Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'ולייטה VS לאון - אהרונוביץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נו באמת?

אני תוהה אם משהו מתכוון להעלות את רמת הדיון או רק להוריד אותו.

עידן

כמה גבוהה אתה רוצה שרמת הדיון תהיה עם טיפוסים כמו DTE ו"ספורטיבו"?

אגב, בצד של סיאט יש טיפוסים הרבה יותר גרועים, פשוט לא נותנים להם לכתוב כאן.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 365
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בתור אחד שצופה מהצד בדיון הנוכחי, מאוד מכעיס אותי וחורה לי שכלל בעלי הלאון למיניהם מתלהמים ומשתמשים בכינויים כאלו ואחרים בגנותו של DTE, כשהוא רק מביע דעה ועמדה, לאחר שהוא כותב מפורשות שהוא נהג על שתי הרכבים. מסתבר שאם יש כאן מישהו שמגיב כנגד רכב מסוים מתוך נסיון שהיה לו איתו, כולם יוצאים עליו בעליהום וסוקלים אותו באבנים ורוגמים בסלעים. שאפו לפורום (ויש כאן כמה חברי פורום שלא הייתי מצפה לזה מהם).

או שהם באמת אנשים רגישים שנפגעים מהר או שהם פשוט עובדי צ'מפיון ופוחדים שדבריי יפגעו להם בפרנסה. בכל אופן, לא מכיר אותם ואין לי שום דבר אישי נגדם. אני רק אומר את דעתי לאחר שנהגתי ברכבים האלה, וכל מה שהרגשתי כתבתי.

שום מבחן או איש לא ישנו את דעתי.

פורסם
שומאכר, תראה לי איפה הוא רשם בדיוק שנהג על שני הדגמים?

איפה הוא רשם בכלל שהוא נהג על איזשהו רכב?

וגם אם הוא נהג, האם זו חוות דעת מקצועית?

ועם כל הכבוד, עצם זה שהוא מכניס מאזדה 3 למשוואה כלשהי,

כבר הופך את כל חוות הדעת שלו לפסולה. ולא בגלל שזו מאזדה, אלא בגלל שה-3 החדשה פשוט רכב גרוע לנהיגה.

אמרתי שהפוקוס המאזדה3 והולוסטר מתנהגות יותר טוב מהלאון, הלאון מבחינת הנאה מנהיגה פסולה מבחינתי וזה שיש לה מנוע חזק או עיצוב קרבי מלפנים לא הופך אותה למהנה לנהיגה יותר מהמשפחתיות שלמעלה. וזה נאמר רק כדי שתבינו כמה הלאון רחוקה מלהיות רכב ספורט.

הגיר של הפוקוס פי כמה וכמה יותר טוב מDSG, ויש לו יתרון ענק, אתה קונה רכב ולא צריך להחליף לו חלקים בגיר איך שהוצאת אותו מהסוכנות.

פורסם
בתור אחד שצופה מהצד בדיון הנוכחי, מאוד מכעיס אותי וחורה לי שכלל בעלי הלאון למיניהם מתלהמים ומשתמשים בכינויים כאלו ואחרים בגנותו של DTE, כשהוא רק מביע דעה ועמדה, לאחר שהוא כותב מפורשות שהוא נהג על שתי הרכבים. מסתבר שאם יש כאן מישהו שמגיב כנגד רכב מסוים מתוך נסיון שהיה לו איתו, כולם יוצאים עליו בעליהום וסוקלים אותו באבנים ורוגמים בסלעים. שאפו לפורום (ויש כאן כמה חברי פורום שלא הייתי מצפה לזה מהם).

אני מסכים, אין צורך לקלל או להעליב ולפגוע באנשים.

סה"כ כל אחד אמר דעתו על הרכב אז באמת בואו ננסה לשמור על דיון תרבותי, איכותי ומקצועי כי לשם זה הפורום הזה קיים חברים, חבל סתם להתעצבן כי בגדול כולנו פה מנסים לעזור אחד לשני וכולנו בעלי אהבה לכלי רכב.

פורסם

dte, אני לא מתכוון לשחק איתך...

מי אני בכלל שיודה או לא אם רכבים טובים משלי? בוודאי ובוודאי שיש רכבים טובים פי כמה מהלאון קופרה.

יחד עם זאת, בטווח המחירים של הרכב שלי - לדעתי האישית - אין.

ואין בכלל מה להתווכח שבטווח המחירים של הלאון 1.8tsi אין מתחרות.

שומאכר,

אין כל בעיה שהוא יחווה את דעתו.

