Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'ולייטה VS לאון - אהרונוביץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ובעניינים כאלו אהרונוביץ' הוא אסמכתא אצלי.

על סמך מה? תהילת עבר? היכרות אישית? ידע על יכולת הנהיגה או הניתוח שלו? כי הרי כולנו, בגדול, גדלנו על כתבותיו. פשוט עכשיו כל פעם שיש קישור לנטקאר כל מה שרואים זה מרמור, בליל הכפשות כלפי "אוטו" עם ובלי קשר והמון אנטיפאטיות ונרגנות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 365
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מיטו 155

מתכוון ל 135?

ידני?

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

למה שהוא יתכוון ל-135?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
למה שהוא יתכוון ל-135?

אתה הסנגור שלו?

אלכס, עם כל הכבוד, אין הרבה ביצועים/הנאה/איכות באלפא מיטו, לא ב155 ולא ב170...

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם
אתה הסנגור שלו?

המקצוע לא נותן לי מנוח, מה תגיד. ואם ברצינות - נוצרה לי בעיה עם תגובה שנועדה להוציא את הבן-אדם טמבל.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

זה בדיוק הכיוון כרגע :-P

אבל כמו שאמרתי, ויתרתי פה על עיצוב (הקורסה היא קצת too much) ואיכות. המיטו מרגישה רמה מעל הקורסה מבחינת התחושה בתא הנוסעים בנסיעה מנהלתית.

emotion of motion

פורסם
אני מודה ומתוודה שעל חלק מהשרשור דילגתי כשהגעתי להודעות בהן השפה היתה נמוכה מידי ו/או היה נדמה לי שהדברים חוזרים.

קודם כל נקודת המוצא שלי, אני חזרתי ארצה אחרי 5 שנים באירופה שם הרכב האחרוון שלי היה לנצ'יה דלתא דיזל וכאן אחרי התלבטויות קניתי בארץ אלפא ג'ולייטה 1.4 ידנית.

אין לי כל רצון להכנס לשאלה מי יותר טובה פשוט משום שזו השאלה הלא נכונה לדעתי. השאלה האמיתית היא למי מתאימה המכונית שהוא רכש ולא מי טובה יותר.

אני למשל הגעתי לבחירה באלפא ג'ולייטה מבלי שהאיכויות הדינמיות שלה הוו שיקול. אחרי שיש לי אותה אני כן מרגיש על מה אתם מדברים יחסית ללנצ'יה למשל. היא יותר יציבה ובכלל מקנה הרגשת ביטחון בנהיגה בה. היא גם עושה את זה טוב יותר מרוב המכוניות שבדקתי כאן שכללו בין השאר במוו סידרה 1 וחלק מהקומפקטיות של קונצרן פולקסווגן.

לענין השוואה למחירים באירופה, זו טעות בסיסית לעשות את ההשוואה הזו. באירופה אין זה נדיר למצוא אצל אותו סוכן רכב חדש או אצל סוחר רכב משומש שתי מכוניות מדגם זהה כאשר יש הבדל של 100% במחירן וזאת מאחר ובניגוד לשוק הישראלי הקטן בו היבואנים מזמינים מראש סט איבזור מסוים, במקרה הטוב יותר מאחד אבל עדיין סט. באירופה אתה יכול, ברוב המקרים, לבנות לך מכונית לפי דרישתך על פי האופציות של היצרן. זה מוביל למצב בו ההפרש בין הדגם הבסיסי לדגם המפואר יכול להיות פי 2 ויותר.

לענין הלאון, לא משנה איך מסתכלים עליה. באירופה היא רכב בסיסי וזול. גם בגלל המיצוב שלה וגם בגלל הגיל שלה.

בכלל תוצרת סיאט זולה יותר כי היא ממוצבת כך. זה לא אומר שאין סיאטים יקרים כי אם יבוא אדם ויזמין תוספות על סיאט הוא יקבל אותן ואז מחירה יהיה קרוב יותר למותגים היוקרתיים. העניין שכמעט אף אחד לא עושה את זה. מי שקונה סיאט מחפש מראש רכב זול עם תמורה גבוהה יחסית.

אלפא רומאו ולנצ'יה בדומה לאודי ופולקסווגן ימצאו בשוק בגרסאות אבזור, ולכן מחיר, בממוצע גבוהות יותר מפיאט וסיאט. לזה מכוונים היצרנים ולזה מכוון הלקוח האירופי. לכן גם בקושי תמצאו באירופה מישהו שמשווה תוצרת פיאט, סיאט או סקודה למותגים היוקרתיים יותר. המקום היחידי דרך אגב שזה לא נכון היא דווקא איטליה שם דגמי אלפא נחשבים לבסיסיים ולכן שם הרוב המכריע יהיה בגרסאות הפשוטות ביותר. די דומה לפיאט.

