Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

והדלק עוד פעם עולה ,נמאס!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
Cerebral Cortex - אתה יודע מה ? עזוב את הביטוח הלאומי , הדעות חלוקות בנושא.

למען גילוי נאות אדגיש ואומר שאני לא סטודנט אך בת זוגתי סטודנטית , אני עצמי כבר מזמן הבנתי שלהיות שכיר בעלות מינימום לא תוכל לספק לי את כל צרכיי המינימליים ולכן, בחרתי להיות עצמאי .

1.נחזור לעניין השכר - עדיין לא נתת לי צידוק מספק להעלאת השכר בקרוב החכ"ים הנפלאים שיש לנו בכנסת .

יש להדגיש כי מחציתם יושבים בלי תיק, מחממים את הכיסא רוב היום אך מציעים פה ושם הצעת חוק עסיסית שמדי פעם עולה לכותרות .

2.למה בעידן שבו אנשים נלחמים על כל שקל, שהמשכורות נותרו בדיוק אותו הדבר, מעלה המדינה את השכר לחברי הכנסת ?

למה בעידן שבו המשכורות הן אותו הדבר, המדינה לא עובדת על מנת לסבסד את ענף הנדל"ן ?

באיזו מדינה נשמע שאני או סטודנט צריכים לעבוד ב-2 עבודות על מנת לממן את עצמו ?

3.נניח שאתה מדבר על ילודה , כל אזרח חילוני במדינת ישראל מביא 2-3 ילדים לא יותר, בחלק מהמקרים 2 בלבד וכל זאת בגלל המעמסה הכלכלית הכרוכה בכך. קהל האברכים עליהם אתה מדבר שמשלמים להם גרושים, דווקא לא נהנים מגרושים בדיוק, הם נהנים מקצבת ילדים ולכן מביאים ילדים בכמויות מסיביות .

4.אני יכול רק לומר לך שילדים זו ברכה, יחד עם זאת זו לא באמת הסיבה שאנחנו לא מצליחים לגמור את החודש , יש כאן משהו גדול יותר ונרחב יותר שקוראים לו שחיתות .

5.עכשיו תעשה אתה את החשבון ותבין למה שחיתות ולמה העשירים מתעשרים על חשבון מעמד הביניים והעניין ולמה אנחנו בממשלת ביבי הנוכחי לא מצליחים לגמור את החודש .

תכף תגיד לי שוב פעם שזה בגלל הילודה או בגלל שיש חור בקופה - אדוני היקר , זה בולשיט ! אין שום חור תקציבי, יש עודפי מסים, המדינה עשתה הרבה מאוד גבייה , לאן הולך כל הכסף הזה ?!

6.אני אגיד לך לאן - לממשלה שלא יודעת לנהל את הכסף. אנחנו צריכים ממשלה שתדע לנהל את הכסף בצורה חכמה, שתדע לנתב וש 90 אחוז מהתושבים יהנו ממענה לחלק מבעיותיהם .

אני לא אומר לך עכשיו להפוך למדינת רווחה ולפתוח "דירות עוני" של עמידר , אני אומר לבנות דירות זולות יותר בנות 3 חדרים שזוג צעיר יכול להרשות לעצמו. איפה נשמע דבר כזה שאני צריך להוציא 3500 שח על שכירות במקום להוציא את זה על דירה ?! המדינה מפסידה יותר ממני .

7.רוצה שניכנס לעניין המכוניות ? מכונית משפחתית כאן נמכרת ב 115 אלף ש"ח , בחוץ לארץ ב הרבה פחות (הבנת את הנקודה) . בקלות יכולים להוריד את המס אבל שוב, מכונית זה עניין של מותרות ולכן לא אחתור לדבר על הנושא.

8.המדינה גובה איפה שבא לה , לוקחת ממי שבא לה מתי שבא לה בלי להתחשב במעמד הביניים ובעניים . הממשלה הזו מדברת רק בכסף, רוצה לתת לעשירים כדי שהם יבואו לבנות פה גורדי שחקים, להקים קניוני םולתת לברק את היכולת לקנות עוד דירה באקירוב .

צר לי ידידי , כך לא עובדת מדינה מתוקנת , כך עובדת מדינה מושחתת .