נהפוך הוא, לשם כך נועד הפורום.

מעבר לזאת - אני מכבד את דעתו אם הוא חושב שהאלפא טובה יותר.. אבל יש דרך ארץ, יש צורה להגיב ולאמר את הדברים.

על אף שאין פה בנאדם אחד בפורום שהסכים איתו עד כה (ויש פה כמה מביני עניין...) הוא עדיין זכאי לדעתו וזכותו לתת אותה בפורם.

יחד עם זאת,

כשמישהו מתלהם ומדבר בצורה שהבחור פה מדבר ...

הוא מתריס, מתסיס ומדליק פה את המדורה בכוונה. נתן לציטוטים לעשות את שלהם: (ויש הרבה...).

לא אתם פשוט חיים בסרט רע.

... זה לא הופך אותה לרכב ספורט! היא בחיים לא תהיה אחת כזאת. נקודה.

גם ללא השיפורי מנוע האמינות לא מבריקה, עם שיפורי מנוע המנוע פשוט ימות מוקדם מהרגיל. במקום ב100 אלף, ב50.

קניתם רכב זול וככה הוא גם מרגיש, הוא בחיים לא יהיה אלפא רומיאו, גם אם תמשיכו לנסות לשכנע את עצמכם מיליון פעם.

אני לא ילד קטן שמתלהב מרכבי פוזה מיותרים כאלה.

עשו לי טובה.. יש לי הרגשה שאני מדבר עם ילדים מתלהבים של מבינים כלום בנהיגה וההורים שלהם קנו להם לאון מתנה ליום הולדת 18.

אבל הלאון פשוט בדיחה ליד הג'ולייטה.

רוב האנשים שקונים לאון הם אנשים שאין להם מספיק כסף לאלפא. אז הם משחקים בנדמה לי(שיש להם אלפא)

שורה תחתונה, ילדים מתלהבים קונים לאון(זאת אומרת ההורים קונים להם), ואנשים שמבינים באמת בנהיגה ובוגרים יותר קונים אלפא.

נקודה.

שורה תחתונה יש כאן קשקשנים שכמה שלא תסביר להם שהג'ולייטה טובה יותר, הם לא יבינו.

אתם יכולים לאיים בהתראות, לקרוא לי ליצן, להקשיב לכתבי רכב סוג ז', מה שלא תרצו.

כמו שכבר אמרתי, הלאון היא משפחתית, ובתור משפחתית היא בין הגרועות שבחבורה. היא לא נוחה, לא איכותית, לא אמינה, התנהגות כביש ירודה, והבונוס היחידי שיש לה הוא המנוע.

מי שקונה לאון לא עני, אבל הוא בדיוק כמו מי שקונה סמרטפון ב600ש''ח במקום אייפון ב3000ש''ח. יש כאלה שבטוחים שהסמרטפון ב600ש''ח טוב יותר מהאייפון. וזה שכנוע עצמי ורחוק מהמציאות.

הלאון טובה למי שמחפש לתת בראש בקו ישר וזהו, חוץ מזה היא לא מצטיינת בכלום.

אתם יכולים להמשיך לקנות לאון ולהנות ממנה, אני אמשיך לראות ברכב הזה סוג של בדיחה לא מוצלחת בכל פעם שהוא יעמוד מול ג'ולייטה. ואתם יכולים לא לקבל את זה, זה ממש לא מפריע לי.

רוצה לשחק במשחק שנקרא נראה לי?

נראה לי שאתה ילד משועמם עם לאון, שלא מוכן לקבל את זה שיש רכבים טובים יותר מהרכב שלו.

חבל שכך נראים הדברים.

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

גיא עכשיו לצטט את הדברים היפים שלכם? בוא לא נשחק משחקים של גן. אמרתי את דעתי על הרכבים והחזרתי לכם טיפה באותו המטבע שהחזרתם לי. כי כשאני רואה אנשים מדברים בשפה מסויימת אני מדבר איתם באותה השפה כדי שהם אולי יבינו.

פורסם

לדעתי השרשור הזה מזמן איבד מטעמו ...ההודעות כאן חוזרות על עצמן ונראה שהצדדים לא ממש יצליחו לשנות דעתו אחד של השני. אם נכונים הדברים שרשומים כאן בתגובות ניתן לראות איך אנשים שונים מקבלים פידבקים שונים על מכוניות זהות . האחד ימצא רכב כמתקשר ומתנהג והאחר ימצא אותו כמנותק ומאכזב... אני כבר שנים מתחבט עם עצמי אם מושגים כמו "מתקשר" ו"מתנהג" במכוניות הם אוניברסליים או קשורים באופיו של הנהג { קרה לי לא פעם שקראתי מבחנים שהוציאו דעות שאינני מבין מהיכן הגיעו והיו שונות משמעותית מנסיוני עם אותו הרכב בדיוק} , אחרי השרשור הזה אני נוטה לכיוןן שהתנהגות של רכב צריכה להתאים לאופיו של נהג .

