Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אמי מתגוררת בבניין משותף ישן בראשון.

לאחרונה קיבלה מיכתב מחברת המים העירונית המודיעה לה שצריכת המים בדירתה קפצה לאחרונה מ200 ל400 ואחר כך 800 שקלים.בדקנו שמד המיים לא זז כשהברזים סגורים. שילמתי חברת המיים העירונית כ100 שקלים כדי שיקחו את מד המיים ויבדקו. נמצא תקין.

אין סימני נזילה אצלנו או אצל השכן מלמטה.

גם הצריכה המשותפת בבניין קפצה מאוד.

הזמנתי למחר בבוקר אינסטלטור מחברת הבטוח[ הדירה מבוטחת]לבדיקת העניין.

מה בדיוק לבקש ממנו?

מה עוד ניתן לעשות?

תודה

פורסם

יש לי נסיון מר עם אינסטלטורים של חברות ביטוח.

הבן של מנהל (או בעלי?) "שחר - שירותי חרום" כותב בפורום ועוד מעט יכעס עלי.

לפי התאור צריך לחפש בעיה בצנרת - אשר יכולה להיות בקטע המשותף (ממד המים הראשי בכניסה לבנין ועד מד המים הפרטי של אמך) וכן בקטע ממד המים עד הדירה, למרות שבסגירת כל הברזים מד המים לא זז.

ממליץ לאמך לפנות לכמה שכנים ולברר אם התופעה קיימת גם אצלם, כיון שעליה בצריכה המשותפת מצביעה או על דליפה משמעותית, או על צריכה מברז משותף (למשל - ברזים של נקיון חדר המדרגות אשר משמשים אנשים לשטיפת מכוניות וכו') או על גניבת מים (יש גם תופעה כזו).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לאחרונה קיבלה מיכתב מחברת המים העירונית המודיעה לה שצריכת המים בדירתה קפצה לאחרונה מ200 ל400 ואחר כך 800 שקלים.בדקנו שמד המיים לא זז כשהברזים סגורים. שילמתי חברת המיים העירונית כ100 שקלים כדי שיקחו את מד המיים ויבדקו.

תודה

בגלל שאין צריכת מים סמויה (נזילות וכאלה), עשית השוואה של המונה מים שלה למה שמעודכן בחברת המים? לפעמים הם עושים הערכות והם תמיד יעשו את זה לטובתם.

אני אשמח לקבל עדכון כי גם אצלי יש אותה התופעה וכרגע הכל נראה תקין ובכל זאת יש צריכת מים מוגזמת של 40 קוב ל-2 אנשים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

עדכון עבור תומר:

היה אנסטלטור מחברת הביטוח. בדק בעיין כפי שגם אני יכול.

טען שהכל בסדר.טען שאין צורך בשסתום. לא גבה כסף.

אראה מה יהיה בחיוב הבא. אם הבעיה תמשיך, אפנה כנראה לסמכות רבנית.

תומר, איני יודע מה היא תריכה סבירה. בכל אופן, אם דירתך מבוטחת- כנראה יש לך שרות אינסטלטור מהם, כדאי לברר. אם אתה בבית קרקע, יתכן שיש נזילה שאינך מרגיש. אם אצלנו הייתה, השכן מלמטה היה מתלונן. כמו כן בדוק את עניין השסתום שהציע לי יוב.ק.

פורסם

לאחרונה קיבלה מיכתב מחברת המים העירונית המודיעה לה שצריכת המים בדירתה קפצה לאחרונה מ200 ל400 ואחר כך 800 שקלים.בדקנו שמד המיים לא זז כשהברזים סגורים. שילמתי חברת המיים העירונית כ100 שקלים כדי שיקחו את מד המיים ויבדקו. נמצא תקין.

אין סימני נזילה אצלנו או אצל השכן מלמטה.

גם הצריכה המשותפת בבניין קפצה מאוד.

הזמנתי למחר בבוקר אינסטלטור מחברת הבטוח[ הדירה מבוטחת]לבדיקת העניין.

מה בדיוק לבקש ממנו?

מה עוד ניתן לעשות?

תודה

ממה שכתבת אני מבין שמה שגדל זה החיוב החודשי (הכספי) והצריכה המשותפת (בקו"בים) של הבניין כולו.

אם כך הדבר, אין לך מה לחפש את הבעיה אצלך, הבעיה היא בנזילה מצינור משותף של הבניין כולו, בדר"כ בגינה.

