Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 139
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
דווקא במקרה שלך לא צריך ללכת רחוק. אוטו נמוך מאותו אולם תצוגה ייתן לך יותר בפחות.

תשב בEX מול הG ותראה את ההבדל, הEX עולם אחר

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

מה הוא מפסיד אם הוא קונה ג'יפון ולא רכב מנהלים? (או מה יכל לקבל ברכב מנהלים שאין בג'יפון?)

אחיזה עדיפה על הכביש, לרוב מפסיד אבזור, מהירות(רכב מנהלים לרוב יהיה מהיר יותר מג'יפון) , ביטוח יקר יותר, לא בטוח אבל אני מאמין שגם דלק הג'יפון יזלול יותר..

פורסם

כשאני משתמש בקרוסאובר (אאוטלנדר) אני נהנה מ:

• כניסה ויציאה נוחה יותר מהרכב בגלל הגובה שלו
  • הכנסה והוצאה קלה יותר של היורשת מכסא הבטיחות
  • תנוחת נהיגה שולטת ובטיחותית יותר (רואים מעל הרכב לפניך)
  • תא מטען גדול וגבוה יותר מרכב רגיל- אפשר להכניס את האופניים של הילדה מבלי לפרק כלום

אנשים שקונים את הרכב הזה גם מחפשים את הפוזה שזו לא מילה גסה.

כולנו קונים יום יום מוצרים יקרים יותר כשאפשר לרכוש מוצרים שיעשו את אותה העבודה אבל בפחות כסף, אז למה שבמכוניות זה יהיה שונה?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אתם פשוט מקנאים, אין שום סיבה אחרת לאותה השתלחות בסיגמנט הנ"ל.

ישנם כמה יתרונות בולטים לרכבים הללו:

מרווח בעיקר מעל הראש

תנוחת נהיה זקופה יותר

ישנם רכבים כאילו עם יכולות דינמיות מעולות! הרבה יותר מכל הקוראניות המשפחתיות.

תפסיקו לחזור כמו תוכים על כל מני מנטרות ש"אור ירוק" מכניסים לכם לראש.

מרכז כובד גבוהה :) אני לא חושב שפורסטר או אודי Q7 יתהפכו כל כך מהר.

עוד מעט כל מי שגר בוילה שלא נראית לכם יצטרך לעבור לשיכון, כי זה יותר חסכוני ובטוח.

פורסם
אתם פשוט מקנאים, אין שום סיבה אחרת לאותה השתלחות בסיגמנט הנ"ל.

ישנם כמה יתרונות בולטים לרכבים הללו:

מרווח בעיקר מעל הראש

תנוחת נהיה זקופה יותר

ישנם רכבים כאילו עם יכולות דינמיות מעולות! הרבה יותר מכל הקוראניות המשפחתיות.

תפסיקו לחזור כמו תוכים על כל מני מנטרות ש"אור ירוק" מכניסים לכם לראש.

מרכז כובד גבוהה :) אני לא חושב שפורסטר או אודי Q7 יתהפכו כל כך מהר.

עוד מעט כל מי שגר בוילה שלא נראית לכם יצטרך לעבור לשיכון, כי זה יותר חסכוני ובטוח.

כמובן מקנאים, זה ודאי נכון ועדיין כל המגרעות של המשאיות הללו שרירות וקיימות. ומרכז כובד גבוה הוא ענין פיזיקלי הנובע ממבנה הרכב ולא ממוחם ההוזה של אנשי אור ירוק. ובהחלט ישנם גם רכבים גבוהים עם יכולות דינמיות סבירות, אלא שבמחירם של אלו ניתן להשיג מכוניות נמוכות עם יכולות דינמיות שלמשאיות הללו אין ולו קמצוץ מהן. והגובה הזה שלהן בהחלט מוסיף לתחושת הביטחון של הנהג, אבל גם גורע מהראות של שאר משתמשי הדרך שאתרע מזלם והם מתנהלים במכוניות נמוכות יותר. וטרם נכנסנו לענינים הנוגעים לשטח שכלי הרכב הללו תופסים, הן בכביש, הן בחניות, לרוחב המופרז שלהם, לזיהום האוויר שהם מייצרים. ולמרות התחושה שלך שקשה להאמין כי Q7 או פורסטר יכולים להתהפך, נראה לי שאפשר דווקא להניח שיכולתם להתמודד עם שינויי כיוון מהירים וכוחות צד רציניים מוגבלת, אפילו יחסית לכל מיני "קוראניות משפחתיות" כדבריך, שלא לדבר על מכוניות דומות להם במחיר.

