Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מאלה שעומדים קבוע עם הקלאצ' לחוץ ברמזורים. אני מודע לעניין שמיסב הלחץ לא נהנה מזה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה שומר על רפידות הבלמים על חשבון קיצור חיי המצמד.

החלפת מצמד יקרה בהרבה ולכן אני לא ממליץ על השיטה הזו.

לפי מיטב הבנתי, קיצור חיי המצמד נגרם כאשר אני מוריד הילוך בסל"ד גבוה, בסביבות ה 5K-6K, סל"ד 3K-4K נמצא שיא המומנט ואז אני יכול לנצל את כוח הבלימה יותר טוב.

זה לא נכון?

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם
שילוב לסרק בתאוטה הינו מסוכן ,הרכב חייב להיות נשלט ובהילוך משולב בכל תנאי הדרך ,גם בעמידה ברמזור

ברוב הרכבים בעלי הזרקת דלק פועמת מחשב המנוע מנתק את אספקת הדלק על ידי סגירת המזרקים עד למתן אות סל"ד סרק

אז :

א .לא בטיחותי

ב לא חסכוני

טפח את סגנון ההאצה שלך ,הסתכל רחוק יותר ותכנן את המהלכים שלך משפר שלבים מוקדם יותר

נהיגה "חלקה" (ללא עבודת הגה מרובה ,וכמעט ללא בלימה ) ושילוב של צמיגים טובים יתנו תוצאות אופטימליות

תוכל להתקין שעון afr או שעון ואקום וסגל לעצמך שיטת נהיגה כאשר יחס התערובת יהיה תמיד אופטימלי

אהבתי את סגנון התשובה ואת התשובה המקצועית עצמה .

הראייה כמה שיותר קדימה היא הדבר החשוב .

פורסם
^^

הטוב טוב ויפה בתיאוריה אבל כמו שאתה בטח יודע במציאות אנשים נוהגים שונה לגמרי, תראה לי אחד שעומד ברמזור עם רגל על קלאץ'* או שמוריד הילוכים מ5 עד 2 לפי הסדר לקראת עצירה.

*חוץ מתלמידי נהיגה.

*מרים את היד* (לגבי עניין הורדת ההילוכים).

שילוב של בלימת מנוע + שימוש בבלמים, זוהי נהיגה נכונה.

מצטרף ומרים יד בנוסף :-)

זאת לא כזאת עבודה קשה לשלב בסדר מחמישי לראשון,ורק כשהרכב עומד ברמזור להעביר לניוטרל.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
לפי מיטב הבנתי, קיצור חיי המצמד נגרם כאשר אני מוריד הילוך בסל"ד גבוה, בסביבות ה 5K-6K, סל"ד 3K-4K נמצא שיא המומנט ואז אני יכול לנצל את כוח הבלימה יותר טוב.

זה לא נכון?

לא נכון.

כדי שהורדת ההילוך תהייה אפקטיבית לבלימה - המנוע חייב לטפס במעלה הסל"ד, הטיפוס הזה נעשה כשהמצמד מחליק ונשחק עד לרגע שהדוושה משתחררת והמצמד ננעל.

כל הפעלת מצמד שוחקת אותו - השחיקה המירבית תגרם בתחילת נסיעה ובעת הורדת הילוך אגרסיבית שאז הסל"ד מטפס לשמים בעזרתו האדיבה של המצמד.

יודגש שבהחלט מומלץ לבלום את הרכב באמצעות המנוע כשמדובר בירידה ארוכה, כשמדובר בבלימה לפני רמזור אין למנוע הרכב שום יתרון על הבלמים שמסוגלים לפתח הספק בלימה של יותר מ- 300 כוחות סוס.

פורסם

הרבה אנשים פה לא מבינים איך משתמשים בבלימת המנוע בצורה נכונה בנסיעה נורמאלית, לקראת עצירה. אני גם לא ידעתי בצעירותי, עד שנהגתי ברנו מגאן אוטומטית! בגיר הזה הרכב בולם את עצמו בצורה מעולה, ואף מוריד הילוכים לקראת עצירה, וכל זאת בלי להגיע לסל"דים גבוהים בכלל, וכמובן בלי להרגיש בעיטות בלימה בהורדת ההילוכים.

