Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'ולייטה VS לאון - אהרונוביץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אותי רק מצחיק הטקסט: "למרבה הצער, פוקוס סירבה להתייצב למבחן שלא הבטחנו כי יוכרע מראש לטובתה", עם הלינק לטענות הידועות על שחיתות מלפני 15-20 שנה. מתי הוא יתגבר על זה?-טוב מאוד שהוא הוסיף את הלינק- שאף אחד לא ישכח איך המגזין רכב היחידי באותם ימים, מכר את הקוראים שלו בעבור בצע כסף. (ולמען הסדר הטוב - בכל שנות עבודתי בתחום לא שמעתי על יבואן שמעז לבקש כזה דבר- תפתח את העיניים ואת האוזניים ותתקל בזה אצל כל יבואן (כמעט).

בניגוד לאנשים כאן, מאוד נהניתי לקרוא את המבחן דרכים.

לא מתחבר לרוני אהרונוביץ' האדם (מריר, כעוס דיקטטור באתר שאותו הוא מנהל), כן מתחבר לאהרונוביץ' הכתב, שעד עכשיו נדמה כי הוא בין הכתבים הבודדים ששומרים על נטראליות ואובייקטיביות. חבל שאנשים לא יודעים להעריך את זה, במיוחד בתרבות העיתנאית שבמדינה שלנו.

• תגובות 365
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

danielharati יש לך בעיות בהבנת הנקרא? איפה לכלכתי על ולוסטר/פוקוס/מאזדה3? אמרתי שאני מעדיף אותן על הלאון. הן מוצלחות יותר מהלאון לדעתי אם לא מסתכלים על המנוע. הלאון מכונית גרועה לדעתי וחוץ מהחוזק של המנוע אין בה כלום, גם במחיר של המבצע לא הייתי קונה אותה. אתם אלה שעושים פוזות עם רכב שהוא סך הכל משפחתית עם מנוע גדול ויורדים על המשפחתיות האחרות.

אתם עוד באים ואומרים שהיא עדיפה על ג'ולייטה? עשו לי טובה.. יש לי הרגשה שאני מדבר עם ילדים מתלהבים של מבינים כלום בנהיגה וההורים שלהם קנו להם לאון מתנה ליום הולדת 18.

ואין לי אלפא.

פורסם

"נראית כמו מיניוואן"? תגיד אתה רציני...?

"מרגיש זול ומיושן"? ממש, ממש (אבל ממש) לא.

נ.ב.

כל זאת, בלי מילה אחת רעה על הג'ולייטה שאין לי ניסיון איתה

אבל לדעתי היא אחת המכוניות היפות על הכביש.

אלדד, עיצוב הוא עניין של טעם - ואני מסכים עם חובב האלפא, הלאון נראית כמו מיניוואן. משהו בפרופורציות שלה לא מתחבר בשיט.

שנית, אין ספק שהלאון מיושנת מול הג'ולייטה. מבחינת איכות החומרים הלאון לא רעה בכלל, אבל הג'ולייטה עדיפה במעט ובעיקר מרגישה מודרנית ונעימה יותר.

מצד שני, לא חסר לה לאיטלקייה חסרונות משלה - המנוע שלה פחות מרשים ונעים לטעמי (ובוודאי שאין לו את שוק "השיפור" העצום והמבוסס של ה-1.8TSI), היא פחות מרווחת במעט והתמחור שלה מאוד בעייתי - לא נותנת מספיק ביחס למחיר.

נכון שהיא עדיפה על הלאון בסעיפי דינמיות / בטיחות ועיצוב (הג'ולייטה היא המשפחתית הקומפקטית הנאה ביותר שיש לטעמי), אבל הלאון מספקת תמורה מעולה ביחס לתג המחיר שלה.

מי שקונה ג'ולייטה - יפזול (לדעתי) לכיוון לאון FR - לפחות במידה והוא רוצה יותר פאן מנהיגה (וכוח), גם אז הלאון מספקת תמורה טובה משמעותית ביחס לעלות הרכישה, מה שהופך אותה לקנייה מאוד "הגיונית" - ופחות אמוציונלית מול האלפא.

ואלדד, דבר אחרון - תתחדש ותהנה, איש יקר. אתה מוזמן לבוא לבקר 8)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
כאחד שנכנס רבות לפורום של מר אהרונוביץ' (מתוך סקרנות, אני ממש לא אוהב לכתוב שם והוא גם נוהג לצנזר כל מה שלא נראה לו ובכלל נראה שהבנאדם לא הכי שפוי בעולם), אציין שהאדון הנכבד מהלל עד אין קץ את כל אחד מן הדגמים של צ'מפיון מוטורס, בעיקר את סקודה, פולקסוואגן וסיאט.

