Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'ולייטה VS לאון - אהרונוביץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמעט כרגיל אנחנו באותו הראש.

כל מילה בסלע.

ולמען ההגינות כדאי להגיד שלשתיכן יש לאון כך שאוביקטיביות אין

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

• תגובות 365
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בראש ובראשונה אני נוהג על לאון קופרה, כך שלא מדובר באותו הרכב בכלל.

ע"מ להשקיט את נפשכם - נהגתי על לאון 1.8TSI (נסיעת מבחן) וגם על אלפא 170 (גם נסיעת מבחן) ועל ג'ולייטה תלתן של שכן די הרבה ק"מ...

ניב אני לא אגן על הרכב שלי בחירוף נפש... ממש לא.

אני כן חושב שמדובר במכונית מצויינת שנותנת תמורה מעולה למחיר שלה והשילוב הכי מוצלח של כוח וספורטיביות (באותו רכב) שאפשר להשיג במחיר הזה.

להזכירכם, טרם רכשתי את הלאון קופרה קניתי איביזה קופרה חדשה מהחברה ועשיתי עסקת טרייד אין עליה לטובת הלאון אחרי 4-5 חודשים - פשוט לא סבלתי את הרכב!! בנסיעה יומיומית ה-DSG7 היבש בשילוב עם המנוע 1.4 פשוט לא מוצלח ושיגע אותי והחלפתי אותה במה שבטוח - ידני!

אז אני לא אוהד ואג מושבע וכשיש מה לאמר לרעה - אני אומר.

אבל להגיד שהג'ולייטה 170 יותר טובה מלאון 1.8 ? לדעתי לא. כמובן שזה לא אומר שהיא לא מכונית טובה בפני עצמה - סה"כ היא בהחלט מכונית לא רעה.

אולי היא קצת יותר יפה, בסדר.

ואתם יודעים מה? נגיד והיא גם מכונית קצת יותר טובה -

היא לא שווה 50 אלף ש"ח יותר, היא פשוט לא.

{אגב, הערת ב'ר - גם הג'ולייטה תלתן לא יותר טובה מהלאון קופרה ובטח ובטח שלא שווה את ההפרש במחיר, לדעתי}

לסיכום,

אילו שתי המכוניות היו עולות בדיוק (אבל בדיוק) אותו הסכום על הכביש - לי אין ספק בכלל שהייתי רוכש את הלאון שכן פוטנציאל השיפורים במנוע ה-1.8 המעולה פשוט אדיר בעוד שב-1.4 באלפא..............

גיא

גיא,

אם הבנתי נכון, היתה ברשותך לאון 1.4 והחלפת אותה עם האיביזה קופרה?

מה דעתך אם כך על הלאון 1.8 DSG? סתם מתוך סקרנות.

תודה.

פורסם

אתה יודע זה לא סוד גדול, בקלות רואים לפי התמונות. אין כאן ניסיון להסתיר את זה.

הטעם שלנו במכוניות דומה מאד מסתבר.

יתרה מזאת, בבעלותי הייתה לאון 1.8TSI ידנית וכרגע FR ידנית.

אבל בכנות אומר לך שהחלפתי רכב לפני מס' חודשים בכלל לא לקחתי את הגולייטה כאופציה.

יצא לי לבדוק את הגולייטה בהשקה שלה ולא אהבתי. את מנהל האולם בת"א(תום) הכרתי עוד מיימי עבודתו בסיאט, שנינו חלקנו את אותם הדעות ואת האכזבה מהעובדה שאין מחליפה ל-GT.

בטיחות, עיצוב פנים וחוץ אלה כנראה היתרונות הברורים של הגולייטה על הלאון והם עבורי בעלי חשיבות נמוכה עד לא קיימת. גם "גימור" זה לא פרמטר עבורי וזה לא שהלאון מתפרקת.

גם בעבור אנשים אחרים אני חושב שאלה צריכים להיות פרמטרים משניים בלבד ובטח שלא שווים תוספת של 50K במחיר.

