Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יצא לי להיות מעורב בצורה כזו או אחרת בעשרות רכישות של קרוס אוברים חדשים, הרוב המכריע של הרוכשים בחרו ברכב מהסוג הזה כי הוא ביטוי לרכב עבור המשפחה המודרנית עם הכנסה מעל הממוצע שרוצה רכב משפחתי שיתן ערך מוסף בשעות הפנאי (סופ"ש למשל) ולא רק במשימות היום יומיות.

רוב הקרוס אוברים עליהם אנחנו מדברים פה הם בכלל בעלי הנעה קדמית בלבד ואינם שוקלים הרבה יותר ממשפחתית מנהלים דומה.

צריכת הדלק, עלויות הטיפולים, ביטוח, גובה, רוחב, ביצועים ועוד הרבה פרמטרים דומים מאוד לאלו של משפחתית גדולה. באירופה מאוד אוהבים סטיישן עבור הצרכים האלו, בארץ ובארה"ב קרוס אוברים. אז מה?

נראה לי שהיית מעורב גם בשלי :wink:

אני מניח שלרוב הטוענים נגד הגיפונים אין ילדים קטנים

לפני שקניתי אאוטלנדר חיפשתי לקנות מונדאו או מאזדה 6 (חמש דלתות) בלבד.

אבל אחרי שראיתי:

1. תא המטען של האאוטלנדר - סוף סוף ניתן להכניס שני זוגות אופניים לילדים או אופניים ועגלה מבלי להנדס את ההכנסה לבאגז כל יציאה לפארק

2. העובדה שהספסל האחורי טיפ טיפה יותר רחב ממכונית מנהלים, רווח לרגלי הנוסעים מאחור יותר גדול -הספסל האחורי זז אחורה וקדימה (סוף סוף הילדים לא מגיעים עם הרגליים לבעוט לי בכסא).

3. לא צריך להתכופף כדי להכניס את הילדים ולקשור אותם לכסאות.

לא כל גיפון ענה לי על התנאים האלו (קיה ויונדאי) אבל האאוטלנדר בהחלט כן.

נכון לא זכיתי למנוע EcoBoost של המונדיאו החדשה אבל לשימושים הפרטיים שלי (נוחות בנסיעות עם המשפחה) האאוטלנדר יותר מתאים לי.

מכאן ועד אנשים שטוענים שגיפ קונים רק בגלל פוזה הדרך ארוכה.

בכלל שאנשים רואים אותי עם הרכב ומחמיאים לי הגיפ אני מסביר להם שזה בכלל לא גיפ.

• תגובות 139
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפני שקניתי אאוטלנדר חיפשתי לקנות מונדאו או מאזדה 6 (חמש דלתות) בלבד.

אבל אחרי שראיתי:

1. תא המטען של האאוטלנדר - סוף סוף ניתן להכניס שני זוגות אופניים לילדים או אופניים ועגלה מבלי להנדס את ההכנסה לבאגז כל יציאה לפארק

2. העובדה שהספסל האחורי טיפ טיפה יותר רחב ממכונית מנהלים, רווח לרגלי הנוסעים מאחור יותר גדול -הספסל האחורי זז אחורה וקדימה (סוף סוף הילדים לא מגיעים עם הרגליים לבעוט לי בכסא).

3. לא צריך להתכופף כדי להכניס את הילדים ולקשור אותם לכסאות.

אותו דבר יש לך גם במאזדה MPV ודומותיה,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

לא בדקתי אבל נראה לי שהMPV (אני מניח שאתה מתכוון למאזדה 5, כי MPV לא נמכרת כבר המון זמן) יותר נמוכה ותאלץ אותי להתכופף כמעט כמו ברכב רגיל. - בדקתי בזמנו גם את הגארנדיס.

חוץ מזה אני באופן אישי די סולד ממראה המיניוואנים האלו.

