Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא יודע מה נאמר בתחקיר (ציינתי שלא ראיתי אותו) אבל מניסיון עבר, כלבוטק מצטיינת בשיטחיות, כמו כמעט כל מה שמציגים בטלביזיה, שיטת זבנג וגמרנו או הופ ועברנו. חלק מבעלי המקצוע שמופיעים הם מגמתיים וכך הלאה.

קטונתי מלהתייחס לשאר הדברים שציינת, אבל לפחות לנקודה הזאת יש לי התייחסות: כל הניסויים שהוצגו במהלך התחקיר בוצעו ע"י מכון התקנים. כמובן שלעולם לא ניתן לשלול אפשרות באופן מוחלט, אבל לפחות במקרה זה האפשרות שלמכון התקנים יש אינטרס זר כלשהו נראית לי קלושה עד לא קיימת.

גם אם צריך להחליף שסתום אחת לכמה שנים, אנחנו עדיין מדברים פה על מוצר שעלותו כמה עשרות שקלים ושפוטנציאל החסכון שלו גדול באופן ניכר מכך, ודאי כאשר מכפילים את זה במספר השנים שבהן הוא מתפקד באופן תקין.

לגבי התיאוריה בנוגע לעובי הצינור והמרווח המינימלי מהמונה: אינני מבין בזרימת נוזלים ולכן אשאיר את הבמה למי שכן יכול להתייחס לנושא בצורה מקצועית. יחד עם זאת, אני בטוח באופן מוחלט שקיימת נוסחה שמגדירה את הדברים האלה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
קטונתי מלהתייחס לשאר הדברים שציינת, אבל לפחות לנקודה הזאת יש לי התייחסות: כל הניסויים שהוצגו במהלך התחקיר בוצעו ע"י מכון התקנים. כמובן שלעולם לא ניתן לשלול אפשרות באופן מוחלט, אבל לפחות במקרה זה האפשרות שלמכון התקנים יש אינטרס זר כלשהו נראית לי קלושה עד לא קיימת.

גם אם צריך להחליף שסתום אחת לכמה שנים, אנחנו עדיין מדברים פה על מוצר שעלותו כמה עשרות שקלים ושפוטנציאל החסכון שלו גדול באופן ניכר מכך, ודאי כאשר מכפילים את זה במספר השנים שבהן הוא מתפקד באופן תקין.

לגבי התיאוריה בנוגע לעובי הצינור והמרווח המינימלי מהמונה: אינני מבין בזרימת נוזלים ולכן אשאיר את הבמה למי שכן יכול להתייחס לנושא בצורה מקצועית. יחד עם זאת, אני בטוח באופן מוחלט שקיימת נוסחה שמגדירה את הדברים האלה.

'מן הסתם המתווכחים, שני פיקחים או שני טפשים,

כי הרי אדם פיקח עם טיפש לא יתווכח.'

כמובן מפתגמי חנניה רייכמן החביבים עלי.

היות ואני מתווכח, דעתי עליך ברורה.

אני הרי מסכים שיש אמת בכך שמונה הסובב לאחור ומונה הסובב לפנים לא מודדים באותו אופן, ולכן הזיוף והקריאה ה'וירטואלית' בפועל אך המשמעותית בכיס. מי בכלל הטיל ספק באמת שנמדדה והוצגה? לא אמרתי ואינני חושב שמכון התקנים שיקר או הטעה.

גם הם לא חפים מאינטרסים אבל זה לדיון אחר ובכל מקרה לדעתי לא שייך למקרה זה.

אז מה הקשר לניסוי שהראו בכלבוטק? אינני חולק על העובדה אלא על המשמעות והתוקף בחיי היום יום.

לגבי תרומת השסתום - אם הוא תקין אז הכל בסדר, אבל לרוב הוא לא תקין. אם זה מקנה למישהו תחושת ביטחון שהרכבתו תפתור את הבעיה, אז בכף. לדעתי תוך זמן קצר רסיס חלודה, חול או אבנית ימנעו ממנו לתפקד. אם השסתום מורכב לאחר מסנן קו ואז כמובן רק לאחר השעון זו חצי צרה אבל עדיין לאורך זמן תיפקודו בספק.

גם בנושא השלישי לא חלקתי על כך שיש הנחייה כזו. התייחסתי רק לזיוף הנגרם בקריאה ולסיבות אפשריות אחרות להנחייה.

אה, ומשהו נוסף: כל אביזר המורכב בקו גורם למפל לחצים. אם השסתום יתפס חצי או רבע פתוח הוא יבזבז לחץ. במיוחד בדירה בקומה גבוהה עם צנרת עתיקה ומסוידת ובאזור שבו העיריה לא מספקת מים בלחץ מספיק זו עלולה להיות בעיה.

יוסי

פורסם

בסה"כ כתבתי את עיקרי הדברים שהופיעו בתחקיר. היות ואני נכנס כאן לטריטוריה שלפחות עבורי היא אינה מוכרת, אני נאלץ לפרוש מהדיון ולהמתין עד שמגיב בר סמכא בעניין יכתוב את תובנותיו.

חלילה לא מזלזל בך - מזלזל בעצמי :)

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

http://reshet.tv/Shows/Kolbotek_video/videomarklist,184796/

רציתי לדעת לגבי בית פרטי, איפה למקם את השסתום ביחס למונה?

ואם אני רוצה למקם לפני המונה, מי יסגור את המים שבאים מבחוץ? הרי אין שם ברז לפי מה שזכור לי ומהרגע שאני מפרק את המונה יצאו מים בלי סוף.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

זאת אומרת שאני לוקח שסתום, שם לו טפלון מסביב להברגה ומחבר אותו לפני המונה, וזהו?

in the face

with a chair

פורסם

מניסיון, הייתה לי צריכה מוגברת ולאחר הרכבת שסתום אל חוזר ישנה ירידה בצריכה

בחשבון מים הבא אני אדע יותר כמה זה השפיע.