בלימת המנוע לא נעשית בזמן השילוב של הקלאץ' והחיכוך שלו, אלא לאחר שהקלאץ' כבר תפוס ולא מחליק. בלימת המנוע היא קבועה, והורדה נכונה של הילוך בבלימת מנוע צריכה להעשות כך שהיא כמעט ולא מורגשת. סיבובי המנוע לא עולים מעל לנורמאל של הנסיעה, ונשארים בתחום הנמוך.

נסו ותוכחו כמה זה יעיל ולא פוגע בכלום. לא בגיר ולא בקלאץ', וכמובן מאריך משמעותית את חיי רפידות הבלמים.

בבלימה אין טעם להוריד להילוך ראשון. לרוב הורדה עד הילוך שלישי מספיקה ואז כשהסל"ד כבר נמוך (הרכב אמור כבר להיות איטי מאוד בשלב הזה), אפשר להוריד לניוטרל ולגלוש לעצירה מלאה. בירידה, או בלימה חזקה יותר, אפשר להוריד גם להילוך שני.

בנהיגה ספורטיבית מוריד גם עד לראשון, עם דאבל קלאץ' וגז ביניים.

פורסם

אוי כמה שטויות אנשים רושמים פה.

1. אלא אם אתם נוסעים על קרבורטור(ים), הוצאה להילוך סרק לא רק שלא חוסכת דלק אלא שהיא מבזבזת דלק, שכן עכשיו המחשב צריך להחזיק את המנוע על סלד סרק במקום שהוא יסובב על ידי האינרציה של הרכב. מה גם שבלי קשר זה פחות בטיחותי.

2. ההרגל על אי שימוש בהילוך ראשון כשהרכב בנסיעה מגיעה מהתקופה (30+ שנה) שתיבות הילוכים היו מגיעות עם הילוך ראשון לא מסונכרן. היום כל ההילוכים (חוץ מאחורי כמובן) הינם מסונכרים והשיקול האם לרדת לראשון (או כל הילוך אחר) הוא פונקציה של מהירות נסיעה ביחס לתאוצה הנדרת, כוח המנוע ויחסי העברה. אנקדוטה מעניינת, בקורבט Z06 אפשר להגיע ל-100 קמ"ש בהילוך ראשון, אז על מסלול או בנהיגה ספורטיבית אפשר (על מסלול אף מומלץ) לרדת לראשון בפניה של 50 קמ"ש.

3. עמידה ברמזור עם קלאץ לחוץ והילוך משולב, אינה בריאה לא לקלאץ ולא לחלקים נילווים (מייסב לחץ וכדומה).

4. בלימת מנוע: בלמים הרבה יותר זולים מהחלפת קלאץ, אלא אם אתם יודעים לבצע heel & toe, מומלץ לא לבצע בלימת מנוע. יש להשתמש בבלימת מנוע רק כאשר בולמים לפנייה, מאחר וגם ככה יהיה צורך להוריד הילוך ניתן להשתמש כבר באינרציה של הרכב על מנת להחליק את העברת ההילוך. כאשר מגיעים לרמזור פשוט להישאר באותו הילוך תוך כדי חשיבה לאיזה הילוך להעביר אם יהיה צורך להאיץ, וללחוץ קלאץ כשהרכב מגיע לסלד סרק.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
הרבה אנשים פה לא מבינים איך משתמשים בבלימת המנוע בצורה נכונה בנסיעה נורמאלית, לקראת עצירה. אני גם לא ידעתי בצעירותי, עד שנהגתי ברנו מגאן אוטומטית! בגיר הזה הרכב בולם את עצמו בצורה מעולה, ואף מוריד הילוכים לקראת עצירה, וכל זאת בלי להגיע לסל"דים גבוהים בכלל, וכמובן בלי להרגיש בעיטות בלימה בהורדת ההילוכים.

