Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'ולייטה VS לאון - אהרונוביץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נסיעת מבחן של הסוכנות לא תלמד אותי כמעט כלום. מקסימום כמה לחוצה אשת המכירות (והיא לחוצה...).

לא יזיק. אתה יכול לענות על השאלות, שנדע אם אתה מבין או רק מצטט מגזינים.

למשל, מה היא שלדה "מאוזנת" ו/או "נייטראלית"?

למה זה טוב?

ואיך אתה מצטט את ה-DNA כיתרון, כשאהרונוביץ' טועם שהוא מכשיל את המכונית?

אתה חולק על מה שהוא כתב?

נהגת בכלל על הרכב?

עם כל הכבוד, אהרונוביץ' אולי מהווה אסמכתא טוטאלית שאין עליה עירעור מבחינתך, אבל מותר לאחרים לחשוב אחרת. ובכלל, אם כך היה כולנו היינו נוסעים בסקודה אוקטביה וצוחקים בקול גדול כל פעם שהיינו רואים אוטו איטלקי, למעט אולי פרארי.

ואני גם לא רואה הבדל גדול בין ציטוט ממגזינים לבין ציטוט ממבחני רכב שעורכים עיתונאים נחשבים כאן, לא משנה מי הם.

ואם אנחנו כבר כאן, למה אתה סבור שהשאלה האחרונה שלך אינה תקפה גם לגביך ?

• תגובות 365
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא צריך נסיון אישי או "סיבוב" בלשונך, כשאהרונוביץ' או סרוניס כבר התנסו וגם כתבו על כך. רק מי שאין לו מין גורו כזה באמתחת, צריך להביא קבלות ואישורים על נסיון שכזה, למשל אתה.

נכון.

יש לך ספק שיש מי שדעתו נחשבת ויש מי שלא?

כל מי שיכול לכתוב בפורום ו/או לפתוח בלוג, זה הופך אותו למבין במשהו?

כשאני רוצה לדעת משהו על רכב, אני מתקשר לרוני (שטרן). אם הוא אומר "חבל לך על הזמן", אני בכלל לא הולך לבדוק. בדיוק מה שאני עושה אם מישהו שאני יודע שמבין באוכל אומר לי לא להתקרב למסעדה מסויימת או איש הסיסטם שאני סומך עליו אומר לי לא ללכת על קונפיגורצית חומרה מסויימת ו... הבנת את הרעיון.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ואיך אתה מצטט את ה-DNA כיתרון, כשאהרונוביץ' טועם שהוא מכשיל את המכונית?

אני אגיב רק על החלק הזה (לא נהגתי על הליאון מעולם):

אני דווקא חושב שהDNA לא מערכת כ-ז-ו גרועה כמו שמנסים לתאר אותה. אפשר להסתכל עליה כמו כפתור S במכוניות אחרות - ולמען האמת, היא עושה את התפקיד שלה בצורה לא רעה בכלל. אמנם בגרסת הבסיס אתה תצטרך להיות כל הזמן על D (כי בN אתה מרגיש כאילו אתה דוחף ספינה, ולא ספינה קטנה אלא משהו בסדר גודל של משחתת ממוצעת) אבל בגרסאות הבכירות יותר, היא עושה את העבודה יפה. N מרגיש כמו N, אבל D מספק פילפל נחמד לאוטו.

אני לא יודע איך (או אם בכלל) היא משתווה לליאון, אבל זו לא מכונית גרועה כמו שמנסים לצייר אותה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

הDNA לטעמי מערכת מיותרת. בכמה חדשים שהיו לי מיטו וגו'לייטה הפעולה הראשונה עם התנעת הרכב היתה העברה לD וניטרול הStart/Stop. שתיהן נמצאות שם כדי לשחק את משחק איכות הסביבה ולזכות בנקודות ירוקות, זו גם הסיבה אגב שברירת המחדל של המערכת זה N ועצור/סע מחובר.

על הדרך הוסיפו להם את הפן השווקי, במיוחד בDNA כדי אולי להרויח מזה משהו.

פורסם

245 תגובות, בינתיים, תאוריות קונספירציה מכאן לירח והכל כי איש אחד, קצת מוזר, החליט לעמת שתי מכוניות שאף אחד חוץ ממנו, לא ידע שהן בכלל באותו מגרש.

פורסם

וזו שוב פרשנות של אלפיסט (או בעלים של ג'ולייטה לצורך העניין) ולא עובדה.

עובדה היא לא עובדה רק בגלל שקומץ ישראלים החליט שהיא כזו.

