Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה קורולה רובוטית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה כבר מתחיל להיות מצחיק ההערצה העיוורת של אנשים לתיבה הגרועה הזו.

כשמתלוננים על ההעברות ההילוכים המטלטלות והאיטיות (גם במצב ידני), אז אומרים שזו לא תיבה אוטומטית, אלא ידנית (תסכימו איתי שכל תיבה ידנית טובה מזו הרובוטית שבקורולה), אבל כש"העיוורים" מדברים על ביצועים וצריכת דלק, הם משווים את הרובוטית לתיבה אוטומטית פלאנטרית. אין ספק שהביצועים וצריכת דלק בתיבה ידנית טובים יותר.

כשתחליטו למה אתם משווים אותה, אני אשמח אם תגלו לי איפה היתרונות שלה.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם התכוונת אליי, אז אני התכוונתי שהביצועים בתיבה הרובוטית לבין הביצועים בתיבה האוטומטית אותו דבר, לפחות בנתון האצה ל100, אפילו הרובוטית פוגעת בביצועים(ככה קראתי, אך לא בטוח לכן אני מסייג ואומר לתקן אם לא).

אין מה להשוות קורולה אוטומטית לידנית.(זה באמת רק טוב לאוטו הזה כידני, לכל הקורלות).

פורסם

אמנם נהגתי על קורולה רובוטית, אבל הניסיון שלי הוא על הסלספיד של אלפא 156.

ביצועים בתיבה רובוטית וידנית זהים להלכה, אבל למעשה, בכל הקשור לתאוצה מהמקום צריך לז**ן את התיבה בשביל להשיג תוצאה, רק שזה, אותי לפחות, מפחיד יותר מלעשות את זה בגיר ידני, בעיקר משיקולי עמידות. תאוצות הביניים זהות ואפילו עדיפות, שכן מעל 5K סל"ד ו-60% מצערת ההחלפה אורכת כחצי שניה. צריכת הדלק זהה או טובה יותר מגיר ידני ובוודאי טובה מזו של כל גיר אוטומטי פלנטארי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני חושב שאנשים פשוט נתפסים לענין של התיבה הרובוטית ומאבדים את המציאות.

יש המשבחים אותה מעבר למגיע לה, אבל יש גם אלו שמשמיצים אותה מעבר למגיע לה.

אני חוזר ואומר: לאנשים מסויימים התיבה הזו מתאימה. לא לכל אדם. בדיוק כמו תיבה ידנית או אוטומטית - שגם הן לא מתאימות לכל.

ולכן, וגם זה נאמר כאן בפורום לא פעם - כדאי לנסוע קצת במכונית המדוברת, ולראות - האם פלוני מסתדר עם התיבה והיא מתאימה לו, או שלא.

אני נסעתי בקורולה בערך 30 ס"מ (ברוורס) וידעתי שהיא מתאימה לי - כי הרעש של הילוך אחורי ידני אינו משאיר מקום לספק. מאחר שזה מה שחיפשתי (לברוח מהאוטומטית שזה מה שהיה לי בליסינג עד אז), מבחינתי הענין נסגר באותו רגע, וחסרונותיה של התיבה לא שינו את דעתי. ויש אחרים שחשבו ההיפך. ככה זה.

דני

פורסם

כל מי שאוהב את הגיר הרובוטי - תנסו לעלות את העליות של ירושלים דרך צומת אשתאול לכיוון צובה עם גיר רובוטי.

סיוט. אני מכרתי את היאריס הרובוטית שלי פחות משנה אחרי שהוצאתי אותה מסוכנות הרכב. אי אפשר לנסוע ככה.

זה גיר אדיוטי. בעליות העברת ההילוכים שלו איטית מידי והוא מאבד תאוצה ואז הוא צריך שוב להוריד הילוך, וזה זה איטי מידי.

כל שניה מוריד ומעלה הילוכים, האוטו לא מצליח להאיץ ומטלטל. אישית, אני בחיים לא אקנה רכב עם גיר רובוטי שוב. אולי כשכל הנסיעות במישור הוא איכשהו עושה את העבודה (בעיקר אם את סבתא שנוסעת לאט בנתיב הימיני) אבל גם זה דיי זוועה.

