Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובאותו הנושא , תיבה עם פורט היא נצילה יותר וטובה יותר בכל תחום.

ברור שתיבה עם פורט נצילה יותר , אבל הנצילות הזאת באה על חשבון הדיוק , וזאת הבעיה שיש ל עם התיבה שלי ...

אתה מדבר על יישום תיבות ברכב שזה עיניין אחר לגמרי , יש לך העצמת תדרים מטורפת של עד פי 4 בתדרי סאב , מה שגורם לישום תיבות פתוחות קשה אבל לא בלתי אפשרית , רוב האנשים פשוט בוחרים בדרך הקלה של תיבה אטומה למרות שהפוטנציאל יהיה נמוך יותר.

ולהגיד שהפורט לא מוסיף כלום לרמקול זה שטות , אפשר בקלות לראות גרף עוצמה של רמקול בתיבה אטומה ופתוחה ולראות בבירור שבתדרים שקרובים לתדר הכיוון של הפורט הווליום גבוהה בהרבה ( ואין קשר לנצילות , כי הגרף יראה אותו דבר עם 10 וואט או עם 100 וואט ,הוא רק יהיה "למעלה" יותר בסולם בווליום ,אבל יראה אותו דבר בדיוק ) , לפעמים פי כמה גם. התיבה גורמת לרמקול להתנהג ככה בגלל שקומפוזיצית האויר בתיבה גורמת לממברנה לזוז בחופשיות יותר בתדרים מסויימים - וזה לא פסיכולוגי , זה נטו הרמקול עצמו.

לצורת התיבה יש חשיבות עצומה כמו כן למיקום האלמנטים ובעצם לכל דבר בתיבה , אבל היא נעלמת בתדרים נמוכים של סאב לכן צורת התיבה של הסאב לא משנה כל כך כל עוד המרחק בין המגנט לקיר האחורי הוא גדול מספיק ...

לעשות חור בעץ עבה ( אפילו 14 מ"מ ) ופשוט לדחוף בו את הרמקול ( תקף גם לגבי סאבים ) היא הדבר הכי רע שאפשר לעשות , שכן אתם חוסמים את זרימת האויר שהממברנה יוצרת באיזה שליש ... ואם התיבה עבה יותר אז ביותר ... ראיתי אנשים שדוחפים רמקולים בדלתות עם הגבהות של 10 ס"מ , זה יגרום לרמקול הכי טוב בעולם להישמע כמו זבל.

חשוב לעשות ROUTING מתוך התיבה כדי שזרימת האויר תהיה מקסימאלית , אויר לא זורם טוב כשיש פינות חדות.

תוכל לפרט מעט על דרכים שבהם אפשר לעשות זאת ?

רמקול הוא סה"כ חלק ממערכת , התיבה היא גם חלק. אפשרי מאוד לגרום לרמקול רע להישמע טוב עם תיבה טובה ולהפך , לגרום לרמקול טוב להישמע רע עם תיבה לא נכונה. תיבה זה הכל , כי זה בעצם הסאונד - האויר. הרמקול הוא חתיכת בד שזזה קדימה ואחורה לא מעבר לזה , אנשים לא מבינים את זה.

אני במקרה שלי אני רוצה ללכת לכיוון ה "לגרום לסאב רע להשמע טוב באמצעות תיבה טובה" :-) אשמח אם תוכל לעזור קצת בעניין .

התיבות בלינק הבאת הן תיבות זבל , אל תקנה כאלה לעולם. כמו סאב צריך BRACING מאסיבי של חולי נפש בשביל להישמע נקי , ז"א חיזוקים מבפנים ... כי העץ עצמו רועד , כמו כן אסור להשתמש בברגים רגילים אלה עם אומים מיוחדים לרמקולים שנתפסים מאחור עם שפיצים כאלה בעץ ובעצם יוצרים הברגה לבורג שלא יפתח לעולם.

לא הייתה לי כוונה לקנות את התיבות בלינק , זאת רק הייתה דוגמה ויזואלית לשאלה שהעלתי ...

ובכל זאת , ראיתי פה מספיק אנשים שבונים תיבות לסאב כאלה חלשות שלא הייתי בונה למידבאס של 5 ורבע אינץ' .

בקיצור מה שאני בא להגיד זה שיש סיבה למה רמקולים יקרים באים בתיבות מגונדרות ומאסיביות , האלמנטים עצמם הם אחוז קטן מהסאונד במיוחד כשמדברים על באס. אבל זה תמיד מצחיק לראות מישהו קונה סאב ב 5 אלף שקל ואז בונה לו תיבה מרובעת אטומה עם MDF 20 מ"מ וזהו , לאנשים אין מושג בסאונד רק ברכיבי מערכת נפרדים והסינרגיה האלקטרונית ביניהם וזה חבל.

diforce היקר , אני חושב שעמדותיך לגבי סאונד ברכב ידועות לרוב חברי הפורום הותיקים יותר ואולי גם הותיקים פחות ובאיזשהו מקום גם מובנות אפשר לומר .

