Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המון תודה לך איש יקר.

אני עובר עכשיו על השרשורים של נפילות אנשים עם קניית רכב, סוחרים, ואיך לקנות רכב ואני מקבל פיק ברכיים חריף.

אלוהים ישמור למה זה צריך להיות ככה? כמה שקרנים ונוכלים יש? למה אני מרגיש מטומטם שאני אדם ישר ולא רימיתי אף אחד בחיי? 80K זה המון כסף לאדם כמוני, החשש ליפול במיוחד שאני לא מבין בדברים האלה כבד, אבל הצורך ברכב קיים.

ודבר נוסף ברשותך, הבנתי שלסוחר רכב צריכה להיות חותמת אם אני לא טועה של סוחר רכב בשביל שנוכל לזהות שהוא כזה, איפה זה נמצא?

שוב המון תודה!

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שמע, 80K זה המון כסף עבור 99.9% מתושבי המדינה, זהו סכום מכובד ולוקח המון זמן בשביל לחסוך אותו. עוד משהו קטן : יחד עם רשיון רכב תבקש גם צילום ת"ז, חייב להיות אותו שם. אם רכב לא רשום על המוכר - תעבור הלה.

יש כמובן כל מיני מקרים בחיים, אבל אני לא מאמין לכל מיני סיפורים בסגנון "שמע אחשלי, נשבע לך ביקר לי, רשמתי הרכב על אחותי/גיסי/חמתי/כלבתי, אני מסובך עם מס הכנסה/רשות השידור/מזונות/או"מ/עיריית חיפה, לא שילמתי דוחות חניה ...", תגיד תודה רבה לבן-אדם ועבור להבא בתור.

אני לא אומר שזה מקרה של רמאות ב-100%, אבל ב-99% די בטוח.:-D

לגבי חותמת של סוחר אני לא יודע. לדעתי, סוחר הגון חייב להזדאות כסוחר. שמעתי אבל שאם סוחר ממש קונה רכב (ולא סתם שם אותו במגרש), אזי איכשהו זה לא נחשב כיד חדשה.

פורסם

סוחר רכב שיש לו רישיון לעסוק בסחר רכב מטעם משרד התחבורה ורוצה לקנות רכב בלי להוסיף בעלות נוספת לרכב (כלומר "בלי להוסיף יד") יקבל חותמת לרישיון. החותמת היא למעשה הדפסה קטנה בתחתית הרישיון שכתוב בה משהו בסגנון "הפקדת סוחר - העתק".

מה קורה אם הסוחר אינו סוחר מורשה מטעם משרד התחבורה? אין חותמת ואין בטיח.

עם מספר הרכב אתה לא יכול לעשות כלום, בטח שלא לבדך. אם תדע מאיזו חברת ליסינג "רכש" המוכר את הרכב ויש לך קשרים באותה החברה תוכל אולי לברר מה באמת הייתה ההיסטוריה של הרכב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אשמח לדעת במה i30 מאובזרת יותר מלנסר 1.5 מעבר ל-USB במערכת השמע (וחלון שמש בדגמים המאוחרים יותר) ?

אני יודע את התשובה ואני יודע שהיא דווקא הפוכה, אבל מעניין אותי לפי מה אתה רושם את מה שרשמת.

קודם כל אין להשוות בכלל בין איך שנראה הדשבורד של הלאנסר לI30 הרכב פשוט מרגיש ערום וזאת דעת רבים ולזה הייתה רוב הכוונה שלי. הבדלי אבזור קטנים כמו שציינת כגון: יציאת מזגן לתא כפפות , מערכת עם יציאות USB AUX שנשמעת בהרבה יותר איכותית וחזק, תא למשקפיים וחלון שמש בדגמים האחרונים. שוב לא מדובר פה על הבדל שמיים וארץ אבל אני אישית לא הייתי מתקרב ללאנסר בגלל איך שהיא מתנהגת בכביש, איך שהיא סוחבת בעליות איך שהיא נשמעת ואיך שהיא נוסעת בכללי.

פורסם
קודם כל אין להשוות בכלל בין איך שנראה הדשבורד של הלאנסר לI30 הרכב פשוט מרגיש ערום וזאת דעת רבים ולזה הייתה רוב הכוונה שלי. הבדלי אבזור קטנים כמו שציינת כגון: יציאת מזגן לתא כפפות , מערכת עם יציאות USB AUX שנשמעת בהרבה יותר איכותית וחזק, תא למשקפיים וחלון שמש בדגמים האחרונים. שוב לא מדובר פה על הבדל שמיים וארץ אבל אני אישית לא הייתי מתקרב ללאנסר בגלל איך שהיא מתנהגת בכביש, איך שהיא סוחבת בעליות איך שהיא נשמעת ואיך שהיא נוסעת בכללי.

רגע, אז עכשיו מדברים על עיצוב תא הנוסעים או על אבזור? תעשה הבדלה בין השניים כי עיצוב "פשוט" שאתה לא אוהב כי אתה אוהב הרבה כפתורים, ניקלים וכל מיני קימורים (וזה לגיטימי)...יכול להיות עבור מישהו אחר עיצוב אלגנטי, נקי ופרקטי שמקל על השימוש ברכב.