בכל מקרה לא הייתי מחליף ל-170 כי זה לא שדרוג מהבחינה הספורטיבית עבורי אלא רק לתלתן שלא מספיק קיצונית(עבורי), יקרה מאד ויש טובות ממנה בפחות כסף ולכן היא לא הייתה אופציה.

בדקתי את ה-OPC שמאד אהבתי אבל לא פרקטית ונפסלה, בדקתי את המגאן RS. אהבתי, אבל לא הסכימו להצעה שלי על רכב תצוגה. הייתי קרוב לסגור על GTI ידנית ובסוף החלטתי שלא שווה את הפער מחיר מה-FR ולכן בחרתי בה.

פורסם
245 תגובות, בינתיים, תאוריות קונספירציה מכאן לירח והכל כי איש אחד, קצת מוזר, החליט לעמת שתי מכוניות שאף אחד חוץ ממנו, לא ידע שהן בכלל באותו מגרש.

דווקא ביקר בפורום לאחרונה מישהו שהתלבט ביניהן ובחר לבסוף אלפא משיקולי עיצוב.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
דווקא ביקר בפורום לאחרונה מישהו שהתלבט ביניהן ובחר לבסוף אלפא משיקולי עיצוב.

זה נראה יותר - דווקא ביקר בפורום לאחרונה מישהו שהתלבט ביניהן ובחר לבסוף אלפא ( גם ):wink: משיקולי עיצוב.

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
כמעט כרגיל אנחנו באותו הראש.

כל מילה בסלע.

Great minds think alike :wink:

כמו שדניאל אמר,

אנחנו ממש לא מנסים להסתיר את העובדה הזו.

כמובן שאתה צודק - אנחנו לא לחלוטין אובייקטיבים שכן לשנינו יש דגמים (שונים) של הרכב הזה אבל סה"כ אני חושב שאני מנסה לגלות אובייקטיביות ברמה הכי גבוהה שאני יכול...

לראיה אציין כי,

לא קניתי את הלאון קופרה כי היא המכונית הכי טובה שיש או כי אני אוהד מושבע של ואג או של היבואן (הנוראי).

אני חושב שהיא נותנת את התמורה הכי טובה לכסף שלי. אציין כי שקלתי בכובד ראש לרכוש גולף GTI MK6 ולבסוף רכשתי את הקופרה על-סמך מושבי הבאקט המדהימים והאוחזים שלה וכי היא מגיעה עם K04 כסטנדרט - צ'יפס ואני עם מעל 300 כ"ס.

וכמובן שבסיאט הורידו את המכנסיים, התכופפו עם הגב אלי ושאלו אותי כמה בא לי לשלם על האוטו :lol: בעוד שב-VW עשו טובה שנתנו אגרה ועלוקה בחינם...

:)

גיא,

אם הבנתי נכון, היתה ברשותך לאון 1.4 והחלפת אותה עם האיביזה קופרה?

מה דעתך אם כך על הלאון 1.8 DSG? סתם מתוך סקרנות.

תודה.

לא לא:)

אתחיל מההתחלה,

הייתה לי איביזה FR 1.8T 2008 (שאהבתי מאוד).

החלפתי אותה באיביזה קופרה 1.4TSI 2010 כשיצא הדגם החדש ולא סבלתי את המכונית בגלל הגיר עד שלבסוף החלפתי אותה

בנוכחית,

הלאון קופרה.

באשר ללאון 1.8 - היא מרגישה פחות מהוקצעת מהקופרה, פחות מאובזרת וכד'. בסופו של יום הלאון 1.8 מרגישה כמו משפחתית עם קצת פלפל ומאוד מהירה, לעומת הגרסאות הבכירות (CUPRA / R) שמרגישות הרבה יותר ספורטיביות. (גילוי נאות - לא נהגתי על הלאון FR אבל משער שהיא לא רחוקה מהקופרות).

ספיציפית - השילוב של ה-DSG והמנוע 1,800 מרגיש הרבה הרבה יותר טוב מאשר בשילוב עם המנוע הצנום מהאיביזה.