מאחר ואינני נמנע על אחד הצדדים { אין לי לאון} ואני עדין לא מספיק בכיר לקבל ג'ולייטה מהעבודה אני יכול לאמר שלטעמי האישי הלאון היא עיסקה מאוד אטרקטיבית היום בשוק { בלי לשכוח את הבעיה של ימי המבצעים שפוגעים משמעותית במחיר המשומשות , למרות שמהמחיר הקיים אני לא רואה לאן עוד אפשר לרדת} ולאלפה עדין יש את השיק האיטלקי המיוחד הזה שכמעט ולא רואים על הכביש . יש הרבה אנשים שהעיצוב או היחודיות חשובה להם לפעמים זה שווה עוד כסף או וויתור על סוסים או איבזור וזאת עובדה . עצם זה שיש כאן ג'וליטות ,אפסילונים 500 ומיני קופרים {לפני הורדת המחיר למיני} הן עובדה לכך .

כל רכב חלש במיוחד מוגדש אפשר לשפר בגרושים , עיצוב זה כבר משהו שקשה לשחק איתו

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם
אמרת הכל. אני תוהה אם יש יד מכוונת בדבר, או שפשוט יש משהו באלפא שקוסם לטיפוסים גבוליים.

לא צריך להקצין. אלפות של היום הן לא מכוניות גרועות. הן פשוט מוותרות על מרכיבים רבים בהנאה תמורת שופוני, ומנסות לנצח את הגרמנים במגרש "שלהם" (מנוע/גיר, תחושה וכולי). התוצאה, לצערי, היא שהן בינוניות מאוד במרבית התחומים ואיבדו לחלוטין את הקסם האלפיסטי הידוע. איפה ה-147/156 ואיפה המיטו והג'ולייטה...

שורה תחתונה יש כאן קשקשנים שכמה שלא תסביר להם שהג'ולייטה טובה יותר, הם לא יבינו.

אתם יכולים לאיים בהתראות, לקרוא לי ליצן, להקשיב לכתבי רכב סוג ז', מה שלא תרצו.

אני נהגתי בלאון ובג'ולייטה, הג'ולייטה חד משמעית טובה יותר.

כמו שכבר אמרתי, הלאון היא משפחתית, ובתור משפחתית היא בין הגרועות שבחבורה. היא לא נוחה, לא איכותית, לא אמינה, התנהגות כביש ירודה, והבונוס היחידי שיש לה הוא המנוע.

לעומתה, הג'ולייטה, איכותי חומרים טובה, נוחה מהלאון, מרגישה יוקרתית, אמינות הרבה יותר טובה, התנהגות כביש בכמה רמות מעל הלאון.

מי שקונה לאון לא עני, אבל הוא בדיוק כמו מי שקונה סמרטפון ב600ש''ח במקום אייפון ב3000ש''ח. יש כאלה שבטוחים שהסמרטפון ב600ש''ח טוב יותר מהאייפון. וזה שכנוע עצמי ורחוק מהמציאות.

הלאון טובה למי שמחפש לתת בראש בקו ישר וזהו, חוץ מזה היא לא מצטיינת בכלום.

אתם יכולים להמשיך לקנות לאון ולהנות ממנה, אני אמשיך לראות ברכב הזה סוג של בדיחה לא מוצלחת בכל פעם שהוא יעמוד מול ג'ולייטה. ואתם יכולים לא לקבל את זה, זה ממש לא מפריע לי.

שלום, כאן כתב הרכב סוג ז' שנהג גם בלאון וגם בג'ולייטה, בגרסאות בסיס ובגרסאות הספורט. הנה מה שאני חושב (אבל מה אני מבין):

1. הג'ולייטה לא "חד משמעית טובה יותר". היא פלוס-מינוס באותה הרמה, למעט ה"ואו פקטור" שהיא נותנת מתוך ההקפדה על העיצוב (מה שאין בלאון, למעט העיצוב החיצוני, נניח).

