדרך חזור.

הרכב צריך לעבור טיפול 10000 עוד חודש וקצת. אולי כדאי להקדים את הטיפול ללפני הטיול וזה יהיה יסגור את הבעיות או שיש עוד סכנות בדרך?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

images?q=tbn:ANd9GcSWl_6c969mn33ArXQ_A02sc5KLtd_xbm_YNzVtnCLJm-VcvDLWxQ

הרכב הזה הוא פיאט פנדה מודל 86

הפנדה הזו (לא זו ספציפית) נוסעת יום יום ערד-ים המלח .

ובקשר להודעה שמתחתיי -תשלח לי ה"פ ,אני אבוא לחלץ אותך 8).

Gn'f'R

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נראה לי שזה באמת מה שאני אעשה נקדים את הטיפול ונחזיק אצבעות כל הנסיעה...

(חוץ מזה להתקע אי שם בסדום זה יכולה להיות חוויה מעניינת...)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל מכונית מטופלת היטב תגיע למחוז חפצה בלי שום בעייה.

לפני 3 שנים ירדו עשרות מכוניות משנות ה 50' וה 60' לאילת, וכולם שבו בשלום.

attachment.php?attachmentid=180213&d=1259425379

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מומלץ בחום לקחת את הרכב לבדיקה במוסך ואין צורך להקדים את הטיפול

רק לבדוק שהצמיגים תקינים ולמלא לחץ אוויר (מומלץ בפנצריה) יום לפני החופשה.

טיפ קטן: יש דבר שנקרא ''אנטי פאנצר'' זה פחית עם צינור קטן שמתחבר לשסתום בגלגל.

במידה וניתקלתם בפאנצר החומר בפחית ממלא בחזרה באוויר וחומר מיוחד את הגלגל ומאפשר לכם להמשיך לפאנצריה הקרובה

מבלי להחליף גלגל.

החומר אינו גורם בשום צורה לנזק לצמיג,

אבל צריך לבקש לפני תיקון הפאנצר שישטפו טוב את הצמיג מבפנים ולנגב טוב את הגלגל (ג'אנט).

ואין שום צורך להחזיק אצבעות בנסיעה עם היונדאי.

ירדתי לים המלח עם פיז'ו 106 (מנוע 1000 סמ''ק) ועם פיאט אונו (מנוע 1100 סמ''ק)

אף אחת מהם לא עשתה שום בעיה ולא סבלה יותר מידי

רק לבדוק מים ושמן ולא יזיק שיהיה ברכב סמרטוט קטן וגלון מיים.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

3.אם בכל זאת נסע עם הרכב לים המלח, אני אשמח לשמוע המלצות לטל"ת טפ"ש מיוחדים או טיפים למהלך הדרך

הייתי בשמחה ממליץ לך אם הייתי יודע מה זה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הגזמת, כשהייתי צעיר ועני חרשתי את הכביש הזה עם פיאט 127 ואוטוביאנקי ג'וניור, מעולם לא נתקעתי - למעט פנצ'ר - היה מכה קשה להחליף גלגל בחום של ים המלח.

עם כל הכבוד, אני לא באמת חושב שאפשר להשוות בין פיאט ליונדאי. יונדאי של תחילת שנות ה-2000 לא מצטיינת במיוחד.

אני לא הייתי נוסע בכל מקרה

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני אישית הייתי נמנע לבצע נסיעה כזאת עם הרכב הזה, אבל אם אין לך חלופות ואין ברירה אז כמובן לטפל בנזילה וכמה שיותר מוקדם (לא קשור רק לנסיעה לאילת) להעלות לחץ אוויר בצמיגים, ולצאת לדרך, לא אמורה להיות בעיה עם רכב משנתון זה לבצע נסיעה כזאת.

מה שכן, המנוע דיי צנום וקח בחשבון שיהיו עליות שלא יעברו בנחת לכן זאת הסיבה המרכזית שהייתי יורד מהעניין.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם יש לך קצת חוש טכני, שים ארגז כלים ברכב וציוד בסיסי וסע לדרך.

נזילת שמן זה בעיה, תקן אותה וסע.

תעשה ביטוח גררים. (כלול אם אני לא טועה).

כעיקרון בנהיגה רגועה לא יקרה כלום, אם הרכב נוסע 45 דקות כמו שעון, הוא יסחוב גם 5 שעות בלי בעיה.

כמובן שיש קטעים שהיא לא תגיע ל60 קמש, וגם לא יהיה לך מזגן (מאט ומחליש את הרכב בעליות).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4133 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...