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם
Great minds think alike :wink:

כמו שדניאל אמר,

אנחנו ממש לא מנסים להסתיר את העובדה הזו.

כמובן שאתה צודק - אנחנו לא לחלוטין אובייקטיבים שכן לשנינו יש דגמים (שונים) של הרכב הזה אבל סה"כ אני חושב שאני מנסה לגלות אובייקטיביות ברמה הכי גבוהה שאני יכול...

לראיה אציין כי,

לא קניתי את הלאון קופרה כי היא המכונית הכי טובה שיש או כי אני אוהד מושבע של ואג או של היבואן (הנוראי).

אני חושב שהיא נותנת את התמורה הכי טובה לכסף שלי. אציין כי שקלתי בכובד ראש לרכוש גולף GTI MK6 ולבסוף רכשתי את הקופרה על-סמך מושבי הבאקט המדהימים והאוחזים שלה וכי היא מגיעה עם K04 כסטנדרט - צ'יפס ואני עם מעל 300 כ"ס.

וכמובן שבסיאט הורידו את המכנסיים, התכופפו עם הגב אלי ושאלו אותי כמה בא לי לשלם על האוטו :lol: בעוד שב-VW עשו טובה שנתנו אגרה ועלוקה בחינם...

:)

לא לא:)

אתחיל מההתחלה,

הייתה לי איביזה FR 1.8T 2008 (שאהבתי מאוד).

החלפתי אותה באיביזה קופרה 1.4TSI 2010 כשיצא הדגם החדש ולא סבלתי את המכונית בגלל הגיר עד שלבסוף החלפתי אותה

בנוכחית,

הלאון קופרה.

באשר ללאון 1.8 - היא מרגישה פחות מהוקצעת מהקופרה, פחות מאובזרת וכד'. בסופו של יום הלאון 1.8 מרגישה כמו משפחתית עם קצת פלפל ומאוד מהירה, לעומת הגרסאות הבכירות (CUPRA / R) שמרגישות הרבה יותר ספורטיביות. (גילוי נאות - לא נהגתי על הלאון FR אבל משער שהיא לא רחוקה מהקופרות).

ספיציפית - השילוב של ה-DSG והמנוע 1,800 מרגיש הרבה הרבה יותר טוב מאשר בשילוב עם המנוע הצנום מהאיביזה.

גיא

תודה על ההסבר גיא,

אכן יש תחושה כי לנהוג על FR או קופרה זה עולם אחר לגמרי ויעידו על כך אתה וכמובן דניאל ידידי.

לצערי הייתי חייב "להסתפק" בלאון 1.8 DSG בגלל מחסור מזומנים אבל בסופו של יום האוטו מצויין ביחס למחיר והתמורה שלו והחיזוקים פה אכן עוזרים לי להרגיש יום יום שהבחירה שלי היתה נכונה ומשתלמת אז תודה לכולם על המילים הטובות לגבי 1.8 DSG הרגילה משפחתית עם קצת פלפל :-D

פורסם

אני מחכה לכתבה הבאה של אהרונוביץ, מזמן לא ראיתי כזה שרשור :lol:

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

למרות שאני מכיר את הג'ולייטה על בוריה מתוקף עבודתי.

ולמרות שלאבי יש לאון 1.8 TSI ולאחי יש לאון 1.8TSI והיתה לנו לאון TFSI2.0

ולמרות שנהגתי עליהן בכל כביש ובכל מצב אני לא אנקוט דעה.

אני רק ארשה לעצמי לצטט פיסקה מכתבת מבחן של אוהד אלגוב ממגזין "הגה" של מאי האחרון:

"התאוצה מעולה..נתון התאוצה מעמידה למאה קמ"ש הוא 7.8 שניות, אך יש לציין כי המכונית עמדה בנתון הזה ללא דרמה כלל וכלל".

לגבי הTCT:"..התיבה עוזרת לביצועיה מנוע ולחיסכון הדלק, וכן היא נעדרת נדנודים האופייניים לתיבה רובוטית בעלת מצמד יחיד.