פורסם
מאיפה מקורות הידע שלך עליו? מאיפה האמונה העיוורת באובייקטיביות שלו?

משנים של קריאה.

רק שאני לא מניח שהוא אובייקטיבי (גם הוא לא), אני רק יודע מה הסובייקטיביות שלו.

פעם אחת צריך שמישהו יגיד את זה - בנהיגה נכונה האלקטרוניקה לא מתערבת.

זו לא פעם ראשונה שאתה אומר זאת, כמדומני. זו היתה אמירה שטותית אז וזו אמירה שטותית עדיין.

היא שטותית כי היא מניחה:

1. שכל הבקרות עובדות "נכון" קרי אותו הדבר. הן לא. לא רק שהן לא, יש בקרות עם יותר ממצב אחד, אז איזה מהמצבים נועד לנהיגה "נכונה"?

2. שיש כזה דבר "נהיגה נכונה".

3. שכל מצב של אובדן אחיזה הוא שגיאת נהיגה.

4. שבקרות לא טועות בפיענוח לעולם ולעולם נותנות פתרון אידיאלי למצב נתון (תקרא את הכתבה ותראה טענות כלפי מערכת אלקטרונית שמתערבת שלא לצורך. אם אתה רוצה, יש לי דוגמאות משלי).

אבל נניח שהשטות הזו נכונה, עדיין אני לפחות הייתי רוצה לתקן את טעויות הנהיגה שלי בעצמי. להוריד קצת גז כשצריך, בעצמי. לתקן כניסה מהירה מדי לסיבוב, בעצמי. לתקן החלקה, בעצמי.

זה כל העניין בנהיגה, לא?!

אחרת בשביל מה בכלל גיר ידני, לדוגמא, אם DSG מבצעת יותר טוב?

פורסם
זכותך להחשיב דעתו של מי שתרצה. אבל הדרישה שלך ממי שאת דעתו אתה מחשיב פחות, להביא הוכחות לאמינות דעתו היא פשוט מופרכת.

מה מופרך בזה?!

אני לא מבקש הוכחות לאמינות, הוא לא עומד למשפט, אני רוצה לדעת אם להתייחס ברצינות או שהוא רק מצטט מגזינים.

יש כאן מישהו שקובע עובדות לגבי התנהגות כלי רכב, אבל אם הוא לא עשה קורס נהיגה מימיו, לא עלה על קארט ומעולם לא נהג על רכב עם יותר מ-200 כ"ס, מה שווה דעתו יותר מדעתה של סבתא שלי (זכרונה לברכה)?

כותב כאן מישהו מילים על מילים ולא מביא עובדה אחת כדי לתמוך במלל שלו. שיספר איפה נהג, כמה נהג... כלום.

ואם אנחנו כבר כאן, למה אתה סבור שהשאלה האחרונה שלך אינה תקפה גם לגביך ?

כי אני לא כתבתי דבר לא על התנהגות האלפא ולא על התנהגות הלאון. על הראשונה לא נהגתי ועל השנייה לא נהגתי מספיק כדי לקבוע דברים.

מצד שני Cuore Sportivo עדיין לא מסוגל להסביר מהי התנהגות "מאוזנת", למשל, למרות שהוא משתמש במילה.

פורסם

הגורו כתב במבחן על ה ג'ולייטה TCT -

http://www.netcar.co.il/magazin/focus/juleon12.asp

לכן , לא נהגנו בהן כמו דודה בלה , ולא ניסינו לשבור שיאי חסכון בדלק: באנו כדי ליהנות

(תרגום - להתגרזן בכייף )

א – אם אתם ליד הגה הג'ולייטה לא מומלץ לכם לנסות לצאת לדרך בחריקת צמיגים ,,,

רק אחרי נצח של איזה שתי שניות , היא תואיל לצאת לדרך – ותמצא אותכם מתפללים

שאיש לא היה עד לפאשלה ..

ב - איך לעזאזל הצליחו אלפא למדוד 7.7 שניות תקניות בזינוק למאה ? טוב יש לנו תאוריה בעניין

ג - ג'ולייטה מפגרת משמעותית אחרי לאון גם בהאצות ביניים ,,

אבל אם תשאלו נהג המכיר את השתיים במי מהן הוא ירצה לצאת למסע חיפוש אדרנלין …

ויש עוד ..

