Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב שיש כמה מחברי הפורום,

שממש מתחלחלים כשהם שומעים שמישהו רוצה לרכוש רכב פנאי

(ג'יפון, ג'יפ לסופר, או איך שתקראו לזה).

הכוונה לרכבים בסגנון ספורטאז', IX35 ודומיהם.

מבחינת אותם מתנגדים, כל קטגוריית המכוניות הללו היא מיותרת,

ועדיף שבכלל לה היה אותה.

רציתי לדעת, מה כל כך נורא בסגמנט הזה?

ולמה מכוניות מנהלים סטנדרטיות, באותו טווח מחירים,

כל כך עדיפות על פניהן?

• תגובות 139
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קרוסים למיניהם מציעים פחות פונקציונליות, מרווח ופינוק מרכבי מנהלים, באותו מחיר. ולמרות שזה "קרוס" יש להם אפס יכולת שטח.

סתם לדוגמה, ניסאן ג'וק- עולה כמו משפחתית מכובדת, הרכב עצמו גדול ותופס הרבה מקום, ומבפנים מדובר במשהו בגודל ניסאן מיקרה אם לא פחות. הוא פצפון וחסר מרווח ופונקציונליות, עם בגאז' קטן מאוד.

הספורטאז' הפשוטה ביותר, גרסת LX, עולה 157 אלף ש"ח. אתה רוצה שאני אתחיל למנות את הרכבים שאפשר לקנות במחיר הזה?

חוץ מזה שהקרוסים מבפנים לא מגיעים בכלל לגודל פנימי של רכב מנהלים, אולי לזו של משפחתית קומפקטית מהגדולות בסגמנט (I35, פלואנס)

בשורה התחתונה- לא הרבה פונקציונליות, אפס יכולת שטח, נוחות בינונית או בינונית מינוס, תלוי ברכב הספציפי, מחיר גבוה, צריכת דלק גבוהה.

אה, והחיסרון הכי חשוב- הרכבים האלו נוטים לטמון בחובם נהגת שחושבת שהרכב שלה בגודל של פיאט 500, אז מדובר בסכנת נפשות לכל הנוכחים על הכביש.

פורסם

גם אני הייתי מעדיף רכב מנהלים על פני ג'יפון בלי לחשוב פעמיים, אסביר בקצרה..

הסיבה העיקרית היא שב-170K-200K בג'יפון תא הנוסעים לא משדר איכות ויוקרה בגרוש, ספורטאג' מול המונדיאו המפוארת לדוגמא.

תמיד כשנהגתי ברכבים האלו לא הבנתי איך אנשים מוציאים כאלו סכומים של כסף ומקבלים אינטריאור של סובארו B3.

אישית אני לא אוהב לנהוג בג'יפונים, הם לא נותנים לי תחושת בטחון על הכביש. חוסר יציבות, רכות מתלים, זוויות גלגול וכו'...

השכונה שלי שורצת לנד קרוזרים (של מילפיות), אומנם לא ג'יפון, אבל בכסף הזה אפשר להעמיד יופי של מכונית סלון גרמנית.

כל אחד ומה שהוא חושב לנכון, לדעתי זה אחד מבזבוזי הכסף הגדולים.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

יש עוד סיבה חשובה - בטיחות.

מחקרים בארצות הברית הראו שהרכבים הללו פחות בטוחים מרכב רגיל.

יש לכך שתי סיבות:

1. מרכז כובד גבוה - מה שמעלה את הסיכוי להתהפכות

2. משקל גבוה - מה מהאריך את מרחק הבלימה

לכן זה מאד עצוב לשמוע שהנימוק העיקרי של אימהות שקונות את זה:

'לא באמת רציתי ג'יפ, אבל קניתי בשביל הבטחון של הילדים.....:brickwall:

חדש פה :shock:

פורסם

הרבה אנשים קונים ג'יפונים בגלל הגובה שהם כביכול מקבלים.

בפועל, הגובה יוצר להם שטחים מתים בקדמת הרכב, ואם (חס וחלילה) עומד ילד מקדימה והנהגת

מתחילה לנסוע....