פורסם
כמובן מקנאים, זה ודאי נכון ועדיין כל המגרעות של המשאיות הללו שרירות וקיימות. ומרכז כובד גבוה הוא ענין פיזיקלי הנובע ממבנה הרכב ולא ממוחם ההוזה של אנשי אור ירוק. ובהחלט ישנם גם רכבים גבוהים עם יכולות דינמיות סבירות, אלא שבמחירם של אלו ניתן להשיג מכוניות נמוכות עם יכולות דינמיות שלמשאיות הללו אין ולו קמצוץ מהן. והגובה הזה שלהן בהחלט מוסיף לתחושת הביטחון של הנהג, אבל גם גורע מהראות של שאר משתמשי הדרך שאתרע מזלם והם מתנהלים במכוניות נמוכות יותר. וטרם נכנסנו לענינים הנוגעים לשטח שכלי הרכב הללו תופסים, הן בכביש, הן בחניות, לרוחב המופרז שלהם, לזיהום האוויר שהם מייצרים. ולמרות התחושה שלך שקשה להאמין כי Q7 או פורסטר יכולים להתהפך, נראה לי שאפשר דווקא להניח שיכולתם להתמודד עם שינויי כיוון מהירים וכוחות צד רציניים מוגבלת, אפילו יחסית לכל מיני "קוראניות משפחתיות" כדבריך, שלא לדבר על מכוניות דומות להם במחיר.

קשה לכנות את קטגוריית הSUV הקטנים "משאיות". בוודאי כשמכונית כמו הפורסטר מבוססת על האימפרזה ביותר ממכלול עיקרי אחד.

הפורסטר נניח, כרכב מייצג בקטגורית הSUV הקטנים-דינמיים, קצר ב2 ס"מ מהאימפרזה עליה הוא מבוסס. והאימפרזה אינה בקטגוריה D, אלא בקטגוריה C כמובן (והיא מהקצרות בקבוצה).

כך שהם לא באמת תופסים יותר מרחב בכביש.

הם לא מזהמים יותר מרכב רגיל (הפורסטר בדרגת זיהום 7, ההונדה אקורד בדרגה 9. ויש מזהמות ממנה).

הם לא פחות דינמיים ובעלי יכולות. למעשה, לחלקם יכולות גבוהות מספיק כדי שיפיקו מהם גרסאות טורבו שריריות (XT, EVO וכו') אף יותר מרוב המכוניות בקטגוריה C וD.

השילוב של ביצועי כביש גבוהים, בטיחות דינמית ופאסיבית טובה, לצד שימושיות רבה, נוחות (ישיבה גבוהה, כניסה ויציאה), יכולת שטח מעל הנדרש בממוצע הופכים את קטגורית הSUV לקטגוריה המוצלחת ביותר.

זו הקטגוריה הפורחת ביותר בארה"ב. למעשה, סובארו מוכרת שם יותר פורסטרים ואאוטבקים מכל דגם אחר. אין יצרן שלא חיפש דרך להיכנס לנישה הזו. החל מהמצאות כמו הניסן ג'וק וכלה ביצרנים שעד אתמול לא ידעו איך נראה חול, כמו פורשה.

כל האמור דלעיל נכון לקטגורית הSUV הקטנים, ונכון בחלקו בקטגורית הSUV הגדולים.

קיימים עדיין רכבים מיושנים (כמו הלאנדקרוזר) או פשוט כאלה שהם גדולים מדי לטעם האירופאי (Q7). אבל לדעתי קטגורית הSUV באשר היא הולכת וגדלה, הולכת ומתרחבת על חשבון הקטגוריות האחרות, ובצדק.

SUV ממוצע מציע תמהיל שימושים נכון יותר מכל "משפחתית" או "מנהלים" שהיא.

פורסם

והאם אופן ההתנהלות של הדברים בארצו של הדוד סם הופכת את הדברים ללגיטימיים? גם אם תרבות הנהיגה האמריקנית היתה ללא רבב (והיא גרועה לפחות כמו זו הישראלית), זה עדיין לא היה מבסס במאומה את התועלת שניתן להפיק מרכב פנאי. הנחות היסוד של רוב (לא כל) רוכשי הג'יפונים והג'יפים הן הנחות יסוד שעומדות בניגוד למה שמנחה אותנו כנהגים מתורבתים ומובילי תרבות נהיגה: ההתמקדות במראית העין (ולא במהות), ההעדפה של היבטים בלתי מדידים בעליל על פני פרמטרים מדידים של בטיחות ופרקטיקה.

