Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משהו יכול בבקשה להסביר לי מה ההבדל בין שמן מנוע לאופנועים 4 פעימות לבין שמן למנוע של רכב 4 פעימות...

משהוא אמר לי שאם שמים שמן של אוטו באופנוע אז הורסים את הגיר או את הקלאץ'

בתודה מראש נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

נדמה לי שהנושא הזה הוא אחד הנושאים היחידים שלרוב האנשים אין מושג בו, לרוב האנשים שחושבים שיש להם מושג בו אין מושג בו וחברות השמן שומרות את המידע לעצמן. אחרי הכל, אם ההבדל היחידי הוא במחיר, אין למה לקנות שמן מיוחד לאופנועים, נכון?

בדיוק היום שוטטתי ברחבי האינטרטנט בחיפושי אחר מידע על העניין הזה. מה מצאתי? הרבה דברים:

1) ובכן, קודם כל, תקן API לא קובע מידות אחרות לשמן "מיוחד לאופנועים". כמו כן, בספר היצרן של ה-GS לא כתוב שום דבר חוץ מצמיגות מתאימה ותקן API מינימאלי.

2) בארצנו דווקא כדאי להשתמש ב-20W-50, לא ב-10W-40.

3) המחקר שהכי קל למצוא - כתבה של Motorcycle Consumer News. הכתבה כוללת מחקר והממצאים - לשמן "מיוחד לאופנועים" אין כל יתרון מעל מתחריו הנמצאים ב-323 שלך.

4) כל מי שאני מדבר איתו, כולל מכונאים, אומר לי ששמן "מיוחד לאופנועים" יותר טוב כי "ככה וככה וככה". כששאלתי "תראה לי" או "מאיפה אתה יודע?" זה בסוף הסתכם ב-"אמרו לי".

אם למישהו יש קישור למחקר, טבלה, הוכחה כלשהי שאינה מבוססת על פרופגנדה של חברת שמן, אשמח לראותו.

5) במנוע מרוץ, או מנוע של מרובע-צילינדרים הייתי בכל מקרה שם סינטטי הכי טוב שאפשר.

לעומת זאת, ב-GS שלי שרק לעיתים רחוקות רואה את האופק מעבר ל-7K סל"ד (צריך לאוורר מפעם לפעם וכמובן יש קריזות), אשים שמן חצי סינטטי בדרגת SL (זה מה שיש) שכבר נוסה ב-GS אחר בתנאים קשים ללא תופעות לוואי כמו החלקת קלאץ'.

6) אשמח גם אם יראו לי אחרת. אחרי הכל, אני לא מגן על עמדה - אני רק רוצה למלא שמן מידי פעם...

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

שמן מנוע ל4 פעימות הוא זהה למכוניות ואופנועים.

אבל:

החל מתקן API: SJ ומעלה, כמות התוספים מונעי חיכוך בשמן עלתה, מה שגורם לחשש להחלקות מצמד באופנועים עם מצמד רטוב, שבהם המצמד טבול בשמן המנוע.

לכן מומלץ להשתמש בשמן בדרוג SG וSJ, פחות בSL.

קיים תקן יפני, JASO, שבין היתר מגדיר את כמות התוספים מונעי החיכוך לאופנועים.

תקני JASO MA וJASO MB הם תקנים לשמן מנוע לאופנועים בעלי מנוע 4 פעימות עם מצמד רטוב. תקנים אלה מגדירים את כמות התוספים מונעי החיכוך לאופנועים.

אני אישית משתמש בשמן מינרלי בדרגת צמיגות 20W50 בתקן API: SG.

ככל הידוע לי הוא לא עומד בתקן JASO, אך מעולם לא נתקלתי בבעיה.

פורסם

בהרבה דיונים ומאמרים שקראתי טוענים שאין שום הבדל בין השמנים כל מה שאתה צריך הוא לבחור שמן בדירוג של API SJ לפחות והוא יתאים לכל אופנוע 4 פעימות.

באחד המאמרים קראתי על בחור שעשה 200,000 ק"מ על CBR900 עם שמן רכב.

ובהתכתבות עם בחור מקאטר הבנתי שבקאטר אין אפשרות להשיג שמן אופונועים אז הוא והחברה שלו משתמשים בשמן MOBILE 1 חצי סינטטי לרכב באופנועים סטייל דוקאטי , R1 , R1000 , R6 .....

משהו יכול בבקשה להסביר לי מה ההבדל בין שמן מנוע לאופנועים 4 פעימות לבין שמן למנוע של רכב 4 פעימות...

משהוא אמר לי שאם שמים שמן של אוטו באופנוע אז הורסים את הגיר או את הקלאץ'

בתודה מראש נדב

פורסם

ברמת העיקרון אין בעיה להשתמש בשמן של מכוניות גם לאופנועים, בתנאי שרמת השמן היא סבירה, אבל היום מיוצרים שמנים לאופנועים עם תוסף גיר בפנים, מפני ששמן המנוע והגיר באופנוע אחד הם.