כאחד שעובד בתחום הרכב (לא להסיק מסקנות מהכינוי אלא אני הבעלים הגאה של אחת כזו), שמעתי ועדיין ממשיך לשמוע מספר רב מאד של תלונות מצד צרכנים לגבי תפקוד תיבת ה-DSG באשר היא, כולל תקלות חוזרות ונשנות. זה לא ממש מפריע למר אהרונוביץ' להמשיך ולשבח את תיבת ה-DSG בפורום שלו, גם כאשר מספר כותבים מציינים בצורה ישירה על תקלות ב-DSG.

נשאלת השאלה, מהי מהות הקשר של מר אהרונוביץ' לצ'מפיון מוטורס?

נ.ב- מיותר לציין שאם אעלה את השאלה הזו לפורום של אהרונוביץ' או אפילו רק אכתוב בלשון עדינה על חיבתו היתרה למותגים של צ'מפיון מוטורס, הודעתי תצונזר.

לא בטוח בקיומו של הקשר הזה עליו אתה כותב, גם התחושה שלי טרם קריאת המבחן, מה תהיינה תוצאותיו, עדיין אינה אומרת דבר, בהחלט יכול להיות שמדובר באמונה כנה בדבר עליונות של מוצר מסוים או אפילו קשת של מוצרים וכל זה נורמלי, אפילו בסדר.

יחד עם כל אלו, האופן בו מנהל האיש ההוא את הפורום שלו, מוציא כמעט לחלוטין כל חשק להתייחס אליו.

פורסם
danielharati יש לך בעיות בהבנת הנקרא? איפה לכלכתי על ולוסטר/פוקוס/מאזדה3? אמרתי שאני מעדיף אותן על הלאון. הן מוצלחות יותר מהלאון לדעתי אם לא מסתכלים על המנוע. הלאון מכונית גרועה לדעתי וחוץ מהחוזק של המנוע אין בה כלום, גם במחיר של המבצע לא הייתי קונה אותה. אתם אלה שעושים פוזות עם רכב שהוא סך הכל משפחתית עם מנוע גדול ויורדים על המשפחתיות האחרות.

אתם עוד באים ואומרים שהיא עדיפה על ג'ולייטה? עשו לי טובה.. יש לי הרגשה שאני מדבר עם ילדים מתלהבים של מבינים כלום בנהיגה וההורים שלהם קנו להם לאון מתנה ליום הולדת 18.

ואין לי אלפא.

באוברול אם חשוב לך דש בורד יפה ואתה מוציא את המחיר מהמשוואה הגולייטה יותר טובה.

אבל התמחור של הגולייטה הזוי והתלתן זה לא זה(עבורי ובשביל עוד כמה).

הריי עניתי לך כבר אם פספסת.

ואין לי כבר מה להתווכח כי אני הריי ילד מתלהב(לפחות בנפש) ואתה לא אובייקטיבי וחושב שכל אלפא היא דבר שמימי.

יש לי את הדעה שלי שמבוססת על משהו. אני באופן כללי מאוכזב מכל הקו החדש של אלפא שהחל במיטו ובגולייטה. איפה הרכבים האלה ואיפה ה-GT וה-147.

תימוכין לטענות שלי תמצא בכל מבחני הרכב ההשוואתיים (אוטו, EVO ואהרונוביץ').

פורסם

שורה תחתונה, הלאון טובה יותר מהאלפא נקודה!

האלפות אכן יפות יותר, ברמת ביצועים כשעושים השוואות בין קטגוריה זהה של הרכבים,סיאט לוקחת, כמו כן גולף וגם אודי.

עובדתית, רוב חובבי הרכב רוכשים את הגרמניות בגלל שהם נותנים כלי מהנה ותמורה טובה לכסף לנהוג עליו, אלפות קונים אנשים שרוצים יותר פוזה, אגב גם אני רציתי בזמנו לקנות גולייטנ אך לבסוף קניתי את הלאון מכיוון שכשעליתי לסיבוב על הלאון,העוצמה שלו וההתנהגות שלו קנו אותי וכל חובב אלפא יכול לומר מה שהוא רוצה, זה בדיוק כמו שלא קניתי את השירוקו, הלאון מהנה יותר( קופרה כמובן).

פורסם

viper05, גם אתה יכול להגיד מה שאתה רוצה, זה לא הופך את זה לנכון ולו חלק קטן מזה.

חלקינו לפחות מנסים להסביר מה עומד מאחורי הטענות שלנו, אחרים לא טורחים.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

מה שמאוד חיובי בעיניי בשרשור הזה, זו החיבה הרבה שכל בעלים של רכב רוחש למותג/דגם שקנה. וזה, רבותי, מאוד משמח :-)

אמיתי.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
הריי עניתי לך כבר אם פספסת.

