Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'ולייטה VS לאון - אהרונוביץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כיום. אבל אך ורק מבחינה זו. כל מי שיחפש ולו מעט מעבר לתמורה כלכלית נטו ימצא את עצמו באחת האחרות.

אני מגרד את הראש ולא מבין איך אפשר לנתק רכב מהעלות שלו.

רכב הוא מוצר, הוא קודם כל נמדד מול העלות שלו ומול האלטרנטיבות.

אם מישהו מחפש רכב קומפקטי שהוא מהנה יחסית לנהיגה ועם ביצועים טובים, הלאון (לפי אהרונוביץ') לא רק שלוקחת, היא מנצחת בנוק אאוט, כי היא הרכב המהנה יותר לנהיגה, למרות שהאלפא עולה 50% יותר.

זה לא שהלאון רכב מעולה, זה שהאלפא רכב גרוע.

לנהיגה!

וגרוע לנהיגה לא בגלל המנוע ולא בגלל הנדסת המתלים ולא בגלל הבלמים, גרוע בגלל מערכות הניהול האלקטרוניות.

עכשיו... אם היית מכניס את הפוקוס אקובוסט למשוואה, אז היה אפשר להתווכח אם היא שווה את תוספת המחיר מול הלאון, כי לפחות לפי מבחנים (ואנשים שניסו ואני קונה את האבחנות שלהם), יש לה יתרונות. זו תוספת לא מבוטלת, אבל לפחות תוספת הכסף נותנת יותר מאיכות גימור...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 365
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם הגו'ליטה "תלתן ירוק" זה גוש של תת-היגוי.

לא בגלל האלקטרוניקה אלא בגלל כיול מוזר של כל החבילה (הנדסת מתלים וכו'...), קשיח מצד אחד אך לא מתנהג מצד שני - ממש בחוסר טעם.

עם כל הצער שבדבר, האלפות של היום זה יותר בשביל ה"פוזה" מאשר ה"נהיגה", בזה הגו'לייטה מצטיינת.

פורסם

אז זה נהיה הדיון החם של הפורום אה? כבוד לאלפות וללאון :-P

וחברים, 3 בבוקר ואתם מגיבים? אף אחד לא ישן בימינו כבר?

בוקר טוב לכולם!

פורסם
משפט מאוד מוזר מאת מי שלא מזמן כתב את הדברים הבאים על לאון FR דיזל:

בציטוט הראשון שלך הוא דיבר על לאון 1.8 רגילה (זו של ה-120K ש"ח).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

וואו, זה עדיין ממשיך פה...?

המסקנה שלי היא אחרת לגמרי -

לפני 20 שנה מי בכלל היה מאמין שיעשו השוואה בין סיאט לאלפא רומיאו.

ואם היום הגענו למצב שמשווים בין שני דגמים, זה בהחלט אומר משהו,

סיאט לאון גורמת לאלפא רומיאו ג'ולייטה להזיע. ממש חזון אחרית הימים.

חוץ מזה, רוב משתתפי הדיון פה הם או בעלי לאון או בעלי אלפא,

בעלי האלפות טיפסו על עץ ממש גבוה וקשה להם לרדת ממנו.

יש לכם את הממון לשלם על אלפא - אשריכם ושיהיה לבריאות.

בעלי הלאון מעדיפים קצת יותר תמורה ופחות מיתוג עבור הכסף שלהם, זה הכל.

פורסם
OK, בוא נגיב לשטות אחת בכל פעם.

ראשית, אינני ילד, ואיש לא רכש את הרכב בעבורי.

שנית, היחידי שרשם שהוא אלפיסט ויש לו סימלון של אלפא הוא אני, לכן אני יוצא מנקודת הנחה שאת ההערה על ה"משחקים בנדמה לי" הפנית בראש ובראשונה אליי.

כל מה שאני יכול לומר לך בלשון העדינה ביותר הוא שאתה טועה בגדול, אבל אני לא חייב לך דין וחשבון לכן תביט היטב בסימלון ותבין ממנו מה שבא לך להבין.

לגביי תמחור - יכולתי לקנות אלפא ולא קניתי, ודווקא בתור אחד שרצה לקנות אלפא ושמגדיר עצמו (וגם מוגדר ע"י אחרים) כאלפיסט בנשמה.

למה לא ? תמורה למחיר! הג'ולייטה יקרה מידיי והתמורה לא כזו מדהימה שכפי שהיבואן מנסה להציג.

לגביי השוואת הלאון לג'ולייטה - יותר ויותר אני קורא בארץ אנשים המתרעמים על עצם ההשוואה.

