Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'ולייטה VS לאון - אהרונוביץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני חושב שלשלם עשרות אלפים על גימור זו צרכנות גרועה.

מזל שלא כולם קונים רכבים רק משיקולי צרכנות נבונה, אם כן.

מה איכפת לי שהוא ממורמר, יש לו ידע ויכולת ניתוח והוא הכי קרוב לטעם שלי שיש, מכל כתבי הרכב. כשאהרונוביץ' כותב שהגה הוא טוב או שמכונית מחורבנת, אני יודע שרב הסיכויים שאסכים איתו.

אבל בכל הקשור לאיכויות נהיגה, אני קונה את המילה שלו

עדיין לא ענית על השאלה. מאיפה מקורות הידע שלו? מאיפה מקורות הידע שלך עליו? מאיפה האמונה העיוורת באובייקטיביות שלו? בן אדם שמבמבז כל כך הרבה אנרגיה על לזעוק בדבר טוהרו - הדבר מחשיד ואפילו מאד.

מחורבנת בגלל שהאלקטרוניקה מתערבת יותר מדי.

פעם אחת צריך שמישהו יגיד את זה - בנהיגה נכונה האלקטרוניקה לא מתערבת.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 365
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הדיעה שלך בעניין ידועה. העובדה היא שיש בשוק הרבה מוצרים (לא רק מכוניות) ברמת גימור גבוהה שעולים יותר ויש צרכנים שמוכנים לשלם על זה. אולד נייב, גאפ ובננה ריפבליק זו אותה חברה. כל מותג פונה לפלח שוק אחר, החל מאולד נייב הזול ועד לבננה ריפבליק היקר. אתה תקנה אולד נייבי ואני אקנה בננה ריפבליק.

ואני אקנה ארמני. זאת לא השוואה נכונה, במכוניות יש עוד הרבה פרמטרים אחרים חוץ מעיצוב וגימור(שבעייני הם אחרונים ברשימה).

אגב תא הנוסעים ב-OPC הוא באיכות בינונית מאד ואף נחות משל הלאון(מלבד הריקארו).

אם כך אני לא רואה טעם שתבדוק את הרכב הזה.

פורסם
אתה מסתכל על זה לא נכון. עיצוב (design) כולל המון אספקטים ועולה הון עתק, גם אם התוצאה יפה יותר או פחות לטעמך. בכלל לא בטוח שעלות תכנון ועיצוב הג'ולייטה היא גבוהה משל הלאון, ובטח שזה לא צריך להשפיע משמעותית על התמחור.

הדבר היחיד הנכון במה שאתה מתאר הוא שאם העיצוב מספיק יפה, אנשים יסכימו לשלם יותר על הרכב. פיאט 500 היא דוגמא מצוינת לכך, ויש עוד המון דוגמאות, מן הסתם. ועדיין - הפרמיה שאנשים יסכימו לשלם תמורת עיצוב היא בוודאי לא 50% מעל רכב מקביל. ושוב אני מזכיר שהג'ולייטה לא בהכרח מתומחרת גבוה מדי - זו הלאון שמתומחרת נמוך, במחירי סוף עונה (סוף דגם...).

רוני

לא הבנתי איך מה שכתבת סותר את מה שאני כתבתי. עיצוב עולה כסף גם בתכנון וגם בייצור. בהנתן סכום כסף מסויים, היצרן יכול להחליט אם להשקיע יותר בעיצוב, באיכות חומרים או בהנדסת מתלים.

emotion of motion

פורסם
הדיעה שלך בעניין ידועה. העובדה היא שיש בשוק הרבה מוצרים (לא רק מכוניות) ברמת גימור גבוהה שעולים יותר ויש צרכנים שמוכנים לשלם על זה. אולד נייב, גאפ ובננה ריפבליק זו אותה חברה. כל מותג פונה לפלח שוק אחר, החל מאולד נייב הזול ועד לבננה ריפבליק היקר. אתה תקנה אולד נייבי ואני אקנה בננה ריפבליק.

אני לא מכיר בננות ולא אולד נייגבי (סליחה). אני לא משלם על מותג שלא נותן תמורה. בגד איכותי נהנה מבד איכותי, תפירה וכו'. אני קונה בגדים יקרים כשמדובר במוצר איכותי יותר. יבוא החייט, אני אבחר בד, הוא ייתפור לי בגד שיישב עלי פונקט - אני אשלם על זה יותר כסף.

אני לא אשלם עוד מאות ש"חים על ג'ינס, רק כי המותג שונה.

אני גם לא אשלם עוד 50% על Audi, כי הפנים שלה מגומר יותר יפה. יש גבול לכמה שאפשר לתמחר גימור. לפחות האלפא גם נראית ממש טוב מבחוץ...

ולעפר - אתה צריך לשים פילטר על הטקסטים של אהרנוביץ'. הבנאדם כל כך מתאמץ להיות שונה ולהוכיח שהוא ה"נשכן" היחיד, שהוא מקצין דברים בצורה מוגזמת בעליל. הרי הג'ולייטה היא לא מכונית מחורבנת, זה בטח ברור לך.

