Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין את כל הדיון הזה :

אחרי כל הזמן הזה מישהוא פה באמת מאמין שיש פה שוק בריא או תחרות ? כל השווקים בארץ למעשה מנוהלים ע"י קרטלים

אנחנו אי בודד שמבודד משאר העולם הנורמלי ותלוי בעסקים תאבי בצע ששנים עושים בו כשלהם , אנשים תתעוררו אנחנו לא מדינה נורמלית .

• תגובות 207
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
חישוקי ברזל או שאני מדמיין? :-P

3722786875495408258no.jpg

אלו גרסאות לשוק היפני בלבד. מכיוון שהיצרן יודע שביפן שוק השיפורים הוא עצום, אז הוא בעצם חוסך לאלו שמראש יודעים שהם רוצים לשפר ומציע להם חישוקי פלדה ופגושים לא צבועים במחיר מופחת מגרסה מאבוזרת. אם היית רואה תמונה של פנים הרכב, הרוכש מקבל דשבורד מפורק בכדי להתאים מוצרי אפטרמקרט. בטויוטה אפילו הפגושים הם פגושים ללא צביעה.

פורסם
עזוב, גורייד (ומשום מה רוני) מתעלמים מכך שבמשק הישראלי אין תחרות. בחו"ל אף מפיץ לא יעיז לתמחר בגרגרנות משום שמפיץ אחר יקח את כל הקונים. פה, בשל השוק הקטן וחוסר אכיפה (או קרבה גבוהה מידי בין הגורם המפקח למוכרים - תבחרו מה שאתם מעדיפים), מאכילים אותנו קש.

האם במבצעי חבר היבואן מפסיד? לא. על אף הנחה של 10K ומעלה.

האם כשניב מפעיל את קשריו באלפא או כשאני מפעיל את קשרי בצ'מפיון מישהו מפסיד? לא.

SO GIVE ME A BREAK

לא מבין איך מישהו פה בכלל יכול להצדיק את מרווחי הרווח של היבואנים. זו גזילה בחסות החוק. זה הכל.

לא מתעלם בכלל, אני פשוט אומר שזה לא באמת משנה כמה היבואן מרוויח (זה כן, אבל לצורך הדיון הזה זה לא). אם הוא היה קונה מיני ב-50K ומוכר ב-120K והייתי חושב ש-120K זה מחיר טוב, אז מה אכפת לי אם הוא מרוויח 70K? נכון שאני מקצין פה, אבל מה שאני מנסה לומר זה שלא הייתי ממהר תמיד לבדוק שאם ההפרש בחו"ל בין שתי מכוניות הוא X, אז הוא חייב להיות X גם פה (או Y, או מה שלא תרצה). יותר חשוב כמה המכונית באמת שווה בעיניך.

that being said, יש כמובן הרבה רעות חולות בשוק הרכב, כמו למשל שהצרכן הפרטי מסבסד את חברות הליסינג, כמו מדיניות תמחור קלוקלת של יבואנים כאלה ואחרים, כמו למשל מחירי מחירון לא רלוונטיים כי כל מי שמשתעל בסביבת הסוכנות מקבל 10% הנחה בלי למצמץ וכן הלאה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שכחתם שותף קטן אך גדול .... מדינת ישראל שגובה מס קניה, על זה מכס, על זה מע"מ, משהו כמו 121% באם אני זוכר ... אז, גם אם סובארו יהיו חזירים ויבקשו 250,000, המחיר ללא ידו הארוכה של שטייניץ היה סביב 120,000

איך אתם חושבים שהקטנות הידניות החדשות כל כך זולות ? 60K בערך ? ... נכון, הן ספרטניות שזה מחיר זול, אבל גם מיסים מופחתים עקב קבוצת זיהום 2...

בקיצור - אני דורש שתיובא לנו BRZ "למשפרים" כמו ביפן, עם אבזור חובה בלבד (ABS, ESP, כריות אוויר ומזגן), מוכן לקבל ג'אנט ברזל, צמיגי אליאנס, חלונות לא חשמליים, מזגן בסיסי ומערכת שמע בסיסית, מוכן אפילו לשלם 120,000 ולהשקיע עוד 30,000 בשיפורים שאני רוצה ...

