Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'ולייטה VS לאון - אהרונוביץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 365
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

benjah,

קודם שאלה? נהגת על האלפא ומכוניות אחרות (רלוונטיות) בשביל הפרופורציה?

כמובן, על שתי המכוניות מספר ק"מ רב ובכבישים מגוונים.

הכתיבה שלו דוחה. הוא מצליח במשפט אחד לזלזל בנהגי הונדה ("הערסמוביל הישראלי"), סיאט איביזה (שירשה את ההונדה), מיטו ("אקססורי שופוני של שפוטי אופנה חלולים") וולוסטר ("תופסת את המשבצת של המיטו") וטוסון ("נהגות מחומצנות").

הבן אדם דוחה וממורמר. הרגשתי צורך להתקלח אחרי שקראתי את מה שכתב.

רוני, לקרוא למישהו "אידיוט" על זה שבחר לקנות את הג'ולייטה, זה לרדת לרמה של הרוני ההוא. לא מתאים לך. אם מישהו רוצה לשלם 50% תוספת על משהו, אפילו אם זה רק עיצוב, זה לא הופך אותו לאידיוט. אני מכיר אנשים עם ג'ולייטה ותאמין לי שאידיוטים הם לא. בדיוק כמו שאני לא חושב שאפשר להגדיר אותי כשפוט אפנה חלול.

תגיד מה שתגיד על הכתיבה המרירה אבל לפי דעתי הוא צודק בכל הסעיפים.

ד.א, אני מאמין שמי שרוכש מיטו הוא אכן שפוט אופנה (לא בהכרח חלול).

עוד לא קלטתם ש DTE הוא טרול משועמם?

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

אני מודה ומתוודה שעל חלק מהשרשור דילגתי כשהגעתי להודעות בהן השפה היתה נמוכה מידי ו/או היה נדמה לי שהדברים חוזרים.

קודם כל נקודת המוצא שלי, אני חזרתי ארצה אחרי 5 שנים באירופה שם הרכב האחרוון שלי היה לנצ'יה דלתא דיזל וכאן אחרי התלבטויות קניתי בארץ אלפא ג'ולייטה 1.4 ידנית.

אין לי כל רצון להכנס לשאלה מי יותר טובה פשוט משום שזו השאלה הלא נכונה לדעתי. השאלה האמיתית היא למי מתאימה המכונית שהוא רכש ולא מי טובה יותר.

אני למשל הגעתי לבחירה באלפא ג'ולייטה מבלי שהאיכויות הדינמיות שלה הוו שיקול. אחרי שיש לי אותה אני כן מרגיש על מה אתם מדברים יחסית ללנצ'יה למשל. היא יותר יציבה ובכלל מקנה הרגשת ביטחון בנהיגה בה. היא גם עושה את זה טוב יותר מרוב המכוניות שבדקתי כאן שכללו בין השאר במוו סידרה 1 וחלק מהקומפקטיות של קונצרן פולקסווגן.

לענין השוואה למחירים באירופה, זו טעות בסיסית לעשות את ההשוואה הזו. באירופה אין זה נדיר למצוא אצל אותו סוכן רכב חדש או אצל סוחר רכב משומש שתי מכוניות מדגם זהה כאשר יש הבדל של 100% במחירן וזאת מאחר ובניגוד לשוק הישראלי הקטן בו היבואנים מזמינים מראש סט איבזור מסוים, במקרה הטוב יותר מאחד אבל עדיין סט. באירופה אתה יכול, ברוב המקרים, לבנות לך מכונית לפי דרישתך על פי האופציות של היצרן. זה מוביל למצב בו ההפרש בין הדגם הבסיסי לדגם המפואר יכול להיות פי 2 ויותר.

לענין הלאון, לא משנה איך מסתכלים עליה. באירופה היא רכב בסיסי וזול. גם בגלל המיצוב שלה וגם בגלל הגיל שלה.

בכלל תוצרת סיאט זולה יותר כי היא ממוצבת כך. זה לא אומר שאין סיאטים יקרים כי אם יבוא אדם ויזמין תוספות על סיאט הוא יקבל אותן ואז מחירה יהיה קרוב יותר למותגים היוקרתיים. העניין שכמעט אף אחד לא עושה את זה. מי שקונה סיאט מחפש מראש רכב זול עם תמורה גבוהה יחסית.

אלפא רומאו ולנצ'יה בדומה לאודי ופולקסווגן ימצאו בשוק בגרסאות אבזור, ולכן מחיר, בממוצע גבוהות יותר מפיאט וסיאט. לזה מכוונים היצרנים ולזה מכוון הלקוח האירופי. לכן גם בקושי תמצאו באירופה מישהו שמשווה תוצרת פיאט, סיאט או סקודה למותגים היוקרתיים יותר. המקום היחידי דרך אגב שזה לא נכון היא דווקא איטליה שם דגמי אלפא נחשבים לבסיסיים ולכן שם הרוב המכריע יהיה בגרסאות הפשוטות ביותר. די דומה לפיאט.