פורסם
גם אם היא סתם קנתה רכב גבוה, זה לגיטימי - זה הכסף שלה וזכותה לעשות בו כרצונה. יחד עם זאת אין בכך אישור לקיומו של היגיון כלשהו ברכבים כמו X5 או X6, מעבר לפוזה.

היא קנתה במקרה ייטי? :)

ממש לא. היא קנתה HRV ולאחריו ג'מיני. היא רק מחפשת רכב גבוה - לא פוזה ולא נעליים.

the london underground is not a political movement

פורסם
גם אם היא סתם קנתה רכב גבוה, זה לגיטימי - זה הכסף שלה וזכותה לעשות בו כרצונה. יחד עם זאת אין בכך אישור לקיומו של היגיון כלשהו ברכבים כמו X5 או X6, מעבר לפוזה.

אז למה יש הגיון ברכבים כמו מזראטי? אתה רוצה מכונית מנהלים, אתה יכול להסתפק בסקודה סופרב.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

צביעות!!

רכב "מנהלים" זה בסדר ו-SUV לא?!

מי יחליט לי מה אני אוהב ומאילו טעמים אישיים גם אם זה עולה לי הון עתק.

אני נוסע בסוזוקי ויטרה ארוכה, יש כאילו שיגידו שזה לא רכב ושההתנהגות כביש שלו איומה!

אני מת על הרכב הזה. אני חובב נהיגה! מי יחליט לי איך אני אוהב את הרכב שלי? אומנם יש לו זויות גילגול ומרכז כובד גבוהה

אבל ככה אני אוהב אותו והיכולת הנוספת הזו של נהיגה בשטח.. אם אתם אוהבים לנסוע בכביש וזה הספורט שלכם.

אז הספורט שלי וההנאה שלי זה נהיגת שטח בשטח

כול אחד והמניעים שלו, הביריונות היא לחשוב שאתם תכתיבו את תרבות הנהיגה במכוניות המשעממות שלכם.

ארה"ב היא ארץ נהדרת לדברים האלו כי לא כל אחד נדחף לשני ו"פותח עליו זוג עניים" מה זה ענינכם!

אני ממש לא חושב שיש קשר בין נהיגה אגרסיבית פרועה לסוג הרכב!!

כמה מהנהגים המוכשרים והמקצועיים שאני מכיר נוהגים גם בלנדקרוזרים.

פורסם

מילת המפתח.

הדיון לפי מה שהבנתי מדבר על אנשים שלא יודעים מה זה שטח ועדיין קונים ג'ופון כאשר ה"שטח" היחידי שהג'ופון שלהם רואה זה קניות בסופר בימי שני וחמישי.

לי אישית אין בעיה עם אנשים שקונים ג'ופון כי הם אוהבים לצאת לשטח.

לי אישית אין בעיה עם אנשים שקונים ג'ופון כי יש להם משפחה גדולה ויותר נוח להם להעביר את המשפחה והציוד בג'ופון.

מה שכן מעצבן אותי זה כל אנשי השופוני שקונים ג'ופון בשביל להרגיש גברים בכביש, כי הם חיים באמונה של "ככל שיש לך יותר גדול ככה אתה יותר חשוב".

מה שמעצבן אותי זה כל מיני נערות עם משפקי שמש שמכסות חצי מהפנים שלהם נוסעות בטנק הזה ובו זמנית מתאפרות\מדברות בטלפון.

זה כמו לקנות פרארי בשביל לנסוע למכולת. זה נטו שופוני ותסביך פנימי\בעיות אישיות וכדומה.

פורסם
אז למה יש הגיון ברכבים כמו מזראטי? אתה רוצה מכונית מנהלים, אתה יכול להסתפק בסקודה סופרב.

מה הקשר בין מאזרטי לבין סקודה סופרב?

מה שכן, אני מנחש לאן אתה הולך עם זה. רכבים כמו פרארי, מאזרטי, פורשה אינם חוטאים למטרת קיומם.