"גם בעיטה בתחת נגמרת בצעד קדימה"
פורסם

למה? אולי חלק מהמרמור זה בגלל שהנישה של ג'יפים נחטפת מאוכלי בולדרים ושותי שטפונות לטובת אנשים שרוצים רכב גבוה (ע"ע ג'יפון / SUV), שלא מתיימר לביצועים בשטח, ומשדר איזשהו סטאטוס.

אני לא יודע (כי מעולם לא נהגתי באחד) איך חווית הנהיגה בג'יפ שכזה. לי אישית, יותר נוח להיכנס לג'יפ מאשר למכונית רגילה. הבעיה היחידה היא שג'יפונים "שווים" עולים הרבה, ואלו הפשוטים יותר, הם, ובכן - פשוטים יותר ואין להם שום יתרון על רכב מנהלים כלשהו.

אלו הכבדים יותר, כבר מציגים תחרות בתחום.

אישית, אם היה לי הממון לSUV הכבדים (X5 וחבריו) הייתי מתלבט די הרבה אם ללכת על SUV, או ללכת על רכב מנהלים.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני גם לא מת על ג'יפונים! אין להם שום יתרון מעשי על רכב פרטי: לא בחלל פנימי, לא ביכולות תמרון או נוחות נהיגה, לא בתנוחת הישיבה ולא ביכולות דינמיות שבאות לידי ביטוי במצבי חירום. גם בהתנגשות אני לא בטוח שהפרשי המשקל הינם מאוד משמעותיים ואף עלולים להיות לרכב הגבוה והכבד לרועץ בחלק מהמצבים. גם צריכת דלק מוגברת היא לא עניין לקטנוניות (מה גם שיש קורלציה בין צריכת דלק נמוכה לבטיחות).

לדעתי, תרבות נהיגה אפשר ליצור לא רק על ידי חינוך אלא גם על פי יצירת שינויים בתרבות המוטורית וגם בצי הרכב: הבחירה בג'יפון מעידה משהו על ההעדפות של הנהג ועל תרבות הנהיגה שלו ושל הסובבים אותו. את אותו הדבר אפשר לראות בארצות הברית, שגם לא התברכה בתרבות נהיגה מפותחת במיוחד. לכן, אם נוכל להניא אנשים מלרכוש ג'יפונים ואפילו להניע אותם לרכישת רכבים קטנים, בטיחותיים ורצוי ידניים - נוכל לשפר את תרבות הנהיגה בכבישים.

נ.ב. הכוונה שלי היא למי שרוכש ג'יפון, או למי שרוכש ג'יפ בלי צורך אמתי (כמו ירידה לשטח). ג'יפאים אמתיים שכן יורדים לשטח הם דבר אחד, וג'יפ מגודל עם צמיגי כביש ופח מצוחצח שבחיים לא יפגוש אגן בוץ - הוא דבר אחר!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
שמתי לב שיש כמה מחברי הפורום,

שממש מתחלחלים כשהם שומעים שמישהו רוצה לרכוש רכב פנאי

(ג'יפון, ג'יפ לסופר, או איך שתקראו לזה).

הכוונה לרכבים בסגנון ספורטאז', IX35 ודומיהם.

מבחינת אותם מתנגדים, כל קטגוריית המכוניות הללו היא מיותרת,

ועדיף שבכלל לה היה אותה.

רציתי לדעת, מה כל כך נורא בסגמנט הזה?

ולמה מכוניות מנהלים סטנדרטיות, באותו טווח מחירים,

כל כך עדיפות על פניהן?

באופן כללי הם פחות בטוחים מבחינה דינאמית ובתאונה, בזבזנים יותר, מזהמים יותר ואיטיים יותר.

רכבים כאלו מיועדים לנשים שאין להן מושג ירוק בנהיגת שטח (השטח היחיד זה המדרכה של הבית קפה) ורוצות לשבת גבוה כי הן צריכות פיצוי על זה שהם תקועות בתנוחה המיסיונרית.

פורסם

אין שום סיבה הגיונית לרכוש "ג'יפון" מלבד פוזה, תחושת יוקרה(מזוייפת היות וזה לא רכב יוקרה) ותחושה טובה כשנמצאים ברכב גבוה.

