Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיגו 107[צריכת דלק].

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פיגו 107 , והצריכת דלק שלה זה - +1/15.

יש עוד מישהו שניתקל בבעיה כזו ?

במוסך נאמר לי שזה בסדר, זה הגיוני?

מה אפשר לעשות במצב כזה ?

לידע כללי הרכב בין חודשיים, ונסע מעל 3k קילומטר , ככה שהמנוע ניפתח .

התידלוק הראשוני היה 1/18.

השני 1/17 .

וכל השאר +1/15 עד היום.

תודה מראש לכל תגובה .

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בבין עירוני ה107 צריכה לעזור באזור ה1/19 זה בתנאי כביש כמו 6 למשל ויותר.

האם אתה נוסע עם מזגן? כמה אנשים ברכב?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נראה קצת מוזר.

אני נוסע באופן דומה: ת"א רחובות וחזור. זה כולל לא מעט חיפושי חניה גם בת"א וגם ברחובות. נוסע לבד ומשתדל לא לסחוב שום דבר בבאגאז (טוב, ב107 זה יותר סלסלה)

באופן רגיל עושה 1 ל18 ( ממוצע של כמה מדידות מדוייקות). אם אני מעלה את הקילומטרז מחוץ לעיר- נסיעה של פעם בשבוע לב"ש- אז אני מגיע ל 1ל 19.5.

אם אני קצת יותר עצבני על הגז- אז יורד ל1 ל17.5.

נראה לי שיש הרבה השפעה אם אתה מאיץ הרבה ומנסה לעקוף ואז לבלום ואז מאיץ שוב. יש הרבה השפעה אם אתה מתעצבן (בד"כ על נהג דביל אחר )ואז נותן גז כדי לעקוף אותו.

תבדוק טוב לחץ בצמיגים.

תנסה לחשוב אם לא השתוללת קצת או אם התחלת להסיע עוד אנשים.

אם הכל רגיל אז אולי יש בעיה ושווה להיכנס למוסך- האוטו עוד באחריות. תרשום אילו בדיקות הם יעשו ומה היחס בכלל- זה יהיה מקרה מבחן למוסכים של לובינסקי וזה מעניין.

פורסם

החיים שלכם יפים. (הקוואליר שלי אוכלת 8\1 קבוע! 3 הילוכים).

כל מקרה, נהגתי ב107.

אם תאיץ מהר ותפעיל מזגן, לא תגיע בחיים ל1\18.

סע רגוע מאוד! גם 3K זה כבר מתחיל ליהיות הרבה בשבילה, כל 2.6K תחליף הילוכים (תלוי אם זה עליה\ירידה\מישור).

שים מוזיקה, סע רגוע מאוד, ותראה איך אתה משתפר.

(לפעמים שאני רגוע מאוד באופן לא רגיל, אדיש עם חיוך קטן שאוהב את העולם, אני מגיע גם ל1\13 ב406 בבינעירוני, והיא פי 30 יותר גדולה, מפנקת, ועם מנוע 1.8L).

כמובן שתבדוק שהלחץ בצמיגים נכון וכו'.

פורסם

היתרון הגדול ביותר של רכבי מיני זה נסיעה חסכונית בעיר. בבין עירוני זה לא הרכב האידיאלי ומי שקונה רכב כזה לנסיעות ארוכות, לדעתי הבחירה שלו לא אופטימלית.

בבין עירוני עם מזגן עם רכב גדול אפשר לקבל צריכת דלק כמו של פותח שרשור (במיוחד עם דיזל ואז אפילו 1 ל20).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה לכם על העזרה .

אז אני לא נוסע עם מזגן כימעט ובכלל , כי אני עם מוזיקה בווליום ככה שהחלונות פתוחים.

וואלה לא מנסה לעקוף , לא משתולל ,נוסע על תורים נמוכים, מעביר הילוכים בזמן 2.5k גג 3k.

לא לוחץ על הגז ,נותן לאוטו יותר ליזרום .

פורסם

צריכת הדלק הממוצעת ב-107 שלי בפועל עומדת על 1:15.

מדובר בנסיעה ש-80% ממנה עירוני כבד (מרכז ת"א, איילון בשעות העומס).

פורסם

יכול להיות שלא בדקת את צריכת הדלק כמו שצריך, יש שרשור על איך בודקים במדויק את צריכת הדלק.

כמו כן, ישנם הרבה גורמים המשפיעים על צריכת הדלק של הרכב:

העברת הילוכים נכונה, מזגן (למרות שבדרך בין-עירונית עדיף מזגן על חלונות פתוחים), מס' אנשים ברכב, לחץ אוויר תקין בצמיגים ועוד מספר גורמים שציינו מעליי.

פורסם
יכול להיות שלא בדקת את צריכת הדלק כמו שצריך, יש שרשור על איך בודקים במדויק את צריכת הדלק.

כמו כן, ישנם הרבה גורמים המשפיעים על צריכת הדלק של הרכב:

העברת הילוכים נכונה, מזגן (למרות שבדרך בין-עירונית עדיף מזגן על חלונות פתוחים), מס' אנשים ברכב, לחץ אוויר תקין בצמיגים ועוד מספר גורמים שציינו מעליי.

הכל טוב ויפה , אני מעביר הילוכים ב2.5k תור, כימעט ולא מפעיל מזגן כי רוב הזמן החלונות פתוחים.

לא מושך הילוכים בקיצור נוסע כמו זקן , רק חסר ויצפצפו לי לינסוע :lol: .

ומספר אנשים הכי הרבה זה 2 , אני והחברה .

ולגבי הבדיקה זה פשוט , ממלאים פול טנק , מאפסים את הספידומטר ונוסעים .

ואחרי 400 או יותר או כמה שאתה רוצה , ניכנסים לתדלק ועושים הקילומטרז לחלק הליטרים שניכנסו.

ויוצא לי 1/15+

פורסם

אם אתה בקושי מדליק מזגן ונוסע בבינעירוני עם חלונות פתוחים, זה כמעט בידיוק כמו שאתה נוסע עם מזגן דלוק, קח בחשבון :-D

המזגן בד''כ לוקח 10% יותר דלק

פורסם
אם אתה בקושי מדליק מזגן ונוסע בבינעירוני עם חלונות פתוחים, זה כמעט בידיוק כמו שאתה נוסע עם מזגן דלוק, קח בחשבון :-D

המזגן בד''כ לוקח 10% יותר דלק

היתכוונת שאם אני נוסע בעירוני זה כמו שאני נוסע עם מזגן .

כי בין עירוני זה כביש מהיר , וזה מה שאני נוסע , אני נוסע נתניה לתל אביב , ובשעות הערב כשאין פקקים.

פורסם

הוא התכוון לבין עירוני והוא לא טועה.

נסיעה עם חלון פתוח בכביש מהיר, שווה לנסיעה עם חלון סגור ומזגן בכביש מהיר. החלון הפתוח יוצר התנגדות מה שגורם למנוע להתאמץ יותר ולבזבז יותר דלק.

בעירוני חלון פתוח חוסך יותר דלק כי אין התנגדות של רוח והמזגן לא עובד אז אין עומס על המנוע

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...