כל שאני יכול לומר בעניין זה להפנות את אותם ממורמרים מעצם ההשוואה לעיתונות הרכב עולמית בה משווים את הג'ולייטה ללאון.

יתרה מכך? עוד לא ראיתי מבחן אחד בעולם בו ידה של האלפא הייתה על העליונה! בד"כ במבחנים המשווים בין הדגמים הספורטיביים שגם שם לאלפא בעיית תמחור קשה!

לחובבי ומושבעי אלפא קשה לראות השוואה לרכב הנושא סמל סיאט, עניין הקשור ככל הנראה לתדמית היצרן מהעבר, אני לעומת זאת החלטתי הפעם לפתוח את הראש ולנסות לשם שינוי להיות אובייקטיבי.

בהסתכלות אובייקטיבית, כשמנסים לשים את הלב והתשוקה בצד (ואני מודה שהיה לי קשה מאוד לעשות כן, ובשלב מסויים אכן רציתי לרכוש ג'ולייטה) ללאון אין במה להתבייש למול הג'ולייטה! וכאשר ה FR באבזור מכובד עולה כמו ג'ולייטה 1.4 מולטיאייר TCT בסיסית, הוויכוח מבחינתי הסתיים בניצחון מוחץ של הספרדייה.

אגב, השוואת פיאט בראבו ללאון מגוחכת בעיניי!

דוגמא ראשונה:

http://www.evo.co.uk/carreviews/evocarreviews/254392/alfa_giulietta_vs_hot_hatch_rivals.html

ומה ברשותך זה אומר על מי שהעדיף בראבו על לאון, כמוני למשל ?

ואולי כבר נשכיל להבין שבחירה במכונית היא מכלול של שיקולים רבים, מרביתם הנחרצת אינדיבידואלית ותלוית טעם ואין כאן בכלל שאלה של מנצחים ומפסידים.

הלאון היא מכונית עם יופי של מנוע, חזק, בשרני ומעלה חיוך בכל לחיצה על הדוושה. יש לה הגה גרוע ונוחות נסיעה קשה יחסית לטעמי בלי פיצוי אמיתי בדמות נסיעה ספורטיבית או מתגמלת במיוחד, סתם נסיעה לא נוחה. אני דווקא אהבתי את המושבים שלה שמעוצבים ביעילות גרמנית אופינית, עם תמיכה טובה וגם איכות הגימור שלה טובה, יחד עם היות עיצובה הפנימי מהמשעממים שבנמצא. כמובן שמדובר ב 1.8, את הדגמים החזקים יותר לא מכיר.

על הג'ולייטה כתבתי כבר בשירשור אחר ואין טעם להרחיב שוב, ודאי מול קואליציית VAG נרחבת וזועמת כמו שאני רואה כאן. בכל זאת אי אפשר להניח לענין בלי לציין שיש לה הגה טוב בהרבה זה של הלאון ועוד כמה אחיות מאותו בית, כמו גם איכות נסיעה ברמה אחרת לגמרי.

מיותר להכנס לכל מיני שיקולים והערכות מי קונה לאון ומי קונה ג'ולייטה ולמה הוא עושה את זה, והאנטגוניזם שהדבר מעורר מוצדק. גם הצורך הזה לספר מה יש לנו בבית באורווה כמין הוכחה ל"מקצועיות" שלנו, נלעג למדי.

לסיכום, אין בכלל ספק שלזכות הלאון עומדים מחיר מצוין, מנוע חזק ומתגמל ולטעמי עיצוב חיצוני מרהיב. סיבות אלו לבדן די בהן כדי להעדיף אותה על כל מיני קורולות וכאלה, לכתוב שמדובר באיזה פנינה מוטורית זה כבר מוגזם. נכון שבהנתן מחירה, הג'ולייטה נראית מאוד יקרה ביחס, אבל יש בה דברים ותכונות שהלאון אינה יודעת לספק, האם זה שווה את ההפרש, כנראה שלא.

פורסם
אז זה נהיה הדיון החם של הפורום אה? כבוד לאלפות וללאון :-P

וחברים, 3 בבוקר ואתם מגיבים? אף אחד לא ישן בימינו כבר?

בוקר טוב לכולם!