אדוני היקר, כנראה שלא הבנת אותי. אני מוחה בדיוק כמוך ואפילו יותר על השחיתות והגועל שהולכת במדינה הזו. אלה הם המינוסים הגרועים שבה אבל יש גם פלוסים. ואת הפלוסים האלה אני מציין.

ברשותך אהנה לך לפי סדר הדברים שרשמת.

אם יש מישהו שדופקים אותו חזק במדינה הזו אלה הם העצמאיים. הם משלמים פי כמה מיסים ואין להם ממש זכויות בביטוח הלאומי. לא תמיד זה כדאי להיות עצמאי.

1. אתה צודק, ישנם אוכלי חינם בכנסת. שרים שתפרו להם תיקים ולצערי הרב זוהי הקומבינה. מינוי שרים על מנת להשיג אג'נדה פוליטית. ראש ממשלת ישראל, על מנת לקדם את הא'גנדה הפוליטית שלו נאלץ להסכים לכל הקומבינה הזו. פוליטיקה זה דבר מושחת ומשחית וכמובן מסריח. אף אחד מעולם לא טען אחרת.

לגבי שרים שהם לא אוכלי חינם, לדוגמא שר האוצר. כמה שקשה לך לקלוט השכר שהוא מקבל מהמדינה ממש לא תואם את התפקיד ואת ההשכלה שלו. אדם כזה בסקטור הפרטי היה מרוויח הרבה יותר. ראש הממשלה למשל מקבל נטו נקי אולי 15 אלף שח. אני מכיר הרבה חברים שעובדים בהייטק שמביעים 20 אלף נקי בחודש. אז לקטר על משכורת השרים זה לא תמיד נכון. אבל אתה צודק, אלה שאוכלי חינם באמת מקבלים משכורות חינם. שוב פעם, אף אחד לא אמר שפוליטיקה זה לא מסריח.

2.שכר לימוד לסטודנט בישראל הוא 12,000 שח לשנה אם אינני טועה. קח סטודנט בישראל שמקבל מינימום של 22 שקל לשעה והוא יצטרך לעבוד 545 שעות. חברו באנגליה שמשלם 9,000 ליש"ט לשנה ומקבל 6 ליש"ט מינימום יצטרך לעבוד 1500 שעות וחברו האמריקאי שמשלם בין 30 ל 50 אלף לשנה ומקבל מעל ומעבר למינימום שזה 8 דולר לשעה, נגיד 10 דולר לשעה יצטרך לעבוד בין 3,000 ל 5,000 שעות בשנה. מדהים לא? אתה יודע שישנם סטודנטיות בארה"ב שמוכרות ביציות בכדי לממן את שכר הלימוד?

3. אמרתי כבר שהייתי בהודו נכון? פגשתי שם זוג מבוגר מדנמרק ושוחתתי איתם. בדנמרק אם אתה לא יודע האישה מקבלת שנה חופש בתשלום מהעבודה כאשר בישראל האישה מקבלת 3 חודשים בלבד. אבל מה? בדנמרק אנשים עושים מקסימום אבל מקסימום 2 ילדים (רוב רובם בכל מקרה). זוהי מדינה בה כמעט כולם שווים. רמת הפשע שם היא נמוכה ביותר שאנשים משאירים את הילד בעגלה מחוץ לבית לנמנם ושום דבר רע לא יקרה לו. שהסברתי להם על ישראל ועשינו השוואות הם נדהמו, פשוט נדהמו לשמוע שיש אנשים בישראל שעושים 6,8,10,12 ואפילו 14 ו 18 ילדים. הם לא הבינו מה התשוקה האלוהית הזו להביא לעולם 18 ילדים( מקרה אמיתי של אבו חליל מאום אל פאחם שנשוי ל 3 נשים ויש לו 18 ילדים). מביאים ילד אחד או שניים וזהו זה, נגמר הסיפור. אבל שיש לך אנשים בישראל שמשר**ים (לכבודך רועי 5) ללא הבחנה אתה ואחרים שבקושי גומרים את החודש משלמים את החשבון.

