Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל למה בעצם? כלומר מדוע אין הגיון ברכישת רכב, מפני שהוא רכב גבוה?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תגובות 139
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברכישת רכב גבוה יש הרבה הגיון - אם יש צורך בגובה הזה לשם עבירות, למשל. הבעיה של ג'יפונים היא שכל מטרת הייצור שלהם כסגמנט היא לנגן על יצר הראוותנות שעד לאותה עת היה שייך רק למי שהרשה לעצמו לרכוש ג'יפ אמתי, שגם כן נעל צמיגי כביש ולא היה רואה טיפת שטח בימיו.

אם יש לך צורך פרקטי בג'יפון - מצוין. אם אין לך - אז לא קיימת סיבה לרכוש אותו. ביצועיו הנמוכים של רכב גבוה ובעיות נוספות הכרוכות בו - עלולות להיות לרועץ במגוון מצבים בנהיגה, כולל גם מצבי קיצון (בלימות ושינויי כיוון) וגם מצבים יותר פשוטים כמו תמרונים מדויקים במהירות אטית.

ובכלל, כל הטיפוח של הראוותנות הזאת (בהתייחס לרוב רוכשי הג'יפונים - שאין להם שום צורך פרקטי בג'יפון) עושה דברים רעים לתרבות הנהיגה בארץ ואת התוצאה רואים בכביש. גם רכישה של רכב ספורטיבי מבלי שהנהג אי פעם יחוש צורך לאתגר את עצמו בפיתוליו של כביש הררי כלשהו או במסלול דינה זהה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
שומו שמיים! ויש אנשים שקונים מכוניות ספורט ולא נוסעים בהן כל היום במסלולי מרוצים!!! הכצעקתה?! לאן העולם מתדרדר? קודם אנשים קונים ג'יפים לא בשביל שטח, אחר כך מכוניות ספורט לא למרוצים - היכן זה יגמר? מה הלאה, לקנות מטוס רק כדי לעבור בדיוטי? מחדל!!!!!!!!

אנה ממך כשאתה מגיב להודעות שלי, תצטט ותגיב למלוא ההודעה כי אחרת אתה דוחף לי מילים לפה. אמרתי במפורש:

בלה בלה בלה...

זה כמו לקנות פרארי בשביל לנסוע למכולת. זה נטו שופוני ותסביך פנימי\בעיות אישיות וכדומה.

ככה שלקנות מכונית ספורט בלי לעלות פעם אחת על מסלול (אוח שכחתי אין כזה בארץ..) זה גם נטו שופוני.

מניסיון אישי מי שנוהג בג'ופונים זה אנשים שרוצים להפגין כוח בכביש. אם זה בנהיגה פראית כאילו מותר להם הכל, אם זה באי מתן אפשרות להשתלב כי הוא מרגיש גבוה אז קל לו ל"דרוס" את הרכב הקטן והצנוע שלי וכדומה.

שוב אני לא מכליל ולא נכנס לאף אחד לכיס. מי שיורד לכביש שיקנה. מי שצריך אותו מסיבות כאלה ואחרות שיקנה. כל השאר שיקנו אבל שלא יתחילו לספר סיפורים ש"אולי אני ארד לשטח בזמן הקרוב" ועוד כל מיני תרוצים. תגידו שזה נטו שופוני ו\או רצון להפגין סטוטס. אני גם מאמין שזה יקדם אותכם במישור האישי, ברגע שתתחילו לקרוא לדברים בשמם.

יום טוב.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה שאתה אומר על הפגנת כח ונהיגה פראית לא כ"כ קשור. לא חסרים מתפרעים בכל סוגי הרכב.

מי שקונה ג'יפ ולא צריך את היתרונות שלו, עושה את זה בשביל הפוזה. צריך להפריד בין התנהגות ראוותנית לבין זלזול בחיי אדם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הדבר הוכח, בעיקר בארצות הברית, שם הג'יפונים הללו זוכים לפופולריות יתרה (וכמוהם גם ג'יפים וטנדרים), שם נמצא כי נהגי רכבי פנאי (SUV) נוטים יותר להתנהגות של היצמדות לנהג ממול וגם למפגני אגרסיביות וסיכון עצמי בכביש - יותר מנהגי רכבים משפחתיים. תרבות הנהיגה קשורה לצי הרכב. אם תשנה את צי הרכב - תשנה את תרבות הנהיגה.