לא נכון וחבל שאתה מטעה כאן את האנשים.

בעת בלימה רק הנהג יודע שלפניו רמזור או פקק או השד יודע מה, התיבה לא "יודעת" את זה והיא מתאימה את ההילוך למהירות הנסיעה למקרה שתחליט להאיץ מייד אחרי הבלימה (כמו במצב של בלימה חזקה לפני סיבוב).

אם אתה עדיין ממשיך להחזיק בדעתך, אבקשך להסביר לי איך התיבה "יודעת" אם לפניה בלימה בשל רמזור אדום או בלימה חזקה לפני סיבוב והאצה מייד לאחריו.

עוד דבר - עיין בהודעה הקודמת שלי ותבין איזה הספק מפתחים הבלמים, בלימת מנוע מתונה בוודאי שאיננה מוסיפה כוח בילום משמעותי.

פורסם

שנת 2012, בלימת מנוע זה מושג שנעלם לגמרי מעולם המכוניות הפרטיות.

אפשר ללחוץ על הקלאץ' אפילו בהילוך חמישי ב-100 קמ"ש ולבלום כמה שרוצים

עם בלמים בלבד, בלי שום "בלימת מנוע". לא יקרה כלום,

לא יתחממו שום בלמים, לא תאבדו שום כושר בלימה

ולא ילכו לכם שום רפידות.

ההתייחסות לבלימת מנוע היא פשוט מוטעית, אין בה שום צורך,

אבל להבדיל אלף אלפי הבדלות, כן חשוב וטוב לנהוג באופן חלק

עם האצה והאטה הדרגתיים ומתונים, שבהם הרכב מאבד מעצמו

תנופה בתזמון המתאים כך שלוחצים כמה שפחות על דוושת הגז.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אוי כמה שטויות אנשים רושמים פה.

1. אלא אם אתם נוסעים על קרבורטור(ים), הוצאה להילוך סרק לא רק שלא חוסכת דלק אלא שהיא מבזבזת דלק, שכן עכשיו המחשב צריך להחזיק את המנוע על סלד סרק במקום שהוא יסובב על ידי האינרציה של הרכב. מה גם שבלי קשר זה פחות בטיחותי.

3. עמידה ברמזור עם קלאץ לחוץ והילוך משולב, אינה בריאה לא לקלאץ ולא לחלקים נילווים (מייסב לחץ וכדומה).

4. בלימת מנוע: בלמים הרבה יותר זולים מהחלפת קלאץ, אלא אם אתם יודעים לבצע heel & toe, מומלץ לא לבצע בלימת מנוע. יש להשתמש בבלימת מנוע רק כאשר בולמים לפנייה, מאחר וגם ככה יהיה צורך להוריד הילוך ניתן להשתמש כבר באינרציה של הרכב על מנת להחליק את העברת ההילוך. כאשר מגיעים לרמזור פשוט להישאר באותו הילוך תוך כדי חשיבה לאיזה הילוך להעביר אם יהיה צורך להאיץ, וללחוץ קלאץ כשהרכב מגיע לסלד סרק.

חסכת לי כמה מילים להגיד את דעתי בעניין :mm_yeah:

לגבי הרמזור אני דווקא חושב שלא צריך לחשוב לאיזה הילוך להעביר אלא פשוט להעביר.

אני אגיד את דעתי לכל אלה שחושבים שבלימה בניוטרל זה בסדר, חשוב להבין שהרכב הוא לא עגלה, ולא סתם יש לו תיבה עם הילוכים שאפשר להשתמש בהם- אתם שולטים ברכב! אי אפשר לשלוח רכב ששוקל טון וחצי בלי שתיהיה לכם שליטה עליו, השליטה ברכב מתבטאת בתפעול של ההגה, הדוושות וגם ההילוכים.

