Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה רבה חברים!

אתמקד מעתה ביונדאי I30, אני לא מאמין שאני הולך לרכוש קוריאנית...ועוד ב80K שבשבילי זה המון כסף.

בינתיים אני עם הכריזמה, לא רוצה למשוך יותר מידי את תהליך הקניה למרות שאין לה שום בעיות.

מצאתי דגמי 2010 המואבזרת יותר (סופרים), 22,000 ק"מ אבל הבן אדם רוצה 98K, אמרתי שבמחיר הזה אין שום הגיון לא לקנות חדש מהיבואן.

כמה הייתם שמים על I30 שנתון 2012, עם 25K-k40 ק"מ? נגיד הדגם הפחות מאובזר?

לרדת מהשנתון הזה לגמרי וללכת ישר ל2009?

הבנתי שהCW זה דגם הסטיישן?

שוב המון תודה, אתם תורמים לי המון וכל הודעה מסדרת לי תראש ונותנת לי מידע מאד מועיל.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

יש לא מעט רוכשים פרטיים שהלכו על הדגם הבסיסי רק תשים לב שלא מדובר ברכב מליסינג פרטי, בדוק מי הבעלים ברישיון, מה היד והאם מופיעות בו הערות. אם על הרכב יש מדבקות או מסגרת ללוח רישוי של חברת ליסינג או שלט עם לוגו של חברת ליסינג תשים לב היטב לרישיון, רכב כזה הייתי לוקח עם הבעלים למשרד הרישוי ומבקש להוציא כפל רישיון כדי לבדוק שלא זוייף שום דבר ואכן מדובר ברכב מיד ראשונה פרטית ולא בליסינג פרטי או רכב שנרכש כיד שניה 0 ק"מ מחברת ליסינג.

באמצע 2010 היה שינוי קל בפגושים שהפכו יותר נמוכים ולדגם הבסיסי נוספו פנסי ערפל ומחשב דרך.

מחיר לאחת פרטית ומאובזרת מ-2009 אכן נע סביב ה-80 אלף שקלים אולי תצליח למצוא אחת מהדגם הבסיסי מ-2010 בכמה אלפים יותר. במצב השוק של היום הייתי עוקב מקרוב אחרי כל מודעה ולא מתבייש להתמקח, הרבה אנשים כבר הזמינו רכב ונתקעו עם הישן או מיואשים מהפרסום הארוך.

קרוס וואגון הוא אכן דגם הסטיישן.

פורסם

אהלן,

אני הייתי בהתלבטות דומה לשלך ולפני חודש רכשתי את הלאנסר 1.5 מליסינג, דרך אוטוסנטר.

שנתון 2009, עברה 63,000 ק"מ, המחיר - 66,000 ש"ח.

לקחתי את הרכב לבדיקה, מבחינה מכאנית הוא במצב מעולה, ולמעשה מלבד כמה תיקוני צבע קלים הוא נראה חדש לחלוטין.

בנוסף, קיבלתי אחריות לשנתיים על רוב המכלולים (מנוע, גיר ומזגן זה אלו שאני זוכר, אבל ישנם עוד - סה"כ 7) וצמיגים חדשים.

אין לי מה לפרט על הרכב מעבר למה שכבר נאמר - הוא נוח, מרווח ונעים לנסיעה. מרגיש באמת קצת פלסטיקי מבפנים, אבל לי אישית זה לא באמת מפריע. אני ממש לא מתחרט על הרכישה, וגם לא על העובדה שהוא יוצא ליסינג. בשורה התחתונה, זה נותן לי תמורה הרבה יותר טובה לכסף מאשר לקנות מאדם פרטי, וכמובן שהעובדה שעל חלק גדול מהמכלולים יש אחריות רק מטה את הכף לטובת הליסינג, לדעתי.