כן, צריך לשים פילטרים על התיאורים שלו ועדיין התיאור שלו של האלקטרוניקה הוא מאוד מפורט, מה גם שאני מתעב בדיוק את אותם הדברים.

אין גם ספק שללאון יותר קל לסלוח פאולים, כי בסופו של דבר היא קומפקטית קצת יותר חזקה, לא רכב ספורטיבי. אבל אם אהרונוביץ' כותב שהיא מתנהגת יותר טוב מהאלפא, אני קונה את הדעה הזו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
ואני אקנה ארמני. זאת לא השוואה נכונה, במכוניות יש עוד הרבה פרמטרים אחרים חוץ מעיצוב וגימור(שבעייני הם אחרונים ברשימה).

אגב תא הנוסעים ב-OPC הוא באיכות בינונית מאד ואף נחות משל הלאון(מלבד הריקארו).

אם כך אני לא רואה טעם שתבדוק את הרכב הזה.

עופר התייחס לגימור ועל הנקודה הזאת עניתי. ברור שיש עוד פרמטרים. יש לי מיטו להזכירך, אם גימור היה הפרמטר הכי חשוב לי, הייתי קונה אודי.

דניאל, כבר כתבתי את זה פעמיים בת'רד הזה. נהגתי על הקורסה OPC. לא יודע איך לכתוב את זה עוד. בדקתי אותה, עשיתי נסיעת מבחן. אהבתי אותה מאוד. זה כנראה הרכב הבא שלי. למרות הגימור בתא הנוסעים. לא בגלל שהיא יותר טובה מהמיטו, אלא בגלל שכרגע אני מוכן להתפשר על דברים מסויימים לטובת דברים אחרים. אני עדיין לא משוכנע ב 100% שלא עדיף להוסיף את התוספת על המיני בגלל מותג, עיצוב ואיכות.

emotion of motion

פורסם
לא הבנתי איך מה שכתבת סותר את מה שאני כתבתי. עיצוב עולה כסף גם בתכנון וגם בייצור. בהנתן סכום כסף מסויים, היצרן יכול להחליט אם להשקיע יותר בעיצוב, באיכות חומרים או בהנדסת מתלים.

אתה כתבת שמשלמים יותר על עיצוב בג'ולייטה. אני טענתי שבכלל לא בטוח שעלה יותר כסף לעצב את הג'ולייטה, מאשר את הלאון, ושאתה לא יכול לקבוע את זה רק בגלל שהג'ולייטה יותר יפה לטעמך. זה הכל.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני לא מכיר בננות ולא אולד נייגבי (סליחה). אני לא משלם על מותג שלא נותן תמורה. בגד איכותי נהנה מבד איכותי, תפירה וכו'. אני קונה בגדים יקרים כשמדובר במוצר איכותי יותר. יבוא החייט, אני אבחר בד, הוא ייתפור לי בגד שיישב עלי פונקט - אני אשלם על זה יותר כסף.

אני לא אשלם עוד מאות ש"חים על ג'ינס, רק כי המותג שונה.

אני גם לא אשלם עוד 50% על Audi, כי הפנים שלה מגומר יותר יפה. יש גבול לכמה שאפשר לתמחר גימור. לפחות האלפא גם נראית ממש טוב מבחוץ...

מה ההבדל בין איכות הפלסטיקה ואיכות ההרכבה באודי לבין הבד ואיכות התפירה בבגד?

emotion of motion

פורסם
אתה כתבת שמשלמים יותר על עיצוב בג'ולייטה. אני טענתי שבכלל לא בטוח שעלה יותר כסף לעצב את הג'ולייטה, מאשר את הלאון, ושאתה לא יכול לקבוע את זה רק בגלל שהג'ולייטה יותר יפה לטעמך. זה הכל.

לא אמרתי שעלה לייצר אותה יותר, אבל אני כן טוען שמחירה יותר גבוה גם בגלל העיצוב.

emotion of motion

פורסם

אני עדיין מחכה לשמוע ממך תיאור של איך הלאון מתנהגת. נראה, אולי אתה באמת מבין משהו בנהיגה ואני זה שטועה...

במקביל אשמח לשמוע קצת מהרקע המעשי שלך, מכוניות שנהגת בהן, קורסים שעשית, אתה יודע... כדי שנדע מול מי אנחנו עומדים.

תשאיר לי קישור על מנת שאוכל להעלות שם קובץ קו"ח. :roll:

להזכירך, טרם נהגת על הג'ולייטה. קח אותה לסיבוב, בד"כ זה בחינם.

ועוד דבר, ייתכן מאוד שאם אלפא היו משקיעים יותר בבקרות האלקטרוניות, אולי אפילו מאפשרים ביטול אז היה מתקבל רכב טוב יותר. העניין הוא שזה נכון גם לגבי הסיאט ולמעשה תופס לגבי רוב הרכבים החדשים, אז?

ברור למי? על סמך מה אתה אומר את זה?

לא על סמך עובדות זה בטוח.

