Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בעייה בהרמת חלונות חשמל? - הרי שמדובר בהתקנה מקומית רשלנית.

המגאן ודומותיה סבלו מתדמית חשמלית לקויה "בזכות" מתקינים מקומיים שהתלבשו על הצמה המקורית במקומות רגישים בדיוק לצורך תוספות שכאלה (יצרו בעיות בקורא כרטיס חכם וכ'ו).

לשאלתך, החשמל לא צריך תחזוקה - הוא צריך שלא יתעסקו איתו מלחתכילה.

הבעיות בגיר נבעו (ונובעות) מתחזוקה מקומית שגוייה.

על מנת לשמור על חיי גיר בריאים, יש לרענן כל פרק זמן כזה או אחר (בהתאם להוראות היצרן) את שמן הגיר.

לאחר הרענון, יש לאפס במחשב הרכב את המרחק ששמן הגיר היה בשימוש, מה שלרוב לא מתבצע בארץ דבר שגורם לגיר להמשיך לעבוד עם תוכנה שמכויילת לשמן גיר עייף, מלא בוצה והדרך משם לשיפוץ קצרה.

לראייה, מהכרות אישית עם לא מעט צרפתיות שטופלו נכון, אצל בעלי מקצוע שמכירים את הרכב ואת הגיר - עברו כבר מזמן את קו ה-200K הנוראי (גם AL4, וגם ידני) וטפו טפו טפו הכל בסדר.

טוב... אני בעצמי מחזיק רכב שאם מטפלים בו גרוע אז הוא יכול להיות צרה צרורה. כמו כן לגבי הכרות כאן בארץ, מוגבלת עד כמה שאני יודע, אז אני מטפל אצל חבר שאני סומך עליו יותר מכל מוסך. כנ"ל לגבי פתרון בעיות, רוב הפתרונות בחו"ל, זה רכב אמריקאי. מי שלא יודע ולא מכיר יכול לזרוק עשרות אלפים במוסכים ולא יפתרו לו חצי בעיה.

אם זה המצב גם אצל הצרפתיות אז מזל טוב, גיליתי עוד נקודה שהישראלים פה מטומטמים, כמה לא מפתיע.

ומה לגבי פולקסווגן? שם הגירים כן מחזיקים 120,000 ק"מ?

מה לגבי סקודה?

אצלי באוקטביה החליפו ב- 20,000 ק"מ סט של שני מצמדים, לאחר 60,000 ק"מ החליפו עוד פעם סט מצמדים?

זה אמין בעיניך?

ולענייננו: למכר שלי היתה פיג'ו 304 שנת 74, הוא מכר אותה בשנת 81. אני זוכר שהבוחן במכון הבדיקה אמר לו שלפיג'ואים יש מחלות.

אז לא היה פופולרי להגיש תביעות דיבה, אבל אני חושב שזה מה שהיה צריך לעשות לאותו הבוחן.

מסתבר שישנן סטיגמות במשך שנים, לא תמיד זה נכון.

מה שכן, לי היתה פיג'ו 407 יד ראשונה שנת 2005, במשך 90,000 ק"מ החליפו שם רכיבים רבים. למזלי, היתה לי תכנית של ראש שקט, מה שאומר ששילמתי סכום מסוים תמורת הגדלת אחריות מורחבת למשך 4 שנים, לאחר מכן הגדלתי את זה לשנה חמישית.

המחלקה הטכנית של לובינסקי חטפו ובגדול, כי החליפו הרבה מאוד חלקים במסגרת האחריות המורחבת הזו.

כנראה שכל מיני תלונות של בעלים אחרים של 407 גרמו לכך שערך השוק שלה התרסק ממש בשוק היד שניה.

חבל שזה המצב.

יתכן גם שבשנים מאוחרות יותר התגברו על חלק מהתקלות. אינני יודע, צריך לשאול בענין זה בעל מקצוע.

תקרא את כל מה שכתבתי, תראה שבפירוש הזכרתי גירים של גרמניות ושגם הם לא פחות בעיתיים. :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

"צרפתיה אמינה, יש דבר כזה?"

כנראה שלא. לפי סקר אמינות whatcar.com מ-2011, הצרפתיות ממוקמות נמוך בדירוג. סיטרואן במקום ה-15, פג'ו במקום ה-19, רנו במקום ה-33 (מתוך 35 יצרנים). העשיריה הראשונה מורכבת כולה מיצרנים יפנים וקוריאנים.

לתוצאות המלאות חפשו בגוגל whatcar.com reliability survey 2011

פורסם
"צרפתיה אמינה, יש דבר כזה?"

כנראה שלא. לפי סקר אמינות whatcar.com מ-2011, הצרפתיות ממוקמות נמוך בדירוג. סיטרואן במקום ה-15, פג'ו במקום ה-19, רנו במקום ה-33 (מתוך 35 יצרנים). העשיריה הראשונה מורכבת כולה מיצרנים יפנים וקוריאנים.

