Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5224 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

חברה שלי לקחה בזמנו קופון ל-8 שיעורי נהיגה איך שהסתיים לא הסכימה להמשיך ללמוד.

היא טוענת שכל עיניין הנהיגה מלחיץ (במיוחד המורה נהיגה) ואפילו תיאוריה לא מסכימה לעשות.

האם יש דרכי טיפול בבעית "חרדת הנהיגה"?

אשמח לקבל המלצות להתמודדות.

פורסם

זה לא חרדת נהיגה. זה חרדת מורה נהיגה. בצע חיפוש בפורום למורי נהיגה מומלצים וקח אותה לשיעור ניסיון.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

היא בכלל מעוניינת בעזרה? כי בלי זה אי אפשר להתקדם הרבה.

הרבה אנשים בוחרים לא לנהוג וחיים עם זה מצויין.

השאלה האם זה מפריע לה לנהל חיים תקינים ואם היא מעוניינת לשנות את המצב, ואז בהנחה שלא מדובר בחרדה קיצונית שמצריכה טיפול פסיכולוגי פשוט צריך לחפש מורה סבלני ולהיות מוכנים לקח שזה יקח זמן.

פורסם

תאמין לי, עדיף להשאיר אותה עם חרדת נהיגה.

כשחברה שלי התגברה על חרדת הנהיגה שלה זה היה מלווה בחרדת נסיעה שלי:roll:

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

איזה כיף לך, אולי היא תדבר קצת עם אישתי ותפחיד אותה?

אנחנו על הזמן "רבים" על מי ינהג.

שפשוט תנסה מורה אחר, בכל מקרה היא לא תשרוד הרבה זמן בלי רישיון.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
שלום,

חברה שלי לקחה בזמנו קופון ל-8 שיעורי נהיגה איך שהסתיים לא הסכימה להמשיך ללמוד.

היא טוענת שכל עיניין הנהיגה מלחיץ (במיוחד המורה נהיגה) ואפילו תיאוריה לא מסכימה לעשות.

האם יש דרכי טיפול בבעית "חרדת הנהיגה"?

אשמח לקבל המלצות להתמודדות.

כנראה כמו שרשמו זה יותר חרדת מורה הנהיגה - ב קופון הוא כבר קבל את הכסף שלו , למה להשקיע .

ואולי עדיף מבחינתו , שלא תמשיך לקבל שיעורי נהיגה ..

נסה להבין ממנה את יחס המורה וכו' , האם הלחיץ , מה היה במהלך השיעור , האם זה הנוהל הרגיל בד"כ לשיעור נהיגה ראשון .

לדעתי לא לוותר עכשיו , עם הזמן היא תתקבע יותר והפחד יוטמע בה , וזה הפסד גדול שלך ושלה במיוחד .

דברו על הנושא עם עוד חברים וחברות שלומדים נהיגה , תנו לה ביטחון , החליפו מורה וכו' .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
בכל מקרה היא לא תשרוד הרבה זמן בלי רישיון.

הרבה אנשים שורדים בלי רישיון, בטח באיזור גוש דן.

נסה לרדת לשורש העניין, האם היא מפחדת מהוויית הכביש או מלקיחת האחריות? יש איזו טראומה בעבר?

אם היא מעוניינת לנהוג, צריכה רישיון נהיגה ויש איזה מחסום - פסיכולוג זה לא מילה גסה. אם היא רוצה רישיון בגלל מוסכמות כאלה ואחרות או קבעונות מחשבתיים - צריך קודם כל להחליט האם יש טעם במלחמה. יכול להיות שהיא חיובית עבור ההתפתחות האישית, ויכול להיות שהיא מיותרת לחלוטין.

כנהג, אני מעדיף כמה שפחות נהגים עם "תסבוכות" מסביבי. אני חושב שרישיון זה לא מובן מאליו, ולא כל אחד מתאים להחזיק אחד.