אם הבעיה היא בצינור משותף, אזי לאחר התיקון ניתן לגשת לעירייה עם הקבלה מהשרברב והעירייה מזכה את הדיירים בחלק ניכר מהכסף חזרה.

פורסם

אני מציע לך לצפות בתחקיר כלבוטק על שקר המים הגדול. לאחר מכן אתה ללא ספק תבין מדוע עליך להתקין גם לעצמך וגם לאמך שסתום אל חזור לפני מד צריכת המים הביתי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אני מציע לך לצפות בתחקיר כלבוטק על שקר המים הגדול. לאחר מכן אתה ללא ספק תבין מדוע עליך להתקין גם לעצמך וגם לאמך שסתום אל חזור לפני מד צריכת המים הביתי.

לצערי לא ראיתי את התחקיר הזה, אבל מניסיון של הרבה שנים גם בדיור משותף וגם בוילה רב מפלסית עם צנרת מורכבת וכמה מדי מים (גם עירוני וגם פנימיים על קווים שונים):

מה שהתחקיר חשף - מתיאור שקיבלתי וקצת היגיון - מתייחס למצבים בהם הצנרת הביתית מתרוקנת לצנרת העירונית או לחצר. במצב כזה המונה מסתובב הפוך אבל לא במידה שהוא מסתובב קדימה בזמן מילוי הצנרת הביתית מחדש. מכאן שיש פער עליו נדרש תשלום, למרות שלא בוצעה צריכה בפועל.

אם אין הפרשים דרמטיים בלחצי המים המאפשרים לצנרת הביתית לעבוד כמין מפצה על ירידת הלחץ בקומות נמוכות התופעה לא תתרחש אלא במצבי ניתוק מים, שלפחות במקום שבו אני גר נדירים מאד.

אז קודם כל לא להתלהב, נכון שזה מקומם אבל בוודאי לא נפוץ כמו שמצטייר.

אם באמת רוצים לנטר את המצב צריך להרכיב באופן זמני (אפשר גם על צינור גמיש המחובר לברז גינה, ולנתק כל פעם בתום קריאת הלחצים) שעון לחץ מתאים. שעון כזה צריך לקרוא לחצים של נניח 10 אטמוספרות לכל היותר ולהיות בעל סקלה גדולה מספיק לאבחנה בחלקי אטמוספירה. אם מבחינים בשינויים דרמטיים בלחץ בצנרת, נניח ביום ששי אחה"צ כשמתכוננים לשבת או כשמשקים גינות וכדומה, יש טעם לבדוק אם השעון הדירתי מסתובב לאחור ולו במעט, ואז אפשר לשקול הרכבת שסתום אלחוזר.

ניתן גם לחסוך מדידות כאלה בדרך אחרת - ביום ששי מוקדם נניח 7 בבוקר לנתק את המים לדירה בעזרת הברז של השעון. לפתוח את הברז ביום ששי אחה"צ ולבחון היטב אם שעון המים מסתובב לאחור. גם פה הרעיון הוא לנטר אם הלחץ בדירה משמש ל'פיצוי' על לחץ נמוך ברשת.

הדבר נכון כנראה בעיקר לדירה בקומה גבוהה, בבית הניצב על גבעה וכדומה.

גם שסתום אלחוזר אינו פיתרון פלא - כולם נוטים להתפס במצב פתוח עם הזמן, ראה שסתומים בכניסה לדודי שמש. החוק מחייב ואחרי זמן מה הם מפסיקים לאטום וזרימה חוזרת מתקיימת יופי.

דרך אגב אלעד מה זה חשוב אם השסתום יורכב לפני או אחרי מונה המים? הזרימה ההפוכה תמנע כך או כך.

יוסי

פורסם

טוב, עצרתי כדי לתת למקלדת להפסיק לעשן.

מחזק מה שנאמר לגבי אינסטלטורים של ביטוח, שקר אחד גדול. השתמשתי בכאלה בשתי הזדמנויות. באחת העסק נגמר באתנן במזומן כדי לבצע תיקון בניגוד להנחיות החברה, ובמקרה אחר ולאחר 2 ביקורים הסתייעתי באינסטלטור פרטי.

רק כשקבלתי במקרה שלישי שרות מאינסטלטור פרטי במסגרת הביטוח (יש חיה כזו, מאד יקר) נהניתי וקבלתי שרות כמו שצריך.

ולעניני פנדוב - כמעט בטוח שיש נזילה בחצר בין השעון הראשי לשעונים הדירתיים. לפעמים קשה מאד לאתר זאת וחייבים לשלם למישהו שמגיע עם ציוד יעודי אולטרהסוני או מצלמה תרמית או שניהם.

