Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה בכביש החוף?

אפשר להדליק וישרים!

סאאמאק הפרארי שלך שמר, מצידי שתיכנס בעץ ותישרף, אני בדרך לקנות ב.מ.וו בארץ המקור ואחרי המבול.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 221
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צריך גם לדעת להיוולד להורים מארצות מפותחות. אני, מארץ המקור יכול לקנות פיאט פנדה או דצ'יה לוגאן, במקרה הטוב... :cry:

פורסם
זה בכביש החוף?

אפשר להדליק וישרים!

סאאמאק הפרארי שלך שמר, מצידי שתיכנס בעץ ותישרף, אני בדרך לקנות ב.מ.וו בארץ המקור ואחרי המבול.

או השואה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הבעיה עם הפנסיה אז הייתה זכויות יתר לקבוצות לחץ ופנסיה סבירה לשאר

לא, הבעיה היא שאז הפנסיה - כמו כל פנסיה תקציבית - היא הונאת פונזי שגורמת להתמוטטות לאורך זמן. מכרו לך חלומות.

היום כולם מגולחים על ידי מנהלי קרנות תאבי בצע שמשקיעים על קרן הצבי כדי להראות תשואות יתר ולבסוף מדובר בתשואות חסר אבל דמי ניהול בשיעורים אסטרונומיים יש גם יש.

כל הרפורמות נעשו מכורח המציאות אבל הרצון לתיקון הביא לקילקולים בביצוע החדש.

גם זו בעיה, אבל אם יש פה כשל הוא רגולטורי ולא כשל מדיניות. הצד השני של המטבע הוא שהכסף הפנסיוני שישב בפקדונות מדינה התשחרר לשוק לצורך השקעות ואשראי, זה היה חלק מרעיון ועדת בכר.

שלטון החוק זה מערכת שלמה שהיום לא מתפקדת משטרה / בתי משפט / הוצאה לפועל.

בג"ץ זה חלקיק מתוך המערכת, וטוב שהוא קיים , וכל הכותב שהוא שמאלני אינו יודע מהו שח.

המשטרה אמנם סובלת מתת-תקציב ותת-רמה, אבל המערכת השיפוטית יוצאת דופן מבחינת עצמאיותה. אני מודה שזה למרות שלטון הימין ולא בזכות. גם המשטרה עצמאית מאוד, אגב, רק תראה איזו רדיפה יש אחרי פוליטיקאים עם תיקים שנגררים במשך שנים רבות (מקרה ליברמן כמשל). ימין ושמאל כאחד.

את התחזקות החרדים לא הזכרנו.

החרדים היו בממשלות השמאל בדיוק כמו בימין. שום דבר פה לא חדש.

שוב לך קרא איך מדינות סקנדינביה פותרות את הדילמה כסינתיזה שבה כולם נהנים ואף אחד לא חסר.

לא צריך את הקומוניזם מצד אחד ואת הקפיטליזם הטהור מצד שני.

ראינו רואים ועוד נראה את ההתערבות המסיבית של ממשלות בכל העולם הקפיטליסטי כדי לתקן את הקפיטליזם החזירי.

מדינות סקנדינביה הן בעלות אוכלוסיה הומוגנית ויצרנית, עם נורמות התנהגות מסויימות, ואפילו שם המודל מתפרק. להחיל מדיניות סקנדינבית בישראל זה בערך כמו לעשות את זה בסוריה. קרא את סדרת הכתבות (המעולות) בדה-מרקר על סקנדינביה ותבין שמה שמכרו לך זה בלוף, זה מתאפשר בגלל תנאים חברתיים מסויימים שפשוט לא מתקיימים אצל אוכלוסיה מעורבת ובחברת מהגרים. המדיניות הכלכלית רק משקפת את התנאים האלו.

נוער הנרות הופיע על הבמה כאשר רצחו ראש ממשלה בישראל

נוער הגבעות אספסוף משיחי שלא עושה חשבון לאף אחד .

