Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבעלותי היו שתי צרפתיות, 206 XS ו-C4 VTS ושתיהן היו תענוג לתחזוקה.

בעיני זה תלוי לא מעט בבעלים (עד כמה הוא מטפל ברכב) ובאנשי המקצוע שהוא מטפל אצלם.

למזלי יצא לי להכיר אנשי מקצוע מדהימים לצרפתיות.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לצרפתיות יש מוניטין של גיר אוטומטי דפוק (AL4 הידוע לשמצה) ובעיות חשמל. לא חושב שזה קשור לסטיגמות מסויימות, פשוט זה מה שקורה במציאות ואין שום קשר להזנחה כי כשמדובר בהזנחה זה בד"כ קשור לטיפולים (שמן מנוע, נוזל קירור וכו') ופחות קשור לגיר או לבעיות חשמל (איזו תחזוקה צריכה מערכת החשמל באוטו, בדיוק???)

יש יותר מידי רנו מגאן או C5 או פיג'ו 307 שאני מכיר שעברו שיפוץ גיר באזור ה 120-130K ק"מ אצל בעלים נורמליים לגמריי, בעלי משפחות שנוהגים רגוע. סיפור אחד אני יכול להבין, שנים מילא יכול לקרות, אבל כמה וכמה רכבים כאלה, כולם עם פחות מ 130K, בני לא יותר מ 5-6 שנים שעברו שיפוץ גיר?? זה יותר מידי. תשאלו כל בעל מכון בדיקות לגבי צרפתיות אוטומטיות מהשנתונים האלו והא יגיד לכם דבר ראשון, תבדקו שהגיר לא מתנהג מוזר. ומי שרוצה חיזוק לזה יכול לראות אותו בעובדה שפיג'ו\סטרואן עברו לגירים אוטומטיים יפניים ו\או גירים רובוטיים (מה שנקרא "אלקטרוניים). דרך אגב זה לא משהו יוצא דופן, גם לגרמניות של אז היו בעיות עם גירים אוטומטיים, תבדקו פה את כל השרשורים על פאסאטים וגולפים מהתקופה שלפני ה DSG שהיו צריכות שיפוץ גיר. לדעתי זה קשור פשוט לעובדה שבאירופה יש הרבה יותר מכוניות ידניות מהמקובל אצלנו והגירים האוטומטיים אינם באיכות כל-כך גבוהה כמו אלו מיפן, למשל. הגיוני לא?

בעיות חשמל מוזרות זה למשל, מזגן שפתאום נכבה באמצע נסיעה ברכב תקין לחלוטין (אצל חבר שלי עם C5 ז"ל טוטאל-לוסט), זה מוזר! או למשל חלונות חשמל שבאופן קבוע כשמרימים אותם עם המרים, אחד לא עולה, כל פעם אחד אחר. כמובן שיש גם המון שטויות שאנשים עושים ואולי התקנות מקומיות פה דופקות הרבה דברים, אבל שוב, התדירות והסיפורים נותנים תמונה מסויימת. ממה שאני יודע המנועים הצרפתיים סה"כ דיי אמינים.

ו FWIW אני לא מושפע כלל מאפקט העדר פה בארץ (שונא-מאזדות אם תרצו, לא מבין מה מוצאים בהן, רכב לא נוח בעליל וגם ביפן נחשב לאחד היצרנים הפחות פופולריים, הרבה אחרי טויוטה, ניסן, דייהטסו ועוד, רק בארץ מתים עליהן, לך תבין) ואני בעצמי נוסע על רכב שהוא בדיוק ההפך מהמאזדה של השכן :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
הנושא אמנם כללי, אך מכיוון שבכוונתי לרכוש רכב בקרוב (פיג'ו 3008) זהו הפורום המתאים.

בישרתי למכרי (משפחה + חברים) שרכשתי את הרכב הנ"ל.

הייתה תמימות דעים (כולם השתמשו באותו ביטוי) כי רכב צרפתי הוא אינו אמין, חלקי חילוף וטיפולים יקרים וכו'.

מדוע זו הדיעה הרווחת בארץ לגבי צרפתיות? (...שהן לא אמינות)

חייב לציין שפיג'ו 300 זה הרכב הכי האמין שיש, במיוחד מהסיבה שהוא לא קיים.