בוצע אצלי בעבר ועולה אלפי שקלים לביקור.

הסיכוי שביטוח דירתי יממן כזו בדיקה עבור כל הבנין שואף לאפס. צריך כנראה לארגן את הוועד, והבעיה היא שזה יקר.

אין שום אחריות של העירייה מעבר לשעון המשותף, בעיה של הבנין עצמו.

כדי לוודא שאין בעיה בצנרת העירונית בסביבה כדאי לבדוק שבבנינים סמוכים אין בעיה כזו של חיובי יתר.

יוסי

פורסם

[פנדוב - אולי תטרח ותוציא את חשבונות המים מהשנה האחרונה ותעלה שלושה נתונים לכל חשבון: צריכה כוללת, צריכה פרטית וצריכה משותפת.

לפי תאוריך אני מהמר שתמצא עליה גדולה בצריכה המשותפת - וזה אומר אחד משלושה דברים: או שיש דליפה חמורה בצנרת בין מד המים בכניסה לבנין לבין המונים בכניסות לדירות, או שיש בזבוז עצום על גינון, נגיון שטחים משופים וכו', או שמישהו התחבר לצנרת המשותפת ואתם משלמים את צריכת המים שלו. אם זה המצב הרי שועד הבית צריך להביא אינסטלטור אשר יחפש את הבעיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יוסי, תקן אותי אם אני טועה, אבל עלותו של שסתום אל חזור נמוכה יותר מעלות האלטרנטיבות שהצעת, ובטח שיש בו פחות התעסקות.

לגבי סוגיית מיקום השסתום (לפני/אחרי המונה): לא שבדקתי את זה, אבל ההיגיון אומר שיש גם בתוך המונה מים, ואם נוצר תת לחץ לפניו כאשר אין שסתום שיחצוץ באמצע, אני מניח שאין מניעה שיתרחש מצב שבו המונה זז לאחור, ובדיוק את הסיטואציה הזאת אנחנו מעוניינים למנוע.

חוץ מזה, למיטב זכרוני גם בתחקיר הוסבר שיש להתקין את השסתום לפני המונה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם
לפי תאוריך אני מהמר שתמצא עליה גדולה בצריכה המשותפת - וזה אומר אחד משלושה דברים: או שיש דליפה חמורה בצנרת בין מד המים בכניסה לבנין לבין המונים בכניסות לדירות, או שיש בזבוז עצום על גינון, נגיון שטחים משופים וכו', או שמישהו התחבר לצנרת המשותפת ואתם משלמים את צריכת המים שלו.

יש עוד אפשרות שלא ציינת:

קיימת נוסחה כלשהי שמגדירה את המרווח המינימלי שיש לשמור בין המונה לברז כתלות בעובי הצינור, או משהו בסגנון. נדמה לי אפילו שמישהו פעם התייחס לנוסחה הזאת באחד הדיונים שהתקיימו באוף טופיק לפני תקופה מסויימת.

בגדול, ככל שהצינור דק יותר, כך יש להרחיק את המונה מהברז. אם הוא יהיה קרוב מידי עלול להיווצר מצב של צוואר בקבוק שיוביל לזרימה מהירה, כך שהמונה יסתובב מהר יותר כשבפועל עברה בדיוק אותה כמות מים.

יש כאן מישהו שיכול להתייחס לתיאוריה הזאת יותר בדייקנות? Night Driver, אייכה?

בהתחשב בכך שהחיובים המופרזים החלו רק לאחרונה אינני יודע עד כמה האפשרות שזה אכן מקור הבעיה אכן רלבנטית, אבל בהחלט מדובר בנקודה ששווה לבדוק.

פורסם
יוסי, תקן אותי אם אני טועה, אבל עלותו של שסתום אל חזור נמוכה יותר מעלות האלטרנטיבות שהצעת, ובטח שיש בו פחות התעסקות.

לגבי סוגיית מיקום השסתום (לפני/אחרי המונה): לא שבדקתי את זה, אבל ההיגיון אומר שיש גם בתוך המונה מים, ואם נוצר תת לחץ לפניו כאשר אין שסתום שיחצוץ באמצע, אני מניח שאין מניעה שיתרחש מצב שבו המונה זז לאחור, ובדיוק את הסיטואציה הזאת אנחנו מעוניינים למנוע.

חוץ מזה, למיטב זכרוני גם בתחקיר הוסבר שיש להתקין את השסתום לפני המונה.

הבעיה אלעד היא ששסתום אלחוזר אינו תרופת פלא, כשהוא נתפס פתוח הוא מפסיק לעזור.