נוער הנרות שלט בשיח הציבורי במשך זמן רב. שכחגי עמיר יושב בכלא 16.5 שנה בבידוד, בזמן שרוצחים מקבלים עסקאות טיעון של 8 שנים עם חופשות וקיצורי שליש, עולות שאלות.

הנקודה היא שאני לא יכול להצביע לביבי בלב שלם בעצמי, אבל בשביל להתקדם קדימה דרוש רפורמטור, לא "מה שהיה הוא שיהיה" בסגנון יחימוביץ'. ביבי הוא היחידי שבאופן עקבי ורציף במשך השנים שלו בממשלה, אם כשר אוצר ואם כראש ממשלה, דחף קדימה רפורמות.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

הלוואי עליי דצ'יה,

הנה מה שצפוי לי בארץ המקור (שם נולדתי):

פייקאן :http://en.wikipedia.org/wiki/Paykan

סמנד :http://en.wikipedia.org/wiki/IKCO_Samand

פורסם

רועי,

אני לא יכול לדבר בשם מאות אלפי המפגינים והממורמרים, אני מדבר בשמי בלבד.

אין לי טענות כלפי ביבי ש"הוא יצר את המצב", ברור לי שאם מדברים על נושאי הרד-קור (ולא על מחיר הקוטג' או עליית מחירי החשמל שנגרמה מכורך אופרטיבי) אז ברור שיש שורשים עבים לעניין שהתחילו בשלטון מפא"י שהיה לא פחות מושחת.

יש לי טענות על זה שביבי הוא האדם שיושב כרגע בשלטון ובמשמרת שלו התחילה הדרישה לעשות שינוי ולכן אני דורש ממנו צעדים אופרטיביים.

הוא לא כ"כ מעוניין לעשות אותן (בעיקר ממניעים פוליטים) וזאת הבעיה שלי איתו.

לזכותו יאמר שהוא עושה יותר מאשר עשו לפניו אבל בבעיה הכי גדולה, הבזבזת של המגזר הציבורי, בזה הוא לא נוגע.

חביבי, הבלגאן חוגג ואם הוא רוה"מ אז שיתחיל לעשות פה סדר.

לא צריכה לביבי להיות בעיה לעקוף שרים, ראינו אותו כבר עושה את זה לכ"כ הרבה שרים (אוצר, בריאות, בטחון פנים), אז אם סתם לדוגמא משרד האוצר תיקצב עפ"י הסכם 500 מיטות ל 2011 אבל מסרב להעביר את התקציב עצמו, תזמן את הפקיד שאחראי לסרוב הזה ותעיף אותו לאלף אלפי עזאזל.

מישהוא פה חייב להתחיל לקחת מנהיגות ולשנות "סדרי עולם" מעוותים שהשתרשו פה והטענות העיקריות שלי כלפיו כמו שאמרתי, היא שהוא לא עושה מספיק בתחום הזה.

מעבר לזה, בכל יתר העניינים (בריאות, בטחון, חוץ וכו'), זה נבלה וזאת טריפה, זה לא שאם מחר שלי יחימוביץ רוה"מ אז תוך חצי שנה פותרים את הסוגיה הפלסטינית, הכלכלה פורחת והזקנה מהמסדרון תועבר לסוויטה הנשיאותית.

פורסם
לא, הבעיה היא שאז הפנסיה - כמו כל פנסיה תקציבית - היא הונאת פונזי שגורמת להתמוטטות לאורך זמן. מכרו לך חלומות.

פנסיה תקציבית זה דבר אחר לגמרי. בפנסיה תקציבי המדינה מצהירה שאת הפנסיה שלך היא תשלם ממיסים שתיקח מהילדים שלך. הקרנות הותיקות אתה בוטחת בביטוח פנסיוני בתשלום כשאין מדינה שיכולה לקחת מיסים כדי לממן את הפוליסה שלך.