פורסם
אין השוואה בין הלאנסר לI30,

המנוע של הI30 יותר חזק , הרכב בהרבה יותר זריז ( 15 שניות ל100 לעומת 11 ומשהו ביונדאי) , בלנסר יש צורך להדביק את הגז בהרבה יותר במיוחד בעליות וזה פוגע בצריכת הדלק שגם ככה לא משהו.

מבחינת אבזור הלאנסר ערומה - שמו שם הגה מעור וידית הילוכים מעור מלבד זה אין לך כלום, אפילו מערכת לא טובה חסרת יציאות לUSB או AUX אם זה מעניין.

מבחינת רכב, אמינות , צריכת דלק ומנוע אני יכול להמליץ על הI30 מניסיון עם כל המכוניות המשפחתיות ( עובד בחברת ליסינג ).

אשמח לדעת במה i30 מאובזרת יותר מלנסר 1.5 מעבר ל-USB במערכת השמע (וחלון שמש בדגמים המאוחרים יותר) ?

אני יודע את התשובה ואני יודע שהיא דווקא הפוכה, אבל מעניין אותי לפי מה אתה רושם את מה שרשמת.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אוקיי חברים, אז בעקבות התייעצויות פה ומחוץ לפורום החלטתי ללכת על הU30.

ראיתי הודעה של רכב שמוצא חן בעיני, ק"מ נמוך, שמורה, רשום יד ראשונה ללא תאונות, הדגם המפואר, 2010.

שאלתי איפה הוא קנה את הרכב, והוא אמר שבליסינג מימוני, הוא אמר שכבר פעם שלישית הם מביאים רכב חדש מליסינג ב0 ק"מ, במימון של 80 אחוז. וכל 3 שנים הם מחליפים לרכב חדש.

שאלתי אותו מה כתוב ברשיון רכב בבעלות, הוא אמר שהוא בחנות ולא יכול לצאת לרכב ולהתקשר עוד שעה.

התקשרתי לאחר שעה, הוא אמר שהוא בירר עם אישתו, שהיא מבינה בזה יותר ממנו, והיא אמרה שבבעלות כתוב ליסינג מימוני.

השאלה היא כזאת, אני בעצם יהיה היד השלישית? ז"א למרות שהוא קנה אותו מליסינג ב0 ק"מ, והק"מ הנוכחי נמוך, האם הוא עצמו נחשב יד שניה? ואם כן, כמה זה משמעותי? כדאי לקנות רכב כזה? המחירון המשקולל של הרכב הוא 91K, הוא דורש פחות.

תודה רבה לכם

פורסם

הרכב שלו בעצם נרכש בעיסקת מימון דרך חברת ליסינג והבעלות רשומה על חברת הליסינג, גם ברישיון יש הערה שהרכב משמש להחכר.

אם אני לא טועה אז ירידת הערך היא 8 אחוז, בפועל לא קל למכור רכבים כאלה בגלל ההערה ברישיון ובגלל שלא מעט אנשים לא מכירים את העיסקאות האלה ולא מבינים במה מדובר.

באיזה דגם מדובר? פרימיום הוא הביניים וסופרים הוא הכי מפואר, רוב עיסקאות הליסינג המימוני הם על דגמי האינספייר שהכי נפוצים בחברות הליסינג ועליהם הם מקבלים את ההנחה הכי גדולה ומגלגלים חלק קטן ממנה גם ללקוח.

ברוב העיסקאות אפשר להעביר את הרכב ישר מחברת הליסינג אל הקונה ורוב הסיכויים שאתה תהיה היד השניה, חשוב לבקש מסמכים המעידים על אופי העיסקה ואישור חתום מחברת הליסינג שהרכב שימש כרכב פרטי בעיסקת ליסינג מימוני.

