Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הונדה אקורד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה אסף אבל בינתיים ביטלתי את רכישת ה- cx5, החלטתי לחכות לתחילת שנה הבאה ואז אולי אני אזמין עוד פעם את ה- cx5 או רכב אחר, בינתיים תהיה ככל הנראה עליית מחיר של כמה אלפי ש״ח עקב העלאת המע״מ ושינוי המיסוי הירוק, אולם היבואנים יאלצו לספוג לפחות חלק מהעליה. אני לא אהיה מוכן למשל לשלם יותר מ- 165 אלף ₪ על ה-cx5.

מצד שני אם תיושם המלצת ועדת זליכה על איסור מתן הנחה של מעל 5% לחברות הליסינג, הדבר יוביל לירידת מחיר גדולה יותר מעליית המחיר הנ״ל. ההמלצה הנ״ל הועברה לבדיקת חברת ייעוץ חיצונית וככל הנראה תתקבל החלטה עד סוף השנה.

ה- cx5 ולצורך העניין כל שאר הג׳יפונים בקטגוריה אינם ברי תחרות לרכבי ״המנהלים" המובילים, אבל האקורד הנוכחית לדעתי בהחלט לא מובילה את הקטגורייה אלא נשרכת בתחתיתה. האקורד עדיין רכב טוב כמובן אבל מה לעשות שהמתחרות התקדמו, צמחו במימדים והשתפרו טכנולוגית והאקורד נשארה במקום ואני כותב את זה בצורה האובייקטיבית ביותר ועל סמך עובדות יבשות. אני לא מסתנוור משם המותג הונדה.

לגבי ה- cx5 אכן התחושה בפנים פשוטה אבל רמת החומרים איכותית, ובניגוד למה שקראתי בכתבות עליה המרווח הפנימי דווקא מרווח למדי, דומה לרכב מנהלים בינוני ותא המטען גם הוא גדול ממה שמרמזים הנתונים היבשים ומאד שימושי כמובן. אני דווקא אוהב את הצורה שלה וזה כמובן עניין של טעם. בשורה התחתונה בחרתי אותה בגלל היתרונות הנ״ל ובגלל שמדובר בדגם חדש לחלוטין ולא רציתי לרכוש רכב שיוחלף בקרוב כמו שצפוי לקרות עם האקורד דרך אגב. אהבתי את תנוחת הנהיגה הגבוהה יותר מרכב רגיל והיא גם חסכונית יחסית וגם שמירת ערך טובה צפויה.

בסופו של דבר רכב קונים לפי תחושות ורגש ושיקולים אישיים ולא על פי מה שאחרים חושבים ואם האקורד עשתה לך את זה אז כמובן תרכוש אותה ותהנה. אני הייתי מחכה לכל הפחות עד סוף השנה ובוחן את המאזדה 6 החדשה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

קודם כל לפי דעתי עשית בחוכמה שלא הלכת עם כל העדר ורכשת אחת . היום במצב הנוכחי מי שיכול לדחות את הרכישה לפי דעתי ירוויח בסופו של דבר,מכיוון שאני אינני באותו המצב כמוך ואני חייב להחליף(התרחבות קרובה במשפחה)אני בהתלבטות קשה מצד אחד אני רוצה לקנות רכב מפנק (יש לזה משמעות במחיר כמובן) ומצד שני אני חושב שאולי כדאי "להסתפק" בהונדה סיוויק במצב הנוכחי של השוק(כמובן שמהשאלות וההתלבטויות בפורום נדמה לי שהרבה אנשים נמצאים במצב דומה).מה שקורה הוא שאני מפחד מירידה מטאורית של כל השוק הזה ומזה נובעת כנראה ההתלבטות(דבר אחד בטוח-הרכב הבא יהיה יפני כמו הנוכחי ולא אני לא אתפשר על המחיר הסופי).

פורסם

היום בשעה טובה נסגרה סאגת החיפוש אחר רכב משפחתי חדש,אז תודה לכל המגיבים החלטתי ללכת על הונדה סיויק חדשה(דגם אקזקיוטיב).

אז בהצלחה לכולם ואל תהיו פראיירים(למרות שבואו נודה על האמת כולנו כאלה- כנראה שאין ממש ברירה).

פורסם
היום בשעה טובה נסגרה סאגת החיפוש אחר רכב משפחתי חדש,אז תודה לכל המגיבים החלטתי ללכת על הונדה סיויק חדשה(דגם אקזקיוטיב).

כמה חבל.

מנוע לא רע ותא מטען ענק לקבוצה שלה (בהנחה שהלכת על ההאצ׳בק) אבל מכונית כלכך בינונית ומאכזבת.

איכות נסיעה גרועה, הגה קטסטרופה, מרווח ראש וראות נוראיים.