בוא אני אפרט לך במה הלנסר עדיפה על ה-i30 באבזור:

* הגה+ידית הילוכים+ידית בלם יד מעור

* יש AUX בניגוד למה שאמרת

* 7 כריות אויר לעומת 6

* מחשב דרך

* גלגלים בקוטר 16" (לעומת 15") וצמיגים ברוחב 205 מ"מ (לעומת 185 מ"מ)

לא היית מתקרב לאיך שהלנסר מתנהגת בכביש?! שמע, היא אמנם לא מפנקת כמו C5 אבל לסיבובים היא יודעת להכנס טוב מאוד וההתנהגות שלה מבין המשפחתיות נחשבת טובה מאוד.

בקשר לסחיבה אני לא מתווכח איתך, ה- i30 בעלת ביצועים עדיפים אבל זה לא בהכרח מה שחשוב למי שקונה את הרכבים האלו.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

שלום חברים, היום עשיתי טיפול לכריזמה, ובזמן שהיא היתה במוסך קפצתי לחברת הליסינג הקרובה - אופרייט ליס.

רציתי להעביר את הזמן לראות מה יציעו לדרישות שלי.

ביקשתי יונדאי I30 שנת 2009, עם ק"מ נמוך.

הציעו לי את הרכב עם ק"מ 34,000, עבר טיפול 35,000, טסט עד 29.3.13, ביטוח לשנה על מנוע וגיר.

הציעו מחיר של 75,400 ש"ח.

אמרו שהרכב היה בשדות התעופה, וששאלתי אם זה נהג יחיד היא נכנסה למחשב ואמרה שכן הוא הגיע לבן אדם מסויים.

אמרה שהרכב כרגע בחיפה בהכנה למכירה.

אז בוא נתחיל שמהמחיר שלהם הם צריכים להוריד מינימום 10% (נהג יחיד) - 73,000 מחירון + 2K קילומטראז' נמוך = 75K. מזה מורידים 10% זה יוצא 68,500. אז ברור שהמחיר שלהם הוא התחלתי ומן הסתם הם זרקו מחיר רגיל שמשם יהיה ניתן למיקוח, אני טועה? באתר שלהם כתוב שהמחירון הוא 82800, אולי זה יצחק לוי? אמרו שם שהם הולכים רק לפיו.

השאלה היא כזאת, הרכב הגיע לרשות שדות התעופה (או נמל התעופה), צילום רשיון הרכב אצלי. בדקתי עכשיו ביד 2 והיה כתוב שמשטרה ורשוית וכאלה מורידים 25% מערך הרכב, איך מחשבים את העניין פה? 10% נהג יחיד? שאני לא בטוח בכלל שהפקידה שישבה מולי בטוחה שזה נהג יחיד, היא בדקה ואמרה שיש לה שם של בנאדם ואמרה שזה נהג יחיד, אני לא בטוח לפי אופן הבדיקה שלה, למרות שהראתה לי במחשב שם של אדם. או 25% כי זה הגיע לשדה\רשויות התעופה?

מעבר לכך איך החברה אופרייט ליס? אמינה? מוכרת?

תודה רבה לכם

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם
רגע, אז עכשיו מדברים על עיצוב תא הנוסעים או על אבזור? תעשה הבדלה בין השניים כי עיצוב "פשוט" שאתה לא אוהב כי אתה אוהב הרבה כפתורים, ניקלים וכל מיני קימורים (וזה לגיטימי)...יכול להיות עבור מישהו אחר עיצוב אלגנטי, נקי ופרקטי שמקל על השימוש ברכב.

בוא אני אפרט לך במה הלנסר עדיפה על ה-i30 באבזור:

* הגה+ידית הילוכים+ידית בלם יד מעור

* יש AUX בניגוד למה שאמרת

* 7 כריות אויר לעומת 6

* מחשב דרך

* גלגלים בקוטר 16" (לעומת 15") וצמיגים ברוחב 205 מ"מ (לעומת 185 מ"מ)

לא היית מתקרב לאיך שהלנסר מתנהגת בכביש?! שמע, היא אמנם לא מפנקת כמו C5 אבל לסיבובים היא יודעת להכנס טוב מאוד וההתנהגות שלה מבין המשפחתיות נחשבת טובה מאוד.

בקשר לסחיבה אני לא מתווכח איתך, ה- i30 בעלת ביצועים עדיפים אבל זה לא בהכרח מה שחשוב למי שקונה את הרכבים האלו.

שמע כמו שאני ציינתי יש דברים שיש בI30 ואין בלאנסר ולהפך.

מבחינתי AUX עם מערכת כזאת חלשה לא שווה כלום ובינינו מי לא משתמש בUSB היום.

מבחינת סיבובים אני בטוח שהI30 לא יורדת מהלאנסר לא חושב שתמיד רוחב הצמיג הוא הפקטור , גם בקרוז יש צמיגים 205 והרכב רחוק מלהיות "ספורטיבי" או מתנהג טוב בסיבובים או בכלל.