בכל זאת, אי אפשר שלא להשוותה לDSG של פולקסווגן. התיבה כאן נעימנ יותר, תזזיתית פחות, אך לחובתה- היא אינה מורידה הילוכים מהר כמו DSG"

הבעיה היחידה מבחנתי נוגעת לא רק לשרשור הזה אלא לכל שרשור בו אנשים נוקטים דעה נימרת על יכולותיו של רכב כזה או אחר מבלי לנהוג עליו ועוד להצדיק את עצמם במקום לסייג את הדברים.

בחיים לא היה לי קשה להיתאפק ולא להגיב לשרשור כמו השרשור הזה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
אני מחכה לכתבה הבאה של אהרונוביץ, מזמן לא ראיתי כזה שרשור :lol:

כן, אה? אחלה של שרשור. כל התותחים כותבים ומתווכחים, נראה לי שאר בעלי הרכבים מקנאים בנו :-D

Rinor81, אני לא חושב שמישהו כאן ניסה לטעון כי תמורת 125,000 ש"ח מדובר על עסקה לא טובה (במידה ורכשת במסגרת המבצע הנוכחי). תתחדש :wink:

תודה איש, אני גם חושב שזאת היתה יופי של עסקה. מחיר מצויין לרכב שמציע יחסית הרבה לדעתי (שוב, ביחס למחיר אל מול רכבים אחרים). שילמתי 130,000 כי רכשתי כבר את ערכת המולטימדיה המקורית והאמת שהיה שווה כי המסך גדול ויפה.

יום טוב לכולם.

פורסם
למרות שאני מכיר את הג'ולייטה על בוריה מתוקף עבודתי.

ולמרות שלאבי יש לאון 1.8 TSI ולאחי יש לאון 1.8TSI והיתה לנו לאון TFSI2.0

ולמרות שנהגתי עליהן בכל כביש ובכל מצב אני לא אנקוט דעה.

אני רק ארשה לעצמי לצטט פיסקה מכתבת מבחן של אוהד אלגוב ממגזין "הגה" של מאי האחרון:

"התאוצה מעולה..נתון התאוצה מעמידה למאה קמ"ש הוא 7.8 שניות, אך יש לציין כי המכונית עמדה בנתון הזה ללא דרמה כלל וכלל".

לגבי הTCT:"..התיבה עוזרת לביצועיה מנוע ולחיסכון הדלק, וכן היא נעדרת נדנודים האופייניים לתיבה רובוטית בעלת מצמד יחיד.

בכל זאת, אי אפשר שלא להשוותה לDSG של פולקסווגן. התיבה כאן נעימנ יותר, תזזיתית פחות, אך לחובתה- היא אינה מורידה הילוכים מהר כמו DSG"

הבעיה היחידה מבחנתי נוגעת לא רק לשרשור הזה אלא לכל שרשור בו אנשים נוקטים דעה נימרת על יכולותיו של רכב כזה או אחר מבלי לנהוג עליו ועוד להצדיק את עצמם במקום לסייג את הדברים.

בחיים לא היה לי קשה להיתאפק ולא להגיב לשרשור כמו השרשור הזה.

עידן

היי עידן,

ברור שאתה לא מסתיר את מקום עבודתך - וזה בסדר גמור שאתה עובד באלפא ומעריך את האוטו.

אין לי כל ספק שהרכב אכן יכול לבצע האצה ב-7.8 שניות - אישית לא בדקתי עם סטופר את התאוצה אך יכול לציין שהיא מרגישה טוב לנתון הזה. מעבר לזה - ה-TCT הוא בהחלט לא רע - הרבה הרבה יותר טוב מה-DSG7 עם ה-1.4TSI...

אבל אני לא בטוח (לא בדקתי אותן גב אל גב!!) שה-TCT יותר נעים מה-DSG בשילוב עם המנוע 1.8TSI שם באופן כללי השילוב הרבה יותר מוצלח...

