Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחלה, זה לא סתר את מה שכתבתי וכבר ציינתי שאין לי משהו נגד הג׳יפונים האלה.

זה עדיין לא משנה את העובדה שלמעט מרחב גבוה יותר ותפעול נוח יותר של ילדים קטנים אין להם איזה ערך מוסף מיוחד (יש כאלה שאוהבים את הישיבה הגבוהה בהם).

חצי שנה אחרי שקניתי את הרכב שלי חבר קנה X5 מאותו שנתון עם המנוע הבכיר (4.4).

כמובן שהרכב גבוה יותר (על אחת כמה וכמה כשהוא יושב על ג׳אנטים 21...) ונוח יותר להכניס את הילדה לכסא בטיחות....וזהו בערך.

אני לא מרגיש בו בטחון בנהיגה, בטח לא בפניות יחסית חדות ולא מוצא ברכב משהו מיוחד.

אותו חבר (שגם רצה לקנות סידרה 3 ואישתו החליטה שקונים x5) נהג פעמיים ברכב שלי ובכל פעם סיים את הנסיעה בתחושת החמצה על כך שקנה את ה-x ולא את ה-3.

הרכב שלי אומנם פחות נוח (ככה זה כשהוא מצוייד בשלדת ספורט, מונמך ונועל 18 אינץ׳ בחתך נמוך) אבל עבורי הוא הכי מתאים.

זו השורה התחתונה, אין שום בעיה עם הג׳יפונים, כל אחד קונה מה שמתאים וטוב לו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 139
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
קשה לכנות את קטגוריית הSUV הקטנים "משאיות". בוודאי כשמכונית כמו הפורסטר מבוססת על האימפרזה ביותר ממכלול עיקרי אחד.

הפורסטר נניח, כרכב מייצג בקטגורית הSUV הקטנים-דינמיים, קצר ב2 ס"מ מהאימפרזה עליה הוא מבוסס. והאימפרזה אינה בקטגוריה D, אלא בקטגוריה C כמובן (והיא מהקצרות בקבוצה).

כך שהם לא באמת תופסים יותר מרחב בכביש.

הם לא מזהמים יותר מרכב רגיל (הפורסטר בדרגת זיהום 7, ההונדה אקורד בדרגה 9. ויש מזהמות ממנה).

הם לא פחות דינמיים ובעלי יכולות. למעשה, לחלקם יכולות גבוהות מספיק כדי שיפיקו מהם גרסאות טורבו שריריות (XT, EVO וכו') אף יותר מרוב המכוניות בקטגוריה C וD.

השילוב של ביצועי כביש גבוהים, בטיחות דינמית ופאסיבית טובה, לצד שימושיות רבה, נוחות (ישיבה גבוהה, כניסה ויציאה), יכולת שטח מעל הנדרש בממוצע הופכים את קטגורית הSUV לקטגוריה המוצלחת ביותר.

זו הקטגוריה הפורחת ביותר בארה"ב. למעשה, סובארו מוכרת שם יותר פורסטרים ואאוטבקים מכל דגם אחר. אין יצרן שלא חיפש דרך להיכנס לנישה הזו. החל מהמצאות כמו הניסן ג'וק וכלה ביצרנים שעד אתמול לא ידעו איך נראה חול, כמו פורשה.

כל האמור דלעיל נכון לקטגורית הSUV הקטנים, ונכון בחלקו בקטגורית הSUV הגדולים.

קיימים עדיין רכבים מיושנים (כמו הלאנדקרוזר) או פשוט כאלה שהם גדולים מדי לטעם האירופאי (Q7). אבל לדעתי קטגורית הSUV באשר היא הולכת וגדלה, הולכת ומתרחבת על חשבון הקטגוריות האחרות, ובצדק.

SUV ממוצע מציע תמהיל שימושים נכון יותר מכל "משפחתית" או "מנהלים" שהיא.

