Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הייצור לארה"ב נפרד מהייצור למדינות המזרח התיכון ואירופה,ולכן אין למכירותיה בארה"ב כל קשר למצב בישראל.

בישראל כרגע היבואן נאבק למסור קצת יותר מ2000 רכבים בשנה. ה"תפירה" של דגם לשוק הישראלי מוכיחה לך את טענותיי בהקשר ליחסו של היצרן לישראל. החלטות ניהוליות בצד הישראלי הן שמונעות מסירות של פי 3 מהמספר הנ"ל,בדגמים הנוכחים העומדים לרשותה. להיט מכירות לא נוצר על פס הייצור,הוא נוצר במחלקת השיווק והמכירות,לאף אחד אין אשליות שסובארו תמכור כמו יונדאי, לא כך היצרן ממתג את עצמו,אבל כפי שאמרתי לשלש את המספרים זה אפשרי עד מאוד.

זה כרגע המצב,כמו שהוא,אתה יכול לקבל אותו או שלא,אבל שוב אומר,ישראל היא עדיין נקודת עניין מבחינת היצרן. זה שאתה רואה את הנושא מבחינה כלכלית גרידא לא אומר שכך גם הם. אם זה היה המצב לא בטוח שהם היו מוכנים לשבור חרם סחר על מדינה כפי שעשו בתחילת דרכם בישראל. זה עניין של תרבות יפנית שמבוססת על ערכים שלא מוכרים במחוזותינו.

מכירות זה מכירות. הרצון לשרוד בשוק חופשי עם תחרות קשה הוא הרבה יותר חזק מ"קשרי ידידות" בין היצרן היפני ל"עם ישראל".

סיפורי שבירת החרם כ"כ שייכים לעבר ואינם רלוונטיים להווה, כאילו תבקש שהנשים ילכו ברחובות עם קוקו וסרפן ויחביאו רימונים בחזייה.

אגב, הסיפור שקורה בארה"ב קורה גם באירופה. גם שם סובארו נמצאת בעודף ביקוש אדיר. ולאירופה המכוניות מגיעות מיפן, כמו אצלנו.

התפירה לא נעשתה לשוק הישראלי. התפירה נעשתה לשווקים שונים והשוק הישראלי ביניהם. הדגם הזה נמכר גם באוקראינה.

אני לא רואה איך סובארו משלשת מכירות, כשאין לה אף רכב בקטגורית הסופר מיני, אין לה אף רכב בקטגורית המיני, אין לה מכונית מתקדמת בשוק המשפחתיות הקטנות (אולי כשתגיע האימפרזה החדשה יהיה לה), אין לה אף רכב מסחרי משום סוג, אין לה וואן, אין לי מיני-וואן, אין לה פיק-אפ, אין לה SUV גדול, אין לה אף רכב ש"סתם נראה טוב ויש לו קטע" (כמו הוולוסטר), והיא כבולה לשערי המטבע היפני המאוד גבוהים כרגע.

איזה החלטות ניהוליות היבואן צריך לעשות כדי לשכנע לקוחות לקנות סובארו? להכריח אותם בכוח? גם איש שיווק גאון לא יכול לקחת מכונית ייחודית ונישתית כמו האאוטבק ולהפוך אותה למלכת הליסינג הבאה.

