Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הנה ראיון שכדאי שתקרא. בעצם כדאי שכולם יקראו. זו פנינת חוכמה נדירה, נבואית (הראיון נערך ב1998 ), מאלפת.

הראיון הוא עם פרופ' בן ציון נתניהו ז"ל, אביו של רה"מ.

הטיעון של הפרופ' הוא פשוט הזוי. אין כל הגיון בו, ובלי קשר לדיעות פוליטיות. לאיש לא היה שום קשר לחיים האמיתים. הוא עסק בספרים ולא באנשים. להבדיל, בנו , רה"מ, עוסק כבר שנים רבות באנשים ולא בספרים, ולדעתי מבין שדיבורים אלה (כמו של אביו) הם הזויים.

דוגמאות:

הפרופ' כתב: "האיסלאם תמיד שאף לשעבד את העולם המערבי. ואלמלא נבלמו שתי התקפותיו הקודמות, היתה כל ההיסטוריה האנושית שונה"

לא נכון. הנכון הוא שלפני כאלף שנים האימפריה הערבית היתה בשיא עצמתה וניסתה להתפשט הלאה, כדרכה של כל אימפריה. זה לא קשור לאינדונזיה של היום למשל, שהיא המדינה המוסלמית הגדולה בעולם (מבחינת כמות האנשים). רוב האנשים שם, כמו בכל ארץ, רוצים לעבוד ולהתפרנס. כן, הם שונאים אותנו, וזה לא מפליא בהתחשב במידע הסלקטיבי שמגיע אליהם. אני לא יודע אם הם שונאים את האמריקאים, אבל גם אם כן, במה זה שונה מהמקסיקנים שלא סובלים את האמריקאים. עוד לא שמעתי על מקסיקנים מוסלמים.

הפרופ' כתב: "כשאני מתבונן היום באמריקה אני רואה ששוב אין זו אמריקה של ג'פרסון, ולא של לונגפלו, ואפילו לא אותה אמריקה שהכרתי לפני חצי מאה. היא הולכת ונהיית המונית יותר ויותר. הולכת וטובעת בתוך החומרנות של עצמה"

זה בדיוק מה שאמרו בשנות השלושים על ארה"ב ובריטניה. והנה פרצה מלחמת העולם ובעלות הברית לחמו ולא נראה בהם שום רקב.

זה מה שהרוסים חשבו על האמריקאים ב 1961, משבר הטילים בקובה, והנשיא האמריקאי קנדי הראה להם מה זה נחישות.

הפרופ' כתב: "אחרי כל ההישגים של המאה התשע עשרה מתחוללת במאה העשרים נסיגה גדולה, נוצרת דמות אדם ירודה הרבה יותר" .

לא נכון. במאה ה 19 היו הישגים רבים, אבל האדם הפשוט המשיך לסבול ולהיות מנוצל. לא סתם הסוציאליזם נולד ונעשה פופולרי במאה ה19. הקפיטליזם היה דורסני מאין כמוהו. עבודת ילדים היתה נפוצה. עוד בתחילת המאה ה20 בניו יורק נשרפו כל העובדות במתפרה, כי בעל הבית נעל אותם בפנים , והן לא יכלו לברוח כשהיתה שריפה. עם כל הסכסוכים, העולם מתקדם ואחוז הרבה יותר גבוה של אוכלוסית העולם נהנה מ"מותרות" כמו מיים זורמים, חשמל, עבודה בתנאים הוגנים, רפואה טובה וכו'. אין בכלל מה להתגעגע למאה ה19. ההיפך הוא נכון.

הפרופ' כתב: "ההנחה שייתכן כאן שלום אמיתי, שלום כגון זה שבין שוויץ לאיטליה או בין צרפת לבלגיה, היא הנחה שאין לה על מה לסמוך"

אבל אף אחד לא חושב כך ( חוץ אולי מפחות מ 5% של אנשים עם דיעות של מר"ץ). המטרה האמיתית היא שלא יהיו מלחמות, שזה הישג ענק.

אגב, אם היה מודע לשנאה התהומית שבין הפלמים והוואלונים בבלגיה, הוא היה מביא דוגמא אחרת.

הפרופ' כתב: "המחשבה התולה תקוות בנסיגה היא בדרך כלל מחשבה פגומה מיסודה. מפני שנסיגה מחלישה בצד השני את ההבנה שההתפרצות האלימה אינה משתלמת. כשאנו נסוגים, או מגלים אפילו נכונות לסגת, אנו הורסים את התהליך החינוכי הזה שרק הוא יכול להשכין שקט יחסי"

לא נכון. כשאדם נלחם על ביתו המוטיבציה שלו חזקה יותר מאשר כשהוא נלחם רחוק מביתו. לכן סיני מאוד חשוב למצרים (הפרופ' נגד הנסיגה שלנו מסיני) ואילו אנו חיים טוב מאוד גם בלי סיני.