אם כבר ערים ולא עוסקים בפעילות גופנית, עדיף להיות בכבישים ריקים ומפותלים בשעה כזו :)

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

דבר ראשון, אני חוזר ואומר (רועי5, זה לא ציני ;-) ), שמשמח לראות דיון שכזה, ללא קשר לרמתו הסינוסית משהו, בפורום רכב. הרי כולנו (טוב, רובנו) אוהבים את הרכבים שלנו, וזה טבעי שנצא להגנתם. בדיוק כמו שאני מכיר בחסרונות הפולניה שעימי, אבל כנראה הייתי בוחר בה שוב ;-)

או שהם באמת אנשים רגישים שנפגעים מהר או שהם פשוט עובדי צ'מפיון ופוחדים שדבריי יפגעו להם בפרנסה. בכל אופן, לא מכיר אותם ואין לי שום דבר אישי נגדם.

כשמסתכלים על כמות המכירות, לא נראה לי שפרנסת צ'מפיון רעה... בטח לא ביחס ליבואן אלפא...

למי שעקב אני עשיתי סדרת בדיקות מאוד מקיפה למגוון מכוניות בסגמטה הזה לא מזמן.

בין השאר בדקתי את הלאון כי יצא לי במקרה לנהוג על אחת וכי המחיר באמת קרץ.

היא לא עמדה בשום תחרות אל מול אף אחת מהמתמודדות האישיות שלי. היא ישנה הנדסית ומרגישה כזו אל מול כל האחרות. היא מכונית נוחה וחזקה ורוב הסכויים שתהווה רכישה טובה אבל היא מאוד משעממת ובסיסית מידי אל מול המתחרות המודרניות במיוחד הג'ולייטה והבמוו סידרה 1 שמולן היא התמודדה אצלי.

נכון, כי לא בדקת את ה- FR, שמקבילה להן במחיר. ואשתך מרגישה "מגניבה" באלפא. וזו אחת הטענות בכל השרשור הזה - העיצוב עובד. אבל תאמין לי שנסיעה אחת קצרה ב- FR היתה משנה לך לגמרי את הדיעה, ועוד היית נשאר עם כסף עודף ביד. זה כמו להשוות תפוח פינק ליידי אורגני (השוואה שאני חושב שרועי5 מזדהה עימה אם אינני טועה :-) ונניח שזה אלפא/סדרה 1), לתפוחים מהם עושים סיידר, שנאספים מהרצפה (נניח שזו לאון 1.8T), כי זה ההבדל במחיר. תשווה, כמו שאומרים, תפוחים לתפוחים. ה- FR, עד היום, ויש לי GTI, היא אחד הרכבים המהנים שנהגתי בהם. ואגב, בעניין נוחות מושבים - לטעמי האישי - האלפא לא מתקרבת אליה.

בדיוק כמו שיש למתחרות הטבעיות שלה, הגולף והאודי A3. תצא מולן טוב או לא זה כבר ענין אחר אבל הן המתחרות הטבעיות שלה ולא הלאון.

אני חשוב שאלה המתחרות שהיבואן היה רוצה שתחשוב עליהן באמת, אבל הן מתחרות רק במחיר, כי כך היבואן בוחר למכור את הסחורה שלו. תן את אלפא ליבואן אחר, ותראה שינוי במחירים כמו בהעברת BMW ומיני. טוב, אולי לא באותו סדר גודל, אבל פתאום תראה שינוי תמחור שללא ספק יעלה יותר רכבים על הכביש ויהפוך את האלפא לרכב מבוקש יותר. כפי שכבר כתבתי לא פעם, היבואן ממילא מוכר לחברות אחרות בבעלותו, אז כנראה זה פחות מעניין אותו. וראו תמחור לנצ'יה למיניהן.

גישה כזו מטילה ספק בכל מיצוב ותמחור הדגמים של קונצרן VAG.

במה טובות אודי A3 או גולף מלאון? במה טובה A1 מפולו, מאיביזה או מפאביה. למה A4 עולה יותר מפסאט או סופרב ובכלל למה להם לייצר את כל הקשת? למה להם לייצר סדרת "ג'יפים" של אודי, פורשה, VW במקום לייצר רק אחד? התשובה היא כמובן מיצוב ומיתוג. תהפוך את זה איך שתרצה, הג'ולייטה משחקת במגרש של גולף A3 סדרה 1 ולא במגרש של בראבו לאון ופוקוס. ככזו "מותר" לה לעלות 50% יותר.

התשובה מאוד פשוטה. בכל הסגמנט הזה, המושבים הנוחים ביותר שישבתי בהם הם של A3. לפחות ברמה אחת מעל כל גולף, למשל. עיצוב הפנים המהודר ביותר (שאינו לטעמי, אבל זה משהו אחר) הוא של A4, בסגמנט שלה. גם אם תוריד את הסמלים, אתה ישר תבחין בשינויים הקטנים, וגם הלא כ"כ קטנים.

ומה ברשותך זה אומר על מי שהעדיף בראבו על לאון, כמוני למשל ?

