Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'ולייטה VS לאון - אהרונוביץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא זו הנקודה. כשאתה נכנס על הבלמים ומקבל בעקבות כך היגוי יתר זה מקדם אותך לא יותר מאשר ליפט-אוף. במסלולי עפר משתמשים בזה לעתים על מנת לבלום את המכונית, במסלולי אספלט השימוש בזה נדיר (אם כבר הזכרנו קורסים ונהיגה ספורטיבית).

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 365
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא מדויק. מכונית שמכוילת לתת-היגוי קל תגיע למהירות הפניה הגבוהה ביותר ב...תת-היגוי קל! נכון שבלימה תעביר משקל לחלקה הקדמי של המכונית ולכן תאזן את חלוקת המשקל אבל זה ייעשה במחיר של הפחתת האחיזה בכל אחד מארבעת הצמיגים עקב עומס הבלימה, וגם בגלל שבהעברת המשקל חלק מהאחיזה נאבדת. כלומר, אנחנו נשיג התנהגות נייטרלית אבל עבור רף אחיזה נמוך יותר.

מטרתה של הבלימה לתוך הסיבוב היא אחרת והיא קודם כל כדי לאפשר פשוט לבלום מאוחר יותר בישורת, וככה להרוויח עוד כמה עשרות מטרים עם מצערת פתוחה. מטרה משנית: הגדלת המהירות בזמן שינוי הכיוון מהמצב שבו ההגה פונה ישר עד לשלב שבו הוא מופנה לתוך הסיבוב. הבלימה אינה מיועדת לבטל את תת ההיגוי ובטח שלא להפוך אותו להיגוי יתר!

בתוך הסיבוב יש לשמור את הרכב בתת-היגוי קל על דלק קבוע ובמהירות קבועה. תת-היגוי ראשוני כזה מתקזז על ידי זווית היגוי חדה מעט יותר ממידת הנדרש, וזהו גם המצב בכל פניה בכביש (אם כי באופן לא מורגש) ואין לבלבל אותו עם התנהגות נייטרלית!

אז לשיטתך, איך ניתן להשיג מהירות פניה גבוהה יותר?

1. כניסה במהירות קבועה וגז קבוע, תוך כדי תת-היגוי

2. בלימה ממהירות גבוהה, כניסה תוך כדי בלימה, אפקס, האצה

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
לא זו הנקודה. כשאתה נכנס על הבלמים ומקבל בעקבות כך היגוי יתר זה מקדם אותך לא יותר מאשר ליפט-אוף. במסלולי עפר משתמשים בזה לעתים על מנת לבלום את המכונית, במסלולי אספלט השימוש בזה נדיר (אם כבר הזכרנו קורסים ונהיגה ספורטיבית).

זה מאוד תלוי במכונית. מכוניות נוסעים עם הנעה קדמית מייצרות כלכך הרבה תת-היגוי תחת האצה שהדרך הכי מהירה להאיץ החוצה בסיבוב היא כניסה עם איזשהו yaw בשביל לסובב את הרכב ולפתוח גז יותר מוקדם ביציאה.

למעשה, בכל רכב, כניסה בyaw חריף יותר לתוך הסיבוב מאפשרת האצה מוקדמת יותר.

הסיבה שמכוניות מסלול מכויילות לתת-היגוי היא לא מהירות אבסולוטית אלא שליטה קלה יותר על המגבלות לאורך מירוץ.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

לא! מכוניות מרוץ מכוילות לתת-היגוי כי אחרת אי אפשר היה לנהוג בהן. תחשוב על הקפה במכונית כזאת:

אתה בפול גז בישורת (אפילו בהילוך גבוה) - יוצא זנב

אתה עוזב את הגז ובולם - יוצא זנב.

אתה נכנס לסיבוב על הבלמים - יוצא זנב.

אתה עובר מבלם לגז לאחר הפנית ההגה (כאן גם התשובה לשאלתך) - יוצא זנב.

אתה מאיץ החוצה מהסיבוב - יוצא זנב.

בקיצור, אי אפשר לעשות כלום כי כשלמכונית מירוץ יוצא הזנב - הוא לא חוזר! לעומת זאת, אם אתה מכייל את הרכב לתת-היגוי בתוך הסיבוב זה אומר שתהיה רזרבת אחיזה בסרן האחורי, ואז אפשר להאיץ החוצה מהסיבוב. כלומר, מטרת תת-ההיגוי במכונית מירוץ היא לקיים את השיטה "Slow-in, Fast-out."

ולגבי הדרך הנכונה לעבור סיבוב: יש לבלום בכניסה לסיבוב, אך בעוצמה חלשה מספיק כדי שהרכב לא ייכנס להחלקה "נייטרלית" אלא לתת-היגוי קל שמתקזז בזוית ההפניה. עוצמת הבלימה דועכת עוד ועוד במקביל להפנית ההגה לתוך הסיבוב. כשההגה כבר מסובב, הרגל צריכה להחזיק את הרכב בדלק קבוע ובמהירות קבועה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
לא זו הנקודה. כשאתה נכנס על הבלמים ומקבל בעקבות כך היגוי יתר זה מקדם אותך לא יותר מאשר ליפט-אוף.

