Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי השאלה כנראה אין הרבה נסיון בנהיגה, עם הזמן כתשתפשף בנהיגה ותצבור מספיק שעות על כביש - תדע כבר לבד.

90 ומשהו אחוז מאנשים מורידים לניוטרל, בשביל זה הרי יש לך בלמים ברכבים. אני אישית אם אני נמצא על מהירות גבוהה יחסית לפני רמזור אני מוריד קודם לשלישי כדי להשתמש בכח המנוע לבלימה חזקה יותר ואז לניוטרל.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

בכל מקרה אין שום סיבה לעבור לניוטרל במהלך עצירה, זה רק מקשה על הרכב לבלום.

או שלשאר בהילוך בו אתה נמצא תוך כדי הבלימה ולאחר העצירה להעביר לניוטרל או שתוריד הילוכים תוך כדי בלימה ותעזר בבלימת מנוע, אלה הדרכים ה״מקובלות״.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
לפי השאלה כנראה אין הרבה נסיון בנהיגה, עם הזמן כתשתפשף בנהיגה ותצבור מספיק שעות על כביש - תדע כבר לבד.

shay

לפי התשובה שלך, אפשר לצבור הרגלי נהיגה מוטעים גם כשיש נסיון בנהיגה.:oops:

גם אם לא משתמשים בהילוכים לבלימה של הרכב יש להוריד להילוך המתאים למהירות הרכב. לא גולשים לעצירה כאשר הרכב בניוטרל אלא מורידים מהילוך שלישי להילוך שני. לפני העצירה לוחצים קלאץ' ועוברים לניוטרל רק כאשר הרכב בעצירה מוחלטת ברמזור.

הסיבה: אם בכל רגע תידרש להאיץ - הרכב צריך להיות משולב בהילוך המתאים. אם תהיה בהילוך שלישי במהירות נמוכה הרכב יקרטע ולא יאיץ. אם תהיה בניוטרל, תאבד זמן רב עד שתכניס להילוך המתאים.

הדרך הנכונה היא להוריד הילוכים אחד אחד, אני לא מדבר על נהיגה ספורטיבית בה יכולים לדלג על הילוכים בזמן בלימה מהירה לפני פנייה.

לא מורידים להילוך ראשון כאשר הרכב בתנועה לפנים (אלא אם מדובר בזחילה בפקק).

פורסם

כשהדלק עולה יש נטיה להגמיש את הרגלי הנהיגה.

אפשר בהחלט להוציא לסרק לפני עצירה ויש שעושים כך גם בירידות.

בטיחותי? לא! לנהג חדש זה יכול להיות מאוד מסוכן.

פורסם
כשהדלק עולה יש נטיה להגמיש את הרגלי הנהיגה.

אפשר בהחלט להוציא לסרק לפני עצירה ויש שעושים כך גם בירידות.

בטיחותי? לא! לנהג חדש זה יכול להיות מאוד מסוכן.

בגלל שהדלק עולה חבל להעביר לניוטרל לפני עצירה וכמובן שבירידה! מבזבז יותר דלק.

אני אישית מוריד 5 3 ואז 2 ככה תמיד הכוח זמין.

מגניב המכשיר הזה, תגיד לי משהו, בניתוח, הרדימו לך את הבולבול? כי זאת תחושה מה זה כייפית
פורסם

שילוב לסרק בתאוטה הינו מסוכן ,הרכב חייב להיות נשלט ובהילוך משולב בכל תנאי הדרך ,גם בעמידה ברמזור

ברוב הרכבים בעלי הזרקת דלק פועמת מחשב המנוע מנתק את אספקת הדלק על ידי סגירת המזרקים עד למתן אות סל"ד סרק

אז :

א .לא בטיחותי

ב לא חסכוני

טפח את סגנון ההאצה שלך ,הסתכל רחוק יותר ותכנן את המהלכים שלך משפר שלבים מוקדם יותר

נהיגה "חלקה" (ללא עבודת הגה מרובה ,וכמעט ללא בלימה ) ושילוב של צמיגים טובים יתנו תוצאות אופטימליות

תוכל להתקין שעון afr או שעון ואקום וסגל לעצמך שיטת נהיגה כאשר יחס התערובת יהיה תמיד אופטימלי

פורסם

^^

הטוב טוב ויפה בתיאוריה אבל כמו שאתה בטח יודע במציאות אנשים נוהגים שונה לגמרי, תראה לי אחד שעומד ברמזור עם רגל על קלאץ'* או שמוריד הילוכים מ5 עד 2 לפי הסדר לקראת עצירה.