אם כדאי לרכוש רכב כזה? אני לא יודע, תלוי כמה דורש המוכר, כמה תצליח עוד להוריד אותו וכמה שנים אתה מתכוון להחזיק את הרכב. ככל שחולפות השנים זה הולך והופך זניח ואותם 10 אחוז נניח מאבדים מערכם וכשהרכב יהיה בן 10 נניח ויהיה שווה 30 אלף שקל זה יהיה כמעט חסר משמעות לחלוטין בעיקר אם יהיה מדובר ברכב שמור ומטופח מדגם מבוקש.

הרכב שלי נרכש כיד שניה מליסינג מימוני מאדם שרצה לשרד לרכב גדול יותר עקב התרחבות המשפחה, המחיר היה אטרקטיבי מדי בשביל לוותר עליו והלכתי על זה, סביר להניח שאת ההנחה אני אגלגל לקונה הבא אבל אין לי בעיה עם זה, לא ציפיתי "להרוויח" על האוטו.

פורסם

מייק המון המון תודה.

זה מה שהמוכר אמר לי, שהוא רוכש כבר רכש שלישי ככה, והוא לקח הלוואה (מימון) של 80% מערך הרכב, וסיים לתת את התשלומים. לדבריו עכשיו יש לו אופציה או "למכור" את הרכב לליסינג ולקחת חדש עם הסכם מימון בדומה לקודם, אבל הוא אמר שהם ישחטו אותו במחיר אז הוא מעדיף למכור אותו בשוק החופשי.

הרכב המדובר הוא בפרימיום, שחשבתי שבגלל השם הוא הכי מפואר.

הארת את עיני לגבי העניין, אין לי בעיה לרכוש רכב כזה מישום שאני לא רואה את עצמי מוכר אותו לפחות ב5 שנים הקרובות ולדעתי יותר.

חשוב מה שאמרת ללכת איתו יחד לחברת ליסינג ולבקש מסמכים המעידים על אופי העסקה. ביקשתי את שם החברה אבל הוא סרב לתת לי, הוא אמר שלא ייתן לכל אחד לברר פרטים כי יש שם פרטים כמו חשבון הבנק שלו ודברים כאלה, אמר שלא תהיה לו בעיה שאני אבוא והוא יראה שכנראה זה ילך לכיוון מכירה,הוא כן הציע מיוזמתו לדבר איתם בנוכחותי, אני אדרוש ללכת איתו יחד לחברה.

השאלה העיקרית היא איך אדם בד"כ נוהג ברכב כזה? אני יודע שנהג על ליסינג מתעלל ברכב יותר מאשר רכב פרטי, אני מקווה שלא כך העניין בליסינג מימוני שהאדם בעצם רוכש את הרכב, האמת לא רואה שום סיבה שזה יקרה (כן אני יודע שאני לא העיפרון הכי חד בקלמר שמדובר ברכישת רכבים ורכבים באופן כללי...).

שוב תודה רבה מייק, my mans man.

פורסם

אני מניח שנהגו בו כרכב פרטי לכל דבר משום שהטיפולים והביטוחים באחריות הלקוח וכשהוא יבוא למכור אז חברת הליסינג לא תקבל רכב במצב לא טובה וירידו לו המון במחיר, מבחינתי זה רכב פרטי.

אני בטוח שעל האוטו יש סימנים מזהים של חברת ליסינג, לוחיות הרישוי, שלטים, מדבקות וכאלה. אני הייתי מבקש ממנו להעיף מבט בממסמכי הרכישה, להוציא יחד איתך כפל רישיון ממשרד הרישוי לראות שהכל באמת נכון ברישיון ולקבל אישור מחברת הליסינג. בדוק גם האם יש לו אישור להעביר את הבעלות מהם ישר אלייך ואל תתן לו למרוח אותך עם ההעברה, אם הוא רוצה לתת את האוטו ולקבל את הכסף אז רק אחרי העברת הבעלות, לא דוחים אותה.

הפרימיום הוא דגם הביניים, לדעתי יש גג שמש כבר ב-2010 יש בו גם בקרת אקלים, בקרת שיוט, חישוקי מגנזיום וצמיגים רחבים יותר, ציפוי עור להגה וידית הילוכים, פלסטיקה כסופה בקנסולה המרכזית, משענת יד לנהג, תאורה בסכי שמש, פנסי ערפל ובטח עוד כמה קטנות.