הפרופ' כתב: "ואם היינו יודעים כיצד לנהוג במיעוט שבתוכנו - בכבוד ובהגינות אך בתקיפות - לא היתה בכך בעיה קשה ביותר. אם התושבים הערבים היו רוצים להיות אזרחים ישראלים נאמנים - מוטב. אם לא, אם היו רוצים להיות אזרחים ירדנים, הרי היתה נשארת בידם הברירה"

הוא ממש הזוי. קודם כל אנו לא מתנהגים עם הערבים בכבוד וגם לא בהגינות וודאי שלא בתקיפות. שנית המציאות מוכיחה, שבכל מדינה שבה יש מיעוטים גדולים מתעוררים סכסוכים גדולים מפני שאף אחד לא אוהב להיות סוג ב' כל החיים שלו. לכן עלינו לשאוף להקטנת המיעוט הערבי ( כהצעת ליברמן- אום אל פחם לרשות הפלסטינאית בתמורה לחילופי שטחים).

כללית האיש פשוט מנותק מהמציאות. ודאי אפשר למצוא פרופ' מהצד השמאלני של המפה, שהוא דמות מראה של הפרופ' נתניהו ז"ל. לא חסר אנשים הזויים.

יהודה

• תגובות 221
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
למה לא מספרים לי כלום?

עד לפני רבע שעה הייתי באיזור התעשייה הדרומו ולא נפל כאן כלום.

כנראה אתה לא מעודכן בעולם האמיתי .. :cool: בסביבות 13:58 באזור אשקלון .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אני אנסה להרחיב לך את האופקים קצת: יש מדד אבסולוטי לחופש העיתונות. בשלוש השנים האחרונות חופש העיתונות בארץ שווה לחופש העיתונות במדינות ערביות מסויימות ובמדינות אפריקה מסויימות. טוב עשתה התקשורת כשדיווחה על הסמח"ט המכה, כי כאלה אנשים אני לא רוצה שישמשו בתור מפקדים ודוגמא לחיילים אחרים.

אתה ממש צדיק גדול, האיש הזר הזה בא להכות חייל ישראלי, ושזה מגן על עצמו, אנחנו חייבים הסברים לכל העולם, פשוט בושה, בן אדם יוצא בשליחות המדינה, והמדינה מפנה לו עורף, אצל הפלסטינאים הם גדלים על אנשים שעשו נזקים למדינת ישראל, ומהללים אותם, כמו את יחיא עייש, הזקן הנכה על כיסא גלגלים (שכחתי את שמו) , אתה יודע איך קונטר הרוצח התקבל בלבנון?? זה הדוגמא שלהם זה המלך שלהם , הוא הסמל שלהם, אז אל תתייפייף ותתחסד מול הרוצחים האלו.

1. אני גר בהרצליה, לא בתל אביב

2. נכון, היו לפלסטינאים הרבה הזדמנויות להקים מדינה. מה הקשר? אם אתה באמת שואל אותי מה הקשר אז כנראה שאתה ממש מתעקש לא להבין הקשר הוא , שבמקום להשקיע כספים, בטרור נגד ישראל, הם היו משקיעים בבניה של פלסטין, אז החיים שלהם היו הרבה יותר טובים, להזכירך שרבין התחיל את "תהליך השלום " שלו התפוצצו פה אוטובוסים והיו הרבה מאוד פיגועים נגד ישראלים,

3. הערבים שאתה שונא כל כך - ככל שההשכלה שלהם עולה וככל שהמעורבות שלהם בחברה תעלה ככה הם לא ייראו יותר בתור בעיה. לא דמוגרפית ולא מבחינת מיסוי. הם בחיים לא יתערבבו בחברה פה, כי הם אנטי ישראל, בכל יום אדמה כל הערבים ישראלים ופלסטינים מפגינים על זה שאתה יושב בבית שאמור להיות שלהם.

4. 30 שנה שהימין בשלטון, אם נתחיל לספור ממהפך 77 אז 35 שנה. למה ביבי נתן להם רובים? (כן ביבי). אתה מתבלבל זה רבין שהתחיל עם ההמצאה הזו שהם צריכים צבא והקים להם את כח 17 כדי שלערפאת יהיה כח להשליט סדר (עאלק סדר...)

