Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'ולייטה VS לאון - אהרונוביץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וואו אנשים (חלקכם), טוב שלא הרגתם וקברתם את הלאון.

אני מבין הרבה פחות ברכבים מכם ולכן לא אתווכח אלא אתן את נקודת המבט שלי.

ברשותי היתה הונדה האצ'בק רובוטית והיא שירתה אותי נאמנה 4 שנים. בגלל השחיטה במחירון של לוי יצחק הייתי חייב להחליף את הרכב ולכן מצאתי את המבצע של הלאון משתלם ביותר. עם מערכת מולטימדיה שהעדפתי שתהיה מקורית, מצלמת רברס ועוד כמה שטויות על הכביש יצא לי 130,000 ש"ח.

נכון שהחלום שלי היה אלפא או שירוקו אבל אני חייב לציין שאני מאוד נהנה מהלאון.

1. כן, מדובר בדגם אחרון אבל החדש 1.8 יתחיל לפחות ב-140,000 אם לא יותר ושלי בינתיים היה צונח פלאים אז הייתי חייב להחליף כאן ועכשיו ובמחיר שלה עם המבצע הלאון היתה בתמורה הטובה ביותר ביחס למה שמקבלים מבחינת מנוע, כ"ס וגיר.

2. כן, הג'ולייטה כנראה עדיפה על הלאון אבל הבדל הסכומים הוא גם משהו לקחת בחשבון, לכן אין טעם להרוג את הרכב. אני חושב שהוא חמוד לאללה, נוסע יופי אז אולי הג'ולייטה טובה יותר ואני לא מתכווח אבל תזכרו שיש גם אנשים שקשה להם לשלם סכומים כאלו, תאמינו לי שגם אני הייתי רוצה גיולייטה כזו אבל האמת מרוצה מהלאון שלי כמו גם כמה אנשים אחרים מהפורום פה, אנשים יקרים שגם נהנים.

אני אומר, בואו ניתן קצת קרדיט בכל זאת. נכון, האוטו לא מושלם אבל הוא בהחלט לא רע, המבצע לדעתי מצויין ביחס לרכב ולנתונים שמקבלים אז לא צריך להרוג את הרכב. אבל, אתם מבינים טוב יותר בכל זאת.

סתם הרגשתי צורך לחלוק, לא מנסה להגן על הקנייה שלי. :wink:

יום טוב לכולכם!

• תגובות 365
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא יודע היכן ה- DSG7 לא עובד טוב. גם ב- 160 1.4 וגם ב- 160 1.8, הוא מזנק היטב. כידוע, לי היתה 160 1.4 במשך שנתיים (מהראשונות בארץ, והוחלף מח גיר באחריות, אבל זה לא קשור לנושא ההאצה שלה), ולשותף שלי יש פאסאט 1.8T כבר שנה. אנו לא נתקלנו בשום בעיה בהחלפת הילוכים או האצה. אולי במנועים חלשים יותר יש בעיה? כי גם באאודי 1.8 לא נתקלתי בשום בעיה עם התיבה הזו...

אני לא יודע אם ה- TCT פחות או יותר טוב, אבל אין שום בעיה שאני התנסיתי בה ב- 1.8T עם DSG7.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
ההגה של הג'ולייטה טוב יותר, בכל פרמטר, לא שהזכרתי את הגה.

ממה כל כך הופתעת בלאון? נהגתי ברכב ועוד בכבישים הנכונים.

היא לא גרוטאה, אך אין טעם לקשור לה כתרים לא לה. בהתייחס למחירה בלבד ובהתעלם מצפי סחירות עתידי וכו', דווקא מדובר על קנייה לא רעה בכלל. מי שיכול להרשות לעצמו ג'ולייטה וחושב שיקבל את אותו הדבר ב60,000 פחות, טועה. קודם כל כי הפער הוא קטן יותר בפועל ובעיקר כי הלאון, בהתעלם מהמחיר, נחותה מהג'ולייטה, ב.מ.וו 1, פוקוס וכו' (ובהתחשב במחיר, זה בהחלט הגיוני).

TCT עדיפה על DSG יבש. אם אלפא יחליטו לייצר TCT רטוב, נשווה אותו לDSG רטוב.