אופס ... איזה חלום מגניב היה לי... בוקר טוב ישראל ...

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

הדרך הכי טובה ללמוד על כל מוצר היא לראות מה היצרן חושב עליו. אם היצרן תימחר את המיני בחו"ל ברמה של פולו, זה אומר שהוא חושב שהיא מתחרה בפולו. אם מוכרים לי אותה כאן בפי 2, אני עשוי לטעות ולחשוב שזה בגלל שהאוטו כזה מוצלח. ובגלל זה משווים מול חו"ל.

זו דרך ממש גרועה ולא רלוונטית.

גרועה, כי יש הבדלים בין מיצוב של דגם מסוים במדינות שונות. אם בסובארו עסקינן, אז הלגאסי בארה"ב ממוצבת גבוה יותר מבישראל. בארה"ב הלגאסי מתומחרת זהה כמעט לאקורד ולקאמרי. כאן היא זולה משמעותית משתיהן.

לא רלוונטית, כי אני לא חי בחו"ל. אם פולקסווגן מחליטה לכבוד יום העצמאות הגרמני לחלק חינם מכוניות לאזרחי גרמניה, מה זה מזיז לי?

ולבסוף, כרגיל, אתה מדבר במושגים של רווח, כאילו מעולם לא היו הפרשי מיסוי, כאילו מעולם לא היו הבדלים במחיר שהיצרן מוכר ליבואן, כאילו הוצאות התפעול של יבואן בארץ זהות להוצאות התפעול של יבואן בארה"ב.

פורסם
עזוב, גורייד (ומשום מה רוני) מתעלמים מכך שבמשק הישראלי אין תחרות. בחו"ל אף מפיץ לא יעיז לתמחר בגרגרנות משום שמפיץ אחר יקח את כל הקונים. פה, בשל השוק הקטן וחוסר אכיפה (או קרבה גבוהה מידי בין הגורם המפקח למוכרים - תבחרו מה שאתם מעדיפים), מאכילים אותנו קש.

האם במבצעי חבר היבואן מפסיד? לא. על אף הנחה של 10K ומעלה.

האם כשניב מפעיל את קשריו באלפא או כשאני מפעיל את קשרי בצ'מפיון מישהו מפסיד? לא.

SO GIVE ME A BREAK

לא מבין איך מישהו פה בכלל יכול להצדיק את מרווחי הרווח של היבואנים. זו גזילה בחסות החוק. זה הכל.

קשה לי להבין אותך. אתה מקפיד לבדוק מה יש בכיס של היבואן ולא מעניין אותך בכלל מה חונה לך בחניה? מה אכפת לך מה מרווחי הרווח של היבואן? אתה מרוצה מהאוטו שקנית במחיר שקנית? יפה, תודה, סע הבייתה.

לא הבנתי מה הקשר לאכיפה (איזה אכיפה? על מה אתה מדבר?) או לחוסר תחרות. השוק הישראלי הוא פצפון ממש בהיקפו, אבל דווקא הוא רווי דגמים. תראה לי קטגוריה שבה אין לך לפחות 5 אפשרויות שונות לאותו תקציב.

מישהו מכריח אותך לקנות סובארו? טויוטה? מאזדה? סיטרואן או קיה? הנה לך תחרות.

אה, אני יודע. אתה רוצה שכמה יבואנים שונים ייבאו את אותה מכונית. אז זהו, שלמכור מכוניות זה לא כמו למכור בטטות. צריך מערך תפעול עצום ותשתית שירות מאוד רחבה כדי שתוכל למכור מכוניות. אני לא רואה מישהו שיכול להקים מערך כזה מאפס, ולחיות כשהוא מוכר רק 50% מהיכולת (וזה במקרה הטוב כשיש רק שני יבואנים של אותו מותג שמתחלקים ביניהם 50%-50%).