5. מלחמת לבנון השניה הייתה 6 שנים אחרי ברק. 6 שנים של שלטון של הימין. וזה היה מספיק זמן לתת להם להתחמש בצורה כזו שתשתק חצי ממדינת ישראל,למשך זמן לא קצר, והסיבה שהמלחמה נפסקה זה רק כי נגמר להם הנשק והם ביקשו הפסקת אש , וכמובן כל העולם שונא ישראל תמך בזה ולחץ על ישראל להפסיק, אבל איפה כולם היו שהותקפנו? שהמטרה שלהם היתה נטו לרצוח אזרחים ישראלים? את זה אני לא יודע

6. אם אוסלו כזה גרוע, למה ביבי ממשיך איתו? למה ביבי חותם על הסכמים ומספק להם נשק ובסיס פעולה? את זה באמת אני לא יודע מאיפה אתה מביא

7. בוא תספר לי כמה מכספי המיסים בישראל עוברים לרשות הפלסטינאית. ואל תזרוק ססמאות לאוויר, תן מספרים מדוייקים כולל מקורות. חמוד אף אגורה לא צריכה לעבור אליהם, אתה מבין? אתה עובד כמו חמור , והם מקבלים חלק מזה, ומשתמשים בזה נגדך, אם אתה באמת חושב שמדינת ישראל לא מעבירה כספים לפלסטינאים אתה מאוד מאוד טועה.

מדהים אותי איך כל טיעון שמעלים נגד ממשלת ימין ספציפית מייד מסובב פה ונטען שזה באשמת השמאל.

אגב, אני חולק על זה שהתקשורת שמאלנית - ראיתם מה עשו לרבין או אפילו לברק מהמרכז?

השמאל מנסה לטרפד את כל מה שהימין מנסה לעשות, כי הוא באמת מאמין בשלום בצורה עיוורת, ראה דוגמה "שלום עכשיו" שהולכים ומגנים על הערבים מול חיילי צה"ל

בתכלס הם יודעים שהם לא יוכלו להסתדר, הפלסטינאים נמצאים במצב מצויין, הם לא מדינה, אז כל אחד שם יכול לירות עלייך טילים, ואין אל מי לבא בטענות, הם לא מדינה שכחת? אתה מבחינתך שאתה יורה עליהם, זה נחשב שאתה מפציץ אוכלוסיה של "אזרחים חפים מפשע" אתה מדינה מול מיעוט " אומלל ומסכן"

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
כנראה אתה לא מעודכן בעולם האמיתי .. :cool: בסביבות 13:58 באזור אשקלון .

אייל .

איזור אשקלון מסביר את זה. זה מיד מרדכי עד אשדוד בצון ושדרות במזרח.

ויהודה, מצביעי מרץ לא חיים במחשבה שיהיה שלום יציב ושממחר כל הפלסטינאים יאהבו אותנו. הם פשוט חושבים שאנחנו מספיק חזקים כדי לוותר קצת ולצד השני יהיה אינטרס לשמור על השקט.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אני תוהה כמה סודנים או ערבים יש בשכונה שלך, שמר. האשמה בגזענות זו נקודת שפל אינטלקטואלית שבעצם מונעת דיון לגיטימי. הבעיה כאן היא לא שהסודנים שחורים, אלא שהסודנים הם אוכלוסיה פרמיטיבית, לא משכילה, שבאים מחברה שבטית ואלימה (עד כאן העובדות)/

עובדות...יפה.

פשששש. אתה מכיר אותי כ"כ טוב שאתה קובע שאין לי מושג מיהם הכושים או הערבים. כבוד. חבל שנפגשנו אולי פעמיים בחטף ושאין לך מושג מי אני ומאיפה באתי. בטח גם עברת בתחנה המרכזית הישנה אצל כל הכושים ובדקת באופן אישי שכולם פרימיטיביים.

ככה בקטנה, המקום בו גדלתי הוא פחות מ-500 מ' מהקו ההוא, של לפני 1967. עד האינתיפאדה הראשונה, היו אצלנו בבית ובסביבה מספיק ערבים שאיתם עבדתי (כן, יד ביד. אני יודע שזה נראה לך מוזר שאפשר לעבוד ביחד עם ערבים ועוד בעבודת כפיים, אבל פעם זה לא נחשב משהו בזוי). הסתובבתי בכפרים ערביים (גם בתור ילד וגם אחרי הצבא) ותאמין או לא - לא חזרתי בתור גופה (לא שזה בלתי אפשרי, אבל למען האמת, אני מפחד להסתובב ברמת בית שמש, לדוגמא, מאשר באמצע ג'נין).