2. בגרסאות הספורטיביות (קופרה R מול תלתן) הקופרה היא הטובה מבין השתיים, בזכות מאפיינים נכונים יותר עבור רכב ספורטיבי.

3. הלאון היא אכן משפחתית, כמו שציינת. תן לי לחדש לך - גם הג'ולייטה.

4. בתור משפחתית הלאון מרווחת באופן סביר, איכותית באופן מספק, בעלת התנהגות כביש בטוחה, אבזור די טוב, בטיחות בינונית ושילוב מנוע/גיר מצוין עבור רמת המחיר.

5. בתור משפחתית הג'ולייטה גם היא מרווחת באופן סביר, איכותית באופן מספק (קצת יותר מהלאון, שיהיה), בעלת התנהגות כביש בטוחה, אבזור לא רע, בטיחות מצוינת ושילוב מנוע גיר טוב מאוד (עם כמה הסתייגויות). בעצם, הנוקאאוט היחידי שלה מול הלאון היא רמת הבטיחות... ואת הקשקוש שלך בנוגע לרמת האמינות אני אפילו לא אכבד בתשובה.

6. אם כבר, מי שקונה לאון במקום ג'ולייטה הוא בערך כמו מי שקונה גלקסי S2 מחנות במקום אייפון 4S מאורנג'/סלקום/פלאפון בפי 2 מחיר.

אמרתי שהפוקוס המאזדה3 והולוסטר מתנהגות יותר טוב מהלאון, הלאון מבחינת הנאה מנהיגה פסולה מבחינתי וזה שיש לה מנוע חזק או עיצוב קרבי מלפנים לא הופך אותה למהנה לנהיגה יותר מהמשפחתיות שלמעלה. וזה נאמר רק כדי שתבינו כמה הלאון רחוקה מלהיות רכב ספורט.

הגיר של הפוקוס פי כמה וכמה יותר טוב מDSG, ויש לו יתרון ענק, אתה קונה רכב ולא צריך להחליף לו חלקים בגיר איך שהוצאת אותו מהסוכנות.

א. אתה חי בסרט אם אתה חושב שהג'ולייטה היא מכונית ספורטיבית לעומת הלאון.

ב. אתה חי בסרט טוטאלי אם אתה באמת מאמין לעצמך כשאתה אומר שהגיר של הפוקוס "פי כמה וכמה" טוב מה-DSG (פרט נמק והסבר) ושיש לו יתרון באמינות כיוון שה-DSG מתקלקל ברגע שהרכב יוצא מהסוכנות (שוב, פרט נמק והבא הוכחות, או סתום ת'פה. מספיק עדין בשבילך?).

הבעיה עם DTE היא הקיצוניות שלו. כמו שיש כאן כמה בעלי לאון שהם קיצוניים לטובת המכונית שלהם, יש אותו שקיצוני לטובת הג'ולייטה שלו (ואם אין לו ג'ולייטה אז לטובת המכונית שהוא מוכר. ואם הוא לא סוכן של אלפא אז זה סתם פתטי).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
OK,

אגב, השוואת פיאט בראבו ללאון מגוחכת בעיניי!

למה? הן משחקות באותה קטגוריה. שתיהן ממותגות ומשווקות כדגמים הבסיסיים והזולים של הקונצרן שלהם.

דוגמא ראשונה:

http://www.evo.co.uk/carreviews/evocarreviews/254392/alfa_giulietta_vs_hot_hatch_rivals.html

הדוגמא שהבאת היא אכן היחידה שראיתי ושוב, מדובר על הגרסאות הספורטיביות שם המיתוג משחק תפקיד משני.

איפה יש השוואה של לאון מול ג'ולייטה "נורמליות". כל ההשוואות שאני ראיתי אל מול הג'ולייטה הן של דגמים ומותגים יותר יקרים ויוקרתיים.

ככל שאני חושב ומחפש על זה יותר חומר אין שום מקום להשוואה בין גו'לייטה ללאון, המתחרה שלה היא הבראבו שבלי שום מבצע עולה פחות או יותר כמוה.

פורסם

ככל שאני חושב ומחפש על זה יותר חומר אין שום מקום להשוואה בין גו'לייטה ללאון, המתחרה שלה היא הבראבו שבלי שום מבצע עולה פחות או יותר כמוה.

אין שום מקום להשוואה? בוא נראה:

1. מנוע טורבו עם 160-170 כ"ס וכ-25 קג"מ בשתיהן? יש.

2. גיר רובוטי כפול מצמדים 6-7 הילוכים בשתיהן? יש.

3. ממדים חיצוניים כמעט זהים בשתיהן? יש.