לא סתם באירופה מקובלים רכבים קטנים וידניים. משהו ברכבים הללו מעודד את חווית הנהיגה וגם מתגמל נהיגה נכונה יותר, בעיקר בתנועה. כך, לדוגמה, לנהג ברכב ידני יש אינטרס ברור שלא להיעצר בתוך עומס תנועה, בעוד שנהג ברכב אוטומטי נוסע בסגנון של "זינוקים" קצרים שבסופם הוא בולם ונעצר.

פורסם

נו באמת. ערסוואתים שנצמדים לנהגים אחרים יש בכל רכב - החל מסובארו פשע ועד ליגואר. אותם ערסוואתים גם מפגינים את העלאק-כוח שלהם על הכביש. אם כבר סטיגמות, אז עד הסוף: נאסור על שיווק 'ע'ונדה סיוויק (כל מיני ערסים בשקל), רכבים מכל הסוגים של במו (מאפיונרים), מרצדס (סתם פושעים), פורשה (מעלימי מס), אופנועי הארלי דיווידסון וסתם אופנועים כבדים (כי הם לובשים ג'קטים מעור, שזה סימן ההיכר לחוליגנים, כידוע). בנוסף, תאסר מכירה של ג'יפים לשוק האזרחי (אך ורק לצבא!), כדי שחלילה לא ידבק מישהו אל חן ג. מאחור. כך, לאחר שניפטר מכל המנוולים (הרי נפטרנו מהמכוניות, אז בוודאות שעכשיו הם יתנהגו כמו שצריך!) נחלק לכולם C1, 107 או אייגו בלבד (3 דגמים, כדי שאנשים יוכלו לבחור. בכל זאת - דמוקרטיה...) והשקט והשלווה יחזרו לכבישי הארץ

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

SlowRide

אתה צודק, זה קיים אצל נהגם מכל הסגמנטים. אבל מי לדעתך ירגיש ויראה יותר חזק, מישהוא שנוסע בפונטו או אחד שנוסע ב X6?

ברור שאחד שנוסע ב X6 ירגיש יותר בטוח ו"חזק" וירשה לעצמו יותר, כי הוא נמצא למעלה, ברכב כבד ויש לו "יתרון".

פורסם

אני אגיד לך יותר מזה: גם לא "ערסוואתים" (מה זה? אני מכיר "ערס" שפירושו סרסור של אחותו) נצמדים מאחורה - ולא רק אלי אלא גם אל אחרים. לאו דווקא יושבים "על הזנב" אבל בהחלט קרובים מדי. מדובר על נהגים רגילים והגונים שפשוט לא מקפידים או מתנהגים באגרסיביות או חוסר סבלנות וזה נמצא אמפירית יותר בקרב נהגי הרכבים הגבוהים. תפעל לשינוי צי הרכב - ותשנה את תרבות הנהיגה!

פורסם

זה הכל שאפוני וכולם כבר יודעים את זה,

היום כל סמרטוט חושב את עצמו ווילון, והוא מארגן את עצמו עם ג'יפון פלצני להוכיח את זה,

הם יתרצו תירוצים, שהם יסעו שבילים היום מן הימים, שהם צריכים שטח העמסה, וכל הסיבות שבעולם

להצדיק את הכלי הזה שמשדר מעמד סטאטוס ונותן לגיטימציה לבריונות בכביש מצד אותם אנשים,

אני זוכר את התקופה שהגיעו לפה הסנטה-פה הראשונות, אני הייתי עם רכב צוציק אז (קוואליר קופה)

אני זוכר את אותם בהמות בעלי הרכבים האלו שחתכו אותי ללא הרף, לא פעם סיכנו את החיים שלי,