למרות זאת, היתרון העיקרי של הרטוב הוא ביכולתו להתמודד עם מומנט רב יותר.

הTCT הוא הטוב בקטגוריה (של היבשים), זה לא אומר שהDSG7 אינו טוב, פשוט לא טוב כמו הTCT.

השוואה שאני מבצע היא ל-1.8 TSI. בנוגע לFR, אאל"ט XDS תמיד היה לה, אך עדיין לא מדובר על רכב בעל התנהגות מהנה.

בליל שטויות של איזה ליצן אשר הועלה על הכתב ופורסם ברשת, לא אמור לעשות יותר מדי רושם על אנשים שראשם נמצא על כתפיהם.

נ.ב. הג'ולייטה נוחה מהמיטו באופן משמעותי ביותר.

בליל שטויות? ליצן? בתגובה הקודמת הוספת גם שטענותיו טיפשיות, סיאט בית זונות ועוד כמה פנינים.

אתה נוקט בשפה אלימה שלא לצורך. מה שמעלה לי שאלה איך אתה פועל כשאתה מיתרגז באמת.

לא נעים לקרוא תגובות כאלו[כן, אני יודע שאני לא חייב].

אשמח אם תחדד את הניואנסים שלך בכתיבה, כך שלא תיאלץ לנבל את פיך ולהכפיש אחרים, בכדי להוכיח את טענתך.

מחובב אלפא אני מצפה למשהו אחר. נהניתי לקרוא את המיבחן גם אם יש בו מגרעות.

שבת שלום.

נ.ב לרינור 81 שכותב בצורה צנועה, לא אלימה ולא מתיימרת-סביר להניח שאכן עשית קנייה טובה. שמתי לב פתאום שהתעלמתי מכתיבתך רק בגלל שאינך צועק. תיתחדש.

פורסם

אפשר להתווכח על המסקנות עד מחר, שכן הן לעולם יהיו אישיות. אני לא חושב שהלאון טובה יותר מהג'ולייטה על הכביש ועל אחת כמה וכמה מהנה יותר. הלאון לא רעה, בכלל, אבל לא באותה רמת ביצוע. היתרון שלה הוא שהפער לא מספיק גדול בשביל להצדיק את פער המחיר, זה נכון.

לגבי DSG - מההתרשמות שלי עם ה-TCT במיטו הוא היה עדיף על DSG6 (בלאון FR, למשל).

מעבר לכך, הכתבה מאד מרירה, ברמה שפשוט לא נעים לקרוא אותה. חוץ מזה, אם כבר רוני כל כך מבין באלפות, היה צריך לדעת שהג'ולייטה נובה היא דווקא זו של שנות ה-70-80 (116).

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בוא נגיד שהמתחרה המתאימה ללאון כאן הוא אוטובוס של אגד, לא ג'ולייטה.

פה התחלתי לחשוד שאתה מדבר שטויות בטונות...

הרכב מרגיש זול ומיושן, היבואן הוא צ'מפיון, נראית כמו מיניוואן

פה כבר לא היה לי ספק שאתה מדבר שטויות בטונות!

לא מעוניין ולא צריך להכנס איתך לויכוח על תוכן הדברים שכתבת אבל יסלח לי ידידי אם אומר שאתה משוחד ואולי קצת עצבני.

טינה כזאת לרכב לא ראיתי כבר הרבה זמן, מה שמעלה ספקות לגביי אמינות הדברים (שלא לומר הבלים) שכתבת.

מנסיוני הדל על ה-1.8 TSI אומר שהיא בהחלט עונה על הציפיות ובהחלט תמורה מעולה למחיר ששילמת.

להשוות אותה לג'ולייטה זה לא נכון, לא רלוונטי ולא פייר.

תהפוך את זה איך שאתה רוצה, כרגע במחיר שלה (122K על הכביש) זו התמורה הטובה ביותר מבחינת כ"ס לשקל.

אם נשפוט אותה בקבוצה בה היא צריכה להשפט - כמשפחתית ספורטיבית, תגלה שהיא אחת הטובות בסגמנט.

כשקניתי את הלאון לא ציפיתי לספורטיבית פונה ומתנהגת כמו הקליאו, לא ציפיתי למפלצת תאוצה בקו ישר כמו הלאון קופרה

וגם לא ציפיתי למגהצת בורות כמו הסיטרואן C5.