• תגובות 207
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברור שהשוק האמריקאי לא מתאים להשוואה אחד לאחד, וידוע ששיעורי המס וההובלה שונים. בעבר פורסמו שולי הרווח של היבואנים, והממוצע היה כ- 20%. היו רכבים בהם דובר על 30% ומעלה. הכשלון של סובארו בתקופה האחרונה הוא אך ורק באשמת היבואן, לדעתי, והתמחור שלו הוא חלק מהבעיה. מצידי שיחליפו יבואן. זו הסיבה שלדעתי ינסו "לעשות קופה" מוגזמת על ה- BRZ. שיבושם להם.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
ברור שהשוק האמריקאי לא מתאים להשוואה אחד לאחד, וידוע ששיעורי המס וההובלה שונים. אם זה ידוע אז למה להתעלם מזה? בעבר פורסמו שולי הרווח של היבואנים, והממוצע היה כ- 20%. היו רכבים בהם דובר על 30% ומעלה. אני לא מכיר את הנתונים האלה. אשמח לקרוא את המקור. מדובר על רווח גולמי, רווח תפעולי או רווח נקי? הכשלון של סובארו בתקופה האחרונה הוא אך ורק באשמת היבואן, לדעתי, והתמחור שלו הוא חלק מהבעיה איזה עצה היית נותן לו? ובבקשה אל תציע למכור את הBRZ ב170 אלף ש"ח, כי זה לא יכפיל את המכירות של סובארו בישראל ככלל.. מצידי שיחליפו יבואן מי יחליף? יבואן זה אדם פרטי. זה כמו שתלך למכולת ברחוב ותבקש שהוא יחליף בעלים. . זו הסיבה שלדעתי ינסו "לעשות קופה" מוגזמת על ה- BRZ. עדיין, אחרי כל מה שאמרת, לא הבנתי על איזה סיבה אתה מדבר. דווקא נתת את כל הסיבות שהם יעשו ההפך. שיבושם להם. צודק. זה גם אני אומר.

תסביר לי כי לא לגמרי ירדתי לסוף דעתך.

פורסם

כמו שלקיה החליפו יבואן בשל כשלונו, למשל.

על שאר הנושאים כבר אין לי כח לכתוב, הסברתי מלכתחילה שסתם נתתי את ארה"ב כדוגמה, משום שהובלה של רכב אירופאי לשם די דומה להובלה של רכב יפני (רק אל תתחי ללספר לי שיש שוני בעלויות של חברות הספנות וכו', כי זה לא רלבנטי לטיעון העקרוני). תמצא לי מדינה שבה זה יעבוד הפוך אז נדבר. בחר כל מדינה אחרת שאתה רוצה, כפי שהסביר לך למשל רועי.

פורסם

אני דווקא מסכים, בגדול, עם גורייד. אני אוסיף לדבריו ואגיד שאני חושב שנקודת המוצא הצרכנית לקניית רכב צריכה להיות יחס עלות תועלת. כלומר: האם הרכב הוא הקנייה הטובה ביותר בהתאם לצרכים של הלקוח הספציפי. נניח לדוגמא שמגאן RS עולה 20% יותר מגולף GTI, בעוד שבאירופה היא עולה פחות. צרכן אחד יגיד "אה, רגע, דופקים אותי", אבל זו לא צורת המחשבה הנכונה. צורת המחשבה הנכונה היא "האם עדיין המגאן שווה לי את הסכום הזה", כי היא 20% ויותר טובה מהגולף עבורי. הרי אנחנו לא חיים באירופה, עם כל הכבוד...

אם נקח את זה לכיוון של ה-BRZ - ברור שזה רכב נישה, ברור שעלותו גבוהה יותר ליבואן, שצריך "להתעסק" עם זה יותר (=כסף. למשל בזמן, למשל בחלקי חילוף, בהשתלמויות למכונאים וכדומה). תוסיפו את זה לכל עניין שערי המטבעות והבדלי השווקים שתיאר גורייד ואין לי ספק שאם היבואן רוצה להרוויח מכל העסק, הוא צריך למכור את המכוניות הללו עם שולי רווח גדולים יותר מבחו"ל.

כאן יש ליבואן שתי אפשרויות:

1. להתייחס לרכב בתור פרויקט מניב רווח, כלומר לתמחר אותו מספיק גבוה בשביל להרוויח ממנו משהו (אחרי כל ההוצאות).

2. להתייחס לרכב בתור מנוע פרסום ותדמית, כלומר לתמחר אותו נמוך, להסתכן בלא להרוויח עליו, אבל לקוות שזה ימנף את רכישת המכוניות ה"רגילות" שלו. סוג של אימפרזה טורבו.

עם האפשרות הראשונה התמחור יהיה גבוה, כנראה גבוה מאוד, ומספר הקונים יהיה מצומצם. במצב כזה, אולי לא שווה להביא את האוטו.