רכבים כמו הקאיין, להם יש יכולת שטח אמיתית בשילוב עם ביצועים מעולים (יחסית למשאית) בכביש המפותל וכל זאת תוך כדי שמירה על תא נוסעים יוקרתי ומרווח, עוד יכולים ולו באופן חלקי להצדיק את קיומם.

לעומת זאת, מה הטעם ברכב כמו X5/6 ובדגש על גרסאות ה-M? אם בניתם רכב שטח, למה הוא לא טוב בשטח?

ואם הוא לא טוב בשטח אז:

1. מה הטעם במשקל הרב - פגיעה בתאוצה, באחיזה, התנהגות ובצריכת הדלק?

2. מה הטעם במרכז הכובד הגבוהה ובמימדים המגודלים (מבחוץ ופחות מבפנים!) - פגיעה באחיזה והתנהגות ומהירות סופית מקסימלית?

סדרות 5/6 עושות את מה שהX5/6 עושים בפועל הרבה יותר טוב ובדגש על הM5/6.

בנוגע לקרוסאוברים כאלו ואחרים, בעלי יכולת שטח הטובה רק מעט משל פרארי 458... :)

לפחות הם פחות מזיקים. בגדול כל הנישה הזו קיימת כי מישהו (נראה לי אלה היו טויוטה עם הראב4 או שאני טועה?) מצא דרך להגדיל מכירות.

בנוגע לאנשים שקונים רכבי שטח, בין אם הרכבים האלו באמת רכבי שטח ובין אם בכאילו, אני חושב שניתן לומר בבטחון שחלקם העיקרי אינו עושה זאת בגלל גיחות תדירות לשטח לא סלול, ברמות שונות של קושי עבירות.

בכל מקרה הם יורים לעצמם ברגל ולכן כדאי לקחת בח-ן:

1. אם מדובר על רכב שטח אמיתי, כאמור מבלי ניצול יכולות הנסיעה בשטח של הרכב, אז הם מקבלים רכב פחות מאובזר, אשר צורך יותר דלק, בעל ביצועי כביש נחותים.

2. אם מדובר על איזה סטיישן מדרכות כזאת או אחרת (גם X5 נכנס לקטגוריה זו, למען הסר ספק), אזי הם קונים מוצר נחות, לדעתי, אשר מתיימר לעשות משהו שאינו יכול.

דווקא את מה שהרכב הנ"ל מבצע בפועל, בהשוואה לרכב ללא יומרות שטח שיווקיות, הוא מבצע פחות טוב.

3. בחלק מהמקרים מדובר על מוטציות עיצוביות מחרידות, לפחות בעיניי חלק מן האנשים.

מה הם מקבלים בתמורה? פוזה, וגם זה בע"מ מאוד.

כך או אחרת, שיהיה להם לבריאות. כל אחד יחליט לעצמו מה לקנות עם הכסף שלו.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

עוקצנות אינה מחליפה טיעונים לוגיים, או שכן?

כל בעלי הילדים כאן מנסים להסביר שזה הרבה יותר נוח ומרווח

אבל כל נושאי דגל "התרבות המוטורית" מתעקשים לשלוח אותי או לסטיישן נמוך, או למיניוואן של שבעה אנשים ומעלה. העיקר שלא יהיה SUV או קרוסאובר.

אז מה כבר נשאר לעשות??? הטיעונים כבר נאמרו שוב ושוב אבל מסרבים להתקבל. במקום הבנה אנחנו מקבלים חמת זעם (שלא לומר קנאה...) והערות מטופשות על מיניות, גבריות, ומדרכות.

נכון, גם להורים שלי לא היה ג'יפ ונדחקנו 3 ילדים בספסל אחורי של לנצ'יה פריזמה וכולנו יצאנו בסדר.

אבל אם ישנה אופציה, ויש יכולת, אז למה לא?