אשמח אם תוכל לתרום מעט מהידע שלך לכיוון החיובי כלומר לא רק לפסול דברים אלא להעלות נקודות שיעזרו להגיע לפיתרון כמו למשל ה "ברגים / אומים / שפיצים" שאני למשל לא מכיר ולפרט מעט או אולי להביא דוגמא אם אפשר

ובנוסף גם עניין הROUTING שהעלת וכיצד אפשר לבצע את זה בפועל

בנוסף אשמח אם מישהו יוכל לתרום קצת ידע בנושא חיזוקי התיבה שעלה פה וגם בו אני לא מומחה גדול :-)

ושוב תודה לכולם :-D

"יש לי על השמשה הקדמית שריטות כנראה של חתול, שריטות קלות לא עמוקות.

יש מקום אולי שמשייפים שם זכוכית והם יכולים לשייף קצת כדי שזה יראה חדש?"

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דני אנחנו נכנסים כבר כאן לסמנטיקה.

המושג של הגברה כאן אולי לא מדוייק אבל זה בפועל מה שקורה. הפורט גורם לתדרים מסויימים להשמע חזק יותר כמו גם נפח התיבה - הם עובדים ביחד עם הנתונים של הסאב וההספק שהוא מקבל בתדר נתון.

בסופו של דבר אתה מקבל כלי נגינה שמדגיש תחום תדר X במספר דציבלים על פני תחום תדר Y.

ביל

לגבי חיזוקי תיבה - אתה מתכוון לחיזוק המבנה שלה? זוויתונים או כל דבר שיכול לשמש כזוויתון בחיבורי הפאות עושה את העבודה.

מעבר לכך שימוש במספר נכון של ברגים, דבק נגרים וחומרי איטום ובידוד יכולים לעזור.

עץ בעובי וחוזק וצפיפות הם כמובן שם המשחק לחוסן מבני טבעי של התיבה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כן , לזה התכוונתי

לא בטוח למה הכוונה בזוויתונים , אני מבין על מה אתה מדבר אבל לא בטוח לגבי היישום (איפה לשים , כמה לשים ... ? )

איך ניתן לקבוע מהו המספר הנכון ? ברור שצריכה להיות סימטריה בעניין (לפחות לי :-) ) אבל איך ניתן לקבוע כמה ברגים צריך ?

לסאב של נאמר 300-400 WRMS מומלץ עובי של יותר מ 2 ס"מ או שזה יספיק ?

תודה

"יש לי על השמשה הקדמית שריטות כנראה של חתול, שריטות קלות לא עמוקות.

יש מקום אולי שמשייפים שם זכוכית והם יכולים לשייף קצת כדי שזה יראה חדש?"

פורסם

אני הייתי בונה תיבה לסאב 12 אינץ' ככה : 25 מ"מ MDF כל הדפנות , ה baffle ( הפלטה שיושב עליו הרמקול עצמו ) 2 פלטות של 25 מ"מ שיצא 50 מ"מ כשקוטר העיגול בפלטה הפנימית גדול יותר , ברייסים בכל מקום וחומד שיכוך ( צמר סלעים או כל דבר ) על הדופן האחורית ממש מאחורי המגנט .

יש כאלה שאפילו מרחיבים את החור המגנט של הסאב עם רוטר לזרימת אויר טובה יותר , וברוב הרמקולים זה משפר את איכות הבאס ( לא כל חברות הרמקולים עושים את התהליך הזה משום מה )

CHAMFERING עם רוטר כמו פה : http://www.subwoofer-builder.com/driver-chamfer.jpg

אפשר לראות שיש זוית של 45 מעלות , זה מועיל גם לסאבים.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

גם 1.7 מ"מ יספיק - ברוב המקרים התיבות הן או 1.7 או 1.9 מ"מ

תיבת MDF בעובי 25מ"מ שוקלת כמו טנק - אני יודע כי היתה לי אחת כזאת (הסאב SEAS שהיה לי היה בתיבת 32 ליטר אטומה מעץ בכזה עובי).

לגבי ברגים נהוג לתפוס כל חמישה ס"מ ורצוי לעשות קדח מוביל וגם קדח ראש (לראש הבורג) - הבורג רצוי שיעבור את השכבה של העץ לפחות ב5 מ"מ לתוך השכבה אליה הוא מוברג. שפכטל עץ לכיסוי הבורות של קדחי הראש אחרי שהבורג הוברג.