4. תא מטען דומה בנפחו, משקל עצמי דומה בנפחו.. יש.

5. נתון אפס למאה ומהירות מירבית דומה? יש.

6. רמת אבזור מקבילה פחות או יותר? יש.

7. ייעוד זהה (משפחתית קומפקטית 5 מושבים) - יש.

מה שונה? רמת בטיחות טובה משמעותית בג'ולייטה (תודות לתכנון מודרני יותר) ולעומת זאת מחיר זול ב-55 אלף שקלים ויותר בלאון.

לא יודע מה איתך, אבל מבחינתי מקום להשוואה יש גם יש. והג'ולייטה ממש לא יוצאת בו טוב במיוחד...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

למי שעקב אני עשיתי סדרת בדיקות מאוד מקיפה למגוון מכוניות בסגמטה הזה לא מזמן.

בין השאר בדקתי את הלאון כי יצא לי במקרה לנהוג על אחת וכי המחיר באמת קרץ.

היא לא עמדה בשום תחרות אל מול אף אחת מהמתמודדות האישיות שלי. היא ישנה הנדסית ומרגישה כזו אל מול כל האחרות. היא מכונית נוחה וחזקה ורוב הסכויים שתהווה רכישה טובה אבל היא מאוד משעממת ובסיסית מידי אל מול המתחרות המודרניות במיוחד הג'ולייטה והבמוו סידרה 1 שמולן היא התמודדה אצלי.

פורסם
למי שעקב אני עשיתי סדרת בדיקות מאוד מקיפה למגוון מכוניות בסגמטה הזה לא מזמן.

בין השאר בדקתי את הלאון כי יצא לי במקרה לנהוג על אחת וכי המחיר באמת קרץ.

היא לא עמדה בשום תחרות אל מול אף אחת מהמתמודדות האישיות שלי. היא ישנה הנדסית ומרגישה כזו אל מול כל האחרות. היא מכונית נוחה וחזקה ורוב הסכויים שתהווה רכישה טובה אבל היא מאוד משעממת ובסיסית מידי אל מול המתחרות המודרניות במיוחד הג'ולייטה והבמוו סידרה 1 שמולן היא התמודדה אצלי.

שוב פעם, הגיוני שג'ולייטה וסדרה אחת יהיו יותר מודרניות וחזקות מהלאון אבל שוב, המחיר המחיר הוא בשמיים אל מול הלאון וזה גם מכריע עבור חלק מהאנשים, לפחות מבחינתי.

פורסם
אין שום מקום להשוואה? בוא נראה:

1. מנוע טורבו עם 160-170 כ"ס וכ-25 קג"מ בשתיהן? יש.

2. גיר רובוטי כפול מצמדים 6-7 הילוכים בשתיהן? יש.

3. ממדים חיצוניים כמעט זהים בשתיהן? יש.

4. תא מטען דומה בנפחו, משקל עצמי דומה בנפחו.. יש.

5. נתון אפס למאה ומהירות מירבית דומה? יש.

6. רמת אבזור מקבילה פחות או יותר? יש.

7. ייעוד זהה (משפחתית קומפקטית 5 מושבים) - יש.

מה שונה? רמת בטיחות טובה משמעותית בג'ולייטה (תודות לתכנון מודרני יותר) ולעומת זאת מחיר זול ב-55 אלף שקלים ויותר בלאון.

לא יודע מה איתך, אבל מבחינתי מקום להשוואה יש גם יש. והג'ולייטה ממש לא יוצאת בו טוב במיוחד...

בדיוק כמו שיש למתחרות הטבעיות שלה, הגולף והאודי A3. תצא מולן טוב או לא זה כבר ענין אחר אבל הן המתחרות הטבעיות שלה ולא הלאון.

פורסם
שוב פעם, הגיוני שג'ולייטה וסדרה אחת יהיו יותר מודרניות וחזקות מהלאון אבל שוב, המחיר המחיר הוא בשמיים אל מול הלאון וזה גם מכריע עבור חלק מהאנשים, לפחות מבחינתי.

צודק, הלאון רכב בסוף דרכו והוא מתומחר בהתאם. היא גם כנראה מהווה קניה מצוינת כרכב בסיסי. אבל כמו שלא תשווה לאון זקנה לגולף צעירה ותבקש משתיהן לעלות אותו דבר אל תבקש את זה מלאון זקנה אל מול ג'ולייטה חדשה מה גם שמראש היא לא התכוונה לשחק במגרש הזה.

• תוכן חדש...