היבואן לא פועל למטרות של צדק חברתי. הוא פועל למטרה אחת בלבד - למקסם רווח. לובינסקי לא מביאים את פג'ו לארץ כי הם התלהבו מכיול המתלים שלהם ויפנאוטו לא מביאים את סובארו לארץ כי פעם הם היו אלופי העולם. הם רוצים להרוויח. בדיוק מאותה סיבה שאתה הולך לעבודה.

אז למה אתה רוצה שהם יפסידו במבצעי חבר או בהנחות כאלה ואחרות? יעשה לך נעים וטוב אם תדע שהם מפסידים? תלך מחר לעבודה אם הבוס שלך יתחיל לדרוש ממך תשלום עבור זה שאתה עובד אצלו?

פורסם
זו דרך ממש גרועה ולא רלוונטית.

גרועה, כי יש הבדלים בין מיצוב של דגם מסוים במדינות שונות. אם בסובארו עסקינן, אז הלגאסי בארה"ב ממוצבת גבוה יותר מבישראל. בארה"ב הלגאסי מתומחרת זהה כמעט לאקורד ולקאמרי. כאן היא זולה משמעותית משתיהן.

לא רלוונטית, כי אני לא חי בחו"ל. אם פולקסווגן מחליטה לכבוד יום העצמאות הגרמני לחלק חינם מכוניות לאזרחי גרמניה, מה זה מזיז לי?

דווקא רלוונטי. זה נשמע כאילו שהB4 הופכת לעסקה אטרקטיבית מאוד.

ולבסוף, כרגיל, אתה מדבר במושגים של רווח, כאילו מעולם לא היו הפרשי מיסוי, כאילו מעולם לא היו הבדלים במחיר שהיצרן מוכר ליבואן, כאילו הוצאות התפעול של יבואן בארץ זהות להוצאות התפעול של יבואן בארה"ב.

לא אכפת לי מה ההוצאות בארה"ב, בגלל זה אני משווה הפרשי מחיר בין מכוניות באחוזים, ולא אבסולוטית. לגבי ההבדלים כאן, בין היבואנים, הכל סיפורים שמספרים לך, כי כשהיו קבוצות מחיר בליסינג, 10 יבואנים ישרו קו, על השקל.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
דווקא רלוונטי. זה נשמע כאילו שהB4 הופכת לעסקה אטרקטיבית מאוד.

יאללה. בסובארו ישמחו למכור לך אחת.

לא אכפת לי מה ההוצאות בארה"ב, בגלל זה אני משווה הפרשי מחיר בין מכוניות באחוזים, ולא אבסולוטית. לגבי ההבדלים כאן, בין היבואנים, הכל סיפורים שמספרים לך, כי כשהיו קבוצות מחיר בליסינג, 10 יבואנים ישרו קו, על השקל.

לא אכפת לי זה תשובה לא טובה.

זה לא משנה אם אתה משווה אבסולוטית או באחוזים. ההשוואה היא עדיין חסרת תכלית. אם אותה מכונית עולה ליבואן בארה"ב ובישראל אותו מחיר, אבל בישראל בגלל פערי מיסוי משלוח וכו' המכונית יקרה ב20%, אז מה זה משנה איך אתה משווה את המחירים? עדיין כאן היא יקרה ב20% ולא מהסיבות שאתה חושב (חזירות היבואנים).

היבואנים ישרו קו על השקל כי לא הייתה להם ברירה. אבל זה לא אומר כלום לגבי הרווח שלהם. הרי גם לך ברור שמכונית צרפתית בקבוצה 3 ומכונית יפנית בקבוצה 3 מתומחרות אולי זהה, אבל כלל אינן עולות אותו דבר ליבואן (פערים בשערי מטבע, שוב מיסוי, שוב משלוח......). יש גם היבט של סבסוד הצרכנים הפרטיים את שוק הליסינג (סבסוד שבעקיפין כולנו נהנים ממנו, כי אחוז ניכר מהעובדים מקבל רכב מהעבודה) וסבסוד של דגם אחד את דגם שני. זה שהיבואנים ישרו קו לא אומר שהם היו יכולים להקטין רווחים וחגגו כל השנים. זה רק אומר שלא הייתה להם ברירה. חלקם אפילו קיבלו תמיכה מהיצרן כי הם לא עמדו בייצור רווח שולי. ולפעמים מעדיפים לעלות מכוניות על הכביש גם במחירי הפסד.