"משאית" היא מבחינתי כל אוטו שממדיו מוגזמים ומיותרים לטעמי וכמובן שמדובר בהכללה ואין דינו של פורסטר כדין לנדקרוזר. אבל שתי המכוניות הללו מייצגות לטעמי סוג של צורך להחצין משהו שאתה סבור שיש לך מעט מדי ממנו, ודאי כך שאין הן משמשות לצרכים האמיתיים להם הן מתאימות.

והתמהיל ( איזו מילה יפה ) הזה שאתה מדבר עליו, לא ממש ברור לי לצערי, ודאי לא בהקשר של מכוניות שלרוב משמשות נהג בודד בדרכו לעבודה וממנה, לבית הקפה והמסעדה או מהם, וכשבאמת מנצלים אותו, אז לרוב זה לקניות בסופר, או לפיזור הילדים לחוגים. ואת כל אלו אפשר לעשות יופי גם עם מכוניות נמוכות. אם נכניס לשיקלול הנתונים גם את ההנחה המאוד סבירה שמכוניות נמוכות שמחירן דומה, נותנות יותר נוחות, יותר בטיחות ( ודאי אקטיבית ), יותר ביצועים, יותר חיסכון באחזקה, אז לא נשארות להבנתי מספיק סיבות ראליות להחזיק מין משאית שכזו ( ואני כמובן לא מכוון למי שגר באמצע המדבר או על ראש הר ).

פורסם

מסכים עם כל מילה של רועי (כנראה ימות המשיח הגיעו, ולא רק אליהו הנביא :-) ), ואף אוסיף:

המראה הנפוץ ביותר בהקשר לרכבים אלה בין רחובות להרצליה הוא של נשים קטנות בג'יפים גדולים. אתה יכול לפרש את ה"קטנות" כלשונו, או כמטאפורה. כך או כך, רכבים אלה משמשים בעיקר נהג או נהגת בודד/ת, אשר צריכים לנהוג "גבוה" כדי להרגיש "שולט". היה על זה פעם קטע בצ'ארלי צ'פלין.

כך או כך, ישנם באמת מקרים שבהם הרכב נחוץ לשינוע, אבל אז המשפחה עושה שימוש בד"כ במזדה 5, שהיא באמת יותר שימושית, או בפיקאסו, ולא בקיה ספורטאז, שנראה טוב והשימוש העיקרי שלו זה לחנות על מדרכות.

HAVING SAID THAT, אם ניקח כלב, אשתי לוחצת על מיני קאנטרימן. נחיה ונראה מי ינצח :-) (ואם צ'מפיון יביאו את האוקטביה VRS שוב, אז כנראה שאני ;-))

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
וואו, אתה מסרב להבין ומעדיף להתפלפל לך מאחורי המקלדת. תקרא שוב את ההודעה שמצוטטת למטה ונסה להבין שזה יותר נוח כשיש לך ילדים, עגלות, אופניים וכו' להעמיס. אף אחד לא מחפש לצאת נגד תרבות הנהיגה. כשיהיו לך ילדים, תבין גם..

מסרב להבין? הדבר היחיד שאני מבין הוא שהשימוש בטיעונים לגופו של אדם לא יובילו אותך לשום מקום בדיון הזה. מה שכן יוביל אותך לאמת הוא בדיקה אמפירית של צרכיהם של רוב משתמשי הג'יפונים (ואני כבר לא מדבר על מי שקונה ג'יפ "King Size" עם צמיגי כביש שלעולם לא יאכל טיפה של עפר).

צרכים פרקטיים אני מוכן לקבל: מי שצריך את החלל הפנימי של רכב פנאי, או מי שזקוק לביצועים של מכונית ספורט, לכושר הנשיאה של משאית חלוקה או לעבירות של רכב שטח - נגדו אין לי טענות. למי שמחפש ברכב את גודל הכלי - נגדו יש לי ועוד איך! עכשיו השאלה היא לאיזה צד משתייך הישראלי המצוי המתנשא לגובה מעל השחור-השחור הזה...