גם אם הרכב הוא כן מתקדם, בטוח וחסכוני - זה עדיין לא משנה את הנחות היסוד של רוב רוכשי הג'יפונים - בארץ כבחוצה לארץ - שהם "מקדם הפוזה" וגודל הכלי. מה קרה להסתפקות במועט? מה קרה לערך הצניעות?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
והאם אופן ההתנהלות של הדברים בארצו של הדוד סם הופכת את הדברים ללגיטימיים? גם אם תרבות הנהיגה האמריקנית היתה ללא רבב (והיא גרועה לפחות כמו זו הישראלית), זה עדיין לא היה מבסס במאומה את התועלת שניתן להפיק מרכב פנאי. הנחות היסוד של רוב (לא כל) רוכשי הג'יפונים והג'יפים הן הנחות יסוד שעומדות בניגוד למה שמנחה אותנו כנהגים מתורבתים ומובילי תרבות נהיגה: ההתמקדות במראית העין (ולא במהות), ההעדפה של היבטים בלתי מדידים בעליל על פני פרמטרים מדידים של בטיחות ופרקטיקה.

גם אם הרכב הוא כן מתקדם, בטוח וחסכוני - זה עדיין לא משנה את הנחות היסוד של רוב רוכשי הג'יפונים - בארץ כבחוצה לארץ - שהם "מקדם הפוזה" וגודל הכלי. מה קרה להסתפקות במועט? מה קרה לערך הצניעות?

לרכוש ג'יפון לא סותר את ערך הצניעות. אם האופציה האחרת היא לרכוש רכב בסגמנט D או אפילו למעלה מזה, אז אולי הוא אפילו מחזק אותו.

לא הכל בג'יפון זה ניראות ו"מה השכן חושב".

בגלל ספי הדלתות הגבוהים, הכניסה והיציאה הרבה יותר נוחים. בדר"כ גג המרכב גבוה יותר ונותן מרחב ראש טוב יותר ושדה ראיה עדיף. תוסיף לזה תא מטען גדול ושימושי יותר, יכולת גרירה עדיפה, יכולת העמסה על הגג, יכולת שטח, התנהגות הרבה יותר טובה על משטחים דלי אחיזה, לרוב הג'יפונים מראות גדולות יותר, חניה קלה יותר (שדה ראיה, מראות, שטח חלונות גדול יותר).....

כל אלו לא קשורים לצניעות או ראווה. פשוט לנוחות ושימושיות.

פורסם

וזה נכון וגם הודתי בכך בין השורות. אין לי שום טרוניה למי שרוכש ג'יפון מטעמים פרקטיים. השאלה היא מהם הנימוקים של הישראלי הממוצע (או האמריקני) בג'יפון והאם יש לו צורך בו? נראה לי שאם תבדוק - רובם בכלל לא יעלו על הדעת את היתרונות שאתה מציג, אלא בדיעבד. הנהגים הללו הם יריביה של תרבות הנהיגה, לא פחות!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
וזה נכון וגם הודתי בכך בין השורות. אין לי שום טרוניה למי שרוכש ג'יפון מטעמים פרקטיים. השאלה היא מהם הנימוקים של הישראלי הממוצע (או האמריקני) בג'יפון והאם יש לו צורך בו? נראה לי שאם תבדוק - רובם בכלל לא יעלו על הדעת את היתרונות שאתה מציג, אלא בדיעבד. הנהגים הללו הם יריביה של תרבות הנהיגה, לא פחות!

וואו, אתה מסרב להבין ומעדיף להתפלפל לך מאחורי המקלדת.

תקרא שוב את ההודעה שמצוטטת למטה ונסה להבין שזה יותר נוח כשיש לך ילדים, עגלות, אופניים וכו' להעמיס

אף אחד לא מחפש לצאת נגד תרבות הנהיגה.

כשיהיו לך ילדים, תבין גם..

• תא מטען גדול וגבוה יותר מרכב רגיל- אפשר להכניס את האופניים של הילדה מבלי לפרק כלום

כולנו קונים יום יום מוצרים יקרים יותר כשאפשר לרכוש מוצרים שיעשו את אותה העבודה אבל בפחות כסף, אז למה שבמכוניות זה יהיה שונה?

Porsche 911 GT2

BMW 335i 2011

Mini Cooper JCW 2009 - GONE

BMW M3 2006 - SOLD

פורסם
בתור אחד שהחליף כרגע 335 ב- X335, אני קורא את התגובות כאן ופשוט מחייך.

נראה שיש פה הרבה זעם עצור בכמה מהכותבים. במיוחד קסנון.

כן, ההחלפה היתה בעיקר מדרישות האישה, שכן הבאגז' יכול להכיל הרבה יותר בעוד שקודם העגלה היתה ממלאת אותו, וגם הרבה יותר נוח להכניס ולהוציא את התינוק.

