Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התרשמות - פוקוס 2012 2 ליטר טיטניום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