Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום, זו הודעתי הראשונה למרות שאני קורא פה חודשים, למדתי פה המון ואני די הדיוט ברכבים:wink:

אני מתכוון לקנות רכב בתקציב הנ"ל, אולי יצא גם שנתון 2010. לא רוצה לקנות ליסינג, רק יד ראשונה פרטית, עם ק"מ פחות מ40,000.

אני בחור בן 32 גר בשאר ישוב (ליד קרית שמונה), רווק ללא ילדים. הרכב עושה פעם בשבוע ק"ש - חיפה הלוך חזור כנסיעה עיקרית, ופעם בחודש קרית שמונה - אשדוד. חוצמזה לא עושה יותר מידי. בגלל החברה, טרמפיסטים, כלב, יוצא שהרכב מלא בנסיעות הארוכות.

חשבתי בהתחלה לקנות סופר מיני, אבל התרגלתי כבר למשפחתית סטנדרטית, אני כרגע עם מיצובישי כריזמה 99 1600 יד ראשונה, מת על הרכב הזה, טפו טפו טפו חוץ מטיפול שנתי במוסך מורשה לא עושה שום בעיה אחרי משהו כמו 220,000 על הכביש. החלטתי שאני נשאר עם הסקאלה הזאת ולא בוחר בסופר מיני.

עוד משהו שהחלטתי זה רכב יפני (רציתי להגיד אסייתי אבל אני לא מכיר עדיין את הקוריאניות), יש לי נסיון מצוין עם מיצובישי ומאזדה.

השאלה שלי איך הדגם של הלנסר 1500 סמ"ק?

כמה הוא משמעותי שונה מהמשפחתית 1600 סמ"ק?

האם למישהו יש נסיון איתו? מה צריכת הדלק שלו בפועל?

איך הוא משרת כרכב משפחתי שיכול לעשות נסיעות של קרית שמונה - אשדוד שהוא מלא? הכריזמה 1600 אוכלת את הנסיעה הזאת בלי מלח ומבקשת עוד.

המלצות אחרות לרכב משפחתי יפני?

תודה

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הערה קטנה, ברשותך -

הסיכוי שלך למצוא לנסר 1500 סמ"ק שאינה מליסינג נע בין זניח לבלתי קיים. בניגוד למה שכתוב במודעות באתר יד 2, הרוב המוחלט של הלנסר 1500 סמ"ק היה בליסינג או בהשכרה.

אז לפני שאנחנו מספרים לך איך הלנסר בתור מכונית, אולי כדאי שנוודא שהיא בכלל רלוונטית עבורך :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה לך, אני מאד נזהר מזה.

סימנתי 3 הודעות של הרכב הנ"ל ביד 2, כולם פרטית ויד ראשונה, לא מוכנים להחלפה ואין מימון שמימון והשטויות האלה.

התמונות נראות בחניה בבית פרטי לחלוטין.

והכי חשוב, בהודעות האלה אני רואה קילומטראז' בין 10,000-35,000.

אני יודע שצריך להזהר ויש להם שיטות לפרסם כאילו זה פרטית, אבל לא יכול להיות שמדובר ביד 1 פרטית שנקנתה מהיבואן? מדגישים שזה פרטי פעמיים.

אני יודע שבמאזדה 3 שגם חשבתי עליה זה בכלל סיפור.

תודה על ההערה!

פורסם

אין שום שיטה לפרסום רכב מליסינג כרכב פרטי. אתה צריך להבין שאין מעקב על המודעות שמפורסמות ביד 2. אני יכול לקחת עגלה של סופר מרקט ולפרסם אותה בתור מיצובישי לנסר איוו טורבו. אף אחד לא יגיד לי כלום.

סיכוי סביר וגבוה מאוד שהרכבים ש"סימנת" לעצמך נמצאים אצל סוחרים קטנים שרכשו שאריות של חברת ליסינג גדולה ומתחזים כעת לפרטיים. יש בשרשור הדביק שבראש הפורום שרשור עם מדריכים שמסבירים כיצד ניתן לזהות אותם. קרא אותו והישמר. ברור שיש סיכוי שנפלת על רכב פרטי אבל למען האמת, הסיכוי קלוש.

אגב, למה לא רכב מליסינג?

פורסם

דווקא יש לא מעט לנסר 1.5 פרטיות בשנת 2009 שהיא השנה הראשונה ששווק מנוע זה בארץ. הרבה לקוחות חיכו לה כי לא רצו לרכוש את ה- 1.8 שהוצגה בארץ שנה קודם.

הרכב מרווח, אמין מאוד, צריכת דלק טובה (1 ל- 12 לפי הנסיעות שאתה מתאר), מאובזר יחסית (הגה מעור, שליטה מההגה, צמיגי 16") ובטוח (בקרת יציבות, 7 כריות אויר).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אולי גם תשקול לרכוש רכב חדש ,

הלנסר החדשה מגיע עם מנוע 1.6 בשתי רמות גימור ( ספורט ואינסטייל ) בספורט תוספת סאן רוף וגלגלי מגנזיום.

