Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התרשמות - פוקוס 2012 2 ליטר טיטניום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5134 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

א מפריעה לך הקונסולה המרכזית המבריקה?

בנסיעת המבחן שביצעתי בה (בוקר שטוף שמש) היא סינוורה (אותה בעייה קיימת גם במאליבו שמטומטמים עשו תא אחסון בדשבורד למעלה עם כפתור פתיחה מצופה ניקל מבריק).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נסעתי בגירסת הליסינג 1.6, לא התחברתי לרכב הזה בכלל.

הישיבה מקדימה כל כך צפופה, אין מצב לשבת בנוח(הדשבורד גולש מדי לכיוון המושב, הוא ענק), מאחורה בכלל שלא לדבר.

המנוע מרגיש חנוק וצועק, בידוד לא מרשים מעל 100 קמ"ש, בגאז' לא גדול במיוחד.

לא הבנתי מה מוציאים בה.

פורסם
נסעתי בגירסת הליסינג 1.6, לא התחברתי לרכב הזה בכלל.

הישיבה מקדימה כל כך צפופה, אין מצב לשבת בנוח(הדשבורד גולש מדי לכיוון המושב, הוא ענק), מאחורה בכלל שלא לדבר.

המנוע מרגיש חנוק וצועק, בידוד לא מרשים מעל 100 קמ"ש, בגאז' לא גדול במיוחד.

לא הבנתי מה מוציאים בה.

אני שמח שמישהו העלה את הנושא. לאחותי יש את הרכב כבר קרוב לחודשיים, והיא מתלוננת הן על עיצוב הדשבורד, הן על תא המטען (יש לה 4 דלתות) והן על צפיפות, מקדימה ומאחורה. ולפני זה היתה לה אלמרה, לא איזו A6...

אני חושב שבהקשר זה, הביקורת קצת עושה חסד עם הרכב.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בנוסף לכל מה שנאמר כאן ע"י קודמי, בחו"ל וגם בארץ ישנם דיווחים רבים על בעיות חשמל חמורות עם הרכב, על גבול הסיפורים ששומעים על רנו ושאר הצרפתיות.

דיווחים הזויים כמו מסכי מגע שאינם מגיבים כלל, מערכות סטריאו שפיתחו חיים משל עצמן, כפתורים שפועלים 50% מהזמן , כניסות USB שכלל לא עובדות ועוד..

יש הרגשה שפורד מיהרו להוציא רכב לא בשל לשוק.

הנה דוגמה:

4oK-dileuIw דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם
אני שמח שמישהו העלה את הנושא. לאחותי יש את הרכב כבר קרוב לחודשיים, והיא מתלוננת הן על עיצוב הדשבורד, הן על תא המטען (יש לה 4 דלתות) והן על צפיפות, מקדימה ומאחורה. ולפני זה היתה לה אלמרה, לא איזו A6...

אני חושב שבהקשר זה, הביקורת קצת עושה חסד עם הרכב.

כפי שכמה ציינו זה לדעתי אחת הבעיות בסקירות רכב, אנשים בוחנים את האוטו כאילו הוא משמש לבן אדם בודד שיכול לקחת את הכסא עד הסוף אחורה, אין מטען בבאגז' ונוסעים בכיף לאילת. זה לא רציני, צריכים לנסוע כמה באוטו ושכל אחד ייתן את החוו"ד שלו (כשהם מתחלפים בינהם ומנהלים דיון לגיטימי בתוך הרכב). צריך לבדוק את האוטו כשיש מטען, בנסיעה בפקקים, איפה אפשר לשים את המשקפיים והארנק או התיק, האם יש מקום לפחית קולה או בקבוק חצי ליטר, איך שדה הראייה ועוד... בסוף אנשים קוראים את הסקירות, שומעים מחברים שהם חובבי הגה שהאוטו סבבה ואז לוקחים אותו ומגלים פתאום שהוא לא בדיוק מתאים לצרכים היומיומיים שלהם, שהאוטו לא כזה נוח, הגיר עושה בעיות בפקקים, בתא המטען אי אפשר להכניס כלום בגלל פתח הטענה בעייתי ומאחורה מבוגר מעל 1.80 נתקע בתקרה.

ברור אי אפשר לכסות את הכל, אבל אני חושב שחשוב שיותר אנשים יתנו סקירה של היום יום כמו ש misterb עשה ולא צילום מגוחך של אחד הבוחנים מצוטף מאחורה בדיוק לרגע הצילום... השאלה האם הוא היה מוכן לנסוע ככה מת"א ועד אשדוד בפקק.

פורסם

עוד משהו ששכחתי להגיד, בזמן ההאטה אז במהירות של 5 קמ"ש הרכב מתחיל לקפוץ ולרעוד, לא הבנתי את העניין.

גם הגיר מרגיש כאילו הוא יכל יותר.

פורסם

ואני חשבתי שרק לי היא היתה צפופה (בעיקר מאחור. מלפנים קצת צרה אבל לא סוף העולם). נושא תא המטען הוזכר רבות אבל הבעייה לא קיימת בטורר ששם הוא סביר.

