Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם טמפרטורה נמוכה יותר דורשת הקצאת יותר כוח מהמנוע לטובת המדחס?

האם עוצמת האוויר?

כמה כוח באחוזים בדרך כלל לוקח המדחס מהמנוע?

פורסם

לפי הסימנים בעקרון בכל אוטו כמעט זה ככה, שכאשר מנוע בנסיעה (X>1000 סלד), אז המדחס ננעל יותר על המנוע ולכן מקרר יותר.

בגלל שהמדחס יושב על ציר המנוע, אז הוא לוקח הרבה יותר כוח.

מדברים על זה שהוא מוריד את הביצועים בכ10-15 אחוז ככה.

אבל לדעתי זה משתנה.

בקוואליר שלי, עם מזגן, כל פונטו ידנית 1.3 תיקח אותי. (אני לפעמים מוצא את עצמי בשיא החום בעליה, עם 4\3 גז בפנים.)

בפיג'ו הביצועים נחלשים אבל מעט מאוד! (יחסית).

פורסם

אולי אני לא מעודכן אבל זו פעם ראשונה שאני שומע שהמדחס יושב על ציר המנוע. על ציר המנוע בקצה יושבת פולי שמסובבת בעזרת חגורות אבזרי עזר שונים כמו משאבת מים, האלטרנטור, מסובבת את גלי הזיזים שמין הסתם אחראים על התזמון ובין הייתר את המדחס. ישנם מכוניות שבתוך המנוע ישנה שרשרת שאחראית לסיבוב גלי הזיזים ואלה אחראים על פתיחת וסגירת השסתומים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

המדחס מוסיף עומד למנוע, אבל זה תלוי בהרבה גורמים.

1. למדחס יש קלאץ', הוא לא כל הזמן בפעולה זה רק הפולי שלו שמתסובב יחד עם המנוע, בזמן לחיצה על AC הקלאץ'(על סוגיו השונים) נצמד לפולי ומכניס את המדחס לפעולה.

2. ישנם מדחסים עם ספיקה משתנה, וגם הם מתחלקים לתתי דגמים של מדחסים לכן כל רכב זה שונה.

אם המנוע למשל מוציא הספק של 150 כוח סוס, אז ההפסדים בעיקרון הם כ6% לכל האביזרים הנלווים(אלטרנטור, מדחס, משאבת הגה וכד'), לכן יצרנים מתקדמים מורידים ככול שניתן מהאביזרים שפועלים על רצועת מנוע ועוברים לחשמלי-אלקטרוני( יש משאבות מים חשמליות אלקטרוניות מבוקרות מחשב).

קובי

פורסם

אתה טועה, המשאבת מים חשמלית או מדחס חשמלי או משאבת הגה כוח חשמלית אלו כן יוצרים התנגדות על המנוע ע"י האלטרנטור ככל שהזרם עולה כך ההתנגדות גדולה יותר, אז טעות לומר שזה מפחית מהעומס, כי אין אנרגיה חינם.

ואם המשאבת הגה לא מעמיסה על הרצועה ישירות אז היא תעמיס על האלטרנטור שיצור עומס על הרצועה בסופו של דבר.

השאלה של פותח האשכול כמה זה יוצר עומס באחוזים, וזה משתנה בין רכב לרכב בהתאם להספק המדחס, לחצים וכו ולכן אין לזה כלל אחד ונתון אחד ברור, זה תלוי גם בנפח המנוע ובסוג המנוע בנזין/דיזל.

כל יצרן מתחנן את המערכת המיזוג למצבים מסויימים נניח לחיצה כבדה על הגז מעל 1/2 מצערת המדחס יתנתק, או מעל סל"ד מסויים או בכל מיני מצבים מסויימים שהמדחס יתנתק זמנית כדי שהעומס לא יורגש ויכביד על ההאצה.

זה גם תלוי אם זו בקרת אקלים אלקטרונית שיודעת לצמצם את הפעלת המדחס בהתאם לטמפ' תא הנוסעים.

יש רכבים שהפעלת המזגן כמעט ולא מורגשת בכוח המנוע זה לרוב בדיזל שיש למנוע מומנט גדול בסל"ד נמוך וההשפעה של המדחס נמוכה, במנוע בנזין המומנט בסל"ד נמוך הוא ממש נמוך והמדחס מקשה על המנוע להלעלות סל"ד בזמן האצה ולכן המדחס משפיע באופן מורגש מאוד.

פורסם
אולי אני לא מעודכן אבל זו פעם ראשונה שאני שומע שהמדחס יושב על ציר המנוע. על ציר המנוע בקצה יושבת פולי שמסובבת בעזרת חגורות אבזרי עזר שונים כמו משאבת מים, האלטרנטור, מסובבת את גלי הזיזים שמין הסתם אחראים על התזמון ובין הייתר את המדחס. ישנם מכוניות שבתוך המנוע ישנה שרשרת שאחראית לסיבוב גלי הזיזים ואלה אחראים על פתיחת וסגירת השסתומים.

הכוונה הייתה לזה שהוא יושב עליו ישירות, לא משנה איך וכמה, זה לא אותו עומס כמו שאתה מעמיס נוסעים.

קח לדוגמא הגה הידראולי והגה חשמלי, ההגה החשמלי יעמיס פחות על המנוע.

פורסם

אין בעייה, רק רשמת משהו ורציתי להבהיר את הנקודה. לא הייתה כאן שום כוונת זדון חס וחלילה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...