תקח בחשבון שרכב יד שניה אומנם יותר זול ברכישה (טיפול+צמיגים+++מקטין את ההפרש לחדש) , אבל רכב חדש אתה מקבל אחריות ל 3 שנים , מקבל שקט נפשי

ובמידת הצורך אפילו אפשר לקחת מימון בתנאים יותר טובים מבנקים.

HU-kdc 6047 kenwood , Morel 3way , AMP-Kicker zx650.4 ,MONO-AUDISON LRX 1.1K Sub- ROCKFORD-P3122D

פורסם

רכב חדש לא עדיף על רכב בן שנה או שנתיים במיוחד אם הוא מיד פרטית וק"מ לא גבוה.

אחריות היא לא הכל ויש את עניין הירידת ערך שהוא שיקול משמעותי. בקיצור בתקציב הזה יש המון אפשרויות, אני לא בטוח שלאנסר זאת בחירה שאני הייתי בוחר באופן אישי

פורסם

למה לא לשלם היום על רכב חדש 120K ולנסוע בראש שקט, מאשר לשלם 80K+ ולנסוע על רכב משומש?

חוץ מזה על טעם וריח כמו שאומרים אין ויכוח , דרך אגב הלנסר זה רכב מעולה. תוצרת יפנית , מאוד בטיחותי , אמין ולא רואה מוסכים.

נסעיה מצויינת , בולמים מעולים ו בכללי נחשב לאחד הרכבים הטובים בסגמנט.

HU-kdc 6047 kenwood , Morel 3way , AMP-Kicker zx650.4 ,MONO-AUDISON LRX 1.1K Sub- ROCKFORD-P3122D

פורסם
דווקא יש לא מעט לנסר 1.5 פרטיות בשנת 2009 שהיא השנה הראשונה ששווק מנוע זה בארץ. הרבה לקוחות חיכו לה כי לא רצו לרכוש את ה- 1.8 שהוצגה בארץ שנה קודם.

אתה מכיר את המספרים טוב ממני, אז כמה זה לא מעט?

להערכתי 85-90 אחוז מהלנסר 1.5 הגיעו לציי רכב, כך שהסיכויים כאן ללא ספק לרעתו.

פורסם

עם כל הצער, קניה של לנסר חדשה זאת כמעט התאבדות כלכלית, מחירונים ממש לא מרחמים על הרכב הזה, מחירון יד 2 מעריך רכב בן שנתיים ב-79 אלף, כלומר שחיטה של 45 אלף שקל בשנתיים ! ירידת ערך כזו יותר מתאימה למרצדס :-)

לכן קניה של לנסר בן שנתיים שלוש נראת כי קניה מאוד מוצלחת מבחינה כספית. רכב כבר איבד שליש מערכו, לא נראה לי שיש משפחתתית שמאבדת שליש מערכה בשנתיים (אולי רנו ?)

פורסם

לדעתי דווקא הכי הגיוני מבחינה כלכלית לקנות רכב כזה בן שנתיים, במיוחד עם מה שקורה היום בשוק המשומשות רכב כזה הוא כמעט חדש, נסע מעט, נמצא עדיין באחריות והיתרון הגדול הוא שהוא ספג כבר ירידת ערך דיי גדולה שהופכת אותו למאוד אטרקטיבי.

הלאנסר לא רעה בכלל, יצאה לה תדמית של עגלה שתיינית אבל זה לא ממש נכון בסך הכל הביצועים סבירים וצריכת הדלק לא נופלת משל מאזדה 3 למשל, הרכב מרווח ומגיע עם 7 כריות אויר שעזרו לו לזכות ב-5 כוכבי ריסוק, לדעתי זה גם שיקול חשוב.

אם מצאת רכב פרטי ושמור במחיר טוב לדעתי לך על זה.

בנוגע להערות על שמירת הערך, המחירונים הפכו להמלצות בלבד בימינו ורוב הרכבים נמכרים מתחת למחירון, כן גם כאלה פרטיים מיד ראשונה ועם קילומטראז' נמוך מה שמגדיל מאוד את האטרקטיביות ברכישת רכב משומש חדש יחסית.

פורסם

תודה לכם על התשובות, גם אי הסכמה שלכם לגבי חלק מהדברים מאירה את עיני.

לשאלה למה לא ליסינג כי להוציא 80K זה סכום גדול מאד בשבילי, אני רוצה לחכות לפרטית שנסע בה אדם אחד או 2, עם ק"מ נמוך בלי שמישהו העביר לרוורס תוך כדי נסיעה והתעלל ברכב כי הוא לא שלו, מעבר לכך אני מתקשה לסמוך עליהם למרות המחירים האטרקטיבים, זה לא אומר שאני לא יכול ליפול על פרטית ששיחקו לה בקילומטראז'...

לשאלה למה לא חדש זה באמת בגלל ירידת הערך המטורפת, כבד עלי (למרות שאני מפנטז על רכב חדש מהיבואן שאני הראשון שמקבל אותו).