שני דברים נוספים שצריך לשים לב זה שחוץ מהסדאן אי אפשר לקשור מנשא אופניים בגלל ספוילר הפלסטיק בראש הדלת ושבנהיגה נמרצת (לא ספורטיבית אגרסיבית ולא מנהלתית רגועה) הגיר מתבלבל ולוקח לו זמן להחליט איזה הילוך לשלב.

השילוב של הדברים הנ"ל גרם לי לבחור בסוף בפלואנס 2 ליטר (לא בחרתי בדיזל כי אני קונה את הרכבים ולא לוקח בליסינג אז פחדתי מעמידות הגיר והעלויות שלו כשימות ומירידת הערך ההיסטרית של הדיזלים) שנותנת לדעתי חבילה עדיפה למשפחה במחיר יותר טוב (בפועל יותר זולה מגרסת הספורט 1.6 ליטר של הפוקוס).

פורסם

אני רוצה קצת להגיב על כמה דברים שנכתבו בשירשור

אני נוסע בגירסת הטורר הבסיסית ויש לי ברכב קצת מעל 6500 ק"מ, אני בגובה 1.97 ומזמן עברתי את ה100 קילו (למען האמת גם את ה 120), כלומר ממש לא בנאדם קטן

אני בגדול מאוד מרוצה מהרכב ומאוד נהנה ממנו, נכון שהוא לא מרווח לנהג כמו המכוניות האחרונות שנהגתי בהן (פורד מונדאו ומאזדה 6) אבל הוא לא צפוף שזה מציק (ולמי שלא זוכר תיקראו מה המימדים שלי :-)) בשבוע האחרון עשיתי איתו שתי נסיעות של שעתיים לכל כיוון, לא היה שום דבר שהציק או שהפריע לי בנסיעות.

נסעתי ברכב עם 5 מבוגרים לא קטנים, למזלינו זאת היתה נסיעה מאוד קצרה, לא נראה לי שהוא מתאים לנסיעות של ארבע מבוגרים באופן קבוע, לזוג + 2 ילדים (אולי גם נערים) הוא לפי דעתי מספיק טוב.

לגבי הגיר, בדרך כלל הוא עושה בידיוק מה שאני רוצה ממנו (זה הגיר הרובוטי הראשון שאני נוהג בו אז אין לי נושא להשוואה פרט לאוטומטי), לפעמים הוא קצת מישתהה, לא סוף העולם, בפקקים מעולם לא היו לי בעיות איתו, כן היו לי בעיות (פחות או יותר) כבר 3 פעמים שהוא היה בהילוך שני ואני האטתי אך לא הגעתי לעצירה (פעמיים ליפני באמף ופעם ליפני מעבר חציה) וכאשר לחצתי על הגז הוא היה בניוטרל, עזבתי את הגז וחזרתי ללחוץ עליו אחרי שהסל"ד ירד והוא עדיין היה בניוטרל (משהו מוגזם לחלוטין בערך 2-3 שניות) לאחר מכן הוא ניכנס להילוך, הפיתרון שלי לתופעה בפעם השלישית היה פשוט ללחוץ להוריד הילוך וההילוך ישר ירד (המחשב כנראה לא הבין עם לעלות הילוך או להוריד הילוך), זה קרה פעמיים בירידה ופעם במישור אם זה מעניין מישהו

אני רק רוצה לציין שהתופעות בגיר מעולם לא קראו לאישתי, כנראה בגלל סיגנון נהיגה שונה משלי והרבה פחות קילומטרים על הרכב.

פורסם

סקירה מצוינת. בקשר לחיישן אורות שאמרת שחורף הוא לא שימושי בגלל שצריך להיות עם אורות גם ביום, יש פיתרון פשוט שאצלי עובד מצוין. תמצא את החיישן ותעטוף אותו באיזולירבנד שחור. ככה האורות דלוקים כל הזמן. אל תשכח להוריד את האיזו' בקיץ

פורסם
סקירה מצוינת. בקשר לחיישן אורות שאמרת שחורף הוא לא שימושי בגלל שצריך להיות עם אורות גם ביום, יש פיתרון פשוט שאצלי עובד מצוין. תמצא את החיישן ותעטוף אותו באיזולירבנד שחור. ככה האורות דלוקים כל הזמן. אל תשכח להוריד את האיזו' בקיץ

לא יותר פשוט להעביר.את.ידית האורות למצב דולק במקום אוטומטי?

פורסם

מאוד נהניתי לקרוא את הסקירה שלך :mm_yeah:

יצא לי להכנס לסוכנות של פורד ביצחק שדה לפני שבוע וקצת התאכזבתי מאיכות החומרים

בפוקוס טיטניום החדשה. מאוד חשובה לי האיכות, הגימור הפנימי וההרכבה ברכב ובפוקוס היו הרבה "פאקים"

בתחום הזה שאפשר לספור על יותר מיד אחת...

אנחנו ב-2012, לא הגיע הזמן ללמוד לבנות רכב כמו שצריך?!