אני לא מתיימר להכיר את האלפא או הלאון 1.8 על בוריהן ולכן לא מצדיק או מצטדק על שום דבר אבל לא יודע להגיד זאת על אנשים אחרים כאן בשרשור....

אני מרגיש שאני מכיר מספיק את הרכבים כדי להעיד - ושוב מדגיש ששתי המכוניות סה"כ מצוינות כאשר הסיאט נותנת תמורה פי אלף טובה יותר לכסף, לטעמי.

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם
רוב הטענות שלך מתייחסות למצבי בלימה בפניה, אם זכרוני אינו מטעני, כלומר בניסיון מכוון לאובדן אחיזה - בדיוק מה שהמערכת באה למנוע מעצם טבעה וטיבה. זה כמו להתלונן שהשומר בודק לך את התיק בסופר, פחות או יותר. יש עוד?

אני טוען שני דברים:

1. מכונית שלא מאפשרת אובדן אחיזה יזום היא לא מכונית ספורט.

2. מכונית שלא מאפשרת תיקון עצמי של אובדן אחיזה לא יזום, היא לא מכונית ספורט.

אלו מכוניות "כאילו".

האנלוגיה לשומר לא קשורה לכלום.

ואל תבלבל בין מכוניות מסלול למכוניות כביש.

מכוניות מסלול מכוונות לאי אובדן אחיזה, עד כמה שניתן. אלו מכונות תת היגוי שעיקר המטרה שלהם לאפשר לך לבלום כמה שיותר חזק, כמה שיותר מאוחר ולהאיץ כמה שיותר מוקדם וכמה שיותר חזק, על חשבון המהירות בסיבוב עצמו (לכן הן בנויות בעיקר לא לאבד את הזנב). מכונית מסלול תעניש אותך בתת היגוי אכזרי כל פעם שלא תיכנס לסיבוב נכון והיגוי יתר טרמינלי, אם תטעה מדי לצד שני (וזו צריכה להיות חתיכת טעות, כי כאמור, הן מכויילות לא לאבד זנב).

אתה לא רוצה התנהגות כזו במכונית כביש!

מכונית ספורט טובה לכביש צריכה להיות יותר כמו מכונית ראלי, לאפשר יותר משחק בין הציר האחורי לקדמי ולהיות יותר סלחנית למשטחים לא חלקים.

לטעון שככה הדברים "צריכים להיות"... נו, טוב. איך אומר אהרונוביץ', זה לזיין עם קונדום. רק אל תנסה לשכנע אותי שזה לא רק יותר בטוח, זה גם מרגיש יותר טוב...

מערכות כאלו לוקחות את ההגה מהידיים של הנהג ומעקרות את מיומנות השליטה ברכב. מי שנהנה לראות שהוא נוהג מהר על הסקאלה, שיהיה לו לבריאות.

אני בשביל רכב כזה לא קם בשבת בבוקר לנס הרים, מחשש להרדמות משעמום באמצע הדרך...

ויש לי יוצאת מן הכלל, שמוכיחה שזה לא חייב להיות כך. ESP יכולה להתערב גם הרבה אחרי אובדן האחיזה, כדי לנסות להציל מצב (כנראה) אבוד, ולתת לנהג לשחק קצת מעבר למגבלות. זה לא בשמיים וזה קיים. זה רק עניין של החלטה וסדרי עדיפויות.

אבל אם הצרכנים מעדיפים מכוניות כאילו... זה מה יש.

ורומן, יש לך 156 ואתה יודע למה יש לך 156. במונחים של מכוניות של היום היא לא אוחזת ורכה, אבל מה עושה הזנב כשמבקשים יפה?

ולמה היא נחשבת לאלפא טובה, בעוד הג'ולייטה נחשבת לאלפא בכאילו?

אתה יודע את התשובה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הלאון זה רכב כל-כך מדהים. אולי המשפחתית הכי מהנה לנהיגה בארץ. (ביחד עם הפוקוס)

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

• תוכן חדש...