עם האפשרות השנייה יש סיכוי שהרכב יהיה הצלחה גדולה. בואו נקווה כולנו שזה מה שהם יבחרו לעשות...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני דווקא מסכים, בגדול, עם גורייד. אני אוסיף לדבריו ואגיד שאני חושב שנקודת המוצא הצרכנית לקניית רכב צריכה להיות יחס עלות תועלת. כלומר: האם הרכב הוא הקנייה הטובה ביותר בהתאם לצרכים של הלקוח הספציפי. נניח לדוגמא שמגאן RS עולה 20% יותר מגולף GTI, בעוד שבאירופה היא עולה פחות. צרכן אחד יגיד "אה, רגע, דופקים אותי", אבל זו לא צורת המחשבה הנכונה. צורת המחשבה הנכונה היא "האם עדיין המגאן שווה לי את הסכום הזה", כי היא 20% ויותר טובה מהגולף עבורי. הרי אנחנו לא חיים באירופה, עם כל הכבוד...

אם נקח את זה לכיוון של ה-BRZ - ברור שזה רכב נישה, ברור שעלותו גבוהה יותר ליבואן, שצריך "להתעסק" עם זה יותר (=כסף. למשל בזמן, למשל בחלקי חילוף, בהשתלמויות למכונאים וכדומה). תוסיפו את זה לכל עניין שערי המטבעות והבדלי השווקים שתיאר גורייד ואין לי ספק שאם היבואן רוצה להרוויח מכל העסק, הוא צריך למכור את המכוניות הללו עם שולי רווח גדולים יותר מבחו"ל.

1. להתייחס לרכב בתור פרויקט מניב רווח, כלומר לתמחר אותו מספיק גבוה בשביל להרוויח ממנו משהו (אחרי כל ההוצאות).

2. להתייחס לרכב בתור מנוע פרסום ותדמית, כלומר לתמחר אותו נמוך, להסתכן בלא להרוויח עליו, אבל לקוות שזה ימנף את רכישת המכוניות ה"רגילות" שלו. סוג של אימפרזה טורבו.

עם האפשרות הראשונה התמחור יהיה גבוה, כנראה גבוה מאוד, ומספר הקונים יהיה מצומצם. במצב כזה, אולי לא שווה להביא את האוטו.

עם האפשרות השנייה יש סיכוי שהרכב יהיה הצלחה גדולה. בואו נקווה כולנו שזה מה שהם יבחרו לעשות...

רוני

מסכים עם רוני, זו אכן הדילמה של היבואן.

אבל הדילמה של היבואן לא צריכה להשפיע עלינו כלקוחות.

כקונים, אנחנו צריכים לבדוק את המוצר מתוך שיקולים אישיים של "האם זה מה שאני רוצה" ו"האם אני מוכן לשלם על מה שהמוצר נותן לי", ולא מתוך שיקולים זרים של מה היבואן מרויח, מה המשכורת החודשית של המנהל ועם איזה חומר ניקוי הם שוטפים את הרצפה של האולם. אנחנו חיים במציאות נתונה. זה שבחו"ל הרכב מתומחר אחרת זה לא משנה לי, כי אני לא חי בחו"ל. אני שופט את הכדאיות לפי האפשרויות העומדות לפני, לא לפי אפשרויות היפוטתיות בלתי-קיימות.

כלל ידוע הוא בעולם, שכל מי שמנסה לא לצאת פראייר, יוצא פראייר פעמיים. גם כי בסוף הוא עושה מה שהוא היה עושה מלכתחילה, וגם כי הוא בזבז המון זמן וייסורי נפש במחשבה על איך לא לצאת פראייר.

פורסם

רוני

אני משוכנע שהאופציה השניה היא האסטרטגיה במקרה דנן.

ולכל המגיבים שזורקים מספרים של +250, רדו מהעץ. זו מכונית שתתחיל בארה"ב באזור ה-25K, שזה מחיר של מיאטה במפרט שיובא לארץ. תופתעו, אבל אנשי יפנאוטו יודעים מי קהל היעד למכוניות האלו ומה סדר גודל התקציב שהם מוכנים להשקיע במכונית.