לא נתנו להשתלב לנתיב (כן זה באופן גורף בעלי ג'יפונים, היו גם פרייבטים, אך הרוב היו ג'יפונים)

היה אפילו מקרה קיצון אחד, שבחור עם סנטה פה חתך אותי, וכשעקפתי אותו הוא פשוט הוציא אצבע משולשת,

נצמד מאחרי, וסנוור לי את החיים עם האורות הגבוהים, - היום שאני עם טנדר בהמתי אף אחד לא עושה

את זה, כי לצערי יש פה חוק הג'ונגל, מי שיותר גדול מקבל יותר כבוד בכביש, ועל האמירה הזאת יכולים

לחתום האופנענים שהם הכי סובלים בג'ונגל הזה שנקרא "כבישי ישראל"

מי שקונה רכב כזה זה רק למטרות מסויימות, (כי שטח הרכבים האלו לא עושים) זה לשאפוני, וזה להיות

בטבלא העליונה של "חוק הג'ונגל" לחשוב שהכל מותר להם,

הם רק שחכו שיש את המשוגעים כמוני שמשתמשים ברכבי שטח אמיתיים כרכב א' (נסיעות מנהלתיות)

וכרכב ב' (שטח, ועבודה) ושום ג'יפון כבר לא יכול לסנוור אותי בכביש, וכן! אני מחזיק רכב שפעמיים בשבוע

אני יוצא איתו לשטח, שאני מעמיס עליו משטחי בלוקים, שאני גם גורר איתו עגלות כבדות מדי פעם,

ומעבר לסטייל הכמעט רטרו שלו, הוא רכב מצויין, הן לנסיעות מנהלתיות (ולא הוא לא נוח יותר ממונדאו)

והן לנסיעות שטח רצופות הנאה,

הינה הבהמה החבוטה שלא מסתנוורת בקלות מהכלים המלוטשים והפלצניים שלכם, וגם לא סופרת אותם,

כי הגג שלכם הוא בגובה המכסה מנוע שלי, - אז עלי השאפוני שלכם ותחושת הגובה שלכם לא עובדת,

1_160714025.jpg

רק שאתם מסנוורים פרייבטים ואופנוענים, (ובין היתר נוהגים בבריונות) תזכרו, מאחרייכם תמיד יכולה להיות משאית גדולה ממכם,

ומה ששנוא עליך אל תעשה לחבריך,

(עכשיו יבואו כל הצדקנים ויגידו "אני בחיים לא מסנוור ובחיים לא נוהג בבריונות" ואני מאמין להם! אך הם טיפה בים לעומת אלו שכן)

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

דיגרסיה קצרה, ברשותך: חשוב גם שאתה וגם שאר ה"צדקנים" (כן, גם אני) ייעשו בדק בית ויוודאו שהם באמת צדיקים כמו שהם חושבים. לדוגמה, הרווח שה"רכב ב'" שלך צריך לשמור מרכבים אחרים - יכול להיות גדול מאוד (כשלוש שניות) ולכן גם מרחק שעלול להיראות סביר למהדרין - עלול להיות קצר מדי!

זו רק דוגמה אחת מני רבות לנהגים שאינם נהגים רעים, הם פשוט לא מספיק טובים! וגם את זה יש יותר בסגמנט של רכבים שטח וגם "כאילו שטח." כאשר מתייחסים לרכב כתכשיט עם גלגלים, ממילא רמת המודעות לסכנות שכרוכות בנהיגה בו (וכי איזו סכנה יש בתכשיט?) נמוכה יותר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תרבות הנהיגה נגזרת מרמת החינוך של הנהג. אדם מחונך ינהג בג'יפ בדיוק כמו שהוא נוהג בפרייבט.