5. רק שתדע שביבי מבחינה אחת עשה בסדר ולכן שונאים אותו. ביבי קיצץ את הקיצבאות יותר מכולם וטוב שכך. זוהי אחת הסיבות מדוע לא סובלים אותו. לגבי טייקונים. אתה לא חושב שצריך לתת להם הקלות? קח את שרי אריסון לדוגמה. למה אתה חושב שהיא משקיעה יותר בישראל מאשר אמריקה? פשוט מאוד. כאן קל לה יותר לשמור יותר כסף מאשר שם. זה לא סוד. אבל שטייקון נמצא בארץ הוא גם מביא איתו עסקים ועבודות לאנשים. תאר לך שמחר שטראוס סוגרת את כל המפעלים שלה ומעבירה אותם לחו"ל? כמה אנשים יאבדו את עבודתם? כמה מובטלים יהיו? כנ"ל לגבי גברת אריסון.

6. יש לי ידידה גרושה עם 3 ילדים. למרבה הצער היא עשתה ילדים עם בן חלאה שמסרב לשלם לה מזונות ולקחת אחריות על הילדים שלו. לא רק זה, הוא התחתן בשנית ועושה עוד ילדים. זה באמת לא אשמתה שהוא זבל של בן אדם. אם המדינה הייתה תופסת אותו בביצים ומכריחה אותו לשלם המדינה לא הייתה צריכה לממן לאותה אישה וילדים דירה של עמידר. אבל שיש דראקים במדינה הזו אז אחרים גם סובלים.

חס וחלילה נזכיר את מאות הדירות המוזלות שהמדינה רוצה לבנות בבית שמש ובשאר מקומות בארץ עבור הציבור הדתי.

7. צודק בהחלט, המדינה יכולה להוריד בקלות את אחוז המע"מ ל 10 אחוזים, מחיר הדלק ל 6 שקל לליטר אם לא חמש ואפשר שכל מכונית משפחתית חדשה תעלה 70 אלף ש"ח. זהו חזון אחרית הימים ואפשרי ביותר. אבל אז נהפוך בדיוק לאמריקה. כלומר, שום הטבות סוציאליות, ענף רפואה וחינוך פרטי וכמובן, מוסדות ההשכלה הגבוהה לא יקבלו תמיכה מהממשלה ושכר לימוד לשנה יגיע לעשרות אלפי שקלים בשנה. האם אנחנו באמת רוצים את זה?

8. נהפוך הוא, מדינת ישראל היא מדינת רווחה. זאת הבעייה שלה, היא הפכה ליותר מדיי מדינת רווחה. בין 30 ל 40 מילארד שקל בשנה הולכים על רווחה במדינת ישראל. תקציב הביטחון הוא בערך 61 מילארד שקל. בטל את ה 30,40 מילארד לרווחה ותראה איך המיסים ירדו פלאים. זוכר את המחאה לצדק חברתי? בטח, מי לא. אחת הדרישות הייתה חוק חינוך חובה חינם מגיל 3 חודשים. אתה יודע מה זה אומר? פועטנים חינם לאלה שמביאים 6-18 ילדים ולא תורמים מאומה לחוזקה המדיני, כלכלי והצבאי של המדינה. עם הצעד הזה היה מאושר זה היה הופך להיות יום אבל לאומי לעובדים המעמד הנמוך שעובדים קשה והגון בשביל להביא פרנסה הביתה. למשפחה ממוצעת עם 2 או 3 ילדים קיצבאות הילדים שמושלמות הן בטל בשישים. גרושים ממש. אבל במידה והיו מבטלים את כל הקיצבאות? כמה כסף היה נחסך מכל אחד מאיתנו לשלם?

עכשיו תענה לי אתה. כבר הודיעו שבגלל שביבי ביטל את ה 10 האגורות הללו ממחיר הדלק המדינה תיכנס לגירעון של 450 מיליון שקל ומיטב "המומחים" בממשלה שוברים את הראש מאיפה להביא את הכסף הזה. בוא ואתן לך טיפ קטן ואפילו אני אתן לך לקטוף את הקרידיט. ישנם 70 אלף אוכלי חינם שאמורים ללמוד בכוללים. הם מקבלים 900 שקל בחודש תמיכה שזה פרוטות יחסית. תכפיל 70 אלף כפול 900 שקל כפול שנה ומה תקבל ? 756 מיליון שקל שהמדינה "שורפת" לחינם כל שנה. אולי תגיד לשרים לקצץ משם את ה 450 מיליון שקל בתור כיסוי לגירעון? לא רעיון טוב?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 198
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מכונית זה עניין של מותרות

תלוי למי. לא לתושבי פריפריה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מחר אני מזמין רכב צנום נפח עם גיר ידני,

נשבר ה***.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מהפיכה ! אחרת שום דבר לא יקרה, עד שהמשיח יגיע, ואנחנו מוכרים כעם שלא עושה כלום.