התמחור הסופי הוא פונקציה של מחיר יצרן, שערי מטבעות ושולי רווח.

מציע לכולם להתאפק - ואולי להיות מופתעים לטובה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
מזה? יש גרסת ליסינג? :shock:

3722786875495408258no.jpg

אחד הרכבים שהSTEELIES והפלסטיקים השחורים דווקא מחמיאים לו.

נראה יותר טוב מהגירסה הרגילה. תנו לי כזה בלי כל האיבזור המיותר, עם מנוע 3 ליטר אטמוספרי וגיר ידני, ולא צריך יותר מזה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זה חצי-נכון. ברכב, בניגוד למדיח כלים, יחס עלות-תועלת נגזר ברובו משיקולים רגשיים ותדמיתיים - שבתורם נגזרים גם ממחיר הרכב. אודי A4 היא דוגמא מצויינת. נותנת מעט מאוד, עולה הרבה מאוד, והמחיר הוא חלק משיקולי המיצוב שלה. המחיר מעיד, לכאורה, על איכות, תכנון מוקפד וכו', כשבעצם אם אכנס לאתר האנגלי ואראה שהיא מתומחרת ב15% מעל מונדיאו, אני מבין שמוכרים לי שקר. ומעבר לזה יש את הבעיה הפרקטית של קניית מוצר במחיר מופקע. אני נגעל מאנשים שמצטטים את עצמם אבל במקרה הזה לא הייתה לי ברירה:

המגאן ספורטיבית יותר מהGTI. איכות גימור ותא נוסעים שמחווירים מול הGTI אבל סבירים כשלעצמם (זה לא פחון). מערכת מעפנה לגמרי (אני טורח לציין את זה רק כי במגאן, בניגוד לגולף, אין שום אפשרות לשים aftermarket). מנוע חזק. גיר\קלאץ'\הגה טובים. מראה קרבי ומושך תשומת לב. מחיר מנופח מעבר כל פרופורציה או הגיון (בערך 40 אלף שקל יותר ממה שהיא אמורה לעלות) - זה יכול להתנקם בך בעתיד אם קרסו יחליטו לתמחר אותה במחיר נורמלי ועשרות אלפי שקלים יתאדו לך בין לילה.

הדבר היחידי שטעיתי בו בפוסט הזה (שנכתב במרץ 2011) הוא שבמגאן, למעשה, אפשר להרכיב רדיו aftermarket. קרסו הורידו את המחירים ועוד נותנים הנחות כפי שמספרים חברי פורום, ומי שקנה במחיר מלא אכל אותה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

שיקולים רגשיים ותדמיתיים הם בסדר גמור וצריך לכלול אותם במשוואת העלות-תועלת. כך, למישהו אחד סכום X על מגאן ייראה הגיוני, ולמישהו אחר לא. מישהו אחד יביט על A4 כעל מכונית יוקרה, שני יגיד "איך הם לא מתביישים לנסות למכור לי 120 כ"ס ב-240 אלף שקל". בסופו של דבר, לא צריך לעניין אותי מה ההפרש בין מכונית אחת לשנייה בחו"ל, צריך לעניין אותי האם ההפרש ביניהן בארץ שווה את ההשקעה הנוספת. אז אם נקח שוב את ה-A4, אני יכול לשבת בה ולהגיד "זה יוקרתי", ואז לנהוג בה ולהגיד "זה מעליב, מונדיאו נותנת פי 2 כוח בפחות כסף". לחילופין, מישהו אחר יגיד "לא אכפת לי מהכוח, אני רוצה ארבעה עיגולים על הגריל".