רק מלקרוא סעיפים אלה של הכתבה הייתי מצפה מחברי פורום מכובדים להרים גבה

האם הגורו רואה נסתרות , הרי הרכב הנ"ל נבחן בארץ על ידי לפחות ארבעה עיתונאי רכב

נבחן בחו"ל ע"י מיטב מגזיני הרכב , והם לא פיתחו תאוריית קשר לגבי תאוצת הרכב .

האם אלפא טועים – או העיתונאים בארץ ובחו"ל טועים .-

ואולי הגורו ,,

, הוא רושם כי אנשים המכירים את שני הרכבים יודעים את התשובה – האם הוא בדק או התקשר לאחד מהם כדי לאמת את המסקנות ..

מדוע הוא לא מפרסם את המדידות של המהיריות שהוא השיג – כולל בהאצות ביניים .

האם זה תואם או שונה ממדידות שנבחנו ע"י עיתונאי רכב אחרים .

וכעת לתשובות -

1. יש מערכת המכבה את המנוע בעצירה – לחיצה על הבלם בזמן עמידה מכבה את המנוע
    שחרור הבלם מפעיל אוטומטית את המתנע/סטרטר ומדליק את המנוע אבל ..
    גם הנהג , לא המערכת האוטמטית יכול להניע את המנוע במצב זה ,
    לא ממתג ההנעה עם מפתח הרכב , אלה במתג הנעה/ביטול נוסף על הדופן גם כאשר ההילוכים משולבים .
    מסקנה – יש מנגנון המנתק את את ההילוכים גם כאשר הרכב במצב הילוך מחובר .
  2. יש מערכת עזרה למניעת הידרדרות אחורה בזמן התחלת נסיעה -

לחיצה עמוקה וארוכה על הבלם מפעילה את המערכות הנ"ל -

עקיפת המערכות הנ"ל כדי להתחיל נהיגה ללא השהיה מתבצעת ע"י -

1 . ביטול מנגנון כיבוי המנוע בעצירה – אחרי הפעלת המנוע , יש מתג ביטול המערכת , לחיצה ארוכה על המתג , נדלקת נורה , וסמן בצג בלוח , מערכת כיבוי המנוע וההנעה האוטומטית כבויה .

במצב רגיל - אחרי עצירת הרכב ולפני התחלת נסיעה , שחרור לחץ קל של דוושת הבלם , מרפים בעדינות כמו שחרור חצי קלצ' , מרגישים כיצד הממסרה נדרכת יש רעד קל של חיבור ,

כעת לוחצים קלות על הבלם , הבלמים רגישים וגם ללא לחיצה עמוקה מונעים את תזוזת הרכב .

והממסרה ממתנתקת מהבקרות האלקטרוניות .

משחררים את הבלם ולוחצים על דוושת הגז – הרכב מתקדם מיד עם השהיה מינמלית , 2 השניות האבודות נעלמות .

2 .נהיגת ספורט – פתיחות .. -- דודה בלה .

ביטול מנגנון כיבוי המנוע בעצירה , העברה למצב Dדינמיק במתג ניהול המנוע והמערכות הנוספות .

לחיצה על הבלם עם רגל שמאל , העברה למצב ידני ( לא חייב אפשר גם פתיחה ללא משיכת הילוך במצב ממסרה אוטומטית – הממסרה תעלה הילוכים לבד )

אבל נשאר במצב ממסרה ידני –

רגל שמאל על הבלם שחרור קל של הבלם , הממסרה מתחילה להתחבר , לחיצה קלה על הבלם לניתוק הממסרה .

רגל ימין לחיצה על דוושת הגז והעלאת סל"ד ל כ 2200 ושמירת סל"ד זה .

המתנה לאות זינוק – שחרור בלם ולחיצה עמוקה על דוושת הגז , פתיחה חמודה ללא השהיה .

כעת לבדיקת התנקות המערכות – משאירים את מנגנון החסכון של כיבוי המנוע עובד במצב עצירה .

הגעה למצב עצירה – ומיד שחרור קל של דוושת הבלם , יש חיבור קל של הממסרה , לחיצה קלה על הבלם

והרכב עומד במקום ולא זז – ומנגנון הכיבוי לא נכנס לפעולה .. פלא , הרכב עומד לא זז ולא נכבה , אפשר באופן רגלי לעקוף את האלקטרוניקה ..

3 . האצות ביניים – לא מדדתי – אחרים כן .

מאת: קובי ליאני, מערכת וואלה - http://cars.walla.co.il/?w=/4701/2514282

מבחן אלפא ג'ולייטה -

תאוצת הביניים התרחשה כאמור בין 80 ל-120 קמ"ש וזו ,,, ותוך 5.5 שניות בלבד במצב D, כך שההבדל גדול ולא רק בתחושות.