בכל אופן אצלי השעון היה מסתובב גם אם כל הברזים בבית סגורים לכן אני מניח שבמקרה שלי היה חובה לשים שסתום.

פורסם
זאת אומרת שאני לוקח שסתום, שם לו טפלון מסביב להברגה ומחבר אותו לפני המונה, וזהו?

לשעון מים יש חיבור צילינדרי בכניסה המצוייד באטם שטוח, זה לא חיבור בעל תבריג קוני שטפלון אמור לאטום. עשוי בכוונה כדי להקל על החלפתו.

חוץ מזה, אם אתה לא משתמש במחבר הזה ורוצה להתחבר לברז סביר שצריך להפעיל כוח ורצוי להצטייד בשני מפתחות צינורות ואולי גם בסט ברנר, למרות שבברז יש אטם גומי שלא אוהב שצולים אותו.

יש גם שאלה של המרחקים, יתכן ותתקל בבעיה של אורך עודף (רק בצנרת, כן.....).

הכי יעיל, צלם ברזולוציה טובה, קפוץ למישהו שמוכר ציוד ואביזרים לשרברבות והתייעץ.

אל תשכח - לשעון יש גישור של סרט הארקה. לאחר שתחבר שסתום וודא שהסרט עדיין במקומו.

למה עדיין מרכיבים זאת כך בעולם בו הצנרת מבודדת חשמלית מהאדמה (כדי למנוע קורוזיה, ואז כמובן שגם אינה שימושית להארקה) השד יודע, אבל אל תהיה אתה זה שמחליט לבטל, אף כי הארקת היסוד של הבית עדיפה פי אלף.

אם אתה צריך סיוע בכלים, תאם איתי.

יוסי

פורסם

יוסי אני גר בבית פרטי וכל השיבר שלי עם השעון והכל נמצא בחצר של השכנים ולהיכנס לשם דורש תאום מראש בגלל כלבים ככה שהתעסקות של כמהפעמים שם (צילום וכ"ו) לא כלכך בא בחשבון.

כנראה שאני אקח בעל מקצוע שיש לו כל מה שצריך ובפעם אחת יסגור לי את הסיפור.

ברנר יש לי של קונדטוריה, זה נחשב? :p

in the face

with a chair

פורסם

אהלן

אמנם העסק לא פעיל - סגרתי אותו ואני שכיר, מנהל בניין גדול בהרצליה, הנה קישור לדף הפייסבוק שנשאר https://www.facebook.com/pages/%D7%94%D7%99%D7%97%D7%99%D7%93%D7%94-%D7%94%D7%9E%D7%A8%D7%9B%D7%96%D7%99%D7%AA-%D7%9C%D7%9E%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%94-%D7%91%D7%98%D7%A2%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%94-%D7%A9%D7%9C-%D7%9E%D7%93-%D7%94%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9C%D7%9A/122210504527196

יש שם קישור לשני קטעי התחקיר של כלבוטק.

יכול להיות המון משתנים.

אם תרצה תשחד אותי בקפה ועוגה ואקפוץ לראות מה גורם, זה יכול להיות המון דברים, הנפוץ הוא גומייה בניאגרה, יכול להיות ברז מכונת כביסה שהורכב על סוללה ושני הברזים פתוחים, ומים זולגים למים החמים של הבניין, יכול להיות שזה סופר אוויר, יכול להיות שדוד השמש מחובר גם לשכן...

שלח ה"פ ונמצא לך זמן באיזה יום שישי

פורסם
אין קשר בין הדברים. אם המונה מסתובב גם כשכל הברזים היו סגורים, סימן שיש לך דליפה ממקום כלשהו. לא את זה השסתום אמור למנוע.

אין שום נזילה ועובדה שהשסתום מנע את הבעיה.

וברור שזה קשור, זה בדיוק מה שקרה בכלבוטק, השעונים רצים גם כשאין צריכת מים (לא משנה אם זו צריכה יזומה\נזילה).

פורסם

ראיתי את הכתבה בסבלנות והאיש צודק.

התכנון 'הגאוני' של מדי המים מאפשר קריאת סרק בגלל שינויי לחץ ואולי עקב עירבוליות בזרימה. זה לא חשוב למה, העיקר להפטר מזה.

רק תזהר, סריטות בפרפר הפלסטי של השסתום בגלל חול שנגרף במים, רסיס חלודה שילכד בו, הסתיידות מאבנית וכך הלאה ימנעו מהשסתום עם הזמן לאטום ולבודד את המונה, ויש גם חשש שבעתיד , אם הוא יתפס פתוח חלקית יגרמו מפלי לחץ.

אני מקווה שאתה מבין שבעיות של קריאות שקריות עקב אוויר בצנרת לא יעלמו בגלל השסתום.

יוסי

פורסם
עדכון עבור תומר:

היה אנסטלטור מחברת הביטוח. בדק בעיין כפי שגם אני יכול.

טען שהכל בסדר.טען שאין צורך בשסתום. לא גבה כסף.

אראה מה יהיה בחיוב הבא.

[פנדוב,

אם כבר אתה מעוניין ממילא להמתין לחיוב הבא, לדעתי לא יזיק לך לשים שסתום אל חוזר ולראות אם המצב ישתפר. עלות זניחה מול אפשרות של תועלת גדולה.

כך, בחיוב הבא תוכל לראות בוודאות אם היה שיפור או שמא יש בעייה אחרת בבניין, ויש צורך בהמשך טיפול רציני יותר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...