כחבר, אני במסע שכנועים ותמיכה באשתו של חבר להוצאת רישיון. אני חושב שזה מאוד יעזור לה לבנות ביטחון עצמי ולהרגיש בשליטה (ולהקל לה ולבעלה על החיים בקיבוץ שכוח האל בו הם חיים). את חרדות הנהיגה בעלה מנסה להעלים לה בכבישי הקיבוץ, אני אחראי על התיאוריה וההיגיון. בינתיים עוד לא הגענו לשיעור הראשון...

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
עדיף שתהיה חרדת נהיגה עם רישיון מאשר חרדת נהיגה בלי רישיון.

אולי הפוך?

אתה באמת רוצה שינהגו סביבך אנשים עם חרדות/תסבוכים למיניהם שבכל רגע נתון יכולים "לאבד את זה" ולדפוק לך ברקס מול הפנים או כל מעשה פזיז אחר שיכול לגרום לפגיע בגוף או חס וחלילה בנפש?

כמו ש'אנלוגי' אמר, לא לכל אחד מגיע רשיון, רשיון זה לא זכות מילדה. חבל שבמדינה שלנו יש לא מאט אנשים שלא מבינים את זה.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

מהיכרות קרובה עם מורה נהיגה שהעביר לא מעט אנשים בני 50 ומעלה טסטים אני יכול לומר שהפתרון הוא אך ורק סבלנות ולא להתקמצן על השיעורים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

שיעורי נהיגה לא קונים בקופון.

הולכים למורה מומלץ ואם הוא לא טוב, עוברים מורה מורה עד שמגיעים לאחד.

המורה שלי אומנם חבר שלי אבא שלי, אבל יש לו פידבק טוב מאוד, הגעתי למצב שכל כמה שיעורים אנשים ברמזורים צופרים ואומרים לי שהוא המורה הכי טוב.

הוא היה רגוע, עם חוש הומור, אומנם יצא לי ליהיות בשיעורים של בנות 50, והוא התחיל לאבד סבלנות אבל בהחלט הפתיל שלו ארוך מאוד. (היה שיעור אחד עם בת 50 שהיא כבר שיעור 20 והיא כל פעם נצמדת למדרכה עד כדי שפשוף. זה בהחלט מטריף, אולי אפילו בעיה של שליטה.)

פורסם
אולי הפוך?

אתה באמת רוצה שינהגו סביבך אנשים עם חרדות/תסבוכים למיניהם שבכל רגע נתון יכולים "לאבד את זה" ולדפוק לך ברקס מול הפנים או כל מעשה פזיז אחר שיכול לגרום לפגיע בגוף או חס וחלילה בנפש?

בשביל מה שומרים מרחק? ככה לפחות אפשר לדעת שהמניות שאנו משקיעים בשמירת רווח לא הולכות לכפרות...

בכל מקרה, חרדת נהיגה היא לא סימן ליכולות נהיגה לקויות, ובעזרת טיפול מתאים אפשר להתגבר עליה. היתרון הנוסף הוא שהנהג החרדתי הוא כחומר ביד היוצר, ואפשר ממש "לתכנת" מחדש את נהיגתו כך שיהיה נהג בטוח למהדרין. במקרים כמו אלו שכאן, נראה לי שמורה נהיגה סובלני יכול לעשות המון, אבל אם מתברר שיש בעיה מהותית יותר (ולא נראה לי שיש) קיימים גם אנשי מקצוע שיכולים לעזור, ובלבד שהעזרה תתבצע לא רק בכיוון הפסיכולוגי אלא גם דרך נהיגה!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תודה רבה על התגובות.

מה שמלחיץ אותה זה ה"לחץ" של מורה נהיגה עליה ובשיעורים למיטב ידיעתי היא לא התקדמה ברמה.

גם עברנו לאזור אחר בארץ ככה שלאותו מורה היא כבר לא תחזור.

הכי מסובך לה היה עניין של שילוב ההילוכים, תוך כדי ההסבר על פניה נכונה/בלימה ועוד דברים.

עקב כך אני מתחיל לחשוב שאולי עדיף לה להתחיל ללמוד על אוטומט ולא על ידני ועם הזמן לעבור.

• תוכן חדש...