לא נהגתי על הפוקוס החדשה אבל אני מתאר לעצמי שכמו שתיארת היא לא מרגישה חזקה כפי שהנתונים אומרים,

170 כ"ס ממנוע 2.0 ליטר אטמוספירי על רכב כמו פוקוס מרגישים לי קצת יותר חזקים מקורולה 1.6 רובוטית/אוטומטית.

זה מורגש בעיקר במהירויות מעל 100 קמ"ש ושימושי לעקיפות בערבה וכו'...

שירוקו 1.4 עם 160 כ"ס הרגישה לי מהירה בכל תנאי דרך מאלפא GT עם 165 כ"ס וכנראה זה כך גם בפועל

ולא רק בתחושות. הטורבו עושה את שלו ולא יעזור שום דבר.

פוקוס אקו-בוסט עם גיר כפול מצמדים יכול להיות פתרון נחמד לחיסרון הזה :wink:

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
פורד עדיין לא יצאו עם איזה ריקול לכל הבעיות של הכפתורים שלא עובדים?

זה לא ריקול. כמות התוכנה במכונית מודרנית היא פסיכית לחלוטין, זו דוגמא למה שקורה כשהכל משתבש.

אגב, CAR השוו החודש את הגולף, פוקוס, אסטרה והסיוויק 5 דלתות החדשה. הגולף ראשונה, הפוקוס שניה, אח"כ הסיוויק והאסטרה (לא יודע מי משתיהן עדיפה, עוד לא ממש קראתי את זה).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
מאוד נהניתי לקרוא את הסקירה שלך :mm_yeah:

יצא לי להכנס לסוכנות של פורד ביצחק שדה לפני שבוע וקצת התאכזבתי מאיכות החומרים

בפוקוס טיטניום החדשה. מאוד חשובה לי האיכות, הגימור הפנימי וההרכבה ברכב ובפוקוס היו הרבה "פאקים"

בתחום הזה שאפשר לספור על יותר מיד אחת...

אנחנו ב-2012, לא הגיע הזמן ללמוד לבנות רכב כמו שצריך?!

לא נהגתי על הפוקוס החדשה אבל אני מתאר לעצמי שכמו שתיארת היא לא מרגישה חזקה כפי שהנתונים אומרים,

170 כ"ס ממנוע 2.0 ליטר אטמוספירי על רכב כמו פוקוס מרגישים לי קצת יותר חזקים מקורולה 1.6 רובוטית/אוטומטית.

זה מורגש בעיקר במהירויות מעל 100 קמ"ש ושימושי לעקיפות בערבה וכו'...

שירוקו 1.4 עם 160 כ"ס הרגישה לי מהירה בכל תנאי דרך מאלפא GT עם 165 כ"ס וכנראה זה כך גם בפועל

ולא רק בתחושות. הטורבו עושה את שלו ולא יעזור שום דבר.

פוקוס אקו-בוסט עם גיר כפול מצמדים יכול להיות פתרון נחמד לחיסרון הזה :wink:

איפה זיהית בעיות בגימור/הרכבה בטיטניום ? אני מצאתי רק את החלק התחתון של הדשבורד כפחות איכותי, כולל התא הקטן מצד שמאל. בטנרד היו קצת יותר חיפופים, כמו הגימור של ידית בלם היד (תפירה גרועה), אבל בטיטניום באמת שאני חושב שעשו עבודה טובה בסה"כ. כמובן שאין מושלם.

לגבי הכוח - אחרי שמדדתי 0 ל-100 וקיבלתי פחות מ-8.5 שניות, אז נראה שהבעייה העיקרית היא בתחושה ולא בביצועים בפועל.

על הנייר האקובוסט עושה 8 שניות, מעניין כמה זה בפועל. אין ספק שהטורבו נותן לך כוח שמחולק יפה על כל קשת הסל"ד, אבל גם ב-2 ליטר אם אתה שומר את המנוע מעל 4-4.5K יש מספיק כוח.

עוד דבר שמאד משפיע זה הגיר שלא מאפשר לתת קיקדאון לסל"ד מספיק גבוה כמו שתארתי. לא ייתכן שאני ב-4K סל"ד לא יכול לקבל קיקדאון, או אפילו להוריד הילוך ידנית, למרות שיש יחס העברה מתאים, זאת רק מגבלה של המחשב, וזה מאד מעצבן.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

ממה שאני זוכר...

*התא של משקפי השמש מרגיש זול בלחיצה ובסגירה.

*תא כפפות בלי הריפוד המבודד הזה בפנים, הכל פלסטיקי.

*הידית אחיזה של הדלת עם פלסטיק אפור זול, אז מסביב לפתחי המזגן זה נחמד אבל לא בידית,

הוא רשרש ונתן תחושה שאם אני לוחץ עם היד אני מרסק אותו תוך שניה..

*המשענת ליד בין המושבים הקדמיים מרגישה פשוטה וזולה בפתיחה וסגירה.

*הבד של הריפודים בינוני ומעטה, לא אהבתי.

ויש עוד דברים שאני לא זוכר כרגע.

סה"כ תמורה נאה ביחס למחיר לדעתי.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תוכן חדש...