פורסם

שאלתי איפה הוא קנה את הרכב, והוא אמר שבליסינג מימוני, הוא אמר שכבר פעם שלישית הם מביאים רכב חדש מליסינג ב0 ק"מ, במימון של 80 אחוז. וכל 3 שנים הם מחליפים לרכב חדש.

שאלתי אותו מה כתוב ברשיון רכב בבעלות, הוא אמר שהוא בחנות ולא יכול לצאת לרכב ולהתקשר עוד שעה.

זהירות, זה עלול להיות סוחר רכב במסווה!

סיפורי הליסינג המימוני הם סיפורי סבתא מוכרים של סוחרי רכב שקונים רכבים במשקל מחברות הליסינג ומוכרים אותם לאנשים תמימים מן הרחוב שחושבים שהם קונים רכב פרטי ומשלמים מחיר מופקע על רכב שבור.

אל תאמין לאף מילה שהבחור החביב הזה מספר לך. אם הוא אומר לך שהרכב כחול קח מניפת צבעים ותבדוק בעצמך שזה באמת כחול. אם הוא אומר לך שיש מנוע תפתח את מכסה המנוע ותראה בעיניים שיש מנוע. ואם הוא אומר לך שהרכב נקנה על ידו בעסקת ליסינג מימוני בקש ממנו לראות אישור כתוב וחתום על כך מחברת הליסינג.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

יש כלל פשוט : רואה מילה ״החכר״ ברשיון רכב ? NEXT !!! שכח מהרכב הזה כמה שיותר מהר, אלא אם כן מדובר בהורדת מחיר מטורפת (נגיד לפחות 25%). אני כבר עשיתי פעם כזו טעות (יעני ליסינג מימוני, תכלס סוחר רכב), אכן ״הרווחתי״ 10% מהמחירון, כשמכרתי הורדתי כבר 25% ! הכי טוב -רכב פרטי. דבר ראשון, בקש מהמוכר צילום של רשיון רכב. היום בעידן של סמארטפונים זה ענין של חצי דקה. לא מוכן ? שכח בבית ? באוטו ? הכלב אכל את הרשיון ? יפה, NEXT !

פורסם

חשוב מאד מה שאתם אומרים

יש לי את המספר של הרכב, אני יכול לעשות עם זה משהו טרם הגעתי אליו?

אני גר ליד קרית שמונה וזה סיפור להגיע בשבילי למרכז,לא רוצה להגיע ולהתאכזב, כמובן שאם אראה משהו לא הגיוני לא אקנה, רק שאני לא מבין בזה יותר מידי. מעדיף לעשות בירורים אפשריים במידת האפשר מכאן.

פורסם

יש אולי לינק לתמונות של רשיונות כפי שציינת עם המילה "החכר" או של סוחרי רכב? איפה זה מופיע ברשיון שאדע מה לבדוק והיכן לבדוק.

תודה לכם

פורסם
יש אולי לינק לתמונות של רשיונות כפי שציינת עם המילה "החכר" או של סוחרי רכב? איפה זה מופיע ברשיון שאדע מה לבדוק והיכן לבדוק.

תודה לכם

בחלק הימני העליון של רשיון יש כיתוב בצבע אדום ״רישום קודם״, אז לא צריך להיות כלום בסעיף הזה. . אם אתה רואה שם ״החכר״ או ״החכר/השכרה״ - תברח ! לפי דעתי, אפילו אל תסע בכלל לראות רכב בלי לראות את רשיון. פשוט חבל על הזמן.

גם בסעיף "בעלים קודמים" רצוי לראות "00".

נ.ב. הנה ראה תמונה :

http://img515.imageshack.us/img515/7032/rrt1.jpg

• תוכן חדש...