Puttana אחת בשם ג'ולייטה מפרברי מילאנו סיפרה לי את זה, תוך כדי זה שהיא לובשת חוטיני ואני צריך להסיר אותו עם השיניים כאשר הידיים מרותקות באמצעות שרשראות מתכת למיטה...

מנוע - יעילות גבוהה יותר (צריכת דלק/ביצועים). אתה מוזמן לחפש נתוני צריכת דלק באתרים שונים אשר אוספים נתונים סטטיסטיים.

גיר (באוטומטיות) - יותר עקבי (פחות ריצות מעלה מעטה בהילוכים), העברת הילוכים נעימה יותר בנסיעה רגילה, מצב ידני אמיתי (המחשב לא מתערב כמו בDSG. בנוסף, משיכת הבורר מעלה הילוך ודחיפתו קדימה מורידה.), הגיר מתוכנן ל350Nm לעומת 250Nm בDSG.

מתלים - רוכנת פחות בסיבובים, מעט נוחה יותר.

שלדה - יותר נייטראלית ומאוזנת.

הגה - תחושה פחות מלאכותית, קצר יותר.

בלמים - דועכים פחות, תגובה מהירה יותר, עוצמתיים יותר.

חומרים - רכים יותר, נעימים יותר למגע ובכללי תא הנוסעים מזמין יותר.

בטיחות - יש את הארגון ההוא, איך קוראים לו? הקיצר נתנו לה את הציון הכי גבוה בקטגוריה, אי פעם.

טכנולוגיה - תכנון מתקדם יותר, עצור וסע, Pre-fill, DNA.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

לא צריך נסיון אישי או "סיבוב" בלשונך, כשאהרונוביץ' או סרוניס כבר התנסו וגם כתבו על כך. רק מי שאין לו מין גורו כזה באמתחת, צריך להביא קבלות ואישורים על נסיון שכזה, למשל אתה.

פורסם

ואם, רחמנא ליצלן, אין לפלוני גורו? הרי לא כולם מאמינים ב"עשה לך רב"...

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מה ההבדל בין איכות הפלסטיקה ואיכות ההרכבה באודי לבין הבד ואיכות התפירה בבגד?

שאיכות הבד משפיעה על איך הבגד יושב עליך, כמה קשה/קל לגהץ אותו, כמה הוא יתיישן טוב בכביסה וכמה הוא יישמר לאורך זמן, כאשר בבגד, בניגוד לרכב, חשוב בעיקר איך הוא נראה.

ברכב איכות הפלסטיקה היא גורם משני.

פורסם

להזכירך, טרם נהגת על הג'ולייטה. קח אותה לסיבוב, בד"כ זה בחינם.

נסיעת מבחן של הסוכנות לא תלמד אותי כמעט כלום. מקסימום כמה לחוצה אשת המכירות (והיא לחוצה...).

תשאיר לי קישור על מנת שאוכל להעלות שם קובץ קו"ח. :roll:

לא יזיק. אתה יכול לענות על השאלות, שנדע אם אתה מבין או רק מצטט מגזינים.

למשל, מה היא שלדה "מאוזנת" ו/או "נייטראלית"?

למה זה טוב?

ואיך אתה מצטט את ה-DNA כיתרון, כשאהרונוביץ' טועם שהוא מכשיל את המכונית?

אתה חולק על מה שהוא כתב?

נהגת בכלל על הרכב?

פורסם
שאיכות הבד משפיעה על איך הבגד יושב עליך, כמה קשה/קל לגהץ אותו, כמה הוא יתיישן טוב בכביסה וכמה הוא יישמר לאורך זמן, כאשר בבגד, בניגוד לרכב, חשוב בעיקר איך הוא נראה.

ברכב איכות הפלסטיקה היא גורם משני.

לך זה משני. לאחר כמה מהר היא מאיצה או כמה ההגה מתקשר זה גורם משני.

emotion of motion

פורסם
נסיעת מבחן של הסוכנות לא תלמד אותי כמעט כלום. מקסימום כמה לחוצה אשת המכירות (והיא לחוצה...).

בוא נגיד שאתה טועה, ולא בקצת, בנוגע לאופי נסיעת המבחן וזאת מנסיון של מספר פעמים.

ברצינות, לא בשביל לעקוץ אותך או כל דבר כזה, קח את הרכב לנסיעת מבחן.

לא יזיק. אתה יכול לענות על השאלות, שנדע אם אתה מבין או רק מצטט מגזינים.

למשל, מה היא שלדה "מאוזנת" ו/או "נייטראלית"?

למה זה טוב?

ואיך אתה מצטט את ה-DNA כיתרון, כשאהרונוביץ' טועם שהוא מכשיל את המכונית?

אתה חולק על מה שהוא כתב? כן, אני מעז לא להסכים איתו, חצוף שכמותי.

נהגת בכלל על הרכב?

האם נהגתי על הרכב? לא...לא נהגתי עליו, חרשתי על האמ-אמא שלו! על גרסאותיו הקיימות בארץ (טוב חוץ מה-120 כ"ס שלא כל כך עניינה אותי).

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תוכן חדש...