אין אוטו, אין בעיות.

פורסם
לצרפתיות יש מוניטין של גיר אוטומטי דפוק (AL4 הידוע לשמצה) ובעיות חשמל. לא חושב שזה קשור לסטיגמות מסויימות, פשוט זה מה שקורה במציאות ואין שום קשר להזנחה כי כשמדובר בהזנחה זה בד"כ קשור לטיפולים (שמן מנוע, נוזל קירור וכו') ופחות קשור לגיר או לבעיות חשמל (איזו תחזוקה צריכה מערכת החשמל באוטו, בדיוק???)

יש יותר מידי רנו מגאן או C5 או פיג'ו 307 שאני מכיר שעברו שיפוץ גיר באזור ה 120-130K ק"מ אצל בעלים נורמליים לגמריי, בעלי משפחות שנוהגים רגוע. סיפור אחד אני יכול להבין, שנים מילא יכול לקרות, אבל כמה וכמה רכבים כאלה, כולם עם פחות מ 130K, בני לא יותר מ 5-6 שנים שעברו שיפוץ גיר?? זה יותר מידי. תשאלו כל בעל מכון בדיקות לגבי צרפתיות אוטומטיות מהשנתונים האלו והא יגיד לכם דבר ראשון, תבדקו שהגיר לא מתנהג מוזר. ומי שרוצה חיזוק לזה יכול לראות אותו בעובדה שפיג'ו\סטרואן עברו לגירים אוטומטיים יפניים ו\או גירים רובוטיים (מה שנקרא "אלקטרוניים). דרך אגב זה לא משהו יוצא דופן, גם לגרמניות של אז היו בעיות עם גירים אוטומטיים, תבדקו פה את כל השרשורים על פאסאטים וגולפים מהתקופה שלפני ה DSG שהיו צריכות שיפוץ גיר. לדעתי זה קשור פשוט לעובדה שבאירופה יש הרבה יותר מכוניות ידניות מהמקובל אצלנו והגירים האוטומטיים אינם באיכות כל-כך גבוהה כמו אלו מיפן, למשל. הגיוני לא?

בעיות חשמל מוזרות זה למשל, מזגן שפתאום נכבה באמצע נסיעה ברכב תקין לחלוטין (אצל חבר שלי עם C5 ז"ל טוטאל-לוסט), זה מוזר! או למשל חלונות חשמל שבאופן קבוע כשמרימים אותם עם המרים, אחד לא עולה, כל פעם אחד אחר. כמובן שיש גם המון שטויות שאנשים עושים ואולי התקנות מקומיות פה דופקות הרבה דברים, אבל שוב, התדירות והסיפורים נותנים תמונה מסויימת. ממה שאני יודע המנועים הצרפתיים סה"כ דיי אמינים.

ו FWIW אני לא מושפע כלל מאפקט העדר פה בארץ (שונא-מאזדות אם תרצו, לא מבין מה מוצאים בהן, רכב לא נוח בעליל וגם ביפן נחשב לאחד היצרנים הפחות פופולריים, הרבה אחרי טויוטה, ניסן, דייהטסו ועוד, רק בארץ מתים עליהן, לך תבין) ואני בעצמי נוסע על רכב שהוא בדיוק ההפך מהמאזדה של השכן :)

בעייה בהרמת חלונות חשמל? - הרי שמדובר בהתקנה מקומית רשלנית.

המגאן ודומותיה סבלו מתדמית חשמלית לקויה "בזכות" מתקינים מקומיים שהתלבשו על הצמה המקורית במקומות רגישים בדיוק לצורך תוספות שכאלה (יצרו בעיות בקורא כרטיס חכם וכ'ו).

לשאלתך, החשמל לא צריך תחזוקה - הוא צריך שלא יתעסקו איתו מלחתכילה.

הבעיות בגיר נבעו (ונובעות) מתחזוקה מקומית שגוייה.

על מנת לשמור על חיי גיר בריאים, יש לרענן כל פרק זמן כזה או אחר (בהתאם להוראות היצרן) את שמן הגיר.