במקרה לגמרי, יוצא לי בשנים האחרונות לעבוד באפריקה. למרבה ההפתעה יש שם אנשים בשר ודם. אמנם שחורים, אבל איכשהו זה לא מפריע להם להיות אנשים מכל הסוגים. חלקם חלאות שלא הייתי רוצה להיות לידם, חלקם עדינים ומנומסים. חלקם יראי שמיים וחלקם לא. לעיתים יוצא לי להיפגש עם אנשים שהתחנכו חינוך של לורדים באנגליה, שיש להם אנגלית פי אלף יותר טובה משלך (שלא לדבר על שפות נוספות) ולעיתים עם כאלה שמתגלגלים ברחובות שתויים כמעט למוות. תאמין או לא, גם אצל הכושים יש אנשים לא פרימיטיביים ולא מחברה שבטית ואלימה. עובדות עאלק. מסתבר שמתחת למילים היפות, גם אצלך מתחבא שד קטן.

אגב, אני מסכים לחלוטין עם טענותיו של מר נתניהו סניור שהעם הפלסטיני לא היה קיים. זה היה נכון ל-לפני X שנים.

לצערנו, הרבה עמים לא היו קיימים, פעם. העם האמריקאי, למשל. קפוץ רק 300 שנים אחורה ויצחקו לך בפרצוף, אם תספר שתוך X שנים יהיה עם בן 300 מליון איש שייקרא "אמריקאי".

על אותו בסיס אתה יכול לטעון שגם עם ישראל לא היה קיים. היו קהילות בעלי דת יהודית בכל מיני ארצות בעולם, קומץ יהודים ביישוב יהודי כאן, אבל לא "עם".

מישהו יעז לטעון היום שעם ישראל לא קיים?

להגיד שמליון וחצי איש בעלי אינטרס משותף ואמונה קרובה אינו "עם" זה קצת הזוי. אז מה הם? שבט? אספסוף? להתעלם מקיומם?

פורסם

אפרופו סודנים ומסתננים,אין ספק שרוב הציבור תומך בדרישה לעצור את גל המסתננים המפחיד שפוקד אותנו,אפרופו רק שבוע שעבר נאנסה מישהי בת"א על ידי מסתנן סודני.

נשמעות טענות רבות נגד סילוקם של המסתננים הללו מהמדינה. רבים מאשימים את התומכים בסילוקם בגזענות ואף מביאים איזכורים לשואה שבגללה, כביכול, אנו חייבים להתייחס בסובלנות כלפי הפליטים. לטענות האלה אין שום ביסוס ממשי והן מועלות לצורך יצירת פילוג בעם.

ראשית, אין כאן שום גזענות. מה שיש זה יצר ההישרדות. אנו מדינה קטנה שנלחמת על קיומה, מדינה שעליה מאיים הריבוי הטבעי של הערבים היושבים בתוכה, אשר רובם מתפללים וחותרים לחורבנה.אנו מדינה שנמצאת על המשמר 24 שעות ביממה כדי למנוע פיגועים מצד אויבינו מבחוץ ומבפנים. אנו מדינה שאין לה תקציב המאפשר להוסיף תרופות חיוניות ומצילות חיים לסל התרופות. בקרב השכבות החלשות קיימים מחוסרי עבודה רבים. המדינה מתקשה למצוא פתרון לבעיות הללו. במצב זה אין לנו יכולת לקלוט את הפליטים מאפריקה וגם איננו מחוייבים מבחינה מוסרית לטפל בהם כל עוד אין לנו תקציבים לטפלת באזרחינו. נוסף לכך, אנו יוצרים נגדנו העצמה של הגייס החמישי הנמצא בתוכנו, שכן, רובם של האפריקנים מוסלמים ולכן רק טבעי שלאחר שיתחילו להכות שורשים אצלינו הם יחושו סולידריות עם הערבים המוסלמים ולא איתנו.סכנה נוספת מהווה העובדה שרבים מהם חולי איידס או נשאי איידס וחולים במחלות מסוכנות שונות.הם עלולים להחזיר לארצנו את המגפות שאותן הדבירה מערכת הבריאות במאמץ רב שהושקע בכך במשך השנים. אינני מסכים עם אלה שרוצים להעניק להם טיפול רפואי על חשבוננו כאשר אין תקציב לטפל בחולים שלנו בהתאם לצרכים. עניי עירך קודמים נאמר, ובצדק.

סיבה נוספת וחשובה לא פחות שבגללה אסור לאפשר להם להשתכן פה היא ההבדל ברמת החינוך, התרבות, ההשכלה והמנטליות. האנשים האלה נמצאים בפיגור של מאות שנים לעומתנו, אי לכך גם הערכים שלהם שונים והם מרשים לעצמם מעשים אשר בעינינו נחשבים לפשע.