לא מצדיק את החסכון בדלק. עדיף כבר מונית או רכבת!

Be Happy:lol:

Rover R75 04, Suzuki Swift 07, Golf 95, Suzuki Vitara 89, Fiat Panda 04, Chevrolet Corsica 95, Volvo S80 01, Renault 4 79, GPZ500, Mitsubishi Lancer 94, Mazda MX5 2005, Mazda 3 spirit 2.0 2006, Mercedez benz c-class 1.8 2006, Toyota Prius 2008

פורסם

האמת לא יצא לי לינהוג על הקורולוה הרובוטית, רק על פיאט ואני מאוהב בגיר (פחות במחיר המפלצתי :evil: )

אני לא סובל אוטומטיות- במיוחד הישנות עם 4 הילוכים, זה פשוט משעמם!! ובזבזני...

אבל האמת אם כבר אוטומט אני אהבתי את הגיר הרציף! WTF- פונטו עם 80 כ"ס מאיצה כמו משוגעת בכל מהירות(יחסית כן...), וזה ממש מוזר ליראות את הסל"ד והמהירות.

אבל הבעיה הכי גדולה לדעתי זה המחירים המטורפים שהם עולים בהחלפה ולא ניתנים לתיקון-(רציף בפונטו מחיר דימיוני וכפול מהרכב)

בקיצור- מי שאוהב ידני אבל נימאס לו ליסבול בפקקים אז רק רובוטי, מי שאין לו מושג בנהיגה ולוחץ גז ברקס שיקנה אוטומטית פשוטה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
כל מי שאוהב את הגיר הרובוטי - תנסו לעלות את העליות של ירושלים דרך צומת אשתאול לכיוון צובה עם גיר רובוטי. סיוט.

אם היית נוהג בה במצב ידני, לא רק שהכל היה בסדר, אלא שהיית יכול לנצל את כוח המנוע היטב. מנסיון.

אבל אם בטעות ניסית להשתמש בתיבה הזו כתחליף לאוטומט, אין פלא שהתאכזבת.

דני

פורסם
כל מי שאוהב את הגיר הרובוטי - תנסו לעלות את העליות של ירושלים דרך צומת אשתאול לכיוון צובה עם גיר רובוטי.

סיוט. אני מכרתי את היאריס הרובוטית שלי פחות משנה אחרי שהוצאתי אותה מסוכנות הרכב. אי אפשר לנסוע ככה.

זה גיר אדיוטי. בעליות העברת ההילוכים שלו איטית מידי והוא מאבד תאוצה ואז הוא צריך שוב להוריד הילוך, וזה זה איטי מידי.

כל שניה מוריד ומעלה הילוכים, האוטו לא מצליח להאיץ ומטלטל. אישית, אני בחיים לא אקנה רכב עם גיר רובוטי שוב. אולי כשכל הנסיעות במישור הוא איכשהו עושה את העבודה (בעיקר אם את סבתא שנוסעת לאט בנתיב הימיני) אבל גם זה דיי זוועה.

לא מצדיק את החסכון בדלק. עדיף כבר מונית או רכבת!

אני ניסיתי, ויותר מפעם אחת. אין דבר כזה "גיר אידיוטי", יש נהג שכנראה אינו מיומן דיו לנהוג ברכב, ואז הוא משליך את חוסר מיומנותו על נחיתותה לכאורה של תיבת ההילוכים.

אני מזמין אותך להצטרף אלי לסיבוב באיזור הזה או בכל איזור אחר לבחירתך. אני מבטיח לעשות לך הדגמה גם כשתיבה במצב ידני וגם כשהיא במצב אוטומטי, אחרי זה תכתוב על תיבת הילוכים רובוטית מה שאתה רוצה, בהנחה שתהיה מסוגל :twisted:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

היו לי 2 קורולות רובוטיות בליסינג, במצטבר 3.5 שנים ו-120K ק"מ סה"כ.