לאחר הרענון, יש לאפס במחשב הרכב את המרחק ששמן הגיר היה בשימוש, מה שלרוב לא מתבצע בארץ דבר שגורם לגיר להמשיך לעבוד עם תוכנה שמכויילת לשמן גיר עייף, מלא בוצה והדרך משם לשיפוץ קצרה.

לראייה, מהכרות אישית עם לא מעט צרפתיות שטופלו נכון, אצל בעלי מקצוע שמכירים את הרכב ואת הגיר - עברו כבר מזמן את קו ה-200K הנוראי (גם AL4, וגם ידני) וטפו טפו טפו הכל בסדר.

פורסם
למעשה מצדד המכוניות האירופאיות התורן בזה רגע עצמו הודה שיפנית אכן אמינה יותר.

אם אירופאיות רגישות יותר להזנחה, ויפניות פחות רגישות להזנחה, ואני מזכיר, עפ"י דבריך, אזי המסקנה היא, שיפנית מראש אמינה יותר. פועל יוצא, שאם יפנית מוזנחת שורדת אז קל וחומר שיפנית שאינה מוזנחת תהיה כמעט נצחית. אז נניח ובאמת צרפתיה שמטופלת היטב אמינה, למה לי בעצם, כשאני יכול לקחת רכב שלא כל דבר קטן ישבור אותו ? יש לזה גם משמעות לטווח הרחוק, כי אם יש תמימות דעים שאירופאית זקוקה ליותר יחס מאשר יפנית כדי לשרוד, אז לטווח הרחוק יפנית תחזיק יותר זמן. נניח ואקבל טענתך שצרפתיות של פעם אלה לא צרפתיות של היום ופעם באמת היו לא אמינות - למה שאסלח להם ? האם זה לא תפקידם לתקן את התדמית שלהם (בהנחה שהיום המכוניות בסדר)??? כל זה בזמן שיש מכוניות יפניות מעולות ונוחות שידועות באמינותן ??! האם אני צריך להיות זה שייקח על עצמו את ההרפתקאה כדי באמת להוכיח לעצמי ולחבריי מסביב שהתדמית לא נכונה וצרפתיות כן אמינות ?! בפירוש לא! זו בעיה ש-ל-ה-ם ושיאכלו את הדיסה.

אני לא צריך חיזוקים ואישורים ואני לא צריך שכנועים. אני יודע בשביל עצמי וטוב לי שעם יפנית יש לי ראש שקט. למען הסר ספק לגבי כל ההנחות שהנחתי, ביני לביני, אני לא באמת מאמין שהשתנה הרבה באמינות מכוניות צרפתיות אבל זה ענייני האישי.

אם כבר, ספציפית למדינת ישראל, במדינה בה מכוניות די יקרות, הטיפולים יקרים ולא תמיד ברמה הכי גבוהה ונדרש רכב שיחזיק לאורך זמן (להבדיל ממדינות מסוימות בחו"ל שמחזיקים מכוניות למשך 3 שנים מקסימום), עניין האמינות מקבל משנה תוקף בבחינת החשיבות שלה.

התרגיל הלוגי הזה שאתה עורך כאן מענין ומסקנתו לכאורה מתבקשת, אלא שתנאי מקדמי הוא ש"הודאה של מצדד המכוניות האירופאיות התורן", כדבריך, הופכת לעובדה כנראה בשל אותו צידוד. אז זהו שלא ממש וכל מכונית רגישה להעדר תחזוקה בלי קשר לשאלה איפה יוצרה והאם למתכנניה עיניים מלוכסנות או לא. ולכן ולפחות לדעתי המשך התרגיל הזה שלך מעט מיותר, לפחות לטעמי. וזה כמובן בלא לפגוע בזכותך לחשוב איך שבא לך.

פורסם

כשכותבים את הספרה "8" ואחריה סוגריים, זה מומר אוטומטית לסמיילי עם משקפיים. תנו לבחור מנוחה.

לגבי אמינות:

הגיר AL4 נודע לשמצה, בצדק או שלא בצדק, אבל לא רלוונטי ל3008, שכן זו מגיעה עם גיר אוטומטי פלנטרי של AISIN (יפני) והוא נקרא AT6, בעל 6 יחסי העברה.