את זה שתרבות הנהיגה שלנו על הפרצוף, לא צריך לייחס לג'יפים. הג'יפים ,אצל מי שקונה אותם רק בשביל ה"שופוני" ,הם תסמין של הבעיה.

kenworth man, על מה אתה כ"כ כועס? :)

נו באמת. ערסוואתים שנצמדים לנהגים אחרים יש בכל רכב - החל מסובארו פשע ועד ליגואר. אותם ערסוואתים גם מפגינים את העלאק-כוח שלהם על הכביש. אם כבר סטיגמות, אז עד הסוף: נאסור על שיווק 'ע'ונדה סיוויק (כל מיני ערסים בשקל), רכבים מכל הסוגים של במו (מאפיונרים), מרצדס (סתם פושעים), פורשה (מעלימי מס), אופנועי הארלי דיווידסון וסתם אופנועים כבדים (כי הם לובשים ג'קטים מעור, שזה סימן ההיכר לחוליגנים, כידוע). בנוסף, תאסר מכירה של ג'יפים לשוק האזרחי (אך ורק לצבא!), כדי שחלילה לא ידבק מישהו אל חן ג. מאחור. כך, לאחר שניפטר מכל המנוולים (הרי נפטרנו מהמכוניות, אז בוודאות שעכשיו הם יתנהגו כמו שצריך!) נחלק לכולם C1, 107 או אייגו בלבד (3 דגמים, כדי שאנשים יוכלו לבחור. בכל זאת - דמוקרטיה...) והשקט והשלווה יחזרו לכבישי הארץ

איזה הגזמה, כבר עדיף אפוקליפסה עם זומבים:lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יש הרבה דרכים להשפיע על תרבות נהיגה, ואין סיבה שלא לפעול בכל הגזרות האפשריות: גם שיפור צי הרכב יכול לשפר את תרבות הנהיגה, גם שיפור החינוך מגיל צעיר, גם שיפור הכשרת הנהג וגם אמצעים נוספים כמו חשיפה לספורט מוטורי - כל אחד מהצעדים הללו חשוב לשיפור תרבות הנהיגה. גם השפעות עקיפות תופסות! אפילו עליה במחירי הדלק קשורה לשיפור בתרבות הנהיגה ולפחות תאונות!

כמו שאמרתי, רוב הנהגים לא רעים - הם פשוט לא מספיק טובים!

פורסם
דיגרסיה קצרה, ברשותך: חשוב גם שאתה וגם שאר ה"צדקנים" (כן, גם אני) ייעשו בדק בית ויוודאו שהם באמת צדיקים כמו שהם חושבים. לדוגמה, הרווח שה"רכב ב'" שלך צריך לשמור מרכבים אחרים - יכול להיות גדול מאוד (כשלוש שניות) ולכן גם מרחק שעלול להיראות סביר למהדרין - עלול להיות קצר מדי!

זו רק דוגמה אחת מני רבות לנהגים שאינם נהגים רעים, הם פשוט לא מספיק טובים! וגם את זה יש יותר בסגמנט של רכבים שטח וגם "כאילו שטח." כאשר מתייחסים לרכב כתכשיט עם גלגלים, ממילא רמת המודעות לסכנות שכרוכות בנהיגה בו (וכי איזו סכנה יש בתכשיט?) נמוכה יותר.

6 שנים על משאיות אני מאמין שאני נהג סביר + עובדה שעד היום לא הייתה לי תאונה שבאשמתי,

אך מעבר לזה אני מסכים עם כל מילה, אני שומר רווח של 4 שניות, כי אני מודע ליכולות הבלימה של הרכב שלי,

אך תמיד שאני שומר רווח יהיה איזה מטומטם שימצא דרך להדחף לרווח הזה

שוב, תרבות נהיגה שמזכירה את נפאל, סין, אפגניסטאן, הודו, וויאטנם,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

שלום

יש פה ערמות של שטויות.

אבא שלי עצמאי, בתחום הנדלן.

לפעמים הוא צריך להעמיס על הרכב דברים כמו מכונת כביסה, מדיח, מזגנים קרמיקה וכו'...

ולפעמים הוא גם צריך לגרור עגלה של 1000-1200 ק"ג.

בנוסף לזה היה גם צריך רכב נוח לנסיעות ארוכות ולפגישות.

שחיפשתי לו רכב התחלתי באיזה פריווט, חשבתי בכיוון הלקסוס IS250, מרצדס E270 או קאמרי.