לגבי התעסקות, זו שאלה פילוסופית. אני מת על פרוייקטים כאלה שמצריכים קצת חשיבה, מדידה וכדומה. מפתיע כמה זה שומר אותך טרי וחד, וחושף תובנות שבדרך כלל נשארות מתחת לראדר ביום יום.

לא יודע מה נאמר בתחקיר (ציינתי שלא ראיתי אותו) אבל מניסיון עבר, כלבוטק מצטיינת בשיטחיות, כמו כמעט כל מה שמציגים בטלביזיה, שיטת זבנג וגמרנו או הופ ועברנו. חלק מבעלי המקצוע שמופיעים הם מגמתיים וכך הלאה.

ולגופו של שעון, כמה מים יכולים לחזור מהשעון עצמו? הרי בוודאי במרבית המקרים מדובר על שינוי לחץ ולא על ריקון מוחלט של הצנרת שלפני השעון. אם אין כיס אוויר בתוך השעון, ובהיות המים נוזל שכמעט אינו נדחס בלחצים של הרשת הביתית, ההפסד זניח.

לפני שתתעורר שאלה אז למה ברשת הביתית המצב שונה - יש כיס אויר רציני בדוד המים והיות והאלחוזרים בכניסה כמעט תמיד דולפים יש חזרת מים. גם בצנרת עצמה יש וודאי כיסי אוויר סמויים הנדחסים ודוחפים מים לאחור כשיש לכך אפשרות.

יוסי

פורסם
[פנדוב - אולי תטרח ותוציא את חשבונות המים מהשנה האחרונה ותעלה שלושה נתונים לכל חשבון: צריכה כוללת, צריכה פרטית וצריכה משותפת.

לפי תאוריך אני מהמר שתמצא עליה גדולה בצריכה המשותפת - וזה אומר אחד משלושה דברים: או שיש דליפה חמורה בצנרת בין מד המים בכניסה לבנין לבין המונים בכניסות לדירות, או שיש בזבוז עצום על גינון, נגיון שטחים משופים וכו', או שמישהו התחבר לצנרת המשותפת ואתם משלמים את צריכת המים שלו. אם זה המצב הרי שועד הבית צריך להביא אינסטלטור אשר יחפש את הבעיה.

גניבת מים בהיקף של הרבה עשרות קובים כל חודש (הרי העלות המשותפת מחולקת להרבה דירות), די לא סביר.

יוסי

פורסם
יש עוד אפשרות שלא ציינת:

קיימת נוסחה כלשהי שמגדירה את המרווח המינימלי שיש לשמור בין המונה לברז כתלות בעובי הצינור, או משהו בסגנון. נדמה לי אפילו שמישהו פעם התייחס לנוסחה הזאת באחד הדיונים שהתקיימו באוף טופיק לפני תקופה מסויימת.

בגדול, ככל שהצינור דק יותר, כך יש להרחיק את המונה מהברז. אם הוא יהיה קרוב מידי עלול להיווצר מצב של צוואר בקבוק שיוביל לזרימה מהירה, כך שהמונה יסתובב מהר יותר כשבפועל עברה בדיוק אותה כמות מים.

יש כאן מישהו שיכול להתייחס לתיאוריה הזאת יותר בדייקנות? Night Driver, אייכה?

בהתחשב בכך שהחיובים המופרזים החלו רק לאחרונה אינני יודע עד כמה האפשרות שזה אכן מקור הבעיה אכן רלבנטית, אבל בהחלט מדובר בנקודה ששווה לבדוק.

למה הקטנת הקוטר לפני השעון משנה את מהירות הזרימה בתוכו? זה יוצר שינוי בחתך המעבר בשעון ובתא שבו מותקנת הטורבינה המסתובבת של השעון?

נדמה לי שיש חוק רציפות בזרימה ששולל אפשרות כזו.

אולי יש מצב של טורבולנציה המשפיעה על השעון אבל לדעתי לא של מהירות הזרימה.

אפשרות אחרת היא שהתקן דורש זאת כדי למנוע קויטציה בתוך השעון (מצב של העלמות בועות אדי נוזל הגורם ללחצים מקומיים עצומים ולנזק עד הרס במגופים, ברכיים בצנרת ובמאיצים במשאבות), אבל בצנרת מים קרים עירונית שבה לחצי האספקה נמדדים באטמוספרות אחדות זה לא מאד סביר, אף כי אשמח לחוות דעת מקצועית.

יוסי

• תוכן חדש...