חשמל: כל מכונית עם אמצעי בטיחות ופינוק משוכללים תהיה מועדת בבוא הזמן לבלאי ולתקלות חשמל. עיקר התלונות לגבי פג'ו הן לגבי ידית האיתות בדגמים המאובזרים יותר שנוטה לבלאי מואץ והחלפתה מעט יקרה. לי זה לא נשמע כמו רכב שצריך להתרחק ממנו כמו מאש.

סתם הערת ביניים לגבי אמינות גיר, מנסיוני:

בסוזוקי ג'ימני הגיר האוטומטי נוטה לשבוק חיים מוקדם מאוד ערב שחיקה ובלאי יתר, כנראה מהחום. רוב הג'יפאים שהכרתי בתקופה שהייתי גם אני כזו התקינו קולר גיר וקיוו לטוב. גיר חדש עלה אז כ8000 ש"ח, והיה מחסור תמידי בכאלה (כמו גם ביקוש תמידי).

מזדה לאנטיס 323 דור שני (99-2001 נדמה לי) היתה ידועה בגיר בעייתי במיוחד. חברה קנתה לא מזמן כזו משנת 99, שהבעלים שלה, יקה מבוגר פדנט, החליף לה גיר בסביבות ה90 אלף ק"מ. היום הרכב עם 130 אלף ק"מ, כך שאפשר להבין שהרכב לא נסע הרבה.

יפניות לא חסינות תקלות גיר מעצם היותן יפניות, גיר אוטומטי הוא בעייתי מיסודו והוא תמיד סוג של הימור, בכל רכב.

לגבי שרידות רכבים: היום כבר אף רכב לא שורד שנים ללא טיפול, גם לא יפני. אם הפרמטר היחיד לקניית רכב היה "שישרוד ללא טיפולים", כולנו היינו עדיין נוסעים בסובארו לאונה DL. אין שום הגיון בלקנות רכב רק כדי לא לטפל בו בזמן וכמו שצריך. זה שיש רכבים שפחות רגישים להזנחה כזו, וימשיכו לנסוע גם בלי מים, עם שמן מטפטף, צינורות סדוקים ומנוע מעשן, לא הופך את אותם רכבים ל"טובים", בשום פרמטר.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

מה שכן, רוב החלקים והטיפולים ב406 שלי הם זולים מאוד ביחס לרכב מנהלים.

אני לא יודע מה עם החדשות.

מעולם לא החשבתי את ה-406 כרכב מנהלים, כשם שרנו פלואנס גם היא לא רכב מנהלים אלא משפחתית גדולה. לפג'ו היה את 605 ו-507 בשביל הסגמנט הזה למיטב ידיעתי, אבל אולי אני טועה.

אני מניח שה-406 חולקת חלקים עם אחיותיה הקטנות ושהיא לא מצויידת באבזור יקר להחלפה (כגון קסנון, מראות מחוממות, שלל חיישנים וגאדג'טים).

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

צרפתיות אמינות:

ביג'ו 404

2CV

האמת היא שגם הרנו 14 שהיו במשפחה (איזה חצי תריסר במהלך השנים) וה-19 (ידנית) היו סבירות בהחלט. אבל בהמשך נדדתי מזרחה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מעולם לא החשבתי את ה-406 כרכב מנהלים, כשם שרנו פלואנס גם היא לא רכב מנהלים אלא משפחתית גדולה. לפג'ו היה את 605 ו-507 בשביל הסגמנט הזה למיטב ידיעתי, אבל אולי אני טועה.

אני מניח שה-406 חולקת חלקים עם אחיותיה הקטנות ושהיא לא מצויידת באבזור יקר להחלפה (כגון קסנון, מראות מחוממות, שלל חיישנים וגאדג'טים).

היא יותר ממשפחתית, זה בטוח.

חולקת חלקים עם כל סדרת ה6, אבל ישנם כמה שינויים.

נגיד אצלי יש בסרן האחורי מוטות לכיוון הTOE נראלי, משהו כזה, דבר שיש רק במכוניות המנהלים ובעיקר בגרמניות. (טווח כיוונים גדול יותר)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ה406 נחשבת משפחתית גדולה, כמו הפאסאט, הגלאנט האוונסיס והווקטרה. בארץ משום מה זה נתפס כרכב מנהלים.