ואגב, הכנסתי המון ילדים והרכבי המון מושבי בטיחות ובכל סוגי הרכבים (כולל משאית, או שזה לא "רכב גבוה" לדעתך?), ואני לא זוכר איזושהו יתרון לרכב הגבוה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

יצא לי להיות מעורב בצורה כזו או אחרת בעשרות רכישות של קרוס אוברים חדשים, הרוב המכריע של הרוכשים בחרו ברכב מהסוג הזה כי הוא ביטוי לרכב עבור המשפחה המודרנית עם הכנסה מעל הממוצע שרוצה רכב משפחתי שיתן ערך מוסף בשעות הפנאי (סופ"ש למשל) ולא רק במשימות היום יומיות.

רוב הקרוס אוברים עליהם אנחנו מדברים פה הם בכלל בעלי הנעה קדמית בלבד ואינם שוקלים הרבה יותר ממשפחתית מנהלים דומה.

צריכת הדלק, עלויות הטיפולים, ביטוח, גובה, רוחב, ביצועים ועוד הרבה פרמטרים דומים מאוד לאלו של משפחתית גדולה. באירופה מאוד אוהבים סטיישן עבור הצרכים האלו, בארץ ובארה"ב קרוס אוברים. אז מה?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לנו יש ג'יפון לאמא ובאמת שזה רכב מגניב אבל מבחינת נסיעה הוא טינופת.

זה בעיקר בגלל הצורה, לא בגלל שום דבר אחר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אנשים אוהבים לקנות דברים שהם לא צריכים כי הם יכולים, בכל תחום.

לקנות גיפ בשביל הפוזה והסטטוס זו סיבה. סיבה מטומטמת (לדעתי) אבל אי אפשר להבין את הראש של כל אדם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
שמתי לב שיש כמה מחברי הפורום,

שממש מתחלחלים כשהם שומעים שמישהו רוצה לרכוש רכב פנאי

(ג'יפון, ג'יפ לסופר, או איך שתקראו לזה).

הכוונה לרכבים בסגנון ספורטאז', IX35 ודומיהם.

מבחינת אותם מתנגדים, כל קטגוריית המכוניות הללו היא מיותרת,

ועדיף שבכלל לה היה אותה.

רציתי לדעת, מה כל כך נורא בסגמנט הזה?

ולמה מכוניות מנהלים סטנדרטיות, באותו טווח מחירים,

כל כך עדיפות על פניהן?

כי הטיפולים של כל הג'יפונים האלו עולים כמו בג'יפים אמיתיים, ועלות טיפול ברכב רגיל זולה מאוד

למשל אצלי יש רכב שטח טיפול 15,000 קטן במוסך מגיע לכמעט 3000 ש"ח

פורסם

מה שונה בטיפול בין יונדאי הנעה קדמית ליונדאי קצת יותר גבוה הנעה קדמית?

Porsche 911 GT2

BMW 335i 2011

Mini Cooper JCW 2009 - GONE

BMW M3 2006 - SOLD

פורסם

לפני שבוע נסענו לטיול ביער עם רכב מנהלים מפואר רכשנו לאשתי.

בשלב מסוים עצרתי והמשכנו ברגל בגלל שביל שקצת נהרס בגלל הגשמים לפני שבועיים.

אם עדיין הייתי מחזיק ב 4X4 אפילו לא בתצורה של ג'יפון היינו ממשיכים בטיול הרבה יותר עמוק.

מחבחינתי הרכב האידאלי הוא סובארו אוטבק, אם הייתי יכול לנתק לו את ה4X4 לפי הצורך. כי פעמיים שלוש בשנה שאני עוצר בשביל עפר כי אני לא יכול לעבור, לא מצדיקים תצרוכת הדלק הגבוהה יותר בג'יפון. ג'יפונים בעלי הנעה 2X4 לא נחשבים כרכב בעיני.