המנוע והן הגיר יחזיקו עם השמן הנ''ל הרבה יותר מאשר מנועים שיעבדו ללא התוסף.

לעומת זאת, בקטנועים שבהם הגיר נפרד מהמנוע , אין בעיה להשתמש בשמן זהה לזה שמשתמשיםבמכוניות כגון 10/40,או20/50, וחלקם ב5/50 כגון הפיאג'ו X9 ואו הראנר vXR180 וה200, שלהם מנועים רגישים יותר.

בקטנועים לעומת חלק מהאופנועים אין בעיה להשתמש בשמן סינטטי מלא.

כמה פעמים ספרת עד 10 וכלום לא קרה?

סיני בעל מוסך ''מוטו-ספידי'' מנתח בכיר לקטנועים, ובכלל אלוף העולם בהכל,והכי חשוב? נורא צנוע.

שיפורים לקטנועים, קיטים,קרבורטורים, אגזוזי לחץ,וריאטורים,הצתות משופרות,רולים וקפיצי מצמד,שסתומי עלים,ועוד.....

פורסם

אם מה שאתם אומרים הוא נכון, ואין לי שום סיבה להאמין אחרת, אז למה לא להשתמש בשמן רכב לKLE שלי?

לעניות דעתי והיא אכן ענייה, ההבדל העיקרי הוא בכך שהשמן באופנוע עובד קשה יותר: הוא אחראי לשימון תיבת ההילוכים והקלאצ'. בנוסף, מנועי אופנועים עובדים בלחץ גבוה יותר מאשר מכוניות.

שווה בדיקה מעמיקה ע"י אחד מאתרי האופנועים המובילים בישראל... (רמז, רמז:))

"מעולם לא נתתי לבי"ס להפריע להשכלתי" גם אני לא הפרעתי לי...

למכירה- KLE500 95 במצב טוב.

פורסם

לא רואה סיבה להשתמש בזמן מיוחד לאופנוע, רק עולה הרבה(המון) יותר מאשר שמן מנוע למכונית.

בהמלצת המכונאי שלי(ארנון) שהוא "קצת" מבין יותר ממני וממך גם יחד, אמר לי שים שמן מנוע 4 פעימות וסע לשלום.

אמנם בCBיק שלי לא כל כך צריך להוסיף שמן בין טיפולים אבל כאשר היה לי חשש, זה מה שהוא אמר לי.

גם הוא עצמו במוסך משתמש באותו שמן מנוע רגיל ואותו הוא שם בכל האופנועים.

קנה גלון שמן ב-30 שקל, שים וסע לשלום.

אין כל סיבה שבעולם להוציא סכומים אדירים לשמן "מיוחד" לאופנוע.

פורסם

אני מבין שאותו כלל חל על מנועי קוואסאקי?

הם קצת רגישים לאיכות השמן.

"מעולם לא נתתי לבי"ס להפריע להשכלתי" גם אני לא הפרעתי לי...

למכירה- KLE500 95 במצב טוב.

פורסם
אני מבין שאותו כלל חל על מנועי קוואסאקי?

הם קצת רגישים לאיכות השמן.

אין שום בעיה להשתמש בשמן מינרלי "של מכוניות" בKLE.

בשנה שהיה בבעלותי KLE, אי שם לפני 6-7 שנים, מילאתי לו שמן מינרלי 20W50 (של קסטרול) והוא לא התלונן מעולם...

בלי קשר לשרשור, סדרת המנועים הזאת אמינה מאוד.

פורסם

אם אתם מדברים על שמנים מינרלים אז הבדל המחירים הוא לא ממש גדול.

ואם מדברים על שמנים סינטטים אז תגלו שגם שמן סינטטי באיכות טובה לרכב עולה הרבה.

ומישהו אמר משהו על מנוע של אופנוע עובד בלחץ גבוהה יותר????

בסל"ד גבוהה יותר דבר שעלול לגרום לשבירה מהירה יותר של השרשראות הכימיות בשמן.

ואם כבר שמן.

למה לשים שמן מינרלי במנוע שעובד בתנאים לא קלים?

בסופו של דבר, יש לנו ארץ קטנה - אי אפשר לטעות בגדול.

דני פרמוצ'נקו - דבריו הוצאו מהקשרם (י.ב.)

פורסם

2) בארצנו דווקא כדאי להשתמש ב-20W-50, לא ב-10W-40.

?

למה 20W50 ולא 10W40 ?

בספר הרכב שלי DRZ נכתב - עדיף 10W40

אם אין אז לפי הטבלה.

אני ממלא 10W40

יש סיבה לשנות ?

פורסם

אני משתמש בשמן שאני קונה ב AUTO DEPOT , הציעו לי שם שמן של MOBILE אם אני לא טועה , 6 ליטר ב 100 ש"ח מחיר סביר בהשוואה למחירי מוטול למשל , ,,תקן API SJ , חצי סינטטי , גם אני מאז ומתמיד השתמשתי ב 10/40 האם באמת מומלץ לעבור ל 20/50 ?

• תוכן חדש...