אם אתה קונה את ה3008 חדשה מהחברה, הרכב באחריות היצרן. אין לך יותר מדי מה לדאוג בעניין האמינות בתקופת האחריות.

סחירות זה משהו אחר, בגלל שעם ישראל לא אוהב מכוניות צרפתיות ירידת הערך תהיה יותר משמעותית. אבל היום עם כל הליסינג וההשכרות, לך תדע באמת מה יהיה. יכול להיות שהרכב לא יככב בליסינג ויעדיפו אותו יותר על הדגמים שכן יהיו נפוצים בליסינג, כמו שהC4 פיקאסו הקצר נחשב דגם מבוקש.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
התרגיל הלוגי הזה שאתה עורך כאן מענין ומסקנתו לכאורה מתבקשת, אלא שתנאי מקדמי הוא ש"הודאה של מצדד המכוניות האירופאיות התורן", כדבריך, הופכת לעובדה כנראה בשל אותו צידוד. אז זהו שלא ממש וכל מכונית רגישה להעדר תחזוקה בלי קשר לשאלה איפה יוצרה והאם למתכנניה עיניים מלוכסנות או לא. ולכן ולפחות לדעתי המשך התרגיל הזה שלך מעט מיותר, לפחות לטעמי. וזה כמובן בלא לפגוע בזכותך לחשוב איך שבא לך.

הכל היפותטי.

אין פה שאלה של עובדות.

עובדה היא שעכשיו חושך בחוץ (נכון לשעה שאני כותב את ההודעה).

מכוניות צרפתיות ויפניות אמינות או לא אלה דברים מתחום התחושה והדעה.

לי יש את הדעה שלי. לאחרים יש את הדעה שלהם. יש מי שתמיד יקנה יפני ויש מי שבכל זאת ינסה צרפתיה.

שמעתי את כל הטיעונים שצרפתיות נוחות יותר, איכותיות יותר, מפנקות יותר, ואת זה שבגלל העדר של הישראלים שקונים יפניות אפשר לקנות צרפתיה חדישה ואיכותית במחיר שחיטה... שמעתי גם שבאירופה כולם נוסעים על מכוניות אירופאיות ושאוטובוסים ומוניות ורכבים מסחריים שנוסעים המון אירופאיים מה שמלמד על אמינות וכו' וכו' כאילו... שמעתי כל מה שאפשר היה לשמוע, ואחרי הכל, מבחינתי רכב פרטי זה רק יפני ומי שרוצה צרפתיה זה עניינו שלו. אני סך הכל משתף במחשבותיי ומותר לפסול אותן לחלוטין :)

פורסם
ה406 נחשבת משפחתית גדולה, כמו הפאסאט, הגלאנט האוונסיס והווקטרה. בארץ משום מה זה נתפס כרכב מנהלים.

זה לא שמשום מה בארץ הרכבים האלו נתפסים כמכוניות מנהלים אלה שפשוט עצם המושג מכונית מנהלים הוא המצאה ישראלית

שנועדה להסביר את העובדה שרק כאן אתה צריך להיות אדם אמיד כדי לקנות משפחתית בגודל מלא.

בארה"ב למשל הונדה אקורד נחשבת למשפחתית סטנדרטית ואפילו לא מפוארת במיוחד למי שרוצה קצת יותר להתפנק יש משפחתיות

קצת יותר מפוארות כמו לקסוס אינפיניטי וכו'

מה לעשות שכאן הסטנדרטים קצת שונים.

פורסם

ומה לגבי פולקסווגן? שם הגירים כן מחזיקים 120,000 ק"מ?

מה לגבי סקודה?

אצלי באוקטביה החליפו ב- 20,000 ק"מ סט של שני מצמדים, לאחר 60,000 ק"מ החליפו עוד פעם סט מצמדים?

זה אמין בעיניך?

ולענייננו: למכר שלי היתה פיג'ו 304 שנת 74, הוא מכר אותה בשנת 81. אני זוכר שהבוחן במכון הבדיקה אמר לו שלפיג'ואים יש מחלות.