כמו שציינו לפני אפשר ורצוי להתאים את ההילוך למהירות כך שיהיה כח זמין וזה תורם גם המון ליציבות הרכב בעיקר בירידות- כאשר רוב המשקל נמצא על החלק הקדמי של הרכב, והזנב מאוד לא יציב. אפשר להגיע למצב שיש בלימת מנוע ותוך כדי גם ליטוף עדין של הגז כדי לאזן את הרכב ולהעביר משקל אחורה, ולהגיע בעצם למצב שהרכב לא מאיץ ואתם שומרים על מהירות קבועה והרבה יציבות.

אפשר ללחוץ על הקלאץ' אפילו בהילוך חמישי ב-100 קמ"ש ולבלום כמה שרוצים

עם בלמים בלבד, בלי שום "בלימת מנוע". לא יקרה כלום,

לא יתחממו שום בלמים, לא תאבדו שום כושר בלימה

ולא ילכו לכם שום רפידות.

א. כשאתה בולם עם הבלמים - רפידות כן הולכות כי ככה הן עובדות. הן פשוט נגמרות.

ב. לגבי כושר בלימה:

חבר, אני יכול להגיד לך מנסיון, שכשהבלמים (לא יודע להגיד בוודאות אם הרפידות או הדיסק) שלך לקראת סוף חייהם, בלימה מ100 קמ"ש ללא שימוש במנוע תגרום להתחממות רצינית, יהיה רעש ממש מפחיד בתוך הרכב, ואתה ממש תרגיש שהבלמים שלך כבר לא אפקטיביים. ואולי במקרה כזה תבין כמה חשוב להשתמש בבלימת מנוע, וכמובן שאתה צריך להחליף בלמים:lol:

פורסם

לדעתי אחד היתרונות הגדולים של גיר ידני זה בלימת מנוע,בין אם זה ברידה שאפשר לשמור על מהירות כמעט קבועה,או כמו שפה מדובר על בלימה לפני רמזור,כמובן שאין צורך להוריד הילוך כדי שתהיה בלימת מנוע חזקה אך הסלד יגיע ל5K,ממש לא!

כמו שערן המסוקס אמר בלימת מנוע נכונה תישאר בתחום הסלד הסביר,אך תורגש תאוטה רצינית יותר,אני אישית מת על ההרגשה שכאילו נוסף עוד בלם לרכב.

רק כשאני מגיע לאזור ה 20 קמ"ש לקראת עצירה אני מעביר לניוטרל לטובת גלישת הרכב

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לא נכון וחבל שאתה מטעה כאן את האנשים.

בעת בלימה רק הנהג יודע שלפניו רמזור או פקק או השד יודע מה, התיבה לא "יודעת" את זה והיא מתאימה את ההילוך למהירות הנסיעה למקרה שתחליט להאיץ מייד אחרי הבלימה (כמו במצב של בלימה חזקה לפני סיבוב).

אם אתה עדיין ממשיך להחזיק בדעתך, אבקשך להסביר לי איך התיבה "יודעת" אם לפניה בלימה בשל רמזור אדום או בלימה חזקה לפני סיבוב והאצה מייד לאחריו.

עוד דבר - עיין בהודעה הקודמת שלי ותבין איזה הספק מפתחים הבלמים, בלימת מנוע מתונה בוודאי שאיננה מוסיפה כוח בילום משמעותי.

לא מדובר על בלימה לפני רמזור לעמידה בלבד כמובן. בכל האטה, או בירידה, משתמשים בבלימת המנוע בצורה נכונה. השימוש בבלמים הוא מועט הרבה יותר, וכך רפידות הבלם מחזיקות גם הרבה יותר זמן, והנסיעה נעימה יותר לנוסעים. אתה לא רוצה לאמר לי, שבכל האטה בכביש מהיר, אתה מוריד לניוטרל ומאיט עם הברקס נכון? אז יופי, זה בדיוק אותו הדבר. לא מורידים לניוטרל בהאטה או בעצירה, עד כמעט לעצירה מוחלטת.