מה אהבת בה?

כל הביקורות עליה פושרות ביותר - מציע לך בכל ליבי לשקול שוב.

פורסם

- לזכות האקורד עומד מוניטין ארכאי. חלקו עדיין מוצדק (אמינות?...) וחלקו עבר זמנו (ביצועים).

- היו פה מספר הערות והשוואות לגבי "שמירת ערך". נושא שבד"כ מקבל משקל מוגזם, במיוחד שבסיס התחזית הזוי. מי בכלל יודע לחזות מה יהיה עוד 3 שנים? מי שהתחזית שלו מבוססת על החלפת דגם (מונדיאו) האם יודע בודאות שמחר לא צפוי דגם חדש לאקורד?

- האם כדאי להתפשר על רכב נחות ויקר ולהנות פחות יום-יום במשך שנים רק בגלל תחזית שאינה מבוססת של מחיר המכירה?. מי שחושב רק דרך החור של הגרוש, עדיף לקנות רכב מקטגוריה נמוכה יותר ומיד שניה, לאחר "שאיבד ערך".

לאחר עריכה - רואה עכשיו שבעצם סגרת על סיוויק. כנראה יש לך משהו שצרוב וקוראים לו "הונדה".

תתחדש ותהנה. למה בעצם התייעצת כאן?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

התייעצתי בגלל שבהתחלה חשבתי ללכת על האקורד, אבל מכיוון שזה אוטו שבעיקר אשתי תסע עליו אז חשבתי לעצמי ש:

א. היא לא נראה לי תסתדר עם המימדים שלו(האקורד "מפלצתית מדי").

ב.רוברט-לידיעתך ההונדה האצ'בק החדשה אוטו מדהים וזה לא אני שמחלק את התשבוחות אלא כנס לאתר cartube ותשפוט בעצמך על פי המבחן האחרון שהם עשו ב-8 ביולי ואז תדבר.

ג.בחירתי היא זו מכיוון שתא המטען גדול יחסית/אמינות של הונדה זה שם דבר(מקום 1 בעולם אחריהם טויוטה וחר כך לקסוס)\הרכב כשלעצמו יפה ומושקע גם חיצונית וגם איבזור פנימי מצויין. נכון הוא יקר אבל בשל עובדה זו הוא לא שורץ בציי הרכב.

ד. אוטו חזק 142 כ"ס מנוע 1.8 למשפחתית בגודל הזה זה מצויין לפי דעתי.

ה.מכל הסיבות הנ"ל ועוד מה גם שהגיע הדגם המשופר-עם סאן רוף/מושבי עור עם חימום/מערכת שמע משופרת/חלונות כהים מאחור-טוב ל2 ילדודס קטנים בעזרת השם/התנעה ללא מפתח וכו'.

ו. בהתחלה ממבט ראשון שהגעתי לאולם תצוגה ננעלתי על האקורד אבל שחזרתי בפעם השנייה הסתכלתי על הסיוויק(עד אז הייתי בטוח שהסיוויק הקודמת יותר יפה)אבל טעיתי בגדול בכך שלא נתתי לה הזדמנות נוספת בכל מקרה זה היסטוריה,אז תודה לכולם ועצם העובדה שהתגובות על האקורד לא היו טובות מי יודע מה זה כשלעצמו האיר את עיניי וגרם לי לחפש אלטרנטיבה חסכונית יותר.

פורסם

אלטנרטיבה חסכונית? אתה קורא את מה שאתה כותב?

לקנות משפחתית קומפקטית ב-145 אלף שקלים ולחשוב שהיא האפשרות החסכונית זה עיוורון טוטאלי.

האפשרות החסכונית זה למשל טויוטה אוריס הייבריד שעולה כ-13 אלף שקל פחות, אולי גם גולף או גטה ואפילו אוקטביה 1.2 TSI אבל סיויק ידידי ועוד בכזה סכום היא הכל חוץ מחסכונית, אני לא מבין איך אנשים קונים את המותג הזה בעיוורון.

לילה טוב.

פורסם

אם רכשת את הדגם המפואר, גם שילמת מחיר יקר מאוד (בסביבות ה- 165K).

במחיר הזה, ישנן אופציות הרבה יותר טובות וזולות.

בכל מקרה, תתחדש.

פורסם

מסביר לנו פותח השירשור הזה באופן מפורט ובהיר מדוע הוא החליט לקנות את האוטו שקנה. הסיבות שהעלה עושות שכל, גם אם אנחנו היינו אולי נוהגים אחרת, אבל זה לא מונע את שני קודמי לנסות לשכנע אותו, א. שהוא אידיוט, כי מי זה מוציא כל כך הרבה כסף על אוטו כזה וב. שזה בסדר, אנחנו כבר נשלח אותך לקנות את האוטו שאנחנו חושבים שאתה צריך לקנות. בהחלט נאה.