פורסם
למה? אולי חלק מהמרמור זה בגלל שהנישה של ג'יפים נחטפת מאוכלי בולדרים ושותי שטפונות לטובת אנשים שרוצים רכב גבוה (ע"ע ג'יפון / SUV), שלא מתיימר לביצועים בשטח, ומשדר איזשהו סטאטוס.

אני לא יודע (כי מעולם לא נהגתי באחד) איך חווית הנהיגה בג'יפ שכזה. לי אישית, יותר נוח להיכנס לג'יפ מאשר למכונית רגילה. הבעיה היחידה היא שג'יפונים "שווים" עולים הרבה, ואלו הפשוטים יותר, הם, ובכן - פשוטים יותר ואין להם שום יתרון על רכב מנהלים כלשהו.

אלו הכבדים יותר, כבר מציגים תחרות בתחום.

אישית, אם היה לי הממון לSUV הכבדים (X5 וחבריו) הייתי מתלבט די הרבה אם ללכת על SUV, או ללכת על רכב מנהלים.

SUV אמיתי זה: "אינטרנשונאל סקאוט" "שברולט בלייזר/ג'ימי K5" "פורד ברונקו" "שברולט טאהו/GMC יוקון"

"ג'יפ צ'רוקי" "ג'יפ וואגוניר" "שברולט וGMC סוברבאן" ראשי תיבות של SUV זה sport utility vehicles

כלומר, רכב ספורט לפנאי (כן נסיעה בשטח זה סוג של ספורט) שהוא גם רכב עבודה שמבוסס על רכב עבודה,

השברולט בליזר למשל מבוססת על הטנדרים של שברולט,

בתור אחד שהחליף כרגע 335 ב- X335, אני קורא את התגובות כאן ופשוט מחייך.

נראה שיש פה הרבה זעם עצור בכמה מהכותבים. במיוחד קסנון.

כן, ההחלפה היתה בעיקר מדרישות האישה, שכן הבאגז' יכול להכיל הרבה יותר בעוד שקודם העגלה היתה ממלאת אותו, וגם הרבה יותר נוח להכניס ולהוציא את התינוק.

ה- X3 בנוי על רצפת הסדרה 3 אבל הוא הרבה יותר גדול ומרווח.

יכולת שטח לא היתה בכלל שיקול, אז תפסיקו לדמיין את צ'אק נוריס מאחורי ההגה כל פעם שמזכירים ג'יפ. הימים האלו כבר עברו.

גם בגאז' של מרצדס סטיישן יכול להכיל הרבה יותר ממה שאתה מדמיין, בכלל בסובארו סטיישן 1.3 שקיבלתי

לא מזמן (מזקן שצבעתי לו את הבית ובתמורה קיבלתי לאונה סטיישן) אני יכול להעמיס מה שאתה בחיים לא

תעמיס על הSUV שלך - אז חלאס תרוצים, אלו רכבי "שפוני יאנס" ,

כבינימט! תפסיקו לקרוא לכל SUV או רכב שטח JEEP! ג'יפ זה ג'יפ רק אם רשום לו על החזית JEEP!

וכן, בכל פעם שאומרים רכב שטח אני נזכר בווקר (צ'אק נוריס) על הGMC סיירה שלו,

capture3xa0.9974.jpg

ומה תגידו על אנשים שרוכשים טנדרים בתור רכב משפחתי!?

(ולא שיש להם עסק או שהם יורדים לשטח בכל סופ"ש).

טנדר בתור רכב משפחתי זה עונש, ישבת פעם בספסל האחורי של טויוטה היילקס?