ציפיתי למשפחתית חזקה עם קורטוב של כיף - וזה בדיוק מה שהיא.

"נראית כמו מיניוואן"? תגיד אתה רציני...?

"מרגיש זול ומיושן"? ממש, ממש (אבל ממש) לא.

בקיצור, תהיה בריא, הטינה והשטנה שלך ללאון לא רלוונטית לגביי וכמו שלדעתך כותב הכתבה כותב הבלים,

לדעתי אתה הוא כותב ההבלים פה.

נ.ב.

כל זאת, בלי מילה אחת רעה על הג'ולייטה שאין לי ניסיון איתה

אבל לדעתי היא אחת המכוניות היפות על הכביש.

פורסם
בתור בעלים של אחת כזו (FR 2012) ודווקא כאלפיסט, הנה אני פוגש בך שוב בפורום וחייב לומר לך שוב, שדברי ההבל שלך פשוט מרגיזים.

עשית מהלאון גרוטאה, ולהגיד לך משהו ? אני הפעם הופתעתי לטובה! מהאיביזה התבאסתי, מהלאון דווקא הופתעתי! ממש!

לא יודעת לפנות, השוואות לטרקטור...לא הגזמת בכלל או שלא נהגת ברכב או שאין לך מושג על מה אתה מדבר.

אז נכון, היא לא מושלמת, וההגה יכול היה להיות טוב יותר, אך מעניין מאוד שדווקא בעלים של ג'ולייטות טוענים בראש ובראשונה כנגד הגה חשמלי חסר תחושה, אז אני מניח שגם שם המצב לא מזהיר.

TCT טובה יותר מ DSG ? מאיזה DSG ? אולי מה 7 בעל הקלאצ'ים היבשים.

במחיר של הג'ולייטה קיבלת FR עם DSG 6 רטוב, אתה בטוח שאתה רוצה לכתוב שה TCT עדיף גם על פניו? ולגביי השהיות ביציאה מהמקום, דבר שבולט מאוד ב 7, כמעט ולא קיים ב 6 שטובה משמעותית בכל פרמטר.

ואגב, אם ההשוואה שאתה מבצע היא ל FR ישנה ממליץ לך לנהוג באחרונה המחודשת, היות וזו עברה כיול כולל מחדש נוסף על תוספת ה XDS.

אני עם חישוקי 18 האופציונליים והרכב עדיין בעל נוחות נסיעה יותר מסבירה ומפתיעה למדיי, והיא רחוקה שנות אור מהתחושות והביקורות הרבות שקראתי על ה FR הקודמת טרום מתיחת הפנים.

עם הקופרה 2011 (איביזה) הייתי פשוט סובל ושובר שיניים, הלאון באופן יחסי אליה ממש C5.

+1 :mm_yeah:

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם
http://www.netcar.co.il/magazin/focus/juleon12.asp

לא שאני תמיד מתחבר לדימויים שלו, אבל מעניין לקרוא את התרשמותו.

על כל פנים, גם אם אוהדי אלפא כאן לא יסכימו עם התוצאה, במחיר (המופרך לחלוטין!) של הג'ולייטה, אפשר כבר להשוות אותה ל- FR ומעלה, ואז ברור שהיא לא במשחק... נותר לטובתה עיצוב חיצוני מוחץ יותר, ותו לא. אה, טוב, זה מרגיש כמו פינת עישון מגניבה ;-)

אין ספק שללאון מחיר מצוין. מכל בחינה אחרת אני מעריך שנסיעה בשתי המכוניות הללו תציב בפניך צורך עז לגרד בפדחת בתמהון מסוים כשתקרא שוב את המבחן הזה של מר אהרונוביץ'.

פורסם
אין ספק שללאון מחיר מצוין. מכל בחינה אחרת אני מעריך שנסיעה בשתי המכוניות הללו תציב בפניך צורך עז לגרד בפדחת בתמהון מסוים כשתקרא שוב את המבחן הזה של מר אהרונוביץ'.

נסעתי ונהגתי. באותו מחיר - הייתי בוחר באלפא. וזה גם מה שאהרונוביץ בעצם כתב - שהלאון "הבריזה" לו בגלל שינוי המחיר.