פורסם
מסביר לנו פותח השירשור הזה באופן מפורט ובהיר מדוע הוא החליט לקנות את האוטו שקנה. הסיבות שהעלה עושות שכל, גם אם אנחנו היינו אולי נוהגים אחרת, אבל זה לא מונע את שני קודמי לנסות לשכנע אותו, א. שהוא אידיוט, כי מי זה מוציא כל כך הרבה כסף על אוטו כזה וב. שזה בסדר, אנחנו כבר נשלח אותך לקנות את האוטו שאנחנו חושבים שאתה צריך לקנות. בהחלט נאה.

מסכים ומחזק אבל יש עניין אחד שמפריע לי במידה מסויימת. פותח השרשור החל בכך שפסל את רכבים מסגמנט המשפחתיות הגדולות ולמעשה נשמע כי הייתה בראשו החלטה ברורה למדיי (בינינו גם אני הייתי מעדיף את האקורד על פני האוונסיס).

בשורה התחתונה התברר שאין לו כלל צורך במשפחתית גדולה וכי הוא מסתפק במשפתחית קומפקטית בתצורת האצ'בק ואישתו היא זו שתנהג ברכב. למעשה זה משתווה לקימוט הנייר וזריקתו לפח האשפה, שכן הגורם הזה משנה לחלוטין את המשוואה והתמונה. בסגמנט "החדש" היה אפשר לחשוב על אלטרנטיבות שונות ומשונות גם בין היפניות, טובות יותר או פחות.

ודבר נוסף - (בהתייחסות כללית ולא לפותח השרשור) ישנם אנשים שבאפשרותם לגייס את סכום הכסף הנדרש להחזיק משפחתית גדולה ואולם אחזקה של משפחתית גדולה לרוב תהיה יקרה יותר משל משפחתית קומפקטית ברוב הפרמטרים וללא תמיד יש להם צורך במימדים. ה"פוזה" הזו עולה ביוקר ולעיתים אנשים לא ערוכים כלל להוצאות האחזקה והביטוח. לכן אני מדגיש שההמלצה שלי היא לרכוש רכב בהתאם לצורך אלא אם כסף איננו שיקול כלל (מזל טוב).

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

אז ככה לא הייתי חייב לענות אבל מייק(התגובה עיצבנה אותי):evil:- עיוורון טוטאלי-על סמך מה אתה כותב את השטויות האלה.קודם כל אני צריך להכניס עגלת תאומים אז בשל עובדה זו תוריד את הגולף והטויוטה הייבריד (תא מטען קטן מדי),ואז לפי דברייך נשארנו עם הג'טה(לא קונה רכב שהוא לא מאובזר כשהמחיר לא מצדיק ,145 אתה תשלם עבור הדגם האמצעי שהוא כמעט ערום).

מה גם שאני אומנם יוכל לקנות ב-13 אלף פחות את המנוע 1.2 אבל אין לי כוח להיות כל שני וחמישי במוסך(טורבו וגיר)-לא רוצה לקחת את הסיכון.

לגבי doras - התחלת בתגובה לא ראויה לעומת זאת לגבי הסוף -תודה.

slow sprinter -לא הייתה לי בעיה להחזיק משפחתית גדולה ולא לקנות אותה העניין הוא-הצורך כמו שאמרת למרות שההבדלים בקנייה בסופו של דבר לא היו תהומים.אני לא צריך פוזה ולטעמי גם שהכסף איננו שיקול עדיין צריך להסתכל על הצורך(לא כל מי שיש לו צריך לרוץ ולרכוש פרארי כי גם במקרה הזה צריך לחשוב על תקופות פחות טובות).

רועי- דבר אחרון - תודה על ההגנה(למרות שלא הייתי צריך אותה ,אבל טוב לדעת שיש גם מישהו שלא חייב להעביר ביקורת על כל דבר).

פורסם

בשביל להכניס עגלת תאומים יש עוד שלל משפחתיות כמו יונדאי I35, מאזדה 3 (ספיריט אם אתה רוצה אבזור), מיצובישי לאנסר, פורד פוקוס, שברולט קרוז (טורבו). לכולן משותף דבר אחד, הן זולות לרכישה מהסיויק ורובן בעלות תא מטען גדול יותר.

אני אומר אם בחרת וזה מה שאתה אוהב אז מצויין, תהנה מהאוטו שלך, אבל אל תכתוב שקנית משפחתית ב-145 אלף שקלים בשם החיסכון כי שום חיסכון לא יתקבל איתה אלא אם תיסע בה למשך שנים ארוכות. השם הונדה עושה לך את זה? אין בעיה כל אחד ומה שהוא אוהב.