לגבי הסילבראדו ודומיו, בגלל שההוצאות שלו מוכרות כי הוא בגודל של משאית, הוא משתלם

לעסקים, הוא מוכר מלא, וגם הקאבינה שלהם יותר גדולה מרוב המנהלים שתצליח לדמיין,

אבל זה לא הטיעון, הטיעון הוא שזה מקלט מס, וכן, יש כאלו שגם נוסעים איתם בשטח,

מה ששום בעל SUV לא יכנס אליו,

0.jpg

אתם פשוט מקנאים, אין שום סיבה אחרת לאותה השתלחות בסיגמנט הנ"ל.

ישנם כמה יתרונות בולטים לרכבים הללו:

מרווח בעיקר מעל הראש

תנוחת נהיה זקופה יותר

ישנם רכבים כאילו עם יכולות דינמיות מעולות! הרבה יותר מכל הקוראניות המשפחתיות.

תפסיקו לחזור כמו תוכים על כל מני מנטרות ש"אור ירוק" מכניסים לכם לראש.

מרכז כובד גבוהה :smile: אני לא חושב שפורסטר או אודי Q7 יתהפכו כל כך מהר.

עוד מעט כל מי שגר בוילה שלא נראית לכם יצטרך לעבור לשיכון, כי זה יותר חסכוני ובטוח.

גם בפורד טראנזיט, פולסוואגן טראנספורטר, פורד אקונוליין, GMC וואנדורה, שברולט סוואנה, וספרינטר,

יש לך את זה, מרווח מעל הראש, תנוחת נהיגה זקופה, ומרכז כובד גבוה כמו שאתה אוהב,

SUV זה רק פוזה נקודה, מי שרוצה רכב מפואר קונה רכב מנהלים, מי שרוצה רכב גדול קונה מיניוואן,

ומי שרוצה פוזה קונה סטיישן מוגבה הקרוי "ג'יפון" או "SUV" שוב, אלו רכבים של "שאפוני" לא יותר

והבעלים של הרכבים האלו מנסים לכבס את הצורך שלהם בפוזה בדברים פראקטיים, כגון:

"אני צריך גובה, אני צריך מקום, אני צריך בגאז' גדול" בבקשה - מיניוואן יהיה מעולה לצרכים האלו,

אבל לא, הם לא צריכים את זה באמת, הם מחפשים לתרץ למה הם צריכים SUV.

סבבה, אתה רוצה SUV תגיד מראש בלי לכבס את זה, תגיד "כן אני פוזאיסט ורוצה רכב גבוה כדי

לבלוט מעל כולם בכביש, שטח לא מעניין אותי בשיט פרט למדרכות בת"א, וכ'ו...וכ'ו...וכ'ו..."

אל תנסו לכבס את הSUV כרכב פראקטי, כי הוא לא! זה רכב פוזה נטו,

וואו, אתה מסרב להבין ומעדיף להתפלפל לך מאחורי המקלדת.

תקרא שוב את ההודעה שמצוטטת למטה ונסה להבין שזה יותר נוח כשיש לך ילדים, עגלות, אופניים וכו' להעמיס

אף אחד לא מחפש לצאת נגד תרבות הנהיגה.

כשיהיו לך ילדים, תבין גם..

כשיהיו לו ילדים סביר להניח שיהיה לו מיניוואן, כי מינוואן יותר נוח מכל ג'יפון, יותר מרווח, מיניוואן יכול להכניס 4 עגלות

בקיפול הספסל האחורי (יש 3 שורות מושבים) (מניסיון עם וואיג'ר), אתה יכול לקשור 3 כיסאות בטיחות בשורה אחת,

הקרייזלר "טאון אנד קאנטרי" ודומיו, (MPV וכיו''ב) יותר מרווחת מכל SUV פלצני (אלא אם כן אתה מדבר על סוברבאן)

הינה כמה תמונות של מיניוואן לדוגמא, (יותר מרווח מSUV ממוצע)

Chrysler-Town_and_Country_2008_1280x960_wallpaper_01.jpg

Chrysler-Town_and_Country_2008_1280x960_wallpaper_10.jpg

אז כל מי שמחפש פוזה ומנסה לתרץ את זה ב"צורך" - אנא מכם, תפסיקו להיות צבועים ותפסיקו לשקר לעצמיכם ולנו,