ואחרון אחרון אבל חשוב מאד - אנחנו איננו צריכים לחוש אשמים בכך שאנו מבקשים להגן עלהאוכלוסיה שלנו מפני מפגעים שהיא עלולה לסבול מהם בשל הבדלי המנטליות וסולם ערכים שונה. לא צריכות להיות לנו נקיפות מצפון בשל השואה. אין מצב הפליטים דומה לשואה. אותנו שנאו באירופה רק מסיבה אחת: מפני שנולדנו יהודים. יהודים לא היו פושעים, בדרך כלל, יהודים לא היו ידועים כגנבים וגם לא כמחוללי מהומות. השנאה כלפיהם היתה על בסיס גזעני טהור ללא כל קשר למעשיהם, בעוד שההתנגדות שלנו לשהייתם של המהגרים הבלתי חוקיים האלה בארצנו נובעת מיצר טבעי ובריא: יצר ההישרדות. כאשר מדובר בבחירה בין קיומינו בלעדיהם או הרס עצמנו תוך קבלתם - ברור שהתשובה היא שעלינו לחיות בלעדיהם אם אנו רוצים לשרוד.

מכאן המסקנה היא אחת ויחידה: הם חייבים לצאת מהמדינה ויש לסיים את בניית הגדר כדי שהם לא יוכלו להסתנן שוב אלינו.

פורסם
עובדות...יפה.

פשששש. אתה מכיר אותי כ"כ טוב שאתה קובע שאין לי מושג מיהם הכושים או הערבים. כבוד. חבל שנפגשנו אולי פעמיים בחטף ושאין לך מושג מי אני ומאיפה באתי. בטח גם עברת בתחנה המרכזית הישנה אצל כל הכושים ובדקת באופן אישי שכולם פרימיטיביים.

ככה בקטנה, המקום בו גדלתי הוא פחות מ-500 מ' מהקו ההוא, של לפני 1967. עד האינתיפאדה הראשונה, היו אצלנו בבית ובסביבה מספיק ערבים שאיתם עבדתי (כן, יד ביד. אני יודע שזה נראה לך מוזר שאפשר לעבוד ביחד עם ערבים ועוד בעבודת כפיים, אבל פעם זה לא נחשב משהו בזוי). הסתובבתי בכפרים ערביים (גם בתור ילד וגם אחרי הצבא) ותאמין או לא - לא חזרתי בתור גופה (לא שזה בלתי אפשרי, אבל למען האמת, אני מפחד להסתובב ברמת בית שמש, לדוגמא, מאשר באמצע ג'נין).

במקרה לגמרי, יוצא לי בשנים האחרונות לעבוד באפריקה. למרבה ההפתעה יש שם אנשים בשר ודם. אמנם שחורים, אבל איכשהו זה לא מפריע להם להיות אנשים מכל הסוגים. חלקם חלאות שלא הייתי רוצה להיות לידם, חלקם עדינים ומנומסים. חלקם יראי שמיים וחלקם לא. לעיתים יוצא לי להיפגש עם אנשים שהתחנכו חינוך של לורדים באנגליה, שיש להם אנגלית פי אלף יותר טובה משלך (שלא לדבר על שפות נוספות) ולעיתים עם כאלה שמתגלגלים ברחובות שתויים כמעט למוות. תאמין או לא, גם אצל הכושים יש אנשים לא פרימיטיביים ולא מחברה שבטית ואלימה. עובדות עאלק. מסתבר שמתחת למילים היפות, גם אצלך מתחבא שד קטן.

סובבת, וסובבת, אבל התוכן נשאר בעינו. אני מניח שאתה עובד בהייטק וכנראה שייך לאנשהו בין עשירון 9 לעשירון 10, וכתוצאה מכך אתה גר באיזור שלא מכיל ערבים וסודנים. למעשה, אני מנחש שאפילו אתיופי לא תראה ברדיוס של קילומטר מהבית שלך. זה כשלעצמו לא אומר שלא מותר לך להביע דעה בעניין - אנחנו עדיין דמוקרטיה, בזה אנחנו מסכימים - אבל כשאנשים שסובלים מהתופעה הזו מתלוננים, אני שותק ומקשיב ולא קורא להם גזענים. אתה, לעומתי, מתייג אותם כגזענים בשביל לעשות להם דה-לגיטימציה אוטומטית, ואז בעצם ממשיך לשטוח את משנתך אחרי שביטלת בהינף יד את שלהם (ואתה עוד מסביר לנו מה זה פאשיזם).

בתחנה הבאה ברכבת הדמגוגיה, אתה לוקח אותנו הקוראים ליבשת אפריקה. כאמור אני משער שהאנשים שאיתם אתה מדבר במסגרת העבודה שלך באפריקה הם לא מהגרי העבודה או פליטי מלחמות האזרחים. לא רק זה, אלא שכנראה אצלך יש אחווה מאוד חזקה של "כושים", שהרי לא דיברתי על אפריקאים, אלא ספציפית על הסודנים. אני מניח - ומקווה בשבילך - שהעבודה שלך לא לוקחת אותך אל אף אחד מחלקי סודאן. ועדיין, אתה מתייג את כולם אחד ליד השני, כשהמשותף היחידי לסודני ולדרום האפריקאי או הקנייתי הוא מיקומם מדרום לקו המשווה וצבע העור. מבחינתך, היית באפריקה ועכשיו אתה "מבין את הכושים".