אם אנחנו שותקים סימן שטוב לנו... ואם לא טוב לנו אנחנו צריכים לפעול, אבל אין הרבה לצפות שיקרה או יזוז משהו חוץ מהוצאת התסכולים בדפי הפורום כאן, ופה זה נגמר.

מחכה לגאולה, בתקווה לפני המשיח.

פורסם

SeazeR כמעט בכל מדינה חוץ כמובן בסלובניה ששם האוניברסיטה בחינם, צריך יותר מעבודה אחת (מנסיון, גר בשוויץ, לומד ועובד

ב2 עבודות ) כדי לממן לימודים ולחיות.

הלימודים שלי עולים לשנה וחצי 17 אלף פרנק, לפה תכניס את הנסיעות ברכבת כ40 פרנק ליום (ואני לומד רק בשישי שבת),

תכניס את האוכל שצריך לאכול (יום לימודים מתחיל ב8 נגמר ב5), לזה תכניס שאי אפשר לעבוד 100 אחוז, כי 100 אחוז דורשת

גם ימי שישי, ונראה איך אתה יכול לסיים את החודש אם עבודה אחת (שמכניסה לך במקרה הטוב 2900 פרנק) ולימודים ומחייה (ואני מרוויח יותר מזה ).

ותאמין לי שהמחיר של הדלק עולה בארץ הוא עולה גם באירופה, לדוגמא שבוע שעבר היתי באוסטריה, כשתידלקתי באוסטריה על הגבול, המחיר של הדלק היה 1.49 יורו ב11 בצהריים

כשחזרתי מאוסטריה גם תדלקתי על הגבול המחיר היה 1.59 יורו, וזה בערים הקטנות, ולא בדרכים המהירות ששם זה מגיע הרבה מעל.

פורסם
מהפיכה ! אחרת שום דבר לא יקרה, עד שהמשיח יגיע, ואנחנו מוכרים כעם שלא עושה כלום.

אם אנחנו שותקים סימן שטוב לנו... ואם לא טוב לנו אנחנו צריכים לפעול, אבל אין הרבה לצפות שיקרה או יזוז משהו חוץ מהוצאת התסכולים בדפי הפורום כאן, ופה זה נגמר.

מחכה לגאולה, בתקווה לפני המשיח.

מוזר מאוד, כל כך הרבה תגובות שמסבירות את שני הצדדים של המטבע אבל בכל זאת אתה מסרב להבין וממשיך לבכות. לא מאשים אותך. זה בגנים של רוב הישראלים. הרי ידוע שבני ישראל היו עם קשה עורף. הם היו עבדים 430 שנים, האל "הטוב" בא לגאול אותם ואחרי שחצו את ים סוף התחילו להתבכיין ללא הפסקה עד כמה היה טוב להם במצרים.

SeazeR כמעט בכל מדינה חוץ כמובן בסלובניה ששם האוניברסיטה בחינם, צריך יותר מעבודה אחת (מנסיון, גר בשוויץ, לומד ועובד

ב2 עבודות ) כדי לממן לימודים ולחיות.

הלימודים שלי עולים לשנה וחצי 17 אלף פרנק, לפה תכניס את הנסיעות ברכבת כ40 פרנק ליום (ואני לומד רק בשישי שבת),

תכניס את האוכל שצריך לאכול (יום לימודים מתחיל ב8 נגמר ב5), לזה תכניס שאי אפשר לעבוד 100 אחוז, כי 100 אחוז דורשת

גם ימי שישי, ונראה איך אתה יכול לסיים את החודש אם עבודה אחת (שמכניסה לך במקרה הטוב 2900 פרנק) ולימודים ומחייה (ואני מרוויח יותר מזה ).