רכבי סיאט מגיעים מאובזרים מאד החל מהאיביזה הזולה ביותר. אפשר להגיד שזה אחד מסימני ההיכר של סיאט בכל הדגמים.

הדגמים החמים של החברות - מיטו\גולייטה תלתן הם מתחרים ישירים של איביזה FR\קופרה לאון FR\CUPRA R.

נערכו בינהם מס' השוואות בארץ("אוטו") ובחו"ל.

אלה לא רק רמות אבזור.

פורסם
זה בדיוק הכיוון כרגע :-P

אבל כמו שאמרתי, ויתרתי פה על עיצוב (הקורסה היא קצת too much) ואיכות. המיטו מרגישה רמה מעל הקורסה מבחינת התחושה בתא הנוסעים בנסיעה מנהלתית.

קח נסיעת מבחן על הרכב. הבדל של שמים וארץ מהמיטו שלך שאני מכיר מקרוב.

חכה שלואיס יקח אותך לסיבוב במרינה, אתה תראה ככה אחרי:-D . תמסור לו ד"ש מדניאל.

פורסם
לא הן לא. מספיק שהמותג שונה והן כבר מספקות ערך שונה בעיניי הצרכן.

נכון. אבל צרכן שקונה רכב א' שעולה 50% יותר מרכב ב' רק בגלל המותג, הוא לא צרכן חכם במיוחד...

לא כתבתי את זה בהקשר של המבחן דרכים, אלא בהקשר של ההתייחסות של sronis לאנשים שקונים ג'ולייטה כאידיוטים. הסתכלות כזאת היא צרה מידי ומתעלמת באופן מוחלט משאר ההיבטים הקשורים ברכישת רכב, במיוחד רכב נישתי כמו אלפא.

זה לא "אנשים שקונים ג'ולייטה הם אידיוטים" אלא "אנשים שקונים ג'ולייטה כשיש לאון מקבילה ב-50% פחות הם אידיוטים". או בשביל להיות פוליטיקלי קורקט "הם לא אנשים שעשו החלטה חכמה" :lol:

ואגב, אחת הסיבות לדעה הזו שלי היא פשוט כי הג'ולייטה היא לא באמת מכונית טובה משמעותית. אם נניח ב.מ.וו סדרה 1 מקבילה היא כן מכונית טובה משמעותית ועולה כמו הג'ולייטה, אז אולי היא לא תהיה קנייה טיפשית.

רוב האנשים שאני מכיר שהם בעלי מיטו או ג'ולייטה, זו האלפא הראשונה להם.

זו אחת הבעיות. פעם היית קונה אלפא מאהבת המותג. היום מי שהוא אלפיסט כבר לא קונה מיטו או ג'ולייטה, כי הן כבר לא מייצגות את מה שאלפא ייצגה בעבר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
קח נסיעת מבחן על הרכב. הבדל של שמים וארץ מהמיטו שלך שאני מכיר מקרוב.

חכה שלואיס יקח אותך לסיבוב במרינה, אתה תראה ככה אחרי:-D . תמסור לו ד"ש מדניאל.

אני לא כותב על רכבים שלא נהגתי עליהם. מאוד אהבתי את הקורסה, אבל היא לא מכונית טובה יותר, היא מכונית ספורטיבית טובה יותר. לא הייתי מגדיר את ההבדל כשמיים וארץ, סה"כ אותו רעיון אז בוא לא נסחף. המיאטה למשל או מגאן RS זה הבדל של שמים וארץ.

בסופו של דבר הקורסה היא לא חבילה טובה יותר באותו מחיר, היא חבילה אחרת.

זו אחת הבעיות. פעם היית קונה אלפא מאהבת המותג. היום מי שהוא אלפיסט כבר לא קונה מיטו או ג'ולייטה, כי הן כבר לא מייצגות את מה שאלפא ייצגה בעבר.

זו בעיה למי? כנראה רק לאלפיסטים.

emotion of motion

פורסם
היום מי שהוא אלפיסט כבר לא קונה מיטו או ג'ולייטה, כי הן כבר לא מייצגות את מה שאלפא ייצגה בעבר.

מהם אותם ערכים, לדעתך כמובן (כמייצג כתב רכב, לצורך העניין)?

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...