0 תקלות למעט כיוון קלאץ' מדי פעם.

אחת מהן גם קיפחה את חייה בטוטאל לוס מול טנדר (חזית שלי בצד שלו, ב-80 קמ"ש), ושמרה עליי מעולה.

יצאתי ממש בזול (שתי צלעות סדוקות מהחגורה וכמה חתכים).

קודם כל - לגבי האמינות וצריכת דלק - אני לא חושב שאפשר לסחוט יותר ממה שאני סחטתי מהמנוע והתיבה הזאת,

באופן יומיומי. צריכת דלק ממוצעת ארוכת טווח - 1 ל-9 בערך. זה לא משהו ששום אדם 'מן היישוב' יגיע אליו, מדובר

בהחלט בצריכת קיצון, אז לא לקחת את זה כנתון רלוונטי למשהו. 1 ל-13-14 זה ממוצע סביר בנהיגה רגילה.

רוב הזמן אני נוהג בבינעירוני הררי (כבישי הצפון).

נהגתי רק במצב ידני, מאד נוח שיש מנופים ליד ההגה + מוט טיפטרוניק שגם הפלוס/מינוס בכיוון הנכון, וגם המוט זז לכיוון הנכון

(בניגוד לרכבים אחרים שמצב ידני הוא רחוק מהנהג והמינוס למטה).

כמובן שהעלאות הילוך בשילוב עם הרפייה מהדוושה זה חובה. בהורדת הילוך אין צורך.

העלאות הילוך באמת איטיות למדי ומפריעות לזרימה של התאוצה, אבל אפשר לחיות עם זה.

בהורדת הילוך אין בעיה. מתאפשרת הורדה לסל"ד קרוב לקו האדום שזה מעולה. יש גם צפצוף במקרה שהסל"ד הצפוי יחרוג.

במצב אוטומט הגיר בלתי נסבל בעליל - לא השתמשתי בו כמעט בכלל, אולי לדקות מעטות כשהיה לי משהו יותר חשוב לעשות

עם יד ימין :) (וזה לא מה שאת חושבים ! )

הגיר בעייתי קצת בתמרונים מדוייקים בעליה - למשל חנייה צפופה ברוורס בעלייה זו משימה מאתגרת, רצוי להשתמש בשתי הדוושות במקביל.

בפקקים ארוכים ואיטיים (נדירים) הייתי מעביר ידנית להילוך 2, וזה היה מונע את המעברי ראשון-שני המעצבנים, זינוק איטי בשני לא מהווה בעיה.

אם הקלאץ' מכוון נכון - אז הגיר מחזיק את הרכב בעלייה בלי גז, עד שיפוע מסויים, שהוא די דומה לגבול בפלנטרי.

זה שוחק את הקלאץ' אז לא כדאי להחזיק אותו ככה לאורך זמן, אלא ללחוץ על הברקס במקום.

כמובן שבמישור הוא גולש בלי גז.

לגיר יש 6 הילוכים לעומת 4 בגירסה האוטומטית. ההבדל בביצועים מאד משמעותי.

יחסי ההעברה ברובוטי קצרים יחסית ובלי בורות, ובלי הפסדי כוח של ממיר מומנט, מה שמאפשר לנצל את המנוע בצורה מיטבית.

החיסרון הוא שיוט בסל"ד גבוה מאד יחסית - 3000 סל"ד ב-100 קמ"ש בערך.

הילוך 6 מגיע בדיוק עד המהירות הסופית על המנתק (207 בGPS, ככה אמרו לי ;) )

היום אני עם פוקוס עם גיר כפול מצמדים, שלכאורה אמור להיות הרבה יותר טוב - אבל אני בשנייה הייתי מחליף את הגיר עם זה

של הקורולה. גיר פשוט נוראי, בלי אפשרות שליטה נוחה, עם מגבלות על הורדת הילוך, מכות בהעברות, ועוד כל מיני בעיות.