פורסם

בשום רכב שהייתי קונה לא הייתי חוסך-רכב זה לא תוכנית חיסכון אלא בדיוק להיפך לא משנה באיזה מחיר הוא נקנה.

ואם היית מסתכל על התגובה עם הסיבות בגינן רכשתי היית מבין שכל ההצעות לכאורה שנתת הם שורצות בציי הרכב והן לא היו בכלל ברשימה -לא הייתי קונה פורד ומאזדה(ציי ליסינג)/יונדאי(פלסטיקה זולה)/שברולט קרוז (שמירת ערך ואמינות)/מיצובישי(אולי אבל העדפתי הונדה-"אולי יש לי משהו צרוב ושמו-הונדה").

פורסם

אני סגרתי עסקה היום על הסיוויק הידני 5 דלתות.

אז נתחיל ככה. נכנסתי לרכב אמת אין אבזור מי יודע מה (בדגם הפשוט).

בידוד רעשים מעולה גם כשהמנוע מתאמץ (וזה לא קורה הרבה תודות לנפח המנוע), רכב שקט ונוח (נסיעת מבחן צמיגים 205-55-16).

אם השיבושים הקטנים של הכביש הרכב מסתדר מעולה, בשיבושים הענקיים הרכב משמיע בום כאילו חטף מכה אבל שומר על רכב ישר(ואפשר להבין חתך יחסית נמוך).

מזגן מצויין, טיפה צריכים להתרגל שמד המהירות רחוק כי הנטייה היא להסתכל לקרוב ששם נמצא הסל"ד.

תא מטען מפתיע בגודלו !!.

קיצור אני לא יפרט יותר מידי.....

נכון שאומרים שהסיוויק קצת מאחור מבחינת הטכנולוגיה מנוע גדול (אבל חסכוני) מרכב פנימי ברכב קצת אפרורי.

ונכון שהיום מחירון חזק ואי אפשר לדעת מה יהיה בעתיד.

ונכון שיש מכוניות שנותנות יותר אבזור, זולות יותר.

אבל יש דבר אחד שלשאר החברות אין וזה השם הונדה !!, ואם תסתכלו לעבר הרחוק עד הקרוב תקבלו:

רכב יחסית ממוצע מבחינת עלות חלקים וטיפולים, אבל הדבר הכי חשוב אמינות אמינות אמינות !!!!

דבר שיש רק להונדה וטויוטה, שמבחינה עתידית 3 שנים ומעלה זה רכב שיוצא משתלם (אני מעדיף לשלם טיפה יותר מאשר להגיע ליום ולהתקע עם הרכב ולהזמין גרר, ואיך אני אגיע לעבודה, ואיך אני אשתחרר מהעבודה כדי לקחת את הרכב מהמוסך).

ומי שלא מחפש את האמינות ומחפש אבזור ויופי שילך לאלפא, רובר, ורנו. וכשיגיע יום המוסך הראשון שידע לחסוך גם כסף לפעם העשירית שיהיה במוסך.

אז שיהיה לכולם יום יפה במוסך בשנת 2016

asafar7 אני חושב שעשית בחירה מעולה מעבר לזה שקנית רכב מצויין חסכת להתקע בשמש ללא מזגן עם הילדים והאישה, כי עם הסטוריה לא מתווכחים.

סעו לשלום המפתחות בפנים :)

פורסם

סליחה, אני רק הערה קטנה... מה הסיפור עם זה שרק הונדה וטויוטה אמינות באופן חד-משמעי ושגיר+טורבו זה בעיה?

יש לי היום רכב שהוא ״גיר+טורבו״ שמראה אמינות מצויינת לאחר שנתיים וכ-100,000 ק״מ של נסיעה הרחוקה מלהיות שלווה במיוחד.

היו לי גם מאזדות שעברו התעללות קשה יותר וגילו עמידות מושלמת. ראיתי הונדות שנשמרו כחדשות כמעט 20 שנה וראיתי הונדה שבמהלך 10 שנים התפוררה והתפוררה.. אין כאן שום דבר אבסולוטי ואמינות תלויה בהמון פרמטרים.

הבעיה היא שאנשים שמעולם לא הייתה להם רנו או גיר רובוטי או רכב מוגדש או ארופאית או כל דבר אחר שהם שוללים בדרך כלל עושים זאת לא מניסיון או ידע מבוסס אלא סתם כי ״אנשים אומרים״ וכל השאר פראיירים וטיפשים שב-2016 יבלו במוסך.

זה על אותו משקל שאני אגיד - להתראות בריקול ב-2013.... ספוקולציה בלבד.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

• תוכן חדש...