גם זו בעיה, אבל אם יש פה כשל הוא רגולטורי ולא כשל מדיניות. הצד השני של המטבע הוא שהכסף הפנסיוני שישב בפקדונות מדינה התשחרר לשוק לצורך השקעות ואשראי, זה היה חלק מרעיון ועדת בכר.

הכשל הוא לא רגולטורי אלא הונאה יסודית. כשהקרנות מחוייבות להחזיק 70% בשוק ההון עז כשיש מפולת בבורסה מיד ההשקעות הטובות מצטמצמות והכסף זורם למיתון הירידות על מנת לשמור על יחס ההשקעות כשהמפסיד הוא החוסך (וזה עוד לפני שנגענו בבעייה הרגולטורית שאותם גופים שמחזיקים את כספנו משקיעים אותו במינוף הנפקות גרועות שהם עושים ושוב המפסיד הוא החוסך). הסכם פנסית החובה במתכונתו הוא גזל ברור והעברת כספי העובד הנגזל לכיסו של המעסיק בעל ההון שהעובד המסכן שלו חייב להשקיע בעסקיו. לא רק זה אלא שאסור לי כמעסיק לפתוח קופת חיסכון לעובדים עבור פנסיה ואני חיב לבטח אוןתם בקרנות הקיימות.

המשטרה אמנם סובלת מתת-תקציב ותת-רמה, אבל המערכת השיפוטית יוצאת דופן מבחינת עצמאיותה. אני מודה שזה למרות שלטון הימין ולא בזכות. גם המשטרה עצמאית מאוד, אגב, רק תראה איזו רדיפה יש אחרי פוליטיקאים עם תיקים שנגררים במשך שנים רבות (מקרה ליברמן כמשל). ימין ושמאל כאחד.

עם המשטרה בינתיים הבעייה היא לא חוסר עצמאות אלא חוסר תפקוד. אני מבטיח לך שכשהיא תתפקד היא כבר לא תהיה עצמאית תחת שלטון הימין בדיוק כמו שמנסים לבטל את עצמאות בית המשפט כי הוא כן מתפקד.

נוער הנרות שלט בשיח הציבורי במשך זמן רב. שכחגי עמיר יושב בכלא 16.5 שנה בבידוד, בזמן שרוצחים מקבלים עסקאות טיעון של 8 שנים עם חופשות וקיצורי שליש, עולות שאלות.

הוא ממש לא שלט ולא שולט בשיח הציבורי. הנבלה ישב כמו שישב כי הזבל אפילו לא מוכן להבין מה לא בסדר בניסיון להפיל ממשלה נבחרת בכוח. הוא אם לא ישב על רצח של רבין אלא על רצח ראש ממשלה מכהן. אם היה רוצח את ביבי לא היה יושב פחות ואותו נוער היה מוחה על אותו הדבר בדיוק. אישית אני חושב שהפולחן שעשו לרבין האיש החטיא את המטרה כי כל המומנטום היה ציך להיות מופנה לחידוד החשיבות של העובדה שבדמוקרטיה לא מפילים שלטון בכוח.

הנקודה היא שאני לא יכול להצביע לביבי בלב שלם בעצמי, אבל בשביל להתקדם קדימה דרוש רפורמטור, לא "מה שהיה הוא שיהיה" בסגנון יחימוביץ'. ביבי הוא היחידי שבאופן עקבי ורציף במשך השנים שלו בממשלה, אם כשר אוצר ואם כראש ממשלה, דחף קדימה רפורמות.

עם כל הכבוד לרפורמות זו לא חוכמה רק לשנות בשביל השינוי. צריך לשנות בחוכמה ואת זה לביב לא היה את השכל לעשות (לא שלא עשה גם דברים טובים אבל בכלליות הרס יותר ממה שהועיל).