ואין לי כבר מה להתווכח כי אני הריי ילד מתלהב(לפחות בנפש) ואתה לא אובייקטיבי וחושב שכל אלפא היא דבר שמימי.

יש לי את הדעה שלי שמבוססת על משהו. אני באופן כללי מאוכזב מכל הקו החדש של אלפא שהחל במיטו ובגולייטה. איפה הרכבים האלה ואיפה ה-GT וה-147.

תימוכין לטענות שלי תמצא בכל מבחני הרכב ההשוואתיים (אוטו, EVO ואהרונוביץ').

אני לא אובייקטיבי? אתה לא אובייקטיבי! מה אני אשם שהג'ולייטה טובה יותר? אין לי אלפא אני גם לא ממורעלי אלפא ואני לא עובד סמל''ת.

אבל הלאון פשוט בדיחה ליד הג'ולייטה.

שורה תחתונה, הלאון טובה יותר מהאלפא נקודה!

האלפות אכן יפות יותר, ברמת ביצועים כשעושים השוואות בין קטגוריה זהה של הרכבים,סיאט לוקחת, כמו כן גולף וגם אודי.

עובדתית, רוב חובבי הרכב רוכשים את הגרמניות בגלל שהם נותנים כלי מהנה ותמורה טובה לכסף לנהוג עליו, אלפות קונים אנשים שרוצים יותר פוזה, אגב גם אני רציתי בזמנו לקנות גולייטנ אך לבסוף קניתי את הלאון מכיוון שכשעליתי לסיבוב על הלאון,העוצמה שלו וההתנהגות שלו קנו אותי וכל חובב אלפא יכול לומר מה שהוא רוצה, זה בדיוק כמו שלא קניתי את השירוקו, הלאון מהנה יותר( קופרה כמובן).

רוב האנשים שקונים לאון הם אנשים שאין להם מספיק כסף לאלפא. אז הם משחקים בנדמה לי(שיש להם אלפא)

שורה תחתונה, ילדים מתלהבים קונים לאון(זאת אומרת ההורים קונים להם), ואנשים שמבינים באמת בנהיגה ובוגרים יותר קונים אלפא.

נקודה.

פורסם

אין שום הצדקה לשמחה הזו שאתה מגלה. העובדה שכל אחד נזקק בראש וראשונה להגן על בחירתו הפרטית אין בה שום סיבה למסיבה, יש בה כמעט ערובה מוחלטת להעדר דיון חופשי, כנה ואובייקטיבי.

הצתה מעט מאוחרת : התגובה היא להודעתו המרנינה של ידידנו BAR72 שבמחשבה שניה אולי היא בכלל סרקזם חביב.

פורסם

1. הלאון לא פונה, נקודה. ליתר דיוק, לאחר שהכניסו את הXDS גם לדגמי ה1.8 היא עושה סימנים של יכולת כלשהי לפנות, לאנשהו, אבל בוא נגיד שהמתחרה המתאימה ללאון כאן הוא אוטובוס של אגד, לא ג'ולייטה.

תגיד "אני לא יודע לנהוג" אל תגיד "לא פונה." (בטח לא קשור ל-XDS, שנכנסת לפעולה רק ביציאה מפניה).

היו לי כמה מכונות תת היגוי יותר בעייתיות מהלאון (WRX, פיאט קופה) שהיו צריכות יותר עידוד כדי להואיל להכנס לפנייה. בדיוק כמו שמתלים רכים זו תכונה שהיא לא טובה ולא רעה, כך גם נטייה לתת היגוי. השאלה היא לא כמה יש, אלא מה קורה כשמטפלים בזה...

בקיצור, אין רכב שלא פונה, יש רק נהג שלא יודע לנהוג, ואני מוכן להדגים לך בהזדמנות.

בסופו של דבר הביקורת של אהרונוביץ' מתמקדת באלקטרוניקה שמסרסת את האלפא לחלוטין (אליבא דה רוני) ובמחיר שלה. אם מה שהוא כותב על האלק' של האלפא חצי נכון, זה כבר ממש לא משנה כמה ברקסים יש לה, מכונית נהיגה היא לא.

זה לא שהלאון כן (זה לא מבחן של מכוניות נהיגה, אם מישהו לא שם לב...), אבל היא לא לפחות תחבורה לא מבאסת בזול.

בימינו זה לא מעט במכונית במחירים עממיים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני לא אובייקטיבי? אתה לא אובייקטיבי! מה אני אשם שהג'ולייטה טובה יותר? אין לי אלפא אני גם לא ממורעלי אלפא ואני לא עובד סמל''ת.

אבל הלאון פשוט בדיחה ליד הג'ולייטה.