*חוץ מתלמידי נהיגה.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

מצטער אך מסכים איתך חלקית, בגיר ידני בהחלט שאין טעם לעמוד ברמזור עם קלאץ לחוץ, ניתן להישאר בניוטרל.

אך בבלימה מ 90 קמ"ש אני בהחלט משתמש במומנט של המנוע לבלימה, אומנם אני בולם בסיבובי מנוע גבוהים יותר (3K-4K), ז"א מהילוך 3-2 ואז ניוטרל כאשר בהילוך 2 המנוע באזור סלד 2K.

בתהליך הזה לא רק שאני חוסך דלק, אלא גם אני שומר יותר על הרפידות של הבלמים לאורך זמן.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם
^^

הטוב טוב ויפה בתיאוריה אבל כמו שאתה בטח יודע במציאות אנשים נוהגים שונה לגמרי, תראה לי אחד שעומד ברמזור עם רגל על קלאץ'* או שמוריד הילוכים מ5 עד 2 לפי הסדר לקראת עצירה.

*חוץ מתלמידי נהיגה.

*מרים את היד* (לגבי עניין הורדת ההילוכים).

שילוב של בלימת מנוע + שימוש בבלמים, זוהי נהיגה נכונה.

!AWDSOME

פורסם
^^

*חוץ מתלמידי נהיגה.

תוכל להצביע על סיבה (מעבר לעצלנות) שלא לבצע הורדת הילוכים מלאה? קטונתי מלהבין את הסיבה..

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אך בבלימה מ 90 קמ"ש אני בהחלט משתמש במומנט של המנוע לבלימה, אומנם אני בולם בסיבובי מנוע גבוהים יותר (3K-4K), ז"א מהילוך 3-2 ואז ניוטרל כאשר בהילוך 2 המנוע באזור סלד 2K.

בתהליך הזה לא רק שאני חוסך דלק, אלא גם אני שומר יותר על הרפידות של הבלמים לאורך זמן.

אתה שומר על רפידות הבלמים על חשבון קיצור חיי המצמד.

החלפת מצמד יקרה בהרבה ולכן אני לא ממליץ על השיטה הזו.

פורסם
shay

לפי התשובה שלך, אפשר לצבור הרגלי נהיגה מוטעים גם כשיש נסיון בנהיגה.:oops:

גם אם לא משתמשים בהילוכים לבלימה של הרכב יש להוריד להילוך המתאים למהירות הרכב. לא גולשים לעצירה כאשר הרכב בניוטרל אלא מורידים מהילוך שלישי להילוך שני. לפני העצירה לוחצים קלאץ' ועוברים לניוטרל רק כאשר הרכב בעצירה מוחלטת ברמזור.

הסיבה: אם בכל רגע תידרש להאיץ - הרכב צריך להיות משולב בהילוך המתאים. אם תהיה בהילוך שלישי במהירות נמוכה הרכב יקרטע ולא יאיץ. אם תהיה בניוטרל, תאבד זמן רב עד שתכניס להילוך המתאים.

הדרך הנכונה היא להוריד הילוכים אחד אחד, אני לא מדבר על נהיגה ספורטיבית בה יכולים לדלג על הילוכים בזמן בלימה מהירה לפני פנייה.

לא מורידים להילוך ראשון כאשר הרכב בתנועה לפנים (אלא אם מדובר בזחילה בפקק).

המשפט הראשון שאמרת משקף היטב נהיגה מקומית - ניסיון רב מבוסס על הרגלים מוטעים.

• תוכן חדש...