פורסם
לא הן לא. מספיק שהמותג שונה והן כבר מספקות ערך שונה בעיניי הצרכן.

עם זה אני מסכים לחלוטין. רק שזה ערך שלא ניתן לכימות במבחן דרכים ועל כן התוצאה העגומה לאיטלקים.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

ד.א, אני מאמין שמי שרוכש מיטו הוא אכן שפוט אופנה (לא בהכרח חלול).

ואני מאמין שמי ששופט אנשים לפי הרכב שבו הם נוהגים, הוא מטומטם. כשאני אנהג על קורסה, אני אהיה "ילד ערס שמחפש תשומת לב", נכון?

עם זה אני מסכים לחלוטין. רק שזה ערך שלא ניתן לכימות במבחן דרכים ועל כן התוצאה העגומה לאיטלקים.

לא כתבתי את זה בהקשר של המבחן דרכים, אלא בהקשר של ההתייחסות של sronis לאנשים שקונים ג'ולייטה כאידיוטים. הסתכלות כזאת היא צרה מידי ומתעלמת באופן מוחלט משאר ההיבטים הקשורים ברכישת רכב, במיוחד רכב נישתי כמו אלפא.

emotion of motion

פורסם

אני לא חושב שזה נכון לקנות רכב כלשהו רק בגלל שהוא ממותג A.

בייחוד להסתנוור מהעובדה שרכב הוא ממותג A ולחשוב שכל רכב אחר הוא זבל.

ראיתי כאן דברים מנותקים מהמציאות כמו לאון=אוטובוס אגד.

מי שקונה לאון מדמיין שהור קנה אלפא.

אלפא מהנה יותר, פונה יותר, מהירה יותר וכו'

כל אלה דברים לא מבוססים.

התמחור של הלאון באמת נמוך באופן יחסי, אפילו בתוך סיאט אפשר לראות שאיביזה קופרה עולה יותר מאשר לאון FR שזה דבר לא הגיוני.

פורסם

בואו נסגור שגם הג'וליטה וגם הלאון הם חרא של רכבים. עכשיו אפשר לנעול את הדיון המעייף הזה. :lol:

פורסם
בואו נסגור שגם הג'וליטה וגם הלאון הם חרא של רכבים. עכשיו אפשר לנעול את הדיון המעייף הזה. :lol:

ועכשיו כל מה שעשית זה לפתוח אותו מחדש. :-D

פורסם

אין פה נכון או לא נכון. יש שוק של קונים ומוכרים. כל אחד קונה מה שמתחשק לו. אחד קונה משהו משתלם, אחר קונה מגחמה רגעית. זה לא הופך את הלאון לאוטובוס או את קוני האלפא לטיפשים. אף אחת מהן לא חרא.

emotion of motion

פורסם

ברור ששתי המכוניות לא חרא.

אבל השאלה מבחינתי למה להעדיף את האלפא. אין פער מוצדק שצריך להתבטא בינהן במחיר.

כמו שנאמר פער 10-20K היה משקף את ההבדל בגימור ובדימוי-למי שזה חשוב לו.

הסיבה היחידה לקנות את הגולייטה זה בגלל שאתה אלפיסט מושבע או בשביל להראות טוב בעיניי אחרים.

להיות אלפיסט זה מצויין אבל המיטו\גולייטה רחוקות שנות אור מהמקורות. לא נראה לי שמישהו הפך להיות אלפיסט בעקבות הרכבים האלה.

פורסם

רוב האנשים שאני מכיר שהם בעלי מיטו או ג'ולייטה, זו האלפא הראשונה להם. כנראה שרוב קוני הג'ולייטה בכלל לא בדקו את הלאון כי סיאט זה לא אופציה מבחינתם (וגם לא פורד או מאזדה). אלו אנשים שהיו קונים גולף או אודי A3.

תקרא לזה צרכנות גרועה או טיפשות או לא יודע מה, אבל זו המציאות ותאמין לי שאנשי השיווק של אלפא יודעים את זה.

לגבי המיטו, אני יכול להגיד ש 3 שנים אחרי הקנייה, עדיין היה קשה לי למצוא מחליפה שתתן חבילה טובה של ביצועים, הנאה, עיצוב, איכות ומחיר. בסוף החלטתי להתפשר על עיצוב ואיכות בשביל ביצועים והנאה.

emotion of motion

פורסם

ביצועים? הנאה? איכות?

איזה מיטו יש לך בדיוק?

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם
זו לא קביעה שלי, זו קביעה של הכתבה וזו הפואנטה של הכתבה.

ובעניינים כאלו אהרונוביץ' הוא אסמכתא אצלי.

מקווה בשבילך שהוא לא יתחיל לקטול את הלאון, אחרת תהיה בבעיה...

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תוכן חדש...