פורסם

לנדרקרוזר הרבה יותר מרווח מכל רכב מנהלים שאני יכול לחשוב עליו.

גם הקצר וגם הארוך.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

הדיון לא על לנד קרוזר, ללנד קרוזר יש יכולת שטח.

ונכון שהוא מרווח מאוד, אבל אם אתה לא נכנס לשטח אתה יכול לקנות מכוניות שעדיפות פי כמה וכמה לכביש כמו A6, XF, 5.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מהניסיון המועט שלי עם ג'ימני אוטומט (רכב עבודה), הרכב טוב מאד בשטח (אדמה סלעית, בוץ וחולות), אבל בכביש הוא דיי גרוע.

אני גם לא מת על ג'יפונים! אין להם שום יתרון מעשי על רכב פרטי: לא בחלל פנימי, לא ביכולות תמרון או נוחות נהיגה, לא בתנוחת הישיבה ולא ביכולות דינמיות שבאות לידי ביטוי במצבי חירום. גם בהתנגשות אני לא בטוח שהפרשי המשקל הינם מאוד משמעותיים ואף עלולים להיות לרכב הגבוה והכבד לרועץ בחלק מהמצבים. גם צריכת דלק מוגברת היא לא עניין לקטנוניות (מה גם שיש קורלציה בין צריכת דלק נמוכה לבטיחות).

לדעתי, תרבות נהיגה אפשר ליצור לא רק על ידי חינוך אלא גם על פי יצירת שינויים בתרבות המוטורית וגם בצי הרכב: הבחירה בג'יפון מעידה משהו על ההעדפות של הנהג ועל תרבות הנהיגה שלו ושל הסובבים אותו. את אותו הדבר אפשר לראות בארצות הברית, שגם לא התברכה בתרבות נהיגה מפותחת במיוחד. לכן, אם נוכל להניא אנשים מלרכוש ג'יפונים ואפילו להניע אותם לרכישת רכבים קטנים, בטיחותיים ורצוי ידניים - נוכל לשפר את תרבות הנהיגה בכבישים.

נ.ב. הכוונה שלי היא למי שרוכש ג'יפון, או למי שרוכש ג'יפ בלי צורך אמתי (כמו ירידה לשטח). ג'יפאים אמתיים שכן יורדים לשטח הם דבר אחד, וג'יפ מגודל עם צמיגי כביש ופח מצוחצח שבחיים לא יפגוש אגן בוץ - הוא דבר אחר!

מסכים איתך לגמרי.

אין סיבה לרכוש רכב גבוה עם הנעה כפולה ומנוע גדול בשביל לעשות קניות. מה שמצחיק בסיפור הזה, שאנשים נוסעים לסופרמרקט עם הטיגואן החדש והנוצץ שלהם אבל בסופי שבוע נוסעים לטייל עם הילדים בטבע בשבילי עפר עם הI25 ליסינג מהעבודה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אישתי הייתה מאוד שמחה שנקנה גיפון , למרות הלחצים שהיא מפעילה בנושא והיא מפעילה , אני לא רואה הצדקה לקנייה של רכב מהסוג הזה , מכיוון שכמו שכנתב פה יכולת השטח ממש אפסית (גם בגירסאות כפולות ההנעה יותר משבילים לא תקבל) מחירי הביטוח גבוהים בכמה אחוזים מרכב מנהלים ממוצע , מרווח הפנים בגודל של מאזדה 3 ושאר רכבי הקטגוריה הזו , צריכת הדלק גבוה יותר מרכבי המנהלים , וכן התמורה ביחס למחיר לא גבוהה (חשוב מה אפשר לקנות באותו המחיר ) במחיר של דגם טיפה מאובזר של גיפון אפשר היום לקנות סקודה סופרב ,או פורד מונדיאו או אפילו פיזו 508 החדשה די מאובזרות גם בגירסאות הבסיס שלהן . בגדול חוץ מפוזה אין ממש משהו מיוחד ברכב שמצדיק את המחיר הגבוה שלו ...

th_Picture096.jpg

• תוכן חדש...