לא סתם הסגמנט הזה הוא בין הרווחיים היום בענף הרכב וכל יצרן כמעט מציע אלטרנטיבה (הקאיין הציל את פורשה מפשיטת רגל להזכירכם)

Porsche 911 GT2

BMW 335i 2011

Mini Cooper JCW 2009 - GONE

BMW M3 2006 - SOLD

פורסם
"משאית" היא מבחינתי כל אוטו שממדיו מוגזמים ומיותרים לטעמי וכמובן שמדובר בהכללה ואין דינו של פורסטר כדין לנדקרוזר. אבל שתי המכוניות הללו מייצגות לטעמי סוג של צורך להחצין משהו שאתה סבור שיש לך מעט מדי ממנו, ודאי כך שאין הן משמשות לצרכים האמיתיים להם הן מתאימות.

אז לא נשארות להבנתי מספיק סיבות ראליות להחזיק מין משאית שכזו ( ואני כמובן לא מכוון למי שגר באמצע המדבר או על ראש הר ).

אם כך , אשמח לשמוע מה ההצדקה לקיומן של מכוניות כמו פרארי , למבורגיני ,וכו'.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
מילת המפתח.

הדיון לפי מה שהבנתי מדבר על אנשים שלא יודעים מה זה שטח ועדיין קונים ג'ופון כאשר ה"שטח" היחידי שהג'ופון שלהם רואה זה קניות בסופר בימי שני וחמישי.

שומו שמיים! ויש אנשים שקונים מכוניות ספורט ולא נוסעים בהן כל היום במסלולי מרוצים!!! הכצעקתה?! לאן העולם מתדרדר? קודם אנשים קונים ג'יפים לא בשביל שטח, אחר כך מכוניות ספורט לא למרוצים - היכן זה יגמר? מה הלאה, לקנות מטוס רק כדי לעבור בדיוטי? מחדל!!!!!!!!

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לעומת זאת, מה הטעם ברכב כמו X5/6 ובדגש על גרסאות ה-M? אם בניתם רכב שטח, למה הוא לא טוב בשטח? פה אני דווקא מסכים איתך. לקנות X5 מסדרת M זה קצת מגוחך. אם אתה רוצה רכב ביצועים אז... תקנה רכב ביצועים

ואם הוא לא טוב בשטח אז:

1. מה הטעם במשקל הרב - פגיעה בתאוצה, באחיזה, התנהגות ובצריכת הדלק?

2. מה הטעם במרכז הכובד הגבוהה ובמימדים המגודלים (מבחוץ ופחות מבפנים!) - פגיעה באחיזה והתנהגות ומהירות סופית מקסימלית?

סדרות 5/6 עושות את מה שהX5/6 עושים בפועל הרבה יותר טוב ובדגש על הM5/6.

הטעם הוא שיש אנשים שרוצים רכב גבוה, אבל ממילא לא יורדים לשטח. יש גם כאלה שפשוט לא רוצים להסתובב בסטיישן

בנוגע לקרוסאוברים כאלו ואחרים, בעלי יכולת שטח הטובה רק מעט משל פרארי 458... :)

לפחות הם פחות מזיקים. בגדול כל הנישה הזו קיימת כי מישהו (נראה לי אלה היו טויוטה עם הראב4 או שאני טועה?) מצא דרך להגדיל מכירות.

בנוגע לאנשים שקונים רכבי שטח, בין אם הרכבים האלו באמת רכבי שטח ובין אם בכאילו, אני חושב שניתן לומר בבטחון שחלקם העיקרי אינו עושה זאת בגלל גיחות תדירות לשטח לא סלול, ברמות שונות של קושי עבירות.

בכל מקרה הם יורים לעצמם ברגל ולכן כדאי לקחת בח-ן:

1. אם מדובר על רכב שטח אמיתי, כאמור מבלי ניצול יכולות הנסיעה בשטח של הרכב, אז הם מקבלים רכב פחות מאובזר, אשר צורך יותר דלק, בעל ביצועי כביש נחותים. אמת.

