Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

לוח השעונים שלי מאיר בצורה חלשה ביותר, והחלטתי לעשות משהו בנידון. אחרי קריאה של כמה שירשורים, וצפיה בכמה סרטוני YOUTUBE, פירקתי את הלוח, והגעתי לנורות, ולבתיהם אשר מוברגים ללוח, מה שלא היה מסובך כמו שפחדתי.

גיליתי שלא כל הנורות עובדות ואלה שכן כנראה חלשות לכן אני מעוניין להחליף את כולן, כ20 נורות. הנורות הן נורות להט.

השאלות הם כאלה:

• הנורה תפוסה בבית הנורה ואני לא מצליח להפריד. האם אני אמור לקנות אותם מחוברים או יש דרך להפריד בינהם?
  • לא ראיתי ציון של מתח הנורה. האם נורות אלה הם 12V? קצת הרבה לנורה קטנה כזאת, לא?
  • כמה צריך לעלות לי העסק בחנות?

מצורפות שתי תמונות.

תודה מראש.

יעקב.

IMG_0051.jpg

IMG_0058.jpg

"כל מעשנו בחיים נובעים רק מאינטרסים"

פרידריך ניטשה

האינטרס שלי הוא להעזר באנשים ולעזור להם.

:lol:

פורסם

מישהו יכול לעזור?

ועדכון. היום הייתי בכמה חנויות של אלק' וחנויות חלקי חילוף. רק באחת היה משהו דומה והמוכר רצה 10 ש"ח על כל נורה. קצת מוגזם לא? היכן אוכל להשיג?

פרידריך ניטשה

פורסם

אתה בטוח שאי אפשר להפריד את הנורה מבית הנורה? לפי מה שאני יודע יש סוג אחד שפשוט תוקעים בתוך הבית, והשני ש-2 הרגליים שלו מלופפות סביב הבית. לפי התמונה נראה שבמקרה הזה פשוט צריך למשוך את הנורה החוצה.

כשהיא ביד שלך תוכל למדוד את אורך הבסיס ולפי זה להזמין 10 נורות לד בדולר וחצי - 2 מאיביי, למשל:

http://www.ebay.com/itm/10XCar-T5-37-58-70-Dashboard-Wedge-LED-Light-Bulb-Lamp-white-/290716955498?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item43b014b36a&vxp=mtr

או:

http://www.ebay.com/itm/T5-WEDGE-BULBS-10-PCS-1-LED-HID-WHITE-37-70-74-L-1074-/320903702756?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item4ab759e8e4&vxp=mtr#ht_2665wt_1139

אבל חכה למרק להסבר מקצועי יותר.

Stay Dirty

פורסם
בחברה תנסה להחליף גם אני רוצה להחליף לצבע אחר וגם נורה אחת נשרפה לי.

באמת חשבתי לקפוץ למוסך הרישמי ולבדוק שם. אבל כפי שכבר נוכחתי לגלות המחירים שם בשמיים.

אתה בטוח שאי אפשר להפריד את הנורה מבית הנורה? לפי מה שאני יודע יש סוג אחד שפשוט תוקעים בתוך הבית, והשני ש-2 הרגליים שלו מלופפות סביב הבית. לפי התמונה נראה שבמקרה הזה פשוט צריך למשוך את הנורה החוצה.

כשהיא ביד שלך תוכל למדוד את אורך הבסיס ולפי זה להזמין 10 נורות לד בדולר וחצי - 2 מאיביי, למשל:

http://www.ebay.com/itm/10XCar-T5-37-58-70-Dashboard-Wedge-LED-Light-Bulb-Lamp-white-/290716955498?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item43b014b36a&vxp=mtr

או:

http://www.ebay.com/itm/T5-WEDGE-BULBS-10-PCS-1-LED-HID-WHITE-37-70-74-L-1074-/320903702756?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item4ab759e8e4&vxp=mtr#ht_2665wt_1139

אבל חכה למרק להסבר מקצועי יותר.

אחרי קצת מחשבה ומאמץ הצלחתי להוציא את הנורה. היום אחזור לחנויות האקטרוניקה ואנסה לרכוש. אם לא נלך אולי על איביי.

מחכה לכל תגובה עוזרת.

פרידריך ניטשה

פורסם

בנורות כאלו יש שני סוגים - כאלו שהנורה נפרדת מהבית, וכאלו שלא. אני מציע לך ללכת לחנות לחלפי רכב ולקנות שם את הנורות בזול.

אל תמהר להחליף לנורות חזקות יותר כי החום שהן פולטות יכול להזיק ללוח השעונים.

אולי יש לך כפתור שמכוון את עצמת האור?

דני

פורסם

לגבי הלדים.

תראה בקוואליר שלי יש מנורת סאלון עם חוט להט, רציתי להחליף אותה ללד, החלפתי, ופתאום אני מתחיל לשמוע זמזומים ורעשים חזקים של חשמל מכיוון המעגלים של האזעקה.

הלכתי לחדר, בדקתי זרמים, הגעתי למסקנה שאני צריך להוסיף ללד נגד של איזה 100 או 10 אוהם (לא זוכר), הזרם בנורת להט הוא 1A בערך, ובלד 0.01 (משהו כזה).

בסוף פירקתי והחזרתי את הלהט.

עכשיו, לגבי הלדים בלוח שעונים, זה יכול ליהיות טוב (פחות זרם, פחות חום, יותר\שווה אור), אבל לא הייתי רץ על זה, זה יכול לעשות בעיות במערכת חשמל.

חכה לתשובה מקצועית, אני לא בדקתי לעומק.

לצורך העניין, לא כל המנורות אמורות לפעול, זה יכול ליהיות מנורות של כרית אוויר\שמן\אמברקס ועוד, אבל חייבות ליהיות תקינות.

ראיתי בשרשורים, פשוט אנשים מריצים פס לדים על האיזור שאחראי להארת הלוח שעונים. (הבעיה שצריך לעשות את זה מקצועי ומדוייק, כדי שיראה מרקם אור אחיד).

פורסם

מה אני אמור לרשום כדי למצוא מדריך להחלפת הנורות אצלי ברכבים?

יש לי סקודה אוקטביה 2006 וניסן סאני 94 ולא הצלחתי למצוא.

תודה

פורסם

בסקודה לוח השעונים מואר בעזרת לדים מסוג SMD המולחמים ישירות למעגל המודפס בכדי להחליפם יש צורך בכלים מתאימים וידע באלקטרוניקה.

איזה כייף לי :)

פורסם
בסקודה לוח השעונים מואר בעזרת לדים מסוג SMD המולחמים ישירות למעגל המודפס בכדי להחליפם יש צורך בכלים מתאימים וידע באלקטרוניקה.

לא הייתי מחליף SMD.

זה גם מסובך מאוד.

בכללי לדים SMD ם אמינים מאוד, יכולים לפעול גם כמה עשרות טובות של שנים. (מקוריים שבאו עם סקודה בכלל).

פורסם

חבר'ה תודה על התגובות, למרות, שגלשתם קצת לנושאים אחרים. כמו שכבר כתבתי, הצלחתי להפריד את הנורה מהבית וגם מצאתי חנות עם נורות להט מתאימות: 12V 1.2W ,במחיר 4ש"ח לנורה. קניתי את כל ה 5 שהיו בחנות. זה לא מספיק, אחזור לקנות עוד כמה. המצב בלוח שעונים השתפר מאוד לאחר ההחלפה. בקרוב אעלה פרוייקט מצולם.

פרידריך ניטשה

• תוכן חדש...