ה- X3 בנוי על רצפת הסדרה 3 אבל הוא הרבה יותר גדול ומרווח.

יכולת שטח לא היתה בכלל שיקול, אז תפסיקו לדמיין את צ'אק נוריס מאחורי ההגה כל פעם שמזכירים ג'יפ. הימים האלו כבר עברו.

הבאת דוגמא ״קיצונית״ לסגמנט, ה-x335 אכן ג׳יפון אבל כמו שכתבת, הוא מראש בנוי על שילדה מצויינת ומצוייד במנוע הדגל של סדרה 3 ועל הדרך הוא מפואר כמו שמצפים מב.מ.וו.

אני חושב שכוונת השרשור היתה יותר לאותם ג׳יפונים בדרגת הכניסה ששם באמת מקבלים ״פרייבט גבוהה״ שלמעט ישיבה מעט גבוהה על הכביש היא לא נותנת שום ערך מוסף, היא תיהיה עירומה מאיבזור, צפופה, איכות הרכבה לרוב בינונית ומטה והתנהגות כביש בינונית עד לא קיימת.

הג׳יפון שלך הוא בדיוק ההיפך, הוא הדגם הכי גבוה בהיצע של ה-x3 (שמראש כאמור מגיע מבית טוב).

אני יכול להבין כאלה שבוחרים ג׳יפונים, זה בהחלט נוח יותר עם ילדים קטנים, ואצל יצרנים של רכבי יוקרה הם בהחלט יגיעו מאובזרים ועם יכולות דינמיות שלא יביישו.

אגב למי שהכניס את הג׳ימיני למשוואה, נכון שלרכב הזה יכולות שטח מצויינות, הבעיה היא שהכל ברכב הזה הוקרב על מזבח השטח- איכות הנסיעה בכביש איומה עד מסוכנת, אין נוחות, אין מרווח, אין כוח, אין אבזור, זה בכלל נס שהרכב מגיע מהחברה עם גלגלים...

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

+ מספר השואף לאינסוף.

מה גם, שבל נשכח את הסיבה "כי אני רוצה ג'יפון", שהיא לגיטמית לחלוטין כמו כל סיבה אחרת.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
הבאת דוגמא ״קיצונית״ לסגמנט, ה-x335 אכן ג׳יפון אבל כמו שכתבת, הוא מראש בנוי על שילדה מצויינת ומצוייד במנוע הדגל של סדרה 3 ועל הדרך הוא מפואר כמו שמצפים מב.מ.וו.

אני חושב שכוונת השרשור היתה יותר לאותם ג׳יפונים בדרגת הכניסה ששם באמת מקבלים ״פרייבט גבוהה״ שלמעט ישיבה מעט גבוהה על הכביש היא לא נותנת שום ערך מוסף, היא תיהיה עירומה מאיבזור, צפופה, איכות הרכבה לרוב בינונית ומטה והתנהגות כביש בינונית עד לא קיימת.

הג׳יפון שלך הוא בדיוק ההיפך, הוא הדגם הכי גבוה בהיצע של ה-x3 (שמראש כאמור מגיע מבית טוב).

אני יכול להבין כאלה שבוחרים ג׳יפונים, זה בהחלט נוח יותר עם ילדים קטנים, ואצל יצרנים של רכבי יוקרה הם בהחלט יגיעו מאובזרים ועם יכולות דינמיות שלא יביישו.

אגב למי שהכניס את הג׳ימיני למשוואה, נכון שלרכב הזה יכולות שטח מצויינות, הבעיה היא שהכל ברכב הזה הוקרב על מזבח השטח- איכות הנסיעה בכביש איומה עד מסוכנת, אין נוחות, אין מרווח, אין כוח, אין אבזור, זה בכלל נס שהרכב מגיע מהחברה עם גלגלים...

בוא אני אספר לך משהו על עצמי...

אם היום אני צריך לרכוש רכב לביתי הקטגוריה הראשונה שאני פונה אליה היא משפחתיות "מנהלים" (מזדה 6, מונדאו וכו'). ככל שאני חושב על זה וככל שאני משתמש פה ושם בקרוס אובר ליבי נוטה יותר לכיוון הקטגוריה הזאת כי היא פשוט נותנת משהו אחר שאין במשפחתיות הגדולות גם מבחינה פרקטית וגם בשיקולים הפחות פרקטיים.

בקרוב אני שוכר רכב בארה"ב לטיול של 2000 ק"מ, מההתחלה לא היה לי ספק שהרכב שאשכור הוא SUV כלשהו ולא איזה משפחתית full size.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...