אחרי חשיבה נוספת חשבתי על זה שזה לא יענה על הדרישות שלו.

והחלטתי ללכת על לאנד קרוזר. אבא שלי לא נוסע בשטח, אבל לא מצאתי שום רכב שיענה על כל הדרישות שלו גם יחד.

אז שהוא מחליף צמיגים זה לצמיגי כביש והרכב הוא סטנדרטי לגמרי ללא שיפורים אבל הוא עונה על כל הצרכים שלו והוא נענה ממנו מאוד.

ובאמת אין שום רכב אחר שהיה ממלא לו את כל הפונקציות, שהוא צריך הוא מרכיב עגלה, שיש דברים יותר קטנים הוא מקפל את הכסאות האחוריים ויש לא נפח להעמסה לא קטן בכלל, בנוסף לזה גם נבחר הדגם הקצר בגלל נוסע החניה במרכזי הערים.

והוא אחד הנהגים הכי רגועים שיש, אבל מוגזם.

אני נוסע על פראדו 2002 אבל אני כן משתמש בוא לשטח וטיולים.

ולכן במשך השבוע אני נוסעה עם הגאלאנט ואישתי עם הפראדו כי הנסיעה שלה ממש קצה עד לעבודה וחזרה.

ואני עושה את הנסיעות הארוכות עם הפריווט. ועם הפראדו רק בסופ"ש לטיולים.

בנוסף לזה לא לשכוח שיש לא מעט אנשים שהצורך שלהם הוא 7 מקומות, ורוב הג'יפים ממלאים את הפונקצייה הזאת לא רע בכלל.

ולתייג את אותם נהגים ברכב 4X4 היא שטות לדעתי, כל אחד ינהג בכביש בדיוק כפי שלימדו אותו להתנהג בבית, עם זה בגי'פ, ב.מ.וו, או מזדה ליסינג.

סעו בזהירות.

פלג_

פורסם

Kenworth Man

מסכים על כל מילה בערך! :mm_yeah:

SlowRide

פעם חשבתי שחינוך זה המפתח להכל, אבל עכשיו אחרי שאני מכיר קצת תיאוריה בהתנהגות של בני אדם אני מגלה שזה לא נכון. חינוך זה מאוד חשוב, אבל התנאים, הסטוטס, המעמד וכדומה, יכולים מאוד להשפיע על הפעולות שלך בלי קשר לחינוך.

אדם שחונך לנהוג רגוע ברכב מיני, כך יעשה. אבל ברגע שיעבור לרכב שטח גדול לא מן הנמנע שתעבור בראשו מחשבה "רגע, עכשיו אני לא במצב נחות, עכשיו אני נמצא יותר גבוה, למה לא לנצל את זה?". תזכור שאנחנו סך הכל חיות, ושולט בנו אינסינקט אחד חשוב, להראות את החשיבות שלנו בחברה, להראות שאתה מנהיג ושאתה יותר חשוב מכולם. לכל אחד יש את השיטות שלו, נסיעה בפרעות ברכב "שטח" זו אחת השיטות להציג את ה"עליונות" שלך על הכביש.

פלג_

חבר יקר. קודם כל חשוב ללמוד להתעלם מהודעות של כל מיני אנשים באינטרנט, אל תקח את זה אישית :)

זה הרושם שנבנה לרוב האנשים פה בפורום על נהגי ג'ופונים. ברור שכמו כל כלי עזר בחיים שלנו, גם ג'ופון נועד למלא פונקציה ספציפית על הכביש, ונועד לשרת קהל יעד מסויים. זה שאתה (אבא שלך) משתמשים בג'ופון כי הוא משרת את המטרות שלכם (אם זה העמסת ציוד רב וגדול - אבא שלך, ואם זה יציא לשטח - אתה) זה מעולה וטוב לדעת שהרכב הזה נותן לכם מה שאתם מחפשים.

אתה לא צריך להצתדק בפני אף אחד!

יום טוב!

• תוכן חדש...