הטריזים והזוויתונים - לא צריך להשתגע או להגזים איתם - 1 במרכז כל חיבור שתי דפנות או 2 מפוזרות בצורה סימטרית יספיק בהחלט.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

19 מ"מ מספיק בשביל לשמוע באס מעוות , הוא קיים אבל קשה לשמוע אותו.

אז מה הקטע ? אם עושים אז עושים כמו שצריך ... זה לא שאתה סוחב את הסאב איתך לכל מקום , אז הוא כבד אז מה.

כאילו באמת ריבוע עם דפנות 19 מ"מ ועוד תיבה אטומה הלחץ בפנים מעוות הכל... נמדד שהוא אפילו מעוות באס של רמקולים 5 ורבע אינץ' ( בגלל זה אמרתי את זה ) ואפשר לראות את זה בבירור אבל קשה לשמוע , זה לא קשה לבחור עץ עבה יותר ולעשות ברייסינג , זה גם כיף ומספק.

ועדיף ברייס אחד ענק בפנים שמחבר 3 דפנות ביחד.

אני לא חושב שאתה צודק , כשאתה בונה לבד יש לך אפשרות לבנות תיבות סופר חזקות וזה עושה הבדל עצום. גם בתדרי סאב זה עושה הבדל.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

משקל - המשקל, המתלים של הרכב

באס מעוות - לא יודע עד כמה בכלל אתה תצליח לשמוע אותו אם הוא נופל ביותר מ6 דציבל משאר הספקטרום שהסאב מנגן.

Pioneer TS-X150

פורסם

מסכים עם אדי, הw6 שקניתי מבחור פה בפורום עם תיבה במשקל עצום! בין3.5 ל 4 ס״מ עובי דפנה וזה כלכך מכביד שרואים את זה על הרכב מבחוץ וגם התחלי לאחרונה לשמוע ציוצים מאחור שנראה לי שמגיעים מהבולמים שהם יחסית חדשים.

לא חושב שצריך מעבר ל2 ס״מ עם מעט חיזוקים.

אפילו לw7 הם לא ממליצים מעבר ל19 מ״מ עובי דופן.

פורסם

אתה רציני? 5-6 קילו באוטו בנוסף והלכו בולמים??? מה? אז מה לגבי נוסעים מאחורה? הם לפחות 50 קילו שוקלים או שבגגל עומס נוסעים מעכשיו לבד? תזכירו גם צאכת דלק שעולה בגלל תיבה כבדה..

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

תעשה ניסוי פשוט - תיקח משקולת של קילו - מה? קילו? זה כלום לא?

עכשיו תחזיק אותה ביד 4 שעות...

המתלים של הרכב שלך תוכננו להחזיק משקל של למעלה מטון לטווח חיים של עד 20 שנה - אבל אל תחשוב שאם אתה תוסיף למשקל הזה כמה קילוגרמים טובים הם לא יקרסו, אתה מזרז את הבלאי שלהם ובנוסף לכך אתה מוסיף משקל לרכב בצורה שמפרה את האיזון של הבולמים - זה מאיץ את הבלאי שלהם בצורה מאוד מורגשת. תוך מספר שנים והרכב שלך יהיה שקוע לגמרי.

Pioneer TS-X150

פורסם
אתה רציני? 5-6 קילו באוטו בנוסף והלכו בולמים??? מה? אז מה לגבי נוסעים מאחורה? הם לפחות 50 קילו שוקלים או שבגגל עומס נוסעים מעכשיו לבד? תזכירו גם צאכת דלק שעולה בגלל תיבה כבדה..

אני מקווה שאתה צוחק בקשר ל5-6 קילו..

היא ממש כבדה!! ליאור עזר לי בהעברה של הסאב מהמרכז, הגב שלו בוודאי זוכר את המשקל אם הוא ייכנס להגיב.

מקווה שניפגש מתישהו ותוכל להרגיש, הייתי מהמר על מעל 20 קילו בקלות אפילו יותר (יחד עם הסאב) וכמו שאדי ציין זה נשאר שם כל הזמן ולא כמו נוסעים שלאחר הנסיעה נעלמים מהמשוואה.

כמובן שזה קרה לאחר תקופה.

פורסם

scoob אתה תיהיה מופתע,תיבה שלי גם שוקלת כך, בודוד מבפנים ודי עבה. רבל לר הייתי מחליף אותה ל MDF 19 ממ

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

אני בכל מקרה שוקל לבנות אחרת בהזדמנות כי אין לי מושג אם היא לפי מידות, וגם הפורט דיי גדול ככה שאני מקווה להפיק מהסבא יותר.

פורסם
אני רואה שאתה כותב הרבה שטוית בפורום..

תן נימוק לתשובה שלך.

הוא מעלה את כמות ההודעת, ככול הנראה......

מחפש תקליטים ויניל של רוק כבד.

• תוכן חדש...