בנוגע לקניית מוצר במחיר מופקע - אני מסכים לגמרי. זה אחד הדברים שדוחים אותי בתרבות הישראלית של שיטת מצליח. מעצבנים אותי יבואנים שזורקים מחיר מופלץ בשביל "לגלות" אח"כ שהם בקושי מצליחים למכור - ואז להוריד את המחיר. צריך רק להבדיל בין דבר כזה שהוא בגדר שיטת פעולה, לבין הנחות של סוף דגם, כמו למשל מה שראינו אצל סיאט עם הלאון (שעכשיו הפכה רשמית, אם אני לא טועה, לאלופת יחס ההספק/שקל עם ה-FR ב-150 אלף). לא שזה לא פוגע בבעלי ה-FR שקנו את האוטו ב-200 אלף שקלים או יותר...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
שיקולים רגשיים ותדמיתיים הם בסדר גמור וצריך לכלול אותם במשוואת העלות-תועלת. כך, למישהו אחד סכום X על מגאן ייראה הגיוני, ולמישהו אחר לא. מישהו אחד יביט על A4 כעל מכונית יוקרה, שני יגיד "איך הם לא מתביישים לנסות למכור לי 120 כ"ס ב-240 אלף שקל". בסופו של דבר, לא צריך לעניין אותי מה ההפרש בין מכונית אחת לשנייה בחו"ל, צריך לעניין אותי האם ההפרש ביניהן בארץ שווה את ההשקעה הנוספת. אז אם נקח שוב את ה-A4, אני יכול לשבת בה ולהגיד "זה יוקרתי", ואז לנהוג בה ולהגיד "זה מעליב, מונדיאו נותנת פי 2 כוח בפחות כסף". לחילופין, מישהו אחר יגיד "לא אכפת לי מהכוח, אני רוצה ארבעה עיגולים על הגריל".

אין לי בעיה עם שיקולים רגשיים אבסולוטיים - כמו אם אודי מייצרים חרא של אוטו ולוקחים עליו מלא כסף - יש לי בעיה אם היבואן מחליט לעשות את זה על דעת עצמו. לפחות כשאודי מנפחים את המחיר אני יכול להגיד שזה בסדר כי בטח האוטו ממש מושקע וצאצאים של ארכיטקטים תוכנית הV2 של הפיהרר בוודאי פיתחו את יחידת ההנעה ושיש להם קוואטרו והם אלופי העולם בגרופ בי וכו'. כשצ'מפיון משחילים אותי, למה אני אמור לייחס את העלות העודפת? עלות שטחים מסחריים בפיתוח?

הדרך הכי טובה ללמוד על כל מוצר היא לראות מה היצרן חושב עליו. אם היצרן תימחר את המיני בחו"ל ברמה של פולו, זה אומר שהוא חושב שהיא מתחרה בפולו. אם מוכרים לי אותה כאן בפי 2, אני עשוי לטעות ולחשוב שזה בגלל שהאוטו כזה מוצלח. ובגלל זה משווים מול חו"ל.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני אוהב שווראמה הרבה יותר משאני אוהב שרימפס, האם ההעדפה שלי מצדיקה לשלם יותר על שווארמה שק"ג נטו שלה עולה סביב ה60 ש"ח מול שרימפס שהק"ג נטו עולה צפונה מ 120?

פורסם

עזוב, גורייד (ומשום מה רוני) מתעלמים מכך שבמשק הישראלי אין תחרות. בחו"ל אף מפיץ לא יעיז לתמחר בגרגרנות משום שמפיץ אחר יקח את כל הקונים. פה, בשל השוק הקטן וחוסר אכיפה (או קרבה גבוהה מידי בין הגורם המפקח למוכרים - תבחרו מה שאתם מעדיפים), מאכילים אותנו קש.

האם במבצעי חבר היבואן מפסיד? לא. על אף הנחה של 10K ומעלה.

האם כשניב מפעיל את קשריו באלפא או כשאני מפעיל את קשרי בצ'מפיון מישהו מפסיד? לא.

SO GIVE ME A BREAK

לא מבין איך מישהו פה בכלל יכול להצדיק את מרווחי הרווח של היבואנים. זו גזילה בחסות החוק. זה הכל.

פורסם

היבואן מפסיד במבצעים? ממש לא (כמו שאמרת). הוא צוחק עלינו הלקוחות, שאנחנו אוכלים את זה בתור מבצע, והוא עדיין מרוויח אחוז גבוה מהעסקה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...