אבל המצב כיום הוא שה- FR זולה יותר מהג'ולייטה הזו. אין מה להשוות. יכול להיות שקוארה ספורטיבו מתייחס לגרסא הקודמת של הלאון, שאת עיצוב הפנים שלה גם אני לא סבלתי. אבל החידוש לפני שנהשנתיים עשה לה דברים טובים. אמנם עדיין לא יפה כמו האלפא, מבפנים או מבחוץ, אבל כאמור בפער מחיר (או מנוע אם מדובר על FR) כזה, it's a no brainer.

בסה"כ, מה הוא כבר כתב שלא נכון? האלפא נאה יותר, נוחה יותר, אבל איטית יותר. ובהפרש המחירים הבחירה שלו ברורה...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אותי רק מצחיק הטקסט: "למרבה הצער, פוקוס סירבה להתייצב למבחן שלא הבטחנו כי יוכרע מראש לטובתה", עם הלינק לטענות הידועות על שחיתות מלפני 15-20 שנה. מתי הוא יתגבר על זה? (ולמען הסדר הטוב - בכל שנות עבודתי בתחום לא שמעתי על יבואן שמעז לבקש כזה דבר).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני לא יודע היכן ה- DSG7 לא עובד טוב. גם ב- 160 1.4 וגם ב- 160 1.8, הוא מזנק היטב. כידוע, לי היתה 160 1.4 במשך שנתיים (מהראשונות בארץ, והוחלף מח גיר באחריות, אבל זה לא קשור לנושא ההאצה שלה), ולשותף שלי יש פאסאט 1.8T כבר שנה. אנו לא נתקלנו בשום בעיה בהחלפת הילוכים או האצה. אולי במנועים חלשים יותר יש בעיה? כי גם באאודי 1.8 לא נתקלתי בשום בעיה עם התיבה הזו...

אני לא יודע אם ה- TCT פחות או יותר טוב, אבל אין שום בעיה שאני התנסיתי בה ב- 1.8T עם DSG7.

האמת שכן הייתה לDSG7 בעיה, למזלם של הקונים צ'מפיון השכילו לתת לה מענה ראוי.

ברמת "איך זה עובד בשטח", הDSG7 לא רע, הTCT יותר טוב.

בליל שטויות? ליצן? בתגובה הקודמת הוספת גם שטענותיו טיפשיות, סיאט בית זונות ועוד כמה פנינים.

ייתכן ונסחפתי טיפה, אבל יודע מה? זה לא משנה את דעתי על ה"כתבה" שלו. חצי ממנה בכלל לא רלוונטי, יש שם טעויות מהותיות או סתם טענות שאינן נכונות. אז כן, בעיניי זה בולשיט.

בסה"כ, מה הוא כבר כתב שלא נכון? האלפא נאה יותר, נוחה יותר, אבל איטית יותר. ובהפרש המחירים הבחירה שלו ברורה...

איטית יותר? ממש לא.

בכל אופן, באותה מידה ניתן לטעון שאין לקנות לא רק את הג'ולייטה, אלא אף אחת מהנציגות האחרות בסגמנט כי יש לאון.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

זו בסך הכל דיעה של מי שהיה פעם לפני הרבה הרבה שנים כתב רכב והפך להיות זקן ממורמר, נרגן וכעסן. יש איזושהיא שכבה באוכלוסיה הישראלית שהוא לא ירד עליה או שפספסתי?

ולך מר אהרונוביץ', אם אתה במקרה קורא כאן, עם הגיל הזכרון כנראה קצת משתבש. גם שלי מן הסתם כבר לא כל כך מחודד אבל לשימחתי יש לי בחניה אלפות שאפילו אתה (All mighty lord of cars) אתה עדיין מחשיב כמכוניות. ספיידר משנות ה-70 וג'ולייטה משנות ה-70 ושתיים שהן מבחינתך חלק ממסכת הרמאות השווקית שיוצאת מבית מדרשו של הבעלים התורן של אלפא, 147 ו159. כך שלמזלי אני לא צריך להסתמך על כתיבתך המנשאת כדי לחוות את ההבדלים בין האלפות הקלאסיות למודרניות. כאן אמור היה להיות משפט בסגנון, האמן לי הן גם טובות אבל התחרטתי, אין סכוי.