מסכים איתך שכל האופורטוניסיטים כמו לפיד והמנוונים תפיסתית כמו יחימוביץ' הם לא אופציה להחליף אותו ובגלל העובדה שברור שהתחרות היא בין שניים ששניהם לא מציאה הדרך היחידה שנשארה היא לחזק מפלגות נישה שיהוו איזון ובלם לשליט הנבחר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
נוער הנרות שלט בשיח הציבורי במשך זמן רב. שכחגי עמיר יושב בכלא 16.5 שנה בבידוד, בזמן שרוצחים מקבלים עסקאות טיעון של 8 שנים עם חופשות וקיצורי שליש, עולות שאלות..

תראה קטע מעניין, על המפגינים הדמוקרטים של קיץ שעבר הייתם מלאי ארס כי "הם רוצים להפיל את הממשלה" אבל איזה רחמים אתה מפגין כלפי מי שהחליט "לחסל את הממשלה".

פורסם
לא שכחתי, ציינתי שהרכב משופר. אתה לא הבנת את הבעיה העיקרית:

על הגה שבור אפשר להתגבר (אלא אם איתרע מזלך וקוראים לך סנה, אתה על 300+ קמ"ש ופניית הטמבורלו מתקרבת), גם על צמיגים בלויים וגם על כסא מעאפן. כל זה בעזרת בלימה.

אם אין לך בלימה, מספיק כח הכבידה בכדי להכניס אותך לצרות צרורות...

את ביבי אני לא שונא.

אני בז לו בכל נימי נפשי, כי האיש הוא שקרן כרוני ורכיכה חסרת עמוד שדרה.

הוא מתנהג כמו הבריון השכונתי שמלא אוויר חם אבל ברגע שמישהו נושף בכיוונו - הוא עף לכיוון אליו נושבת הרוח, בין אם מקור הרוח היא שרה'לה, אלי ישי, המחאה החברתית או ברק אובמה.

שלא תטעו, פוליטיקאים לפניו ואחריו "יטו חסד" למקורבים ולפי אינטרסים, אבל אצלו זו המטרה, ולא האמצעי.

זה לא שאולמרט היה צדיק, גם לא ברק, פרס או רבין וקודמיהם. לכולם היו אנשים שלחשו על אזנם, ברמה זו או אחרת.

אבל מעולם לא היה כאן ראש ממשלה שמשנה את פעולותיו וסדרי העדיפויות כמו שבשבת ברוח בוקר קלה. מנהיג אמור להוביל, לא להיות מובל.

ביבי זה הראש ממשלה הכי טוב שהיה פה במדינה הזו , ללכת עכשיו לבחירות זה צעד מטומטם, זה שתחליף ראש ממשלה, (אם בכלל) זה לא יפתור כלום,חוץ מלבזבז לשווא את כספי משלם המיסים.

כי הראש ממשלה הבא יתמודד עם אותם בעיות, ויעמוד מול אותם המכשולים, ,יש פה עודף דמקורטיה , אינטרסנטים יכולים להפיל את השלטון, וראש ממשלה , שאמור להיות מנהיג נאלץ לתמרן ולשחק בקקי, וצריך אישורים מהיועמ"ש ומבית המשפט העליון, ולהתקל בכל מיני חוקים דביליים, שרק מקשים ומסבכים את החיים.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
זה שתחליף ראש ממשלה, (אם בכלל) זה לא יפתור כלום,חוץ מלבזבז לשווא את כספי משלם המיסים.

עם עמדה כזאת, בא ננצל את הקואליציה של 94 ח"כ ונעביר חוק שביבי באמת מלך ישראל.

לא יהיו יותר בחירות, סתם בזבוז כסף! :wink:

יש פה עודף דמקורטיה ...ראש ממשלה נאלץ לתמרן ולשחק בקקי, וצריך אישורים מהיועמ"ש ומבית המשפט העליון, ולהתקל בכל מיני חוקים דביליים, שרק מקשים ומסבכים את החיים.

עודף דמוקרטיה? :shock:

יש בכלל כזה דבר לדעתך? :shock:

אתה יכול לעבור לתימן, שם השליט לא צריך להתמודד עם אישורים והיועמ"ש.