חוץ מזה, שאם היבואנים כן חגגו כל השנים, אז שיבושם להם. מי שסיפק להם את הדלק לחגיגה זה הלקוחות שקנו. ואי אפשר לבוא ליבואנים בטענות שהם מנצלים התנהלות צרכנית גרועה.

פורסם

השוק הישראלי רווי דגמים? באמת? :roflmao: :roflmao: :roflmao:

1) יש לנו כמות מזערית לגמרי של חברות שמהן אפשר לבחור.

2) יש יבואן אחד לכל אחת (והם עזרו להעביר חוקים של בלעדיות, זאת אומרת שגם אם יש לך כסף לפתוח סוכנות מקבילה, אתה לא יכול)

3) האופציות שהם נותנים הן בולשיט. נסה למצוא רכב "נורמלי" ידני או עם האבזור שנותנים בחו"ל. אתה פשוט לא תמצא כי מביאים לרוב גרסאות בסיסיות או מופשטות.

זה אומר שאם אתה רוצה סטיישן, נדפקת! אם אתה רוצה קופה ברכב סטנדרטי, נדפקת! (קיה פורטה קופה למשל). רוצה ידני? נדפקת! בעצם לא משנה מה רצית, אם זה לא הסטנדרט, לא יתנו לך את האופציות.

תראה את צ'מפיון למשל.

לפני שנתיים (לא יודע אם עדיין) היו להם אופציות לאבזור מקומי במקום מקורי מהמפעל, והחאפריות של המוסך שעשה את זה גרמה לנזקים חשמליים ברכבים של סקודה או סיאט (לא זוכר).

והם לא נתנו לך את האופציה של אבזור מקורי בכלל! אפילו היה פה מישהו שפתח שרשור שבוא הוא היה מוכן לשלם עוד לצ'מפיון כדי שיביאו לו אבזור שיש בחו"ל והם לא הסכימו.

שוק רכב צריך להיות הוגן, עם תחרות ועם אופציות.

בארץ היבואן לא נותן אופציות, מתעצבן אם אתה רוצה משהו שהוא לא 1.6 אוטומט, לא מביאים כמעט רכבים בקטגוריה המשפחתית עם רמת גימור גבוהה (הכל פלסטיק זול) ובכלליות, כל המכוניות בארץ הן אותו דבר.

איפה Toyota Aygo, Hyundai Azera, Mitsubishi Galant, Renault Twingo, Renault Modus, Renault Wind, Suzuki Equator וכו'?

ניסית אי פעם לקנות ניסאן TIIDA (בחו"ל זה VERSA), או פורד פוקוס, או מאזדה 3, או טויוטה קורולה ידנית עם מנוע 2000? בארץ אתה לא תצליח, כשבמדינות אחרות זה סטנדרטי.

המשמעות של כל זה היא שכל הרכבים שלנו משעממים, לא מאובזרים, עגלתיים, ומתוחזקים בצורה תואמת לזה, אבל אנחנו עדיין משלמים 120% מהמחיר של רכב טוב בחו"ל, אבל מקבלים רק את הגרסה הבסיסית והמופשטת.

יופי באמת...

פורסם
השוק הישראלי רווי דגמים? באמת? :roflmao: :roflmao: :roflmao:

1) יש לנו כמות מזערית לגמרי של חברות שמהן אפשר לבחור. מה אני אגיד לך, אפסית ממש.

2) יש יבואן אחד לכל אחת (והם עזרו להעביר חוקים של בלעדיות, זאת אומרת שגם אם יש לך כסף לפתוח סוכנות מקבילה, אתה לא יכול) בכל מקרה, להקים יבואן חדש שיחלוק את המכירות המעטות ממילא עם היבואן הקיים, הוא דבר לא כלכלי בעליל. לא נראה לי שמישהו יהיה מוכן להשקיע את המשאבים הנדרשים בהקמת תשתית ליבוא, ולמכור רק חצי או פחות מהיכולת.