בסופו של דבר הכל עניין של טעם והעדפות אישיות ועל מה פותח השרשור שם דגש

פורסם

השאלה היא כזאת, הרכב הגיע לרשות שדות התעופה (או נמל התעופה), צילום רשיון הרכב אצלי. בדקתי עכשיו ביד 2 והיה כתוב שמשטרה ורשוית וכאלה מורידים 25% מערך הרכב, איך מחשבים את העניין פה? 10% נהג יחיד? שאני לא בטוח בכלל שהפקידה שישבה מולי בטוחה שזה נהג יחיד, היא בדקה ואמרה שיש לה שם של בנאדם ואמרה שזה נהג יחיד, אני לא בטוח לפי אופן הבדיקה שלה, למרות שהראתה לי במחשב שם של אדם. או 25% כי זה הגיע לשדה\רשויות התעופה?

תודה רבה לכם

הרכב לא היה בבעלות משטרה\רשות , הוא היה בבעלות ליסינג ואצל נהג יחיד (אם אפשר להאמין לסיפור שלהם).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אופרייט-ליס היא חברת ליסינג קטנה שעובדת מול לקוחות מוסדיים גדולים (בנקים, חברות בטחוניות וכו'). הרכב שלהם לרוב איכותיים מאוד, שמורים ומטופלים בצורה טובה (הם מטפלים במוסכים מורשי יבואן, לא במוסכי הסדר).

החיסרון היחיד מבחינתך, כקונה, הוא שהם לרוב לא הכי זולים בשוק. מחירון לוי יצחק הוא המלצה מבחינתם וכמו שיש רכבים שהם מוכרים באחוזי הנחה גבוהים יותר, כך יש גם רכבים שהם מוכרים באחוזי הנחה נמוכים יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
שלום חברים, היום עשיתי טיפול לכריזמה, ובזמן שהיא היתה במוסך קפצתי לחברת הליסינג הקרובה - אופרייט ליס.

רציתי להעביר את הזמן לראות מה יציעו לדרישות שלי.

ביקשתי יונדאי I30 שנת 2009, עם ק"מ נמוך.

הציעו לי את הרכב עם ק"מ 34,000, עבר טיפול 35,000, טסט עד 29.3.13, ביטוח לשנה על מנוע וגיר.

הציעו מחיר של 75,400 ש"ח.

אמרו שהרכב היה בשדות התעופה, וששאלתי אם זה נהג יחיד היא נכנסה למחשב ואמרה שכן הוא הגיע לבן אדם מסויים.

אמרה שהרכב כרגע בחיפה בהכנה למכירה.

אז בוא נתחיל שמהמחיר שלהם הם צריכים להוריד מינימום 10% (נהג יחיד) - 73,000 מחירון + 2K קילומטראז' נמוך = 75K. מזה מורידים 10% זה יוצא 68,500. אז ברור שהמחיר שלהם הוא התחלתי ומן הסתם הם זרקו מחיר רגיל שמשם יהיה ניתן למיקוח, אני טועה? באתר שלהם כתוב שהמחירון הוא 82800, אולי זה יצחק לוי? אמרו שם שהם הולכים רק לפיו.

תודה רבה לכם

תתחיל להתחבר למצב השוק ועזוב את ההפחתות התאורתיות של המחירון.

רכב שרשום ע"ש חברה מורידים בד"כ 15%-20% ולא נכנסים בכלל לכמה נהגים השתמשו ברכב (בגלל זה יש הבדל בין רכב בליסינג לעומת רכב מהשכרה). המקרה היחידי שבו כן אפשר (שוב, אפשר...אבל לא חייבים) לבצע הפחתה נמוכה יותר היא במקרה של ליסינג מימוני שבו השימוש ברכב היה פרטי לגמרי (בצירוף מסמכים המוכיחים זאת) ואז מורידים כ- 10% אבל לרוב יותר.

תוספת על ק"מ נמוך? זה רק אומר שהרכב כנראה ימכר מהר יותר מאחרים אבל לשלם עוד 2K על זה? אני חושב שהתעקשות מצידך במו"מ תוריד אותם מזה.

המחירון היבש של האוטו הזה ע"פ לוי יצחק לפני הפחתות הוא 82K. לאחר הפחתה של ליסינג תפעולי המחיר הוא 70.5K (במקרה שמתעקשים ומוכיחים לך שזה נהג יחיד) או 65.5K (לפי הפחתה של חברת ליסינג). אם הרכב שמור והבדיקה שאתה תעשה לו תהיה טובה אני חושב שלאור הצפת השוק בדגם הזה ומנגד הק"מ הנמוך של הרכב מחיר הוגן לעסקה אמור להיות 65K-68K ש"ח.

שיהיה בהצלחה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

כמובן השיקול הוא שלך, אבל לדעתי כדאי לעזוב את כל הרכבים של ליסינג או חברה לשעבר, מצא רכב פרטי, אפילו אם תצטרך לשלם קצת יותר. עוד 3-4 שנים תרצה למכור, ולא תוכל, אלא במחיר זבל ! יש מלא רכבים פרטיים במחירים טובים, ובאחריות יצרן, אז למה להסתבך עם ליסינג בכלל ?

• תוכן חדש...