2. אם מדובר על איזה סטיישן מדרכות כזאת או אחרת (גם X5 נכנס לקטגוריה זו, למען הסר ספק), אזי הם קונים מוצר נחות, לדעתי, אשר מתיימר לעשות משהו שאינו יכול. אני לא חושב שה-X5 מאובזר פחות ממכונית 'רגילה' אחרת של ב.מ.ו (הסר ספק: אינני יודע מה מפרט הרכב)

דווקא את מה שהרכב הנ"ל מבצע בפועל, בהשוואה לרכב ללא יומרות שטח שיווקיות, הוא מבצע פחות טוב.

3. בחלק מהמקרים מדובר על מוטציות עיצוביות מחרידות, לפחות בעיניי חלק מן האנשים. כן, אבל פה זה כבר טעם וריח. אני למשל, חשבתי שה-X6 הוא זוועת עולם, עד שראיתי אותו במציאות - ואז הוא נראה דווקא לא רע. אישית, אם ואילו אקנה ג'יפ, זה לא יהיה ה-X6 כי הוא משדר איזושהי פוציות

מה הם מקבלים בתמורה? פוזה, וגם זה בע"מ מאוד. אמת, אבל זה כבר תלוי ברכב עצמו. תסכים איתי שלקנות (בתור ג'יפ מדרכות, כן?) Q5 נגיד, או משהו דומה, זה עניין אחר מלקנות פג'רו קצר...

כך או אחרת, שיהיה להם לבריאות. כל אחד יחליט לעצמו מה לקנות עם הכסף שלו.

אחדשתייםשלושארבעחמש

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
צביעות!!

רכב "מנהלים" זה בסדר ו-SUV לא?!

מי יחליט לי מה אני אוהב ומאילו טעמים אישיים גם אם זה עולה לי הון עתק.

אני נוסע בסוזוקי ויטרה ארוכה, יש כאילו שיגידו שזה לא רכב ושההתנהגות כביש שלו איומה!

אני מת על הרכב הזה. אני חובב נהיגה! מי יחליט לי איך אני אוהב את הרכב שלי? אומנם יש לו זויות גילגול ומרכז כובד גבוהה

אבל ככה אני אוהב אותו והיכולת הנוספת הזו של נהיגה בשטח.. אם אתם אוהבים לנסוע בכביש וזה הספורט שלכם.

כול אחד והמניעים שלו, הביריונות היא לחשוב שאתם תכתיבו את תרבות הנהיגה במכוניות המשעממות שלכם.

ארה"ב היא ארץ נהדרת לדברים האלו כי לא כל אחד נדחף לשני ו"פותח עליו זוג עניים" מה זה ענינכם!

אני ממש לא חושב שיש קשר בין נהיגה אגרסיבית פרועה לסוג הרכב!!

כמה מהנהגים המוכשרים והמקצועיים שאני מכיר נוהגים גם בלנדקרוזרים.

לא צריך לכעוס ואף אחד כאן לדעתי לא מנסה להכתיב לך, אפילו לעוץ לך על איזה אוטו כדאי לך לנסוע או לנהוג. כל שנעשה כאן הוא נסיון לענות על שאלה מה מותר האוטו הנמוך על זה הגבוה ( באותה קבוצת מחיר ), אם בכלל. אני למשל בדעה שאוטו גבוה בתקציב נתון ייתן פחות מאשר אוטו נמוך באותו תקציב. הסיבות בשלהן אנשים בכל זאת מעדיפים אוטו גבוה הן מגוונות ונעות בין צרכים אמיתיים לבין סתם חשק וגם כל אלו מתחלקים לכל מיני תתי קבוצות. אני לא הייתי קונה אוטו גבוה, בין בשל כך שאני לא צריך כזה, בין בגלל שהוא יקר יותר לאחזקה, בין בגלל שהוא לטעמי פחות מהנה לנהיגה מאשר אחיו הנמוך. זה אינו מחייב אף אחד לנהוג כמוני, ואם ברצונו להסביר לי למה אני טועה יבורך, אבל לקחת את זה למקומות של "אתם והמכוניות המשעממות שלכם מנסים להכתיב תרבות נהיגה", קצת לא שייך.