3) האופציות שהם נותנים הן בולשיט. נסה למצוא רכב "נורמלי" ידני או עם האבזור שנותנים בחו"ל. אתה פשוט לא תמצא כי מביאים לרוב גרסאות בסיסיות או מופשטות.

האופציות שהם נותנים מוכתבות מהביקוש של השוק. השוק מכתיב מה לקנות. שהציבור התעשת והבין שקנייה כדאית לא מתבטאת בשקל למ"ר פח, הגיעו לכאן המון מכוניות קטנות.

זה אומר שאם אתה רוצה סטיישן, נדפקת! אם אתה רוצה קופה ברכב סטנדרטי, נדפקת! (קיה פורטה קופה למשל). רוצה ידני? נדפקת! בעצם לא משנה מה רצית, אם זה לא הסטנדרט, לא יתנו לך את האופציות.

כמה סטיישנים לדעתך ימכרו כאן? סובארו מייבאת גרסת סטיישן לכל דגם (כולל האימפרזה כשהיה גרסת ספורטוואגון בזמנו, ואפילו הייתה ספורטוואגון טורבו). כמה כאלה נמכרות כאן לדעתך?

למה שיביאו מכונית שאי אפשר למכור?

תראה את צ'מפיון למשל.

לפני שנתיים (לא יודע אם עדיין) היו להם אופציות לאבזור מקומי במקום מקורי מהמפעל, והחאפריות של המוסך שעשה את זה גרמה לנזקים חשמליים ברכבים של סקודה או סיאט (לא זוכר).

והם לא נתנו לך את האופציה של אבזור מקורי בכלל! אפילו היה פה מישהו שפתח שרשור שבוא הוא היה מוכן לשלם עוד לצ'מפיון כדי שיביאו לו אבזור שיש בחו"ל והם לא הסכימו.

שוק רכב צריך להיות הוגן, עם תחרות ועם אופציות.

את זה מכתיב הלקוח. לא טוב לך, אל תקנה. התחרות תעשה את שלה. עשרות אלפי המכוניות שעולות כאן על הכביש אומרות שהציבור חושב אחרת.

בארץ היבואן לא נותן אופציות, מתעצבן אם אתה רוצה משהו שהוא לא 1.6 אוטומט, לא מביאים כמעט רכבים בקטגוריה המשפחתית עם רמת גימור גבוהה (הכל פלסטיק זול) ובכלליות, כל המכוניות בארץ הן אותו דבר.

הפלסטיק, לא משתנה בין רמות הגימור. האבזור והמפרט הטכני כן.

B4 2 ליטר וB4 specB נהנות או סובלות מאותה איכות פלסטיק. אבל זו לא אותה מכונית. חצי מהמתגים בגרסה הכי פשוטה של הפולו קיימים גם בגרסה הכי יקרה של הגולף.

ואכן כל המכוניות בארץ הן אותו דבר, כי זה שוק קטן, והלקוחות דורשים סוג מסוים של מוצר.

כמובן, חוץ מ:subaru STI, subaru Forester Turbo, Subaru B4 3.6, VW scirroco, VW Golf GTI, Polo GTI, Fiat 500 abarth, Fiat Punto Abarth, Mitsubishi Lancer EVO, Leon FR, Audi S3, S4, Honda CRZ, megan sport, Opel OPC, Alfa MITO, RCZ, 308CC, ויש עוד המון. לא התחלתי להיזכר בספורט יוקרה.

איפה Toyota Aygo, Hyundai Azera, Mitsubishi Galant, Renault Twingo, Renault Modus, Renault Wind, Suzuki Equator וכו'?

האייגו נמכרת בארץ כפג'ו 107 או סיטרואן C1. לא מגיעה לארץ כי משרד התחבורה לא נתן לה תקינה.

ישראל שייכת לשוק האירופאי. היונדאי אזרה נמכרת רק בארה"ב. היא לא מגיעה לאירופה ושם לא ממש מרגישים מתוסכלים.

גם הגאלאנט לא מגיעה לאירופה. הטווינגו הוצגה רק עכשיו וכבר נמצאת בעודף ביקוש.