זה לא נכון.

ע"ע Trail Braking.

כבר הסבירו לך, רגל על הבלמים מאפשרת מודולציה של העברת המשקל בהתאם לצורך, אבל למה להכנס עם גז לסיבוב???

שים לב, שימוש בבלמים בכניסה לסיבוב זו טכניקה שמלמדים בקורסים שונים, ליפט אוף לא. למה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מי דיבר על להיכנס עם גז לסיבוב?

טרייל ברייקינג קלאסי לא אמור להביא להיגוי יתר. לרוב, אם מתקבל היגוי יתר, סימן שהגזמת.

לגבי העובדה שליפט-אוף לא מלומד והוא טעות אין לי ויכוח אתך. הויכוח הוא בטענה שמשתמעת מהדברים שלך שכניסה עם הבלמים לסיבוב בהכרח משמעה היגוי יתר. לדעתי זה לא מחויב.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מה קורה אם הופכים את הקערה ?

נקח רכב הנעה אחורית שיכוייל דווקא להיגוי-יתר במגבלות.

לפי ההגיון ניתן להכנס עם גז לסיבוב ולקבל היגוי-יתר שיותקן עם הגז או אפילו קצת יותר גז, עם פחות איבוד מהירות

מהקונפיגורציה הרגילה.

פורסם
מי דיבר על להיכנס עם גז לסיבוב?

איך תעשה ליפט אוף אחרת?

אתה צריך להיות על הגז בשביל ליפט אוף...

טרייל ברייקינג קלאסי לא אמור להביא להיגוי יתר. לרוב, אם מתקבל היגוי יתר, סימן שהגזמת.

אתה צודק, לפעמים מגזימים, זה קורה, אבל אני אוהב לתקן את ההגזמות שלי לבד. אם נחזור למקור על הדיון, על ה-ESP, עם ESP זה לא קורה, בלי שום קשר למיומנות הנהג.

אז ה-ESP מאפשרת לך לעשות תמרון מיותר כמו ליפט אוף, לא אומר שהוא נותנת לבצע היגוי יתר. ESP לוקחת את השליטה ברכב כשאתה עושה טרייל ברייקינג ולוקחת את המיומנות מהנהג. מכונית שעושה כזה דבר היא לא מכונית לנהיגה ספורטיבית.

לגבי העובדה שליפט-אוף לא מלומד והוא טעות אין לי ויכוח אתך. הויכוח הוא בטענה שמשתמעת מהדברים שלך שכניסה עם הבלמים לסיבוב בהכרח משמעה היגוי יתר. לדעתי זה לא מחויב.

זאת לא הטענה שלי.

תראה לי היכן טענתי כזה דבר.

תחזור להקשר... הטענה שלי היא שזה ש-ESP מאפשרת ליפט-אוף זה לא אומר שהמערכת מאפשרת היגוי יתר או נהיגה כהלכתה. זה אומר שהיא מאפשרת תמרון מיותר.

פורסם
נקח רכב הנעה אחורית שיכוייל דווקא להיגוי-יתר במגבלות. לפי ההגיון ניתן להכנס עם גז לסיבוב ולקבל היגוי-יתר שיותקן עם הגז או אפילו קצת יותר גז, עם פחות איבוד מהירות מהקונפיגורציה הרגילה.

זה לא נכון! בהנעה אחורית, לא מתקנים היגוי יתר עם גז. על אחת כמה וכמה במכונית מירוץ שלא מעבירה הרבה משקל ויש לה כוח רב. בהנעה אחורית מחזיקים דלק קבוע ומתקנים עם ההגה וזה אבדן מהירות ביחס למצב שבו אתה יכול כבר להתחיל להאיץ וליישר את הגלגלים בהדרגה.

גם בהנעה קדמית קיים אבדן מהירות כאשר הרכב בהיגוי יתר, כי גם הגלגלים הקדמיים המאיצים ניצבים כעת בזוית כלשהי לכיוון הנסיעה ולכן מחליקים הצדה. המומנט מתבזבז איפוא על דחיפת הירכתיים המחליקים לפנים וגם על סחרור גלגלים קל שמחזיר את הרכב לכיוון הרצוי, וכל זה בהנחה שלא נצטרך היגוי הפוך שבכלל דופק את העסק...

בשורה התחתונה: בנהיגה נכונה הרכב שרוי במצב של תת-היגוי קל - לא היגוי-יתר ולא התנהגות נייטרלית -תת היגוי!