אז לא היה פופולרי להגיש תביעות דיבה, אבל אני חושב שזה מה שהיה צריך לעשות לאותו הבוחן.

מסתבר שישנן סטיגמות במשך שנים, לא תמיד זה נכון.

מה שכן, לי היתה פיג'ו 407 יד ראשונה שנת 2005, במשך 90,000 ק"מ החליפו שם רכיבים רבים. למזלי, היתה לי תכנית של ראש שקט, מה שאומר ששילמתי סכום מסוים תמורת הגדלת אחריות מורחבת למשך 4 שנים, לאחר מכן הגדלתי את זה לשנה חמישית.

המחלקה הטכנית של לובינסקי חטפו ובגדול, כי החליפו הרבה מאוד חלקים במסגרת האחריות המורחבת הזו.

כנראה שכל מיני תלונות של בעלים אחרים של 407 גרמו לכך שערך השוק שלה התרסק ממש בשוק היד שניה.

חבל שזה המצב.

יתכן גם שבשנים מאוחרות יותר התגברו על חלק מהתקלות. אינני יודע, צריך לשאול בענין זה בעל מקצוע.

פורסם
למעשה מצדד המכוניות האירופאיות התורן בזה רגע עצמו הודה שיפנית אכן אמינה יותר.

אם אירופאיות רגישות יותר להזנחה, ויפניות פחות רגישות להזנחה, ואני מזכיר, עפ"י דבריך, אזי המסקנה היא, שיפנית מראש אמינה יותר. פועל יוצא, שאם יפנית מוזנחת שורדת אז קל וחומר שיפנית שאינה מוזנחת תהיה כמעט נצחית. אז נניח ובאמת צרפתיה שמטופלת היטב אמינה, למה לי בעצם, כשאני יכול לקחת רכב שלא כל דבר קטן ישבור אותו ? יש לזה גם משמעות לטווח הרחוק, כי אם יש תמימות דעים שאירופאית זקוקה ליותר יחס מאשר יפנית כדי לשרוד, אז לטווח הרחוק יפנית תחזיק יותר זמן. נניח ואקבל טענתך שצרפתיות של פעם אלה לא צרפתיות של היום ופעם באמת היו לא אמינות - למה שאסלח להם ? האם זה לא תפקידם לתקן את התדמית שלהם (בהנחה שהיום המכוניות בסדר)??? כל זה בזמן שיש מכוניות יפניות מעולות ונוחות שידועות באמינותן ??! האם אני צריך להיות זה שייקח על עצמו את ההרפתקאה כדי באמת להוכיח לעצמי ולחבריי מסביב שהתדמית לא נכונה וצרפתיות כן אמינות ?! בפירוש לא! זו בעיה ש-ל-ה-ם ושיאכלו את הדיסה.

חד וחלק לא נכון.

אמינות היא לא איזשהו סוג של מדד לינארי שאפשר להסיק "אם אוטו לא רגיש להזנחה ויטפלו בו כמו שצריך הוא יהיה נצחי".

רכב עמיד להזנחה שיטופל כמו שצריך- יעבוד כמו שצריך.

רכב רגיש יותר שיטופל כמו שצריך- יעבוד בדיוק באותה הצורה, ויפגין אותה אמינות.

רכב עמיד שיוזנח- ירגיש כמו זבל (רעידות, פיח, כל מיני שטויות מוזרות), אבל יסע.

רכב רגיש שיוזנח- כנראה שיחטוף בעיה רצינית כזו או אחרת שתמנע ממנו לנסוע.

ופה ההבדל.

אם אתה לא מתכוון להזניח, לא צריך להיות הבדל בעיני הקונה בין רכב אירופאי (וביניהם- צרפתיות) לרכבים מאיזורים אחרים, וכדאי לבחור רכב לפי הפרמטרים המתבקשים. כרגע אין תשובה מזרחית הולמת ל 5008 במחיר דומה ועם מאפיינים דומים.

אם הקונה מתכוון מראש להזניח ולהתעלל ברכב שלו בתחזוקת שבר- כן, אני ממליץ חד וחלק על רכב יפני/קוריאני.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...