את אוהבים פוזה, מה אוהבים? חולים על זה! נשים בעיקר (בלי להיות שובניסט) חולות על גובה, חולות על תחושה של

"כאילו ג'יפ" (השטח היחידי שהיא ראתה זה בצבא, וגם זה היה אחרי טירונות 02) חולות על הקטע הזה של להסתכל על

כולם מלמעלה, - שיבושם להם! אבל תגידי שזה נטו פוזה ולא פרקטיקה, - העצבים פה באשכל הזה זה על הצביעות

של בעלי הרכבים האלו, (וסליחה מבעלי הרכבים האלו) אתם לא באמת צריכים רכב כזה, אתם רק מתים על הפוזה שלו,

אבל שכל אחד יעשה מה שבא לו, אין לאף אחד זכות להכתיב לאחר איך לחיות ומה לעשות,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

לי יש פורסטר טורבו ואני מרגיש שאני נהנה מכל העולמות.

מפואר מאוד , מהיר מאוד, בכלל לא "כאילו לשטח", מרווח ביותר למשפחה, ביטוח וטיפולים זולים.

אני מאוהב באוטו והחסרונות היחידיים שאני יכול לחשוב עליהם זה צריכת דלק בעייתית(במיוחד עם נעליים כבדות...) ואגרת רישוי לקבוצה 6 (2400)

פורסם

אז כל מי שמחפש פוזה ומנסה לתרץ את זה ב"צורך" - אנא מכם, תפסיקו להיות צבועים ותפסיקו לשקר לעצמיכם ולנו,

את אוהבים פוזה, מה אוהבים? חולים על זה! נשים בעיקר (בלי להיות שובניסט) חולות על גובה, חולות על תחושה של

"כאילו ג'יפ" (השטח היחידי שהיא ראתה זה בצבא, וגם זה היה אחרי טירונות 02) חולות על הקטע הזה של להסתכל על

כולם מלמעלה, - שיבושם להם! אבל תגידי שזה נטו פוזה ולא פרקטיקה, - העצבים פה באשכל הזה זה על הצביעות

של בעלי הרכבים האלו, (וסליחה מבעלי הרכבים האלו) אתם לא באמת צריכים רכב כזה, אתם רק מתים על הפוזה שלו,

אבל שכל אחד יעשה מה שבא לו, אין לאף אחד זכות להכתיב לאחר איך לחיות ומה לעשות,

שמע, בןאדם - יש בך המון זעם אצור.

אני שמח שעלית עלי, והבנת באמת את המניעים מאחורי הקניה שלי. אכן, הפוזה היתה בראש מעייני

אני מקווה שהצלחתי להרשים אותך...

בברכה,

המרשים

Porsche 911 GT2

BMW 335i 2011

Mini Cooper JCW 2009 - GONE

BMW M3 2006 - SOLD

פורסם
אמא של מישהו שאני מכיר עברה ניתוח החלפת מפרק באגן והחליפה לרכב גבוה כי כואב לה להיכנס לרכב נמוך יותר.

לגיטימי בעיני.

גם אם היא סתם קנתה רכב גבוה, זה לגיטימי - זה הכסף שלה וזכותה לעשות בו כרצונה. יחד עם זאת אין בכך אישור לקיומו של היגיון כלשהו ברכבים כמו X5 או X6, מעבר לפוזה.

היא קנתה במקרה ייטי? :)

שמע, בןאדם - יש בך המון זעם אצור.

אני שמח שעלית עלי, והבנת באמת את המניעים מאחורי הקניה שלי. אכן, הפוזה היתה בראש מעייני

אני מקווה שהצלחתי להרשים אותך...

בברכה,

המרשים

עוקצנות אינה מחליפה טיעונים לוגיים, או שכן?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תוכן חדש...