ומאחר והגורו לא נתן נתוני מדידה , אין אפשרות לבדוק מי צודק ,, אבל , יש מדידה אחרת

14 נובמבר 2011 מאת רן אלקובי - סיאט לאון 1.8TSI DSG במבחן

עם נתון תאוצת ביניים של 5.7 שניות 80-120 קמ"ש (בהילוך שלישי)

http://cartube.co.il/road-test/124-sea-road-test/2129-סיאט-לאון-מבחן-דרכים-–-ספרדייה-גרמנית.html

וסתם היגיון פשוט ,, Common sens - ואני לא נכנס לנקודה אילו נתונים נכונים .

ראיתה דברים שלא מסתדרים לך הם שונים מאחרים , מדוע לא לשאול לברר ללמוד , , ,

מדוע אתה לא רושם נתוני מדידה להשוואה., למה ישר לפתח תאורייה - ולמה לא רשמתה את התאורייה !!

ואת זה כותב אחד מהצד ( כמובן עם ג'ולייטה סקסית ויפה , ) אבל ,, נהנה ללמוד לשאול , ולא הגורו אמר ,,

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בינתיים נראה שCuore Sportivo "מטשטש" אותנו בצורה אינסופית - כמו סוכן מכירות. זה לא ייגמר.

.

.

.

הנה השתכנעתי - דבר ראשון בבוקר אני רץ לאלפא להזמין את הגו'ליטה......כדי להכנס בעץ כי הרכב לא פונה!

פורסם
משנים של קריאה.

רק שאני לא מניח שהוא אובייקטיבי (גם הוא לא), אני רק יודע מה הסובייקטיביות שלו.

שנים של קריאה יכולות ללמד מקסימום על יכולת כתיבה של אדם. ככל שאינך מכיר אותו אישית או יודע מה ההכשרות שלו בתחום הנהיגה אין לך שום יכולת לדעת איך הוא נוהג ואיך הוא מנתח רכבים. הלכה למעשה, אתם שותפים לתוקפנות בתשובות ושנאה למערכות אלקטרוניות, לא יותר.

זו לא פעם ראשונה שאתה אומר זאת, כמדומני. זו היתה אמירה שטותית אז וזו אמירה שטותית עדיין.

היא שטותית כי היא מניחה:

1. שכל הבקרות עובדות "נכון" קרי אותו הדבר. הן לא. לא רק שהן לא, יש בקרות עם יותר ממצב אחד, אז איזה מהמצבים נועד לנהיגה "נכונה"?

2. שיש כזה דבר "נהיגה נכונה".

למה לא? יש מספיק כללים אוניברסליים כמו קוי נהיגה, נקודות האצה ובלימה שבגדול, שמירה עליהם תבטיח התקדמות מהירה עם מינימום אובדני אחיזה. בקרת אחיזה מכוילת היטב (וזו של אלפא, לפחות מהניסיון שלי, לא מפריעה לנהיגה מהירה) לא תפריע אלא תעזור לכך. היא כן תפריע לניסיונות איבוד אחיזה יזומים, זו המטרה שלה.

3. שכל מצב של אובדן אחיזה הוא שגיאת נהיגה.

כל אובדן אחיזה שאינו יזום ואינו תוצאה של, נניח, מעבר על פאטצ' רטוב וכו' הוא בהחלט שגיאת נהיגה.

4. שבקרות לא טועות בפיענוח לעולם ולעולם נותנות פתרון אידיאלי למצב נתון (תקרא את הכתבה ותראה טענות כלפי מערכת אלקטרונית שמתערבת שלא לצורך. אם אתה רוצה, יש לי דוגמאות משלי).

רוב הטענות שלך מתייחסות למצבי בלימה בפניה, אם זכרוני אינו מטעני, כלומר בניסיון מכוון לאובדן אחיזה - בדיוק מה שהמערכת באה למנוע מעצם טבעה וטיבה. זה כמו להתלונן שהשומר בודק לך את התיק בסופר, פחות או יותר. יש עוד?

אבל נניח שהשטות הזו נכונה, עדיין אני לפחות הייתי רוצה לתקן את טעויות הנהיגה שלי בעצמי. להוריד קצת גז כשצריך, בעצמי. לתקן כניסה מהירה מדי לסיבוב, בעצמי. לתקן החלקה, בעצמי.