ותאמין לי שהמחיר של הדלק עולה בארץ הוא עולה גם באירופה, לדוגמא שבוע שעבר היתי באוסטריה, כשתידלקתי באוסטריה על הגבול, המחיר של הדלק היה 1.49 יורו ב11 בצהריים

כשחזרתי מאוסטריה גם תדלקתי על הגבול המחיר היה 1.59 יורו, וזה בערים הקטנות, ולא בדרכים המהירות ששם זה מגיע הרבה מעל.

באיטליה מחיר ליטר הגיע ל 1.99 יורו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

גם עם עולה שם 2 יורו לליטר זה עדיין לא מגיע ל8.16 שקל לליטר תסכים איתי?

המחירים אצלנו ממש מוגזמים, כל פעם מורידים ב10 אגורות ושבועיים אחרי זה מעלים ב16 אגורות.

וחבל שזה קורה.

רכב בהווה-פיג'ו 206, מנוע 1.6,110 כ"ס-למכירה

רכב בעתיד-עדיין בחיפושים!

מחפש אוטו-עזרו בנושא שבקישור

פורסם
גם אם עולה שם 2 יורו לליטר זה עדיין לא מגיע ל8.16 שקל לליטר תסכים איתי?

מסכים,

נכון לעכשיו זה 9.89 ש"ח:

http://www.hamara.co.il/money-change-currency.php?sum=2&source=EUR&target=ILS#gates

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

דרך אגב לכל המתבכיינים, סעודייה הבטיחה שהיא תצליח לפצות על התפוקה האבודה מאירן בכך שתגביר ייצור ושילוח של הדלק. היא שכרה עוד 10 מיכליות בכדי לענות על הביקוש בעולם. מחיר הנפט כבר ירד ומצפים שבאפריל הוא יירד לרמה שפוייה יותר.

לפעמים אני מאחל לישראל להפוך לאמריקה ואז יהיו יותר אנשים שגרים ברחובות ורעבים ללחם מאשר חתולי רכוב. אבל ככה אנחנו בני האנוש, חושבים שכל הנוצץ הוא זהב.

פורסם

Cerebral Cortex אתה בטוח שאתה לא מושתל של משרד האוצר ??

כי אני זוכר שעוד בתחילת מחאת הדלק, אתה נרשמת לאחד מדפי הפייסבוק שנפתחו במטרה למחות על מחירי הדלק.

נשאלת השאלה: איזה אדם עושה "לייק" לדף מחאה, בעוד כל מה שהוא עושה מהרגע הראשון זה לנסות ולמסמס את רצון

האנשים למחות.

אחת מן השניים. או שאתה מושתל ממשלתי בתפקיד, או שאתה טרול ודמגוג בשקל שכל תפקידו זה לזרוע בלבול, דה-מורליזציה ולמסמס

את המחאה עם סיפורי ארה"ב שלך, שלמען האמת כבר יצאו לי מכל החורים.

מי אתה, חתיכת חוצפן שכמוך, שתכנה אנשים "בכיינים " בפורום זה? אנשים שעובדים קשה למחייתם, וכל מה שהם רואים

לנגד עיניהם זה עוד ועוד משכרם הולך ונשחק, נגנב בשלל תירוצים, בעוד האליטות רק ממשיכים להתעשר ומשרד האוצר מתהדר בצמיחה שלעולם לא מחלחלת למטה.

אם אתה נהנה להשדד ונהנה מידו הארוכה של האוצר עמוק בתוך הכיס שלך- זכותך. זה כנראה עושה לך נעים...היד.

אבל לכתוב על אנשים שהם בכיינים כיוון שהם נאלצים שוב ושוב לראות את רמת חייהם נשחקת, זו חוצפה שאין כדוגמתה.

הגיע הזמן שתוציא את ראשך מבין הרגליים ותביט סביב, כי מסתבר שאין לך מושג מה קורה שם.

אגב, ביקשתי ממך כבר מספר פעמים שתגבה את כל ההצהרות הנשגבות שלך ע"י מספרים - כמו גם את נושא עודף גביית המיסים

הנאמד במילארדים, בעוד האוצר טוען שוב ושוב שיווצר חור בתקציב.

כל עוד אתה לא מסוגל לעשות זאת, אתה תמשיך להראות בעיניי כדמגוג, טרול ומושתל...ולא מהחכמים שבהם.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...