צריך לקום כל בוקר ולברך שיש לנו דמוקרטיה כ"כ בריאה ושחלק לא קטן מהבלמים על הממשלה עדיין עובדים טוב.

זה יהיה יום שחור למדינה כשהם יפסיקו לתפקד.

פורסם
ביבי זה הראש ממשלה הכי טוב שהיה פה במדינה הזו , הוא המלך ורב החסד, בלה בלה בלה בלה...

שטיפת מוח קלאסית, בדיוק בסגנון הפרופגנדה של אתם יודעים מי (זה שחזרת עליה פעמיים תוך שני דפים, לא הפך את הכתוב לנכון).

במה ביבי ראש הממשלה הכי טוב שהיה לנו?

כמה אתה משלם היום למיסים עקיפים וישירים?

אתה יודע כמה אחוז ממחיר הדלק הולכים למוסדות המדינה? כמה אחוז הלכו בינואר 2009?

אתה יודע כמה אחוז ממחיר המים הולכים למדינה? כמה הלכו בינואר 2009?

אתה יודע כמה אחוז ממחיר החשמל הולך למדינה? כנ"ל אז?

אתה יודע כמה אתה משלם עבור היטל שמירה, שביבי וחבר מרעיו דחפו לך באמצעות הוראת שעה אחרי שבג"ץ פסל את ההיטל המגוחך הזה (ניתן לו היתר בזמן שיא הפיגועים, כשהיו הוצאות אבטחה מיוחדות, אילו הוצאות מיוחדות יש לעיריות עכשיו?)?

את היודע בכמה עלתה הארנונה? אילו שירותים אתה מקבל בנוסף כדי שתצטרך לשלם יותר (באופן יחסי)?

בכמה עלתה המשכורת שלך כתוצאה מהצמדה למדד בשלוש השנים האחרונות?

כמה אתה משלם לביטוח הלאומי ומה אתה מקבל ממנו?

כמה נשאר לך מתוך הכסף שאתה משתכר עבור מחייתך, באופן יחסי ל-2009?

האם הבטחון (האישי והכללי) שלך השתקם? הביבי שלך הרי הבטיח שלא יהיו טילים. הוא גם מאיים כבר שנתיים לתקוף את איראן ("תחזיקו אותי !").

האם אתה מרגיש בטוח ללכת ברחובות? גם באום אל פחם? ביפו? בבאר שבע? ברחובות?

במה הוא "הכי טוב"? (רמז, זיוני שכל ותחמנות לא נחשבים, בזה באמת אין לו תחרות).

המדינה במצב כלכלי מעולה? בוודאי (בעצם לא בטוח, כי רק אתמול התחילו לדבר על הטלת מיסים בגלל גרעון עצום). גם הבנקים במצב כלכלי מעולה בדיוק בגלל אותה סיבה - הם לוקחים מהלקוחות (אזרחים משלמי מיסים, במקרה של המדינה) עוד ועוד, בזמן שהם נותנים להם חזרה גורנישט מיט גורנישט (אפס מאופס, למאותגרים), ובעת ובעונה אחת נותנים הטבות מפליגות ללקוחות מועדפים.

כמובן שאם לוקחים הרבה יותר מאותם לקוחות אומללים, הבנק ייהנה מרווחה כלכלית, יוכל לתת בונוסים למנהליו ועוד לספר ללקוחות כמה טוב להם שהם לקוחות אותו בנק דורסני.

הפרופגנדה שהשמעת (בדיוק כמו ההיא, הנאצית) גורסת שהמדינה היא מעל אזרחיה (שם קוד מיוחד לשיטה בה השליטים נהנים והעם סובל) וש"לא נשאל מה המדינה יכולה לעשות בשבילנו, אלא מה אנחנו יכולים לעשות בשביל המדינה".

שכחנו רק ש-JFK (הגם שלא היה שה תמים) חי במדינה שבה יש לאזרחים זכויות ברורות ובלתי ניתנות לערעור (קוראים לזה חוקה).