אצלי ברכב, שאני בניתי ואני מתחזק בעצמי, אני עובר מעל 100 אלף ק"מ על סט רפידות קדמיות, וגם אז הן שחוקות באולי 50%. הקלאץ' לא נשחק לי, וגם הגיר תקין.

יצא לי לנסוע על מאות רבות של רכבים שונים, ובמצבי קיצון, לא תאמין עד כמה מהר הבלמים יכולים להתחמם. ואני מדבר על רכבים מודרניים.

פורסם

מה כל כך מסובך? בבלימה יש להשתמש בבלמים ואין צורך בבלימת מנוע. עם זאת, רצוי לשמור על כוח המנוע זמין כדי שנוכל להאיץ במקרה הצורך, ולכן יש לרדת בהילוכים. מועד הורדת ההילוך או הורדת ההילוכים לפי הסדר לא קריטיים, רק חשוב שיהיה אפשר להאיץ אם פתאום הרמזור מתחלף או שישנה סכנה מאחורה.

נקודה נוספת לטעמי חסרה לה כאן התייחסות היא מה לעשות בזמן עצירה. בזמן עצירה עדיף להיות בהילוך משולב, עד שיעצרו מאחוריכם לפחות שני מכוניות (או משאית אחת). נכון שזה לא בריא למיסב הלחץ, אבל זה בהחלט לא מיותר כאשר הנהג שמאחוריכם ישן במשמרת ועומד לדרוך לכם על הזנב. אם תשמרו את המבט במראות, ותשמרו מרווח נקי מלפנים ורצוי נתיב מילוט לאחד הצדדים (אפילו מדרכה שאפשר לטפס עליה), תוכלו לנצל את כוח המנוע בהילוך ראשון ולחמוק מן הפגיעה!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
לא מדובר על בלימה לפני רמזור לעמידה בלבד כמובן. בכל האטה, או בירידה, משתמשים בבלימת המנוע בצורה נכונה. השימוש בבלמים הוא מועט הרבה יותר, וכך רפידות הבלם מחזיקות גם הרבה יותר זמן, והנסיעה נעימה יותר לנוסעים. אתה לא רוצה לאמר לי, שבכל האטה בכביש מהיר, אתה מוריד לניוטרל ומאיט עם הברקס נכון? אז יופי, זה בדיוק אותו הדבר. לא מורידים לניוטרל בהאטה או בעצירה, עד כמעט לעצירה מוחלטת.

אם אינני טועה אז נושא השרשור הוא 'להוריד לניוטרל לפני רמזור או לא' - כך שממש אינני מבין את פשר הטיעון שלך.

כשמורידים הילוך והמנוע עולה לאיזור ה- 2000-3000 סל"ד לא מורגשת בלימה מכיוונו משום שהיא מינורית ואיננה משמעותית ביחס לעצמת הבלמים.

רק כדי שתקבל פרופורציה, הבלמים מסוגלים לעצור את הרכב ממאה קמ"ש בתוך 40-45 מטר מרגע הבלימה, ביצועי המנוע בהאצה מלאה אפילו לא מתקרבים לזה.

מנוע בסל"ד נמוך מסוגל להאיץ את הרכב בצורה מתונה בלבד וכושר הבלימה שלו איננו גבוה מזה.

בנוסף לכך כפי שהסברתי לך, תיבת ההילוכים האוטומטית איננה יודעת מה מתרחש בהמשך הדרך, לכן מתכנני התיבה ב'רנו' שלך בחרו להוריד הילוכים בבלימה כדי שאים תחליט להאיץ יהיה בידך כוח זמין מידי.

בין זה לבין הורדת הילוכים כדי לסייע בבלימת הרכב ישנו מרחק רב.

אז כן, רצוי במהלך הבלימה לשמור על הילוך שיאפשר הורדת כוח אל הכביש, אבל גם כאן ישנו מרחק עצום בין זה לבין הורדת הילוכים בבלימה מ-5 ל-4 ל-3 -ל-2 כדי לסייע לבלמים האומללים של הרכב - כפי שהציעו חלק מהחברים שכתבו כאן.

• תוכן חדש...