Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העלאת שכר דירה! חוקי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה כתוב בהסכם השכירות לגבי אופציית ההארכה.

כתוב, הולכים לפי מה שכתוב , לא נאמר דבר , שוק חופשי, והוא מZיין אותך כי הוא יודע שהוצאות המעבר יהיו כאלה שלא כדאי לך לעבור

פרט לכך שיש עלייה במחירי השכירות כי , רבים לא יכולים לקנות דירה בגלל המחיר והולכים לחלופה של שכירות ואז ביקוש גבוה יותר גורם לעליית מחיר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כל עוד לא הוספתם סעיף של אופציה להארכת חוזה באותו שכר דירה- זכותו לבקש גם 10,000 שקלים, זה הנכס שלו.

וזה מתקשר יופי לדיון שרץ עכשיו בטופיק של רכישת דירה עם משכנתא 100%.....מראה יופי את אחד החסרונות הבולטים של השכרת דירה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

וזה מתקשר יופי לדיון שרץ עכשיו בטופיק של רכישת דירה עם משכנתא 100%.....מראה יופי את אחד החסרונות הבולטים של השכרת דירה.

חיכית לרגע שבו תוכל להגיד "I told you so"

:-)

אתה צודק, זה חסרון, אבל אלה החיים - באותה מידה יכולת לקנות דירה ולגלות בה אי אלו פגמים לאחר שנה/שנתיים של מגורים שיעלו לך הרבה יותר מעלויות מעבר ו/או 400 ש"ח בחודש.

אז אל תשפוט ממקרה פרטי אחד. צריך פה ראייה רחבה יותר.

אגב, במדינות "מתוקנות" יש חוקים שאוסרים באופן חד משמעי להעלות את מחיר השכירות במעמד הארכת חוזה (למעשה זה לא איסור, אלא יותר "תקרה" של X אחוז בשנה או מקסימום בערך האינפלציה השנתית)

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

אגב, במדינות "מתוקנות" יש חוקים שאוסרים באופן חד משמעי להעלות את מחיר השכירות במעמד הארכת חוזה (למעשה זה לא איסור, אלא יותר "תקרה" של X אחוז בשנה או מקסימום בערך האינפלציה השנתית)

ראשית הדיון היה על מה קורה בארץ כאן, אז מעניין כשלג דאשתקד מה קורה במדינות מתוקנות.

באותם מדינות מתוקנות השכ"ד הבסיסי מניב תשואה מכובדת לבעל הבית ולכן לא נותנים לו להשתולל.

כאן בדירה ששוויה 1.5 מיליון אתה השוכר בוכה אם תשלם 4000 ש"ח לחודש , בעוד שהיית צריך לשלם כ 6000 ש"ח לחודש כשווי הוגן על השימוש בדירה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אתה צודק, זה חסרון, אבל אלה החיים - באותה מידה יכולת לקנות דירה ולגלות בה אי אלו פגמים לאחר שנה/שנתיים של מגורים שיעלו לך הרבה יותר מעלויות מעבר ו/או 400 ש"ח בחודש.

יש חוק כזה, שמגביל את ההעלאה מידי שנה?

פורסם

לא בארצינו החמימה

תירגע

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

כן, בהחלט יש כזה חוק...בחו"ל! :roll:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

דווקא ממש לא חיכיתי להגיד את זה, בסופו של יום איש הישר בעיניו יעשה ובין אם אנשים פה יקנו דירות או ישכירו- אני לא מקבל על זה עמלה :-D

פשוט רצה הגורל והשרשורים הזה נפתח בדיוק במקביל לשרשור רלוונטי אחר.

לצערי אני מכיר את נושא עליית השכירויות מקרוב, אני חווה את זה כל שנה ממשקפי השוכר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ואם יש לך משכנתא בריבית פריים אז כל עליה של 0.5% בריבית במשק מקפיצה לך את ההחזרים ביותר מזה,

ואז אין לך את אופציית מעבר הדירה.

לגבי השכירות - כמו שכבר אמרו, אם אין בחוזה אופציית הארכה לשנה נוספת באותו מחיר (או במחיר מוסכם מראש כלשהו) אז בעל הבית יכול לבקש איזה מחיר שירצה.

לא מתאים - תעזוב בסיום החוזה.

אם אתה מחליט להישאר אני ממליץ שתתעקש הפעם לחתום על חוזה שמכיל אופציה כזו כדי שבעוד שנה לא תהיה שוב באותו סרט.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
ואם יש לך משכנתא בריבית פריים אז כל עליה של 0.5% בריבית במשק מקפיצה לך את ההחזרים ביותר מזה,

ואז אין לך את אופציית מעבר הדירה.

לגבי השכירות - כמו שכבר אמרו, אם אין בחוזה אופציית הארכה לשנה נוספת באותו מחיר (או במחיר מוסכם מראש כלשהו) אז בעל הבית יכול לבקש איזה מחיר שירצה.

לא מתאים - תעזוב בסיום החוזה.

אם אתה מחליט להישאר אני ממליץ שתתעקש הפעם לחתום על חוזה שמכיל אופציה כזו כדי שבעוד שנה לא תהיה שוב באותו סרט.

WIL

ממך אני מצפה ליותר

שינוי של 1% לא של חצי אחוז בפריים על סכום קרן של 300K, משנה את ההחזר ב 169 ש"ח ולא ב 400 ש"ח וצפונה.

כדי להגיע לשינוי של 400 ש"ח מעליית ריבית של 0.5% הקרן צריכה להיות 1450000 ש"ח

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בא ניקח את זה קיצוני עוד, אם אני לא יוצא מהנכס אחרי שהסכמתי איתו למחיר.אבל בסגירת עניין שהוא לא יכול להמשיך ולעלות את המחיר כל שנה. מה הם החוקים??

פורסם

ישה, זה אולי אם אתה מחזיר את המשכנתא בשיטת שפיצר (תשלומים זהים לאורך חיי ההלוואה)

אם בחרת "קרן שווה" אז על 300K עליה של 1% תקפיץ ב250 ש"ח. (בהנחה שאתה בתחילת התקופה)

ועל משכנתא של מליון שקל עליית ריבית של 0.5% תקפיץ את ההחזר ההתחלתי (בשיטת קרן שווה) ב-417 שקל בחודש.

אז נכון שהגזמתי אבל זה גם תלוי באופן התשלומים (שפיצר מול קרן שווה)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

פתאום אני מרגיש טוב מזה שאצלי עלה רק במאה שקל...

ג.מ. פורטל - ניסיתי להבין את מה שכתבת בהודעה האחרונה,

ואחרי 3 ניסיונות הרמתי ידיים. תוכל לנסח שוב?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...