פורסם

עפר, בגדול הבעיה שלי עם הטיעונים שלך היא ההגעה מזה:

אני אוהב לתקן את ההגזמות שלי לבד

לזה:

ESP לוקחת את השליטה ברכב כשאתה עושה טרייל ברייקינג ולוקחת את המיומנות מהנהג. מכונית שעושה כזה דבר היא לא מכונית לנהיגה ספורטיבית

או, יותר נכון, הקשר ההכרחי שאתה עושה בין שניהם. לדעתי זה פשוט לא נכון. זה שאתה אוהב לתקן את ההגזמות שלך לבד לא עושה כל רכב שמצויד ב-ESP לפחות ספורטיבי. באותה הזדמנות אפשר להקצין ולהגיד שאתה צריך לאהוב להכניס את ההילוכים שלך לבד (אז כל רכב עם תיבת הילוכים מסונכרנת פסול), לסובב את ההגה לבד (אז כל רכב עם הגה כוח פסול) וכן הלאה. ברור שאני מגזים, אבל הרוח ברורה למדי.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
זה לא נכון! בהנעה אחורית, לא מתקנים היגוי יתר עם גז. על אחת כמה וכמה במכונית מירוץ שלא מעבירה הרבה משקל ויש לה כוח רב. בהנעה אחורית מחזיקים דלק קבוע

איך אתה מחזיק "דלק קבוע" בלי גז?

פורסם
או, יותר נכון, הקשר ההכרחי שאתה עושה בין שניהם. לדעתי זה פשוט לא נכון. זה שאתה אוהב לתקן את ההגזמות שלך לבד לא עושה כל רכב שמצויד ב-ESP לפחות ספורטיבי. באותה הזדמנות אפשר להקצין ולהגיד שאתה צריך לאהוב להכניס את ההילוכים שלך לבד (אז כל רכב עם תיבת הילוכים מסונכרנת פסול), לסובב את ההגה לבד (אז כל רכב עם הגה כוח פסול) וכן הלאה. ברור שאני מגזים, אבל הרוח ברורה למדי.

יש הבדל מהותי בין טכנולוגיה שמקלה על התפעול של מכשור במכונית לבין טכנולוגיה שמתקנת את הנהג ומשנה את ה-input שלו, על מנת לקבל תוצאה שונה.

ספורט, כל ספורט, הוא עניין של רכישת מיומנות אישית לשם תפקוד טוב יותר. ברגע שאתה מעקר את הצורך במיומנות של ספורטאי, אתה פוגע בספורט. במכונית עם ESP כל אידיוט יכול לחשוב שהוא יודע לנהוג... אבל הוא לא. זו המכונית שעושה לו את העבודה.

פורסם

דלק קבוע = גז קבוע. הכוונה שלי היתה שבהנעה אחורית לא מאצים החוצה מהיגוי יתר, אלא נותנים גז רק על מנת למנוע את העברת המשקל הקדימה (בלי להאיץ) ועובדים עם ההגה. האצה פירושה הפחתת אחיזה צדית וגם הפחתת הכיווניות של הצמיגים הקדמיים שמופנים כעת החוצה.

פורסם
זה לא נכון! בהנעה אחורית, לא מתקנים היגוי יתר עם גז. על אחת כמה וכמה במכונית מירוץ שלא מעבירה הרבה משקל ויש לה כוח רב. בהנעה אחורית מחזיקים דלק קבוע ומתקנים עם ההגה וזה אבדן מהירות ביחס למצב שבו אתה יכול כבר להתחיל להאיץ וליישר את הגלגלים בהדרגה.

גם בהנעה קדמית קיים אבדן מהירות כאשר הרכב בהיגוי יתר, כי גם הגלגלים הקדמיים המאיצים ניצבים כעת בזוית כלשהי לכיוון הנסיעה ולכן מחליקים הצדה. המומנט מתבזבז איפוא על דחיפת הירכתיים המחליקים לפנים וגם על סחרור גלגלים קל שמחזיר את הרכב לכיוון הרצוי, וכל זה בהנחה שלא נצטרך היגוי הפוך שבכלל דופק את העסק...

בשורה התחתונה: בנהיגה נכונה הרכב שרוי במצב של תת-היגוי קל - לא היגוי-יתר ולא התנהגות נייטרלית -תת היגוי!

לא הבנתי הרבה ממה שכתבת, תנסה להיות בהיר יותר, וממוקד.

לא נראה לי שלקחת בחשבון את האילוץ שמדובר ברכב שכוייל להיגויי יתר במגבלות, אתה מנתח את ההתנהגות וצורת הנהיגה

כשאתה מניח שהרכב מכוייל עדיין לתת-היגויי במגבלות.

פורסם

או שתכניס עוד גורם כמו ירידה, עלייה וכו'...

כמה גז/נעילה נגדית צריך לתת זה עניין יחסי, לא מוחלט.

• תוכן חדש...