הסוזוקי אקוויטור (שהוא בעצם ניסאן נאבארה שכן מגיעה לארץ), נמכר גם הוא רק בארה"ב.

אז בעצם, חוץ מסוג של קליאו+ וקליאו עם גג נפתח, יש כל מה שביקשת.

ניסית אי פעם לקנות ניסאן TIIDA (בחו"ל זה VERSA), או פורד פוקוס, או מאזדה 3, או טויוטה קורולה ידנית עם מנוע 2000? בארץ אתה לא תצליח, כשבמדינות אחרות זה סטנדרטי.

אין למנוע הזה ביקוש בארץ. אאז למה להביא?

המשמעות של כל זה היא שכל הרכבים שלנו משעממים, לא מאובזרים, עגלתיים, ומתוחזקים בצורה תואמת לזה, אבל אנחנו עדיין משלמים 120% מהמחיר של רכב טוב בחו"ל, אבל מקבלים רק את הגרסה הבסיסית והמופשטת.

יופי באמת...

שוב, זה מה שהלקוח דורש, זה מה שהלקוח מקבל.

פורסם

חיית אי פעם בחו"ל?

אני בא ממדינת עולם שלישי ויש שם את כל הגרסאות הכי טובות של רכבים וכמות לא נורמלית של חברות טובות ואיכותיות.

אז אני מצפה שפה יהיה לפחות אותו דבר.

מי שיצר את המצב הזה של חוסר אכפתיות ודרישה לסדאנים 1.6 אוטומטיים ומשעממים הם היבואנים עצמם ותרבות הליסינג.

ברגע שחלק ניכר מהמכוניות נמכרות בגרסה הבסיסית וכולן נראות אותו דבר, אנשים מתרגלים לזה ושוכחים שיש אופציות יותר טובות.

רק תראה את המאזדה 3.

רכב בינוני מאוד, עם מנוע שלא מתאים לו בכלל, הנדסת אנוש ממש גרועה וגיר אידיוט.

והיא נמכרה פה כמו לחמניות חמות.

בחו"ל לא מתייחסים בכלל לרכבים כאלו אבל פה זה נחשב לטוב.

פורסם
חיית אי פעם בחו"ל?

אני בא ממדינת עולם שלישי ויש שם את כל הגרסאות הכי טובות של רכבים וכמות לא נורמלית של חברות טובות ואיכותיות.

אז אני מצפה שפה יהיה לפחות אותו דבר.

למה אתה מצפה לזה? אין לסוג כזה של מכוניות דרישה כאן.

כשהיית בחו"ל לא הרגשת עצבות כשגילית שבכלל אין שם שווארמה טובה וחומוס נורמלי?

שם אין דרישה לזה. כאן דווקא יש.

מי שיצר את המצב הזה של חוסר אכפתיות ודרישה לסדאנים 1.6 אוטומטיים ומשעממים הם היבואנים ממש לא. היבואנים מביאים את מה שאפשר למכור. אם יש לך חנות בשר באמצע ירושלים, אין טעם שתביא בשר לבן. עצמם ותרבות הליסינג "תרבות הליסינג"? מי בדיוק זה שבוחר את האוטו? זה שמשלם עליו? זה ששמח שנותנים לו אותו? רמז: זה לא היבואן. עוד רמז: זה לא חברת הליסינג. עוד רמז: זה לא מקום העבודה.

ברגע שחלק ניכר מהמכוניות נמכרות בגרסה הבסיסית וכולן נראות אותו דבר, אנשים מתרגלים לזה ושוכחים שיש אופציות יותר טובות.

אנשיםפ מתרגלים? אנשים שוכחים? בעיה שלהם.

רק תראה את המאזדה 3.

רכב בינוני מאוד, עם מנוע שלא מתאים לו בכלל, הנדסת אנוש ממש גרועה וגיר אידיוט.

והיא נמכרה פה כמו לחמניות חמות.

יהיו כאן כמה שיחלקו עליך נמרצות.