זה כל העניין בנהיגה, לא?!

אחרת בשביל מה בכלל גיר ידני, לדוגמא, אם DSG מבצעת יותר טוב?

זה אכן מעניין, רק פחות ופחות רלוונטי למכוניות מיינסטרים בעת הנוכחית. זה מה יש. וה-DSG באמת מבצע יותר טוב, אני לא חושב שיש כאן ויכוח. אפילו פרארי הפסיקו לייצר מכוניות עם גיר ידני, עליהם אני משום מה סומך יותר, אם כבר לעשות לעצמי גורו.

אתה גם טועה לגבי נסיעת המבחן אצל סמל"ת, אבל זה עניין אחר לגמרי. גם ככה הדעה שלך כבר מגובשת.

הנה השתכנעתי - דבר ראשון בבוקר אני רץ לאלפא להזמין את הגו'ליטה......כדי להכנס בעץ כי הרכב לא פונה!

דווקא פונה לא רע, אלא אם הרינג הוא ישורת, כמובן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מה מופרך בזה?!

אני לא מבקש הוכחות לאמינות, הוא לא עומד למשפט, אני רוצה לדעת אם להתייחס ברצינות או שהוא רק מצטט מגזינים.

יש כאן מישהו שקובע עובדות לגבי התנהגות כלי רכב, אבל אם הוא לא עשה קורס נהיגה מימיו, לא עלה על קארט ומעולם לא נהג על רכב עם יותר מ-200 כ"ס, מה שווה דעתו יותר מדעתה של סבתא שלי (זכרונה לברכה)?

כותב כאן מישהו מילים על מילים ולא מביא עובדה אחת כדי לתמוך במלל שלו. שיספר איפה נהג, כמה נהג... כלום.

כי אני לא כתבתי דבר לא על התנהגות האלפא ולא על התנהגות הלאון. על הראשונה לא נהגתי ועל השנייה לא נהגתי מספיק כדי לקבוע דברים.

מצד שני Cuore Sportivo עדיין לא מסוגל להסביר מהי התנהגות "מאוזנת", למשל, למרות שהוא משתמש במילה.

מסתבר שעברנו מדיון בשאלה איזו משתי מכוניות טובה יותר, לדיון בלוגיקה בסיסית. יש לך טענה נגד טיבה או התנהגותה של מכונית מסוימת, מה זה משנה אם היא תוצאה של נסיון אישי, או של הסתמכות עיוורת על נסיונו של אחר, עדיין מסקנתך היא שמדובר באוטו עם התנהגות מחורבנת. מנגד אתה בא לחבר אחר בטענה שמא דעתו נובעת מקריאה במגזינים ולא מנסיון אישי. אז באמת עם כל הכבוד, למה מה שאצלך כשר, אצלו מסריח ?

ויש לי השערה לסיבה, הסגידה שלך למקצועיותו של אהרונוביץ' פשוט אינה מאפשרת מבחינתך דעה שונה. וזה מצער, לא בגלל שהאיש אינו מקצועי, אלא בגלל שכדאי לשמור על ראש פתוח במיוחד כשמדובר בראשו של אחראי פורום.

פורסם

2 .נהיגת ספורט – פתיחות .. -- דודה בלה .

ביטול מנגנון כיבוי המנוע בעצירה , העברה למצב Dדינמיק במתג ניהול המנוע והמערכות הנוספות .

לחיצה על הבלם עם רגל שמאל , העברה למצב ידני ( לא חייב אפשר גם פתיחה ללא משיכת הילוך במצב ממסרה אוטומטית – הממסרה תעלה הילוכים לבד )

אבל נשאר במצב ממסרה ידני –

רגל שמאל על הבלם שחרור קל של הבלם , הממסרה מתחילה להתחבר , לחיצה קלה על הבלם לניתוק הממסרה .

רגל ימין לחיצה על דוושת הגז והעלאת סל"ד ל כ 2200 ושמירת סל"ד זה .

המתנה לאות זינוק – שחרור בלם ולחיצה עמוקה על דוושת הגז , פתיחה חמודה ללא השהיה .

אייל .

אתה מבין כמה פעולות צריך? זה עדיין לא F15...

לעומת זאת, ואולי על זה התרעם האדון, בלאון אתה פשוט לוחץ גז. ואם אתה רוצה לדקדק - מעביר ל- S לפני. CEST TOUT

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

שטויות. אתה פשוט דוחף את המתג ל-D וזהו. שזה שקול להעברה ל-S. לא F15 ולא נעליים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...