המדינה היא גוף חשוב מאין כמוהו, למעשה היא אמצעי הקיום שלנו, אבל היא לא מטרת הקיום.

ברגע שהופכים את המדינה למטרה לחיות עבורה (שוב, בפועל זו קבוצת השלטון, לא כלל העם), מחטיאים לגמרי את הרעיון.

פורסם
ואת מי אתה יכול להאשים? תקציב המדינה פתוח לכל. תצביע על מה אפשר לקצץ ודרוש את זה בחזרה במיסים. מאיפה יממנו חינוך חינם, דיור ציבורי, שכר לימוד מסובסד ועוד מה שדרשו במחאה האחרונה?

וואו איזה טעות. העלאת המיסים הקרובה היא לא בגלל חינוך חינם, דיור ציבורי, שכר לימוד מסובסד וכאלה. העלאת המיסים הקרובה היא בגלל ירידה בגביית המיסים מהציבור, ולא בגלל העלות של השירותים החדשים. למה גביית המיסים יורדת? כי המשק שלנו נמצא בהאטה ואין את הבועה שהייתה קודם בשביל להסתיר את זה.

כמו שאתה דורש מאנשים צעירים שיפסיקו לבזבז, צריך לדרוש את זה מהממשלה שלנו.

מצד שני, לפחות אפשר לסוע באוטובוסים בלי לעבור תהליך של אטומיזציה, בניגוד לשנות ה90 בהן השמאל היה בשלטון. אז יש יתרונות ויש חסרונות.

אני רוצה לתקן אותך - השנים הגרועות של הפיגועים היו תחת הממשלה העשרים ותשע בראשון אריאל שרון והליכוד.

2001 - 31 פיגועי התאבדות

2002 - 47 פיגועי התאבדות

2003 - 22 פיגועי התאבדות

הגיע הזמן להתעורר ולראות את המציאות בצורה נכונה.

את גדר ההפרדה שמונעת פיגועים ומעשי פשע אחרים דחף דווקא השמאל. את התוואי המוזר שלה קבע שרון ולא באופן לא מוצדק לחלוטין.

ולגבי ביבי וממשלת הליכוד, הוא זה שפגע יותר מכל בשכבות החלשות (חד הוריות, קשישים, נכים, עובדים סוציאליים וכו'), הוא זה שמכר את רכוש המדינה לקומץ מעטים (אם בתור שר אוצר או בתור ראש ממשלה) שהתעשרו ממנו, הוא זה שהעביר את הפנסיה שלנו לשוק ההון בלי פיקוח מתאים (כי תחת הבנקים היה פיקוח מאוד הדוק) - אז כן, הוא אחראי למבנה המשק המאוד ריכוזי שלנו אחרי שמינה את דוד שטרום לממונה על ההגבלים שאישר בפועל מיזוגים ורכישות ענק במשק הישראלי ולמעשה צמצם את התחרותיות לאפס.

אגב, את הרשות הזאת הקים רבין בשביל להגביר את התחרותיות במשק.

ותחת הממשלה הזאת החופש העיתונאי צומצם משמעותית, עסוקים כל הזמן בלשנות חוקים כדי למנות את "אנשי שלומנו" למערכות השונות, משמיצים את בתי המשפט כל הזמן ומשתינים עליהם בקשת, והתחושה שלי היא שמכינים את הקרקע להפרטת המשטרה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
וואו איזה טעות. העלאת המיסים הקרובה היא לא בגלל חינוך חינם, דיור ציבורי, שכר לימוד מסובסד וכאלה. העלאת המיסים הקרובה היא בגלל ירידה בגביית המיסים מהציבור, ולא בגלל העלות של השירותים החדשים. למה גביית המיסים יורדת? כי המשק שלנו נמצא בהאטה ואין את הבועה שהייתה קודם בשביל להסתיר את זה.