ועוד אני הגזען.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

הבעיה החמורה יותר היא הסחבת האין סופית בטיפול בבעיה.

תמיד למדתי שעדיף לטפל בבעיות כשהן קטנות ולא להמתין עד שיהפכו לגדולות, ולצערנו בעית מיסתנני העבודה הפכה לבעיה גדולה.

אני מניח שתוך 30-40 שנה ימצאו לה פיתרון, במיטב המסורת הישראלית הטיפוסית..

יכול מאד להיות שמיסתנני העבודה אנשים טובים, מלומדים ומקסימים.

הכל נכון, אבל לא כאן, במדינות שמהן באו.

מדינת ישראל אינה אמורה להיות עיר מקלט לפליטים שמיסתננים אליה ממדינות נחשלות ומסוכסכות.

נקווה שהטיפול בבעיה יהיה נחוש ומידי, לפני שיהיה מאוחר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
סובבת, וסובבת, אבל התוכן נשאר בעינו. אני מניח שאתה עובד בהייטק וכנראה שייך לאנשהו בין עשירון 9 לעשירון 10, וכתוצאה מכך אתה גר באיזור שלא מכיל ערבים וסודנים. למעשה, אני מנחש שאפילו אתיופי לא תראה ברדיוס של קילומטר מהבית שלך. זה כשלעצמו לא אומר שלא מותר לך להביע דעה בעניין - אנחנו עדיין דמוקרטיה, בזה אנחנו מסכימים - אבל כשאנשים שסובלים מהתופעה הזו מתלוננים, אני שותק ומקשיב ולא קורא להם גזענים. אתה, לעומתי, מתייג אותם כגזענים בשביל לעשות להם דה-לגיטימציה אוטומטית, ואז בעצם ממשיך לשטוח את משנתך אחרי שביטלת בהינף יד את שלהם (ואתה עוד מסביר לנו מה זה פאשיזם).

בתחנה הבאה ברכבת הדמגוגיה, אתה לוקח אותנו הקוראים ליבשת אפריקה. כאמור אני משער שהאנשים שאיתם אתה מדבר במסגרת העבודה שלך באפריקה הם לא מהגרי העבודה או פליטי מלחמות האזרחים. לא רק זה, אלא שכנראה אצלך יש אחווה מאוד חזקה של "כושים", שהרי לא דיברתי על אפריקאים, אלא ספציפית על הסודנים. אני מניח - ומקווה בשבילך - שהעבודה שלך לא לוקחת אותך אל אף אחד מחלקי סודאן. ועדיין, אתה מתייג את כולם אחד ליד השני, כשהמשותף היחידי לסודני ולדרום האפריקאי או הקנייתי הוא מיקומם מדרום לקו המשווה וצבע העור. מבחינתך, היית באפריקה ועכשיו אתה "מבין את הכושים".

ועוד אני הגזען.

תתפלא, באיזור בו אני גר יש די והותר ערבים, גם בעבודה יש לי מגע יומיומי עם בני הדודים. תאמין או לא - אשתי אפילו מחנכת לא מעט מהם. אפילו מוסלמים, ירחם השם!

אין אתיופים שגרים לידי, אבל זכיתי להיות באתיופיה, לטוס איתם, לדבר איתם. יודע מה? יש שם אנשים אמיתיים. אני בחיים לא הייתי חושב להוריד ילדים אתיופיים מהאוטובוס בגלל שהם "מסריחים" (אגב, נסה פעם לעמוד ליד יהודי פולני (אני מהעדה) מהדור הישן שלא התקלח כמה ימים ואכל הרגע דג מלוח עם בצל.. הנאה מובטחת ובכל זאת אף אחד לא יעז להוריד פולני זקן מהאוטובוס. על הכושים זה קל).

בדוק נא את ה"מתלוננים" שלך וראה מי מזורקי בקבוקי התבערה הם עבריינים לעת מצוא ומי אנשים שבאמת סובלים.

ביבי? כהרגלו, לא יזיז ציפורן באצבע לפני שמישהו ילחץ לו על הביצים ויסובב. יש מספיק דרכים יצירתיות שלא לתת לאנשים זרים להיכנס למדינה (עובדה היא שאין פלישה מסיני של מסתננים שלא לצרכי עבודה/זנות/סמים. הכל עניין כלכלי ולא מדיני/גזעי/פוליטי).