רוב האנשים שקונים לאון הם אנשים שאין להם מספיק כסף לאלפא. אז הם משחקים בנדמה לי(שיש להם אלפא)

שורה תחתונה, ילדים מתלהבים קונים לאון(זאת אומרת ההורים קונים להם), ואנשים שמבינים באמת בנהיגה ובוגרים יותר קונים אלפא.

נקודה.

אתה מאד אובייקטיבי, ראינו.

אסור להזכיר לאון באותו המשפט עם אלפא. זה חטא!

אתה בדיחה. אתה כותב דברים לא מבוססים. הוכחת שאין לך מושג ולא נהגת על לאון בזה שדיברת על מושבים גרועים בלאון לעומת הגולייטה. המושבים בלאון מצויינים וחובקים לעומת המושבים הלא ספורטייבים בגולייטה.

במחיר של FR\קופרה אתה יכול לקנות אלפא. כנראה שמי שקנה את הלאון עשה את מרצון ולא בעל כורחו.

אמירות פתטיות על רקע אישי לא יעזרו לטענות שלך.

וכן כל כתבי הרכב לא מבינים בנהיגה. אתה מבין.

פורסם

Dte,

שמע אני לא יודע באיזה סרט אתה חי, מי שקונה לאון אין לו כסף?

אתה יודע בכלל איזו גרסה של הקופרה יש לי שאתה מדבר ככה?

אני שונא להישמע מתנשא אבל תאמין לי שאם היית יודע איזה רכב חש לי היית יושב בשקט.

מגיל 17 אני נוסע על רכבים ידניים והאמן לי שאם השירוקו 2.0 הייתה מבין הרכבים שהתעניינתי בהם ולא קניתי אחת

כזאת אז הסיבה

היא כי היא לא מוצעת בגרסה ידנית!

מי אתה שתשפוט אם לאנשים אין/ יש כסף?

אני מכיר בעלי לאונים שקנו קופרות והשקיעו יותר כסף ממה שתעלה הגולייטה ועוד כמה עשרות אלפי

שקלים.

עובדה שגם רוב הסדנאות בארץ

מתעסקות עם גרמניות, ומרוויחות המון כסף בתחום מכיוון שאנשים פשוט ממשיכים וממשיכים לקנות רכבים גרמניים.אתה רושפ שהאלפא טובה יותר?

על סמך מה אתה מבסס את זה?

אם וכשתהיה לך תשובה טובה לשאלה שלי אז אני אסתום תפה ולא אגיב יותר,

אבל מכיוון שאני בטוח שלא תמצא את התשובה לזה אני אמשיך לומר שאתה חסר כל ידע+ חוצפן שחושב שהוא יודע מה מצבם הכלכלי של האנשים שרוכשים לאונים.

פורסם
Dte,

שמע אני לא יודע באיזה סרט אתה חי, מי שקונה לאון אין לו כסף?

אתה יודע בכלל איזו גרסה של הקופרה יש לי שאתה מדבר ככה?

אני שונא להישמע מתנשא אבל תאמין לי שאם היית יודע איזה רכב חש לי היית יושב בשקט.

מגיל 17 אני נוסע על רכבים ידניים והאמן לי שאם השירוקו 2.0 הייתה מבין הרכבים שהתעניינתי בהם ולא קניתי אחת

כזאת אז הסיבה

היא כי היא לא מוצעת בגרסה ידנית!

מי אתה שתשפוט אם לאנשים אין/ יש כסף?

אני מכיר בעלי לאונים שקנו קופרות והשקיעו יותר כסף ממה שתעלה הגולייטה ועוד כמה עשרות אלפי

שקלים.

עובדה שגם רוב הסדנאות בארץ

מתעסקות עם גרמניות, ומרוויחות המון כסף בתחום מכיוון שאנשים פשוט ממשיכים וממשיכים לקנות רכבים גרמניים.אתה רושפ שהאלפא טובה יותר?

על סמך מה אתה מבסס את זה?

אם וכשתהיה לך תשובה טובה לשאלה שלי אז אני אסתום תפה ולא אגיב יותר,

אבל מכיוון שאני בטוח שלא תמצא את התשובה לזה אני אמשיך לומר שאתה חסר כל ידע+ חוצפן שחושב שהוא יודע מה מצבם הכלכלי של האנשים שרוכשים לאונים.

עזוב הודעות מנותקות מהמציאות.

לא נראה לי שהוא יודע בכלל מה זה קופרה.

לפחות שיעשה גוגל לפני:lol:

האמת שהרומן שלי התחיל עם סיאט בדיוק מהסיבה שלך. לא מצאתי ידניות באודי\ VW שהתאימו לי. אני גם מחפש רק ידני.

• תוכן חדש...