לתוצאות המלאות חפשו בגוגל whatcar.com reliability survey 2011

אם כך, אז המוסכניקים בארץ והנהג הישראלי הם כנראה לא הסיבה לתדמית הזאת.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

קחו בחשבון שאם היפניות היו כאלה אמינות, לא היו כל כך הרבה מוסכים ליפניות.

כנסו פעם למוסך של יפניות: לא תראו מזדות, סובארו, ניסן שהתקלקלו?

שם האמינות היא לעולם ועד?

ברור שלא. גם שם הולכים גירים, גם שם הולכים מנועים, תשאלו את בעלי טויוטה קורולה מהשנים 2006 שם היתה איזשהי תקלה עם בוצה שהצטברה במנועים ומנועים הלכו אחרי 30,000 ק"מ.

אז מה? הוציאו להם שם של רכבים עם מחלות?

הכל בראש של האנשים.

פורסם

1. אמינות של יפאניות? לי היה נסיון מר מאוד עם אימפרזה 1994 שעלתה לי בתיקונים הרבה אלפי ש"ח בכל שנה מה-3 שבהן החזקתי בה. הקורולה שהחליפה אותה הגיעה לתיקון (בניגוד לטיפול) בפעם הראשונה כאשר היתה בת 10-11 שנים.

2. יש הרבה מוסכים של יפאניות מסיבה פשוטה - על הכביש הישראלי יש הרבה יפאניות. לכן צריך לטפל בהן טיפולים שוטפים, וגם לתקן אותן. שלא לדבר על כך שיש עדיין לא מעט סובארו DL בנות 25 שבודאי כבר עברו את שיאן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדעתי הבעיה בצרפתיות הוא מחירי המוסכים אשר יקרים משמעותית ממחירי המוסכים ביפניות, גם אם אין שום סיבה מוצדקת, ואני אתן דוגמא:

אני וחברה שלי התלבטנו איזה רכב לקנות מקטגוריית מיני בשל הרצון לקנות מכונית חסכונית ככל האפשר, כאשר התלבטנו רבות בין הפיגו 107 לטויוטה אייגו, אשר הן 2 מכוניות זהות לחלוטין מבחינה מכנית..

בבירור שעשיתי לגבי מחירי הטיפולים השוטפים גיליתי כי מחירי הטיפולים במוסכי פיג'ו ל 107 נעים בין 650 ש"ח ל 1200 ש"ח לטיפול 15000 ראשון! לשם השוואה מחיר טיפול של טויוטה אייגו במוסך טויוטה לא תעלה מעל 450 ש"ח.

ההבדל הגדול הזה הוא פשוט גניבה!! הרי אין שום סיבה שבעולם שמוסכי פיג'ו יקחו סכומים גבוהים כל כך לעומת מוסכי טויוטה ברכבים הנ"ל..

לסיכום, הזמנו את הטויוטה (גם כי קיבלנו אותה במחיר זול יותר מאשר הפיגו 107, וגם כי קיבלנו טיפול ראשון חינם ושנה רביעית אחריות מלאה חינם).

פורסם

לדעתי השיא שלהם באמינות היה עם פז'ו 406

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אז גם אני אזרוק את הדעה שלי -

מאז 2009 שקניתי את ה 206 שלי , עשיתי כ 60000 ק"מ.

פעם בשנה אני מגיע למוסך לטיפול תקופתי , בדרך כלל מסתכם בפילטרים , שמן השנה גם פלאגים (שנה שעברה בלמים)

צמיגים הוחלפו גם פחות משנתיים , עשיתי טיפול טיימינג לפני כשנה וחצי.

חוץ מזה- כלום , טפו טפו , והכל עובד.

הרכב נוסע טוב , עושה 1:14 (בכל זאת 1600)

מצד שני, בדיוק מתה לאישתי (עקב תאונה , לא קרה לה כלום) ה 307 שלה (שתי כריות אוויר+ מודל 2002 = טוטאל לוס)

היו לה בעיות במנוע (ANTI POLLUTION ), אגזוז בעייתי, ברקסים רועשים (והם היו תקינים לדברי המוסך) , בעיות חשמל שחבל על הזמן (מזגן , אורות , חיישניים שלא עובדים , מערכת רדיו שמפסיקה לעבוד וכו) והרכב היה אחרי יופי של יישור קו של 4K!

יש כאלה ויש כאלה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
קחו בחשבון שאם היפניות היו כאלה אמינות, לא היו כל כך הרבה מוסכים ליפניות.

כנסו פעם למוסך של יפניות: לא תראו מזדות, סובארו, ניסן שהתקלקלו?

שם האמינות היא לעולם ועד?

ברור שלא. גם שם הולכים גירים, גם שם הולכים מנועים, תשאלו את בעלי טויוטה קורולה מהשנים 2006 שם היתה איזשהי תקלה עם בוצה שהצטברה במנועים ומנועים הלכו אחרי 30,000 ק"מ.

אז מה? הוציאו להם שם של רכבים עם מחלות?

הכל בראש של האנשים.

אם הכל בראש, איך תסביר את התוצאות של הסקר ב-whatcar.com (וכל סקר אמינות דומה מהעשרים שנים האחרונות)? כל היפנים בעשיריה הראשונה, כל האירופאים מחוץ לה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...