היא אולי לא הכי שקטה ולא הכי נוחה, אבל היא בהחלט אחת המכוניות הטובות שהיו בקטגוריה עד לפני שנתיים שלוש.

תמצא לי מכונית בקטגוריה ה1.6 עם הגה יותר טוב משלה, להוציא את הפוקוס דור ראשון.

בחו"ל לא מתייחסים בכלל לרכבים כאלו אבל פה זה נחשב לטוב.

פה לא מתייחסים לשרימפסים. בחו"ל זה נחשב לטוב.

אז מה? אתה בשוק שונה עם כללי משחק שונים. הלקוחות כאן דורשים מכוניות אחרות ומוכנים לשלם על דברים אחרים.

אתה מכיר עוד שוק בעולם בו יש לסובארו כזה נתח שוק גדול?

פורסם

אני מחזק את הדעה של יוסי פרנקוס עקב אי זמינות של דגמים איכותיים אבל אני חייב להסכים עם GoRide.

השוק מכתיב את הדרישות. 99% מהעם לא מעוניין ברכב ספורט ידני, או ברכב ידני בפרט, רובם נוהגים בליסינג ובשבילם רכב זה כלי להגעה מנקודה א' לנקודה ב'. אז למה ליבואן להביא רכבי ספורט ביבוא סדיר? בשביל אותם 10 איש שאולי יקנו אותם? אז אתה כן רוצה, ואני רוצה אבל בשביל היבואן זה בסופו של דבר nothing personal, just business. תרבות הליסינגומאט יצרה את המציאות הנוכחית בארצינו ולכן לא סביר שנראה פה דגמים איכותיים באיבזור איכותי כמו שיש באירופה.

וכמובן 121% מיסים (בלי לדבר על הניירת מסביב) על רכב פשוט תוקע אותך מלייבא את אהבת ליבך, כל מה שנשאר לנו זה להתבכיין ומחר בבוקר לקום, ללכת לסוכנות ולקנות רכב אוטומט באיבזור בסיסי, כי זה מה יש ואני לא רואה את זה משתנה לצערי.

פורסם

הדעות לא לגמרי סותרות.

אבל אני מבטיח לכם שאם כן היה יבוא מקביל (והיבואנים דאגו לזה שלא יהיה), השוק פה היה נראה שונה לגמרי.

אני הגעתי למצב שבו גם אם רציתי לקנות רכב חדש, אין שום רכב חדש שאני אשמח לגמרי שיהיה לי בבעלות פרטית.

עוד מעט אני מקבל רכב מהעבודה (בחו"ל) אז לא אכפת לי ממש מה זה יהיה אבל אם זה על שמי, אין רכב בארץ שהייתי רוצה (בתקציבים רגילים של פחות מ150K)

פורסם
הדעות לא לגמרי סותרות.

אבל אני מבטיח לכם שאם כן היה יבוא מקביל (והיבואנים דאגו לזה שלא יהיה), השוק פה היה נראה שונה לגמרי.

אני הגעתי למצב שבו גם אם רציתי לקנות רכב חדש, אין שום רכב חדש שאני אשמח לגמרי שיהיה לי בבעלות פרטית.

עוד מעט אני מקבל רכב מהעבודה (בחו"ל) אז לא אכפת לי ממש מה זה יהיה אבל אם זה על שמי, אין רכב בארץ שהייתי רוצה (בתקציבים רגילים של פחות מ150K)

נו, מה שאתה מתאר על עצמך זה בדיוק אותה "תרבות ליסינג" כפי שאתה מכנה אותה.

העובד מקבל אוטו מהעבודה. אכפת לו איזה אוטו זה? אכפת לו איך הוא מאובזר? אכפת לו הצבע?

כל עוד זה נוסע ותקוע בפקק כמו כולם, זה טוב.

אני לא חושב שאם היה יבוא מקביל המצב היה שונה. הלקוחות הם אותם לקוחות והדרישה שלהם היא אותה דרישה.

אני לא רואה איך אפשר להפוך יבוא מקביל למשהו כלכלי, במדינה כ"כ קטנה מבחינת מכירות ושטח גיאוגרפי.

• תוכן חדש...