פורסם
אמא של מישהו שאני מכיר עברה ניתוח החלפת מפרק באגן והחליפה לרכב גבוה כי כואב לה להיכנס לרכב נמוך יותר.

לגיטימי בעיני.

ממש לא. היא קנתה HRV ולאחריו ג'מיני. היא רק מחפשת רכב גבוה - לא פוזה ולא נעליים.

רק אני שמתי לב? (למודגש)

כל בעלי הילדים כאן מנסים להסביר שזה הרבה יותר נוח ומרווח

אבל כל נושאי דגל "התרבות המוטורית" מתעקשים לשלוח אותי או לסטיישן נמוך, או למיניוואן של שבעה אנשים ומעלה. העיקר שלא יהיה SUV או קרוסאובר. כן, כי הם לא יותר מרווחים או נוחים מרכב שבאמת ישרת את המטרות שלהם. ללא תוספת מחיר וללא המגרעות של סטיישן מוגבה או ג'יפ אמיתי.

אז מה כבר נשאר לעשות??? הטיעונים כבר נאמרו שוב ושוב אבל מסרבים להתקבל. במקום הבנה אנחנו מקבלים חמת זעם (שלא לומר קנאה...) והערות מטופשות על מיניות, גבריות, ומדרכות. אני אישית לא מקנא בהם. אם כבר אז מרחם עליהם.

נכון, גם להורים שלי לא היה ג'יפ ונדחקנו 3 ילדים בספסל אחורי של לנצ'יה פריזמה וכולנו יצאנו בסדר.

אבל אם ישנה אופציה, ויש יכולת, אז למה לא? חוץ מכמה טיעונים לוגיים שוליים, אשר פורטו בהרחבה קודם לכן, אין מניעה.

לא סתם הסגמנט הזה הוא בין הרווחיים היום בענף הרכב וכל יצרן כמעט מציע אלטרנטיבה (הקאיין הציל את פורשה מפשיטת רגל להזכירכם) להזכירך, פורשה שברה את הלסת תוך כדי התרסקות וירטואוזית על גרם מדרגות בוולפסבורג, אבל זה לא העניין כאן.

ברור שהוא יהיה אחד הרווחיים. תראה כמה מאמצי שיווק נעשו ונעשים בשביל זה.

keyser,

- כן יש אנשים שרוצים רכב גבוה, זכותם כמובן לקנות אחד. האם יש בזה טעם או הגיון, כאשר גובה הרכב הוא המדד היחיד? אני בספק.

- לגבי סטיישן מדרכות מסוגים שונים. ציינתי את הX5 כדוגמא, יש עוד שלל דוגמאות מסגמנטים שונים ומשונים.

הנקודה שניסיתי להעביר היא זו, בוא נגיד שאדם קונה X5 המצוייד במנוע 3 ל' טורבו בנזין. ברור שמרבית האבזור הקיים בסדרה 5, זמין גם בX5. עם זאת הסכום שהוא ישלם עבור 535i (בעלת מנוע זהה) יהיה נמוך יותר. לחלופין, תמורת מחירו של הX5 בעל מנוע זה, ניתן לקבל 535 יותר מאובזרת.

- בנוגע לעיצוב, אמרת זאת בעצמך. אני אישית עוד לא החלטתי אם הX6 נראה יותר מזעזע במציאות או בתמונות. אבל כל אחד יחליט לעצמו.

- בנוגע לנקודה האחרונה שלך, אני אכן מסכים איתך, לכן גם פיצלתי בהודעה הקודמת את התייחסותי ל2 סוגים עיקריים: רכב שטח ורכב שנראה כמו רכב שטח. העניין שבלי קשר לאיזו קטגוריה הרכב משתייך בפועל, כל עוד בעליו קנה אותו כי הוא גבוה (ופשטות, כ"ג'יפ מדרכות"), שכרו (=הפוזה/גובה/מה שלא יהיה) יוצא בהפסדו.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תוכן חדש...