מי שמכיר את הרכב, מה אתם אומרים? לנסר 1500 סמ"ק יכולה לנסוע בכיף מקרית שמונה עד אשדוד שהרכב מלא? הכריזמה 99 1600 סמ"ק שלי עושה את בלי שום בעיה, רכב מספיק חזק לאחד שרגיל ל1600 סטנדרטית?

שוב המון תודה, אני מת על האתר והפורום הזה, הגיע הזמן שאדע דבר או 2 על עולם שוק הרכב ועל רכבים בכלל.

פורסם

גם סוזוקי אלטו יכולה לעשות נסיעה כזאת אבל במשפחתית כמו הלאנסר זה יהיה נוח יותר.

אולי כדאי לך לגשת לאחת מחברות הליסינג רק כדי לקבל איזשהי נסיעת מבחן על הרכב, אתה יכול לנסות גם בסוכנויות רק ששם כבר משווקים את ה-1.6.

לאחר שהגבתי שוטטתי קצת באינטרנט ובאוטודיל יש לאנסר 1500 סמ"ק מ-2010 ב-79 אלף שקלים עם 40,000 אלף קילומטרים אבל הצבע הוא בורדו שלא חביב על כולם. בכל מקרה תנסה גם מודעות מיד 2, אין לך מה להפסיד, תאתגר אותם כמובן בפתיחה ב-"זה בקשר לרכב" בלי לציין איזה רכב ותתחיל לשאול שאלות איפה מטופל, איך וכו', אם הם יתבלבלו וישאלו איזה רכב אז כנראה נפלת על סוחר, זאת בדיקה ראשונית מבחינתי לפחות.

בהצלחה.

פורסם
גם סוזוקי אלטו יכולה לעשות נסיעה כזאת אבל במשפחתית כמו הלאנסר זה יהיה נוח יותר.

אולי כדאי לך לגשת לאחת מחברות הליסינג רק כדי לקבל איזשהי נסיעת מבחן על הרכב, אתה יכול לנסות גם בסוכנויות רק ששם כבר משווקים את ה-1.6.

לאחר שהגבתי שוטטתי קצת באינטרנט ובאוטודיל יש לאנסר 1500 סמ"ק מ-2010 ב-79 אלף שקלים עם 40,000 אלף קילומטרים אבל הצבע הוא בורדו שלא חביב על כולם. בכל מקרה תנסה גם מודעות מיד 2, אין לך מה להפסיד, תאתגר אותם כמובן בפתיחה ב-"זה בקשר לרכב" בלי לציין איזה רכב ותתחיל לשאול שאלות איפה מטופל, איך וכו', אם הם יתבלבלו וישאלו איזה רכב אז כנראה נפלת על סוחר, זאת בדיקה ראשונית מבחינתי לפחות.

בהצלחה.

תודה לך.

יש לי עוד קצת שאלות אם זה בסדר, שוב, אני הדיוט בענייני רכב לצערי ולומד לאט לאט...

אם לדוגמה הייתי קונה את הרכב שציינת, ראיתי שכתוב שהוא יד ראשונה באתר שלהם, זה אומר שאני קונה מליסינג\השכרה או פרטי?

כלומר שאמכור את הרכב בבוא היום האם אני אהיה היד השניה, אבל מה תהיה היד הראשונה? האם זה נחשב פרטי? כלומר האם פשוט מישהו עשה שם טרייד והם לא נחשבים יד? זה כאילו אני קונה את הרכב ממי ששם אותו שם?

שוב, המון תודה.

פורסם

מי שמכיר את הרכב, מה אתם אומרים? לנסר 1500 סמ"ק יכולה לנסוע בכיף מקרית שמונה עד אשדוד שהרכב מלא? הכריזמה 99 1600 סמ"ק שלי עושה את בלי שום בעיה, רכב מספיק חזק לאחד שרגיל ל1600 סטנדרטית?

יכולה לנסוע בכיף מקריית שמונה עד אשדוד ואפילו להמשיך משם לבאר-שבע. ביום טוב, אפילו תמשיך עוד יותר דרומה ותסחב עד מצפה רמון :-D

תראה, ה-1,500 סמ"ק מרגישה קצת חלשה ופחות זריזה מרוב המתחרות בקטגוריה. סל"ד השיוט שלה מעט גבוה מהסטנדרט וכתוצאה מכך תא הנוסעים לא שקט במיוחד במהירויות של 100-120 קמ"ש. זה קצת מעיק בנסיעות ארוכות אבל זה לא משהו שימנע ממך את הנסיעה ולא משהו שאי אפשר לפתור ע"י רגל כבדה על דוושת הגז (לבעיה הראשונה) או הגברת ווליום במערכת (לבעיה השנייה).

אם אתה מחפש קצת יותר כוח ומתעקש לשווא על רכב מבעלות פרטית, למה שלא תחפש את גרסת ה-1,800 סמ"ק?

• תוכן חדש...