הקטע שלך עם אפריקה בכלל משעשע אותי. אתה משער. אין לך מושג איפה הייתי ומה עשיתי, אתה גם החלטת שאני "מבין את הכושים". בסה"כ ציינתי את העובדה שבעיניי הם אנשים. עם צבע עור שונה, אבל אנשים. כולל הסודנים.

אצלך כל הסודנים פרימיטיבים משבטים אבודים (בדוק מה כתבת), וכמובן שאתה מבלה איתם כל לילה במחשכי רח' פין ומכיר את דרכיהם.

אגב, לא הצדקתי לרגע את ה"עליה" הזו, אבל זכור שהם כאן כיוון שאת העבודה שהם עושים, במחיר הזה, אף אחד לא יסכים לעשות (את אלה שהסכימו לעבוד במחיר הזה באופן חוקי (בתחילת הדרך) דאגו אנשי ש"ס לגרש בכדי שקבלני עבדים מטעמם יתעשרו. בדוק אותי בבקשה).

אין לי בעיה שכוחות השיטור/צבא יעבירו אותם את הגבול אחר כבוד והמדינה תכריז בריש גלי שהם אינם פליטים אלא מבקשי עבודה. העניין הוא שכרגיל, יד רוחצת יד וכל אותם סודנים, אריתראים ושאר יוצאי אפריקה מגיעים כדי לעבוד בזול, תוך עצימת עין של המוסדות.

מה שמפריע לי הוא שכל שחור עור מתוייק מיד כסכנה לציבור. שים אתיופי ישראלי (אחד שנולד בארץ) בתוך חבורה כזו ברחוב ותקבל כלפיו יחס זהה - רק בגלל צבע עורו.

זה לא ממש חדש - השיטה עברה מההתייחסות של הממסד האשכנזי דאז ליוצאי ארצות ערב הלאה - ממש כמו במערכון של אורי זוהר ואריק איינשטיין:

http://www.youtube.com/watch?v=alp9scMfmjA דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

יש לי רק שאלה אחת.

מה הטעם בדיון הזה?

האם משהו ישתנה בעקבות הדיון הזה?

האם הבעיות שהועלו יטופלו לאלתר בעקבות שירשור בקארספורום?

האם מישהו ימצא לנכון לצאת מהבית ולעשות מעשה רק כי מישהו (או יותר מאחד) בכה באיזה פורום?

אני קורא את השירשור, ואת הבעיות ואת הדיעות שמועלות פה, ומתעצב מרגע לרגע. לא מזה שיש בעיות, אלא מזה ששום דבר לא קורה לקראת ניסיון לפתור אותם. שום גורם לא מקבל החלטות ועושה מעשים. הכל כאילו הכל בסדר.

אז מה הטעם בלדבר אם דיבורים לא תורמים לכלום?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

elibaba

אתה סתם מדליק אש - הייתה מסכים , אתה אישית , שהילדה שלך או אחותך תתאסלם ותעבור לגור בכפר ערבי עם בחור ערבי .

תעבור לחיות במנטליות של משפחת הבחור , עם אפשרות שבעתיד הוא יקח עוד נשים למשפחה .

תשאב למסורת נקמת הדם שלהם , ועם חשש לעתידה .

ואם אנחנו כבר נאורים - כרגיל מה שמגיע לבחור הערבי מגיע גם לבחור היהודי = שיוויון הזדמניות :wink:

האם נראה לך כי בחורה ערביה תהיה יכולה לבצע את המסלול הנ"ל - או שמה היא תעלם תרצח וכו' ע"י משפחתה הנאורה .

או שבסיפורי עליבאבה המודרני והנאור - יש לזה אפשרות או סיכוי .

כל משפחה יהודית רוצה כי ילדיה יחיו עם אהבה ואיכות חיים המגיעים להם - האם יש לבחורה יהודיה באמת אפשרות לאיכות חיים שם .

הלואי ונגיע ליום כשם שאנו מתחתנים עם נוצרים נאורים , שמעתי אפילו על נישואים עם אינדיאנים יפנים והינדים ..

כאשר תתקדם הישות האיסלמית/ערבית , ותחיה בשלום בניהם ולא חמולה תרצח חמולה , ותקבל את האחר -

אז יהיה על מה לדבר , ועד אז יש לנו בעיה ..

אבל אפשר שאני טועה - אם אין לך התנגדות לניסוי , נסה לשכנע את בנות משפחתך , לעבור לחיות עם ובמנטליות ערבית .

ואם תתעד זאת בהמשך בדיון , ( יש כאן דיונים בני 9-10 שנים-אני אבקש מ שמר לא לנעול עם הסיסמה - סומסום ה'ינעל )

אני אעקוב ברצינות ובהתמדה על מהלך חייה ואיכות החיים אשר אתה בונה לה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ברור שרציתי לעורר פרובוקציה לדיון, אבל בוא נעמיד דברים על דיוקם.