לענין המבחן, הסיאט כנראה אוטו מצוין ועסקה באמת משתלמת.

האלפא, מבחינה כלכלית, לא משתלמת בעליל.

מבחינת חויה שתאפיל על חוסר הכדאיות הכלכלית - לשמחתי היא לא קורצת ליותר מידי אנשים כך שהיא נשארת יחודית ואנינה.

פורסם
לגבי השוואת המחירים אז יש קצת אמת בדברייך אך מצד שני גם שגיה וזאת כי לקוח של סיאט מרגיש כמו ברמי לוי =כל יום מבצע או מבצעים לשנים (מ2010 ועד עכשיו סיאט זה מבצע אחד גדול ) וזה משהו שבאלפא כנראה לא יקרה ואם כל האהבה שיש לי לרכבי סיאט זה דבר שלי מפריע .

נ.ב

הימור קטן שלי אומר שזה מה שהולך להיות בהונדה.

קודם כל, גם היבואן של אלפא (פיאט, לנצ'יה וכו') עושה מבצעים וכך גם רוב היבואנים. הסיבות מגוונות החל ממימוש מלאי וכלה בחיסול דגם לקראת החלפתו, אבל בתכלס, הלקוח נהנה. אף פעם אי אפשר לדעת מה יילד יום ולא תמיד גם היבואן עצמו יודע מתי מתוכנן המבצע הבא. יכול להיות שדילר בחו"ל מבטל הזמנה ואז היצרן מציע בתנאים או מחירים נוחים את המשלוח למדינה אחרת ואז אתה מקבל פתאום מבצע. היבואנים רוצים למכור, לא לשגע את הלקוחות אז אם יש להם הזדמנות פתאום לתת מכה על כמה מאות מכוניות הם לא יפספסו את זה. לעצם העניין, ובאותו עניין, המחירים של אלפא בין מוגזמים למופרכים. נכון שמדובר במותג נחשק (לפחות פעם) אבל בשביל לקנות אלפא שיושבת על פלטפורמה של פונטו לא צריך לשלם כל כך הרבה, בטח כשיש אופציות מלהיבות וזולות הרבה יותר דוגמת הסיאט לאון. לאלפא יש את הקהל האוהד שלה שכנראה ישלם כמעט כל מחיר על הסמל, אבל אני חושב שהם כבר לא מה שהיו פעם וכיום אין למחירים שלהם הצדקה.

פורסם
נכון שמדובר במותג נחשק (לפחות פעם) אבל בשביל לקנות אלפא שיושבת על פלטפורמה של פונטו לא צריך לשלם כל כך הרבה' date=' בטח כשיש אופציות מלהיבות וזולות הרבה יותר דוגמת הסיאט לאון.[/quote']

ומה לגבי אאודי שיושבת על פלטפורמה של סיאט איביזה? איזו הצדקה פרקטית יש כדי להצדיק תשלום מינימלי של 137 אש"ח על A1?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מה עם השוואה בין קופרה/ קופרה r לג׳וליייטה תלתן ירוק?

מישהו פה כבר התנסה בשתיהן?

יש איזשהו כתב רכב שעשה את ההשוואה?

פורסם

ויפר, בגליון של מגזין אוטו ממרץ השנה יש השוואה בין השתיים (ועוד אחת). הקופרה ניצחה את האלפא אבל הפסידה לrs250.

לגופו של עניין,

יש רק דבר אחד שבו הג'ולייטה מנצחת את הלאון - במראה החיצוני.

והאמור לעיל על אף שהלאון מכונית יפיפייה לטעמי.

בהתחשב במחירים היו צריכים לגנוז את הכתבה הזו לחלוטין שכן אינה רלוונטית בעליל.

הלאון 1.8 עסקה משתלמת פי כמה ולהערכתי גם אוטו טוב יותר.

ההשוואה צריכה להיות בין ג'ולייטה ללאון fr... בעצם, מה הטעם? ה-fr כמה ליגות מעל.

לסיכומו של עניין,

כבעלים של לאון קופרה וכאחד שנהג גם על ג'ולייטה תלתן -

גם באותו המחיר, הייתי מעדיף את הקופרה.

(להזכיר לכם שגם התלתן עולה כמה עשרות אלפי שקלים יותר מהקופרה?)

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

• תוכן חדש...