אני דורש בדיוק את זה. אני רוצה מחאה שלא מספרת איפה אפשר לבזבז יותר, אלא מה אפשר לחתוך מהתקציב וכמה עובדי מדינה אפשר לפטר. זו המחאה שאני רוצה. לא מחאה שדורשת מהממשלה לבזבז עוד כסף על קבוצות לחץ.

אני רוצה לתקן אותך - השנים הגרועות של הפיגועים היו תחת הממשלה העשרים ותשע בראשון אריאל שרון והליכוד.

2001 - 31 פיגועי התאבדות

2002 - 47 פיגועי התאבדות

2003 - 22 פיגועי התאבדות

אלו היו פירותיו של תהליך אוסלו, שהביא להתקוממות פלסטינית אלימה וחמושה היטב.

ולגבי ביבי וממשלת הליכוד, הוא זה שפגע יותר מכל בשכבות החלשות (חד הוריות, קשישים, נכים, עובדים סוציאליים וכו'), הוא זה שמכר את רכוש המדינה לקומץ מעטים (אם בתור שר אוצר או בתור ראש ממשלה) שהתעשרו ממנו, הוא זה שהעביר את הפנסיה שלנו לשוק ההון בלי פיקוח מתאים (כי תחת הבנקים היה פיקוח מאוד הדוק) - אז כן, הוא אחראי למבנה המשק המאוד ריכוזי שלנו אחרי שמינה את דוד שטרום לממונה על ההגבלים שאישר בפועל מיזוגים ורכישות ענק במשק הישראלי ולמעשה צמצם את התחרותיות לאפס.

שוב, הבעיה כאן היא רגולטורית, לא קונספטואלית. מצב שבו מדינה שלמה נסמכת על מספר בנקים חצי-ממשלתיים שינהלו את הפנסיה הוא אבסורדי.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

אני דורש בדיוק את זה. אני רוצה מחאה שלא מספרת איפה אפשר לבזבז יותר, אלא מה אפשר לחתוך מהתקציב וכמה עובדי מדינה אפשר לפטר. זו המחאה שאני רוצה. לא מחאה שדורשת מהממשלה לבזבז עוד כסף על קבוצות לחץ.

2001 - 31 פיגועי התאבדות

2002 - 47 פיגועי התאבדות

2003 - 22 פיגועי התאבדות

אלו היו פירותיו של תהליך אוסלו, שהביא להתקוממות פלסטינית אלימה וחמושה היטב. אחרי קמפ דיוויד, עם ברק, עראפת הבין את חולשת הצד הישראלי והורה על ההתקוממות שהובילה לתוצאות האלו.

שוב, הבעיה כאן היא רגולטורית, לא קונספטואלית. מצב שבו מדינה שלמה נסמכת על מספר בנקים חצי-ממשלתיים שינהלו את הפנסיה הוא אבסורדי.

פורסם
אני רוצה מחאה שלא מספרת איפה אפשר לבזבז יותר, אלא מה אפשר לחתוך מהתקציב וכמה עובדי מדינה אפשר לפטר. זו המחאה שאני רוצה. לא מחאה שדורשת מהממשלה לבזבז עוד כסף על קבוצות לחץ.

אז אתה רוצה.

המחאה הובלה ע"י כמה ילדים שלא בדיוק היו סגורים מה הם רוצים מהחיים, ומשכה אליה מאות אלפים דווקא בגלל התמימות שלהם, להבדיל מהשקרנים המקצועיים שיושבים בכנסת (מכל הקשת הפוליטית).

בדיוק בגלל זה ביבי ושטייניץ, שני שועלים מתחכמים - הצליחו למסמס אותה ככה יפה - כי החבר'ה הללו התפזרו לכל הכיוונים, בלי להתמקד.

שאלה לי אליך - כשחברה על בסיס כלכלי מציגה תוצאות עסקיות גרועות, רוב העובדים מרגישים על הפנים וחלק גדול מהם מת לברוח למקום עבודה אחר - האם אתה מצפה מהעובדים הזוטרים לבדוק מי האשמים במצב ומה אפשר לעשות?

• תוכן חדש...