שאתה אוהב את העיצוב שלה, שחשובה לך הבטיחות במבחן הריסוק, ושאתה אוהב להרגיש מיוחד :-)

יום טוב לכולם :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אם כבר ערים ולא עוסקים בפעילות גופנית, עדיף להיות בכבישים ריקים ומפותלים בשעה כזו :)

ובכל זאת אנשים כותבים בשעות לא שעות. או שאתה אומר הם חנו בשוליים ומקלידים מהאייפון שלהם?

:-D

אני דורש שלום בין משפחות הלאון (הצטרפתי אליכם שבוע שעבר) ומשפחות האלפא (החלום שלי להגיע אליכם מתישהו). יאללה משא ומתן, ויתור שטחים ולחיצת ידיים.

:-P

פורסם

הכתיבה שלו דוחה. הוא מצליח במשפט אחד לזלזל בנהגי הונדה ("הערסמוביל הישראלי"), סיאט איביזה (שירשה את ההונדה), מיטו ("אקססורי שופוני של שפוטי אופנה חלולים") וולוסטר ("תופסת את המשבצת של המיטו") וטוסון ("נהגות מחומצנות").

הבן אדם דוחה וממורמר. הרגשתי צורך להתקלח אחרי שקראתי את מה שכתב.

רוני, לקרוא למישהו "אידיוט" על זה שבחר לקנות את הג'ולייטה, זה לרדת לרמה של הרוני ההוא. לא מתאים לך. אם מישהו רוצה לשלם 50% תוספת על משהו, אפילו אם זה רק עיצוב, זה לא הופך אותו לאידיוט. אני מכיר אנשים עם ג'ולייטה ותאמין לי שאידיוטים הם לא. בדיוק כמו שאני לא חושב שאפשר להגדיר אותי כשפוט אפנה חלול.

emotion of motion

פורסם
הכתיבה שלו דוחה. הוא מצליח במשפט אחד לזלזל בנהגי הונדה ("הערסמוביל הישראלי"), סיאט איביזה (שירשה את ההונדה), מיטו ("אקססורי שופוני של שפוטי אופנה חלולים") וולוסטר ("תופסת את המשבצת של המיטו") וטוסון ("נהגות מחומצנות").

הבן אדם דוחה וממורמר. הרגשתי צורך להתקלח אחרי שקראתי את מה שכתב.

רוני, לקרוא למישהו "אידיוט" על זה שבחר לקנות את הג'ולייטה, זה לרדת לרמה של הרוני ההוא. לא מתאים לך. אם מישהו רוצה לשלם 50% תוספת על משהו, אפילו אם זה רק עיצוב, זה לא הופך אותו לאידיוט. אני מכיר אנשים עם ג'ולייטה ותאמין לי שאידיוטים הם לא. בדיוק כמו שאני לא חושב שאפשר להגדיר אותי כשפוט אפנה חלול.

צודק האיש במידה. אין צורך בקריאות גנאי והאמת מי שיש לו הכסף לקנות ג'ולייטה יבורך, גם אני הייתי רוצה את הרכב זה אדום בחנייה שלי עכשיו אבל אסתפק בלאון ואהנה ממנה. וזה עוד מאחד שנסע שנים על יפניות והונדה גיר רובוטי 4 שנים, אז תבינו כמה שאני נהנה מהלאון עכשיו...אשכרה פיצוי הולם במחיר מאוד המתאים ושפוי לרכב לא רע בכלל.

"לתפוחים מהם עושים סיידר, שנאספים מהרצפה (נניח שזו לאון 1.8T),"

אוי לא, לא אמרת את זה עכשיו - Oh no you didn't

לאון תפוח רצפה? קצת כבוד לרכב בנאדם, זה עדיין אוטו ממש חמוד עם יתרונות :-P

פורסם

אוקיי, אולי המילה חמורה מדי. אבל המציאות היא שבמצב כיום, מבחינה כלכלית נטו, קניית ג'ולייטה ולא לאון היא פעולה טיפשית למדי. 50% תוספת על עיצוב? המקסימום שאני מוכן לעשות זה להחליף את "מי שעושה את זה הוא אידיוט" ב"זו פעולה אידיוטית לגמרי".

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לגבי הטוסון הוא צודק ;-) רק שמאז בעלים שלהן העלימו עוד קצת מס, והן שודרגו :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מבחינה כלכלית אולי, זו פעולה אידיוטית וטיפשית. מבחינות אחרות זה הגיוני. יש אנשים שיגידו שלקנות רכב עם שני מושבים ב 200K זה אדיוטי.

emotion of motion

• תוכן חדש...