בקיצור - הגיר של הקורולה ממש לא נורא כמו שעושים ממנו, למי שמוכן לנהוג במצב ידני.

זה נותן שליטה כמו בידני, עם היתרונות של ידני (צריכת דלק, קשר ישיר בין המנוע לגלגלים, 6 הילוכים בלי הפסדי כוח),

ובלי הצורך בתפעול מתיש של דוושת קלאץ' בפקקים.

נוסף על זה מקבלים גם מחיר מעולה ביחס למתחרות בגלל יחסי הציבור הגרועים - אז למי שכל זה מתאים, זה דיל לא רע בכלל.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אני רק חייב לציין שבזמן האחרון נהגתי על הקורולה הרובוטית של אמא שלי וההעברת הילוכים השתפרה פלאים !

יש מצב שזה עקב "בלאי" שנוצר ועכשיו הגיר מעביר חלק יותר ?

* ביום יום אני נוהג על הרכב שלי שהוא אוטומט ככה שאני יודע על מה אני מדבר

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם

גם אני חושב כך, בגלל זה מבחני הדרך שנעשים למכוניות, לרוב הן על מכוניות ממש חדשות וביגלל שהקלאצ חדש כניראה הוא פחות נעים בהעברות, זה היה החשש שלי שקניתי את הגרנדה, ציפיתי לטילטולים אבל ההגיר חלק יותר מאוטומטית שיש במישפחה, אין סיכוי לישפוך כוס מלא מים שהרכב מעביר הילוכים (ניקנה עם 22KKM והיום עם 48KKM)

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

טוב אז אחרי שעשיתי הרבה שיעורי בית לפני שקניתי את הרכב, קניתי קורולה רובוטית 2008 עם 80 אלף קילומטר מיד ראשונה

פרטית ואני חודש איתה.

לפני כן היה לי פוקוס 2007 אוטומט ( לצורך השוואה ).

אין ספק שזה לא אוטומט.

החלפת ההילוכים לא נעשית לפי הצורך אלא לפי תזמון, נסיעה בהילוכים 1+2 מלווה בקפיצות איומות.

הרכב לא מזהה את הצורך וישנם לא מעט מקרים בהם ההילוך נתקע ב 1 אם לא מרימים את הרגל מהגז בזמן,

זה קורה בעיקר בסיבוב ובכיכרות.

בואו נאמר שלא פשוט להתרגל לגיר ולמצבים שלו בין אם נהגת על רגיל או על אוטומט.

יחד עם זאת, חשוב לזכור שזו קטגוריה שונה לחלוטין מהשניים האחרים.

זה רחוק שנות אור מאוטומט ולא הכי קרוב לידני ( כמובן שנאמר על החלפת ההילוכים הלא ידנית ).

נהגתי על לא מעט רכבים בחיי - ידני ואוטומט ככה שאל תבואו בגישה של חוסר ניסיון.

וכמו בכל דבר גם פה יש אבל ולא קטן.

במקרה שלי הצריכה של הרכב הזה בכל הקשור לדלק - ירדה ברמה לא מתוארת.

ממוצע הצריכה כעת עומד על 13/1 - כמעט כמו שנכתב אצל היצרן ( 13.1/1 ).

דבר נוסף הוא היחסים -

הרכב במשקל של 1300 קג ובעל 124 כס בהחלט משפר ביצועים ומנוע של 1.6 מספק לחלוטין גם חולה מהירות כמוני - משטרת התנועה תעיד.

ביחס לפורד 1800 קג ובעל 100 כס - אני פשוט טס.

לסיכום חברים, כמו שנאמר ולא פעם אחת -

הכול עניין יחסי.

תעשו הפרדה בין אוטומט לרובוט ותחשבו מה הצורך האמיתי שלכם.

בשביל רכב משפחתי בעל ממדים וביצועים כאלו - בהחלט מציאה ושווה כל שקל!

אבל אם אתם רוצים את הקלות ראש של לנהוג גם בלי להרגיש את הרכב - ייתכן ותעדיפו את האלטרנטיבות.

Toyota Corolla 2008

• תוכן חדש...