אם בת משפחתי תרצה להתחתן עם ערבי, אני חושב שלא יהיה להם קל אבל אם זה מה שעושה אותה מאושרת - בבקשה.

מה שמפריע לי זה הסגנון הגזעני ביותר של המודעה העברית, אל תתערבבו בהם, אל תעבדו איתם, הם הסרטן של החברה... זה מה שאמרו על הסבים והסבתות שלי בדיוק באירופה. העצוב הוא שלרבים מאוד אין שום בעיה עם הנוסח הזה ואני חושב שעל זה שמר מזדעק.

רוצים לפעול נגד נישואי תערובת ? בבקשה, תביאו עובדות למה זה לא טוב, תביאו סיפורים אישיים של בנות שמתחרטות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
יש לי רק שאלה אחת.

מה הטעם בדיון הזה?

האם משהו ישתנה בעקבות הדיון הזה?

האם הבעיות שהועלו יטופלו לאלתר בעקבות שירשור בקארספורום?

האם מישהו ימצא לנכון לצאת מהבית ולעשות מעשה רק כי מישהו (או יותר מאחד) בכה באיזה פורום?

אני קורא את השירשור, ואת הבעיות ואת הדיעות שמועלות פה, ומתעצב מרגע לרגע. לא מזה שיש בעיות, אלא מזה ששום דבר לא קורה לקראת ניסיון לפתור אותם. שום גורם לא מקבל החלטות ועושה מעשים. הכל כאילו הכל בסדר.

אז מה הטעם בלדבר אם דיבורים לא תורמים לכלום?

עזוב שכול הדיון הזה לא מוביל לכלום, אלא גם שלמשתתפים בו בסופו של דבר יש רק קו מחשבה וספקולציות שונות, שהם לא באמת יודעים אם הם מבוססים על אמת או לא.

כאילו באמת, האם מישהו יכול להגיד לי בוודאות האם האיום האיראני הוא אמיתי או פיקציה? האם הפלסטינאים רוצים לזרוק אותנו לים או שזה גם רק פיקציה? האם הכלכלה הנוכחית היא טובה או שרק נועדה לשרת אינטרסים? האם בסופו של דבר הכול(תקציב שירותי המדינה) נגזר מהמצב הבטחוני או שיש איזה אינטרסים סמויים?

אין אף אחד שיודע. לכן זה קצת מטופש להשמיע דעות נחרצות לכאן או לכאן, לפי דעתי.

פורסם

davemustaine87

נכון בעקבות השרשור לא יהיה שום שינוי בנושא [אגב לא מסכימים לדבר כאן פוליטיקה] אבל כנראה שפנו למנהלים בבקשה לפתוח כזה שירשור מיוחד כי היה ביקוש,לאנשים יש דברים על הלב,הם רוצים לכתוב ומותר להם לפרוק את זה לכאן או לכאן.

ברור שהכל אמיתי,אלה אם כן אתה וחבריך מעדיפים לחיות בבועה ולאטום את עצמכם מכל הנושא עד שהוא יגיע לפתח ביתכם (טוק טוק)

לגביי האיום האיראני,אם לא היו מאיימים למחוק אותנו מהמפה ולא היו רצים ומפתחים נשק אטומי אז היה ממה להיות רגועים,המצב כרגע רחוק מזה.

לגביי ה"פלסטינים" הבעיה האמיתית בפניה ניצבים הערבים ה”פלסטינים” כיום איננה העדר “מולדת”. שורש הבעיה, וכן התסכול הנובע ממנה, נעוצים בעובדה שהמדינות שמהן יצאו אינן מסכימות לקבלם בחזרה. זו הסיבה לכך שכה רבים מהם חיים עד היום ללא זכויות אזרחיות בסיסיות במחנות הפליטים שבמדינות ערב השכנות לישראל. בתסכולם ובייאושם הם חשים כי תקוותם היחידה, שהיא גם הברירה היחידה העומדת בפניהם, היא לנסות ולגנוב מדינה לעצמם. רבים מכלי הרכב והציוד החקלאי ברשות ה"פלסטינית" נגנבו משכניהם הישראלים. בתקופה מסוימת, שיעור גנבות הרכב בישראל היה הגבוה בעולם, ורובם של כלי הרכב הגנובים נמצאו בערים ובכפרים שבשטחי הרשות הפלסטינית. הם הצליחו לפלוש לאדמה לא להם ולהחזיק בה; הם הצליחו לגנוב כל כך הרבה כלי רכב; אם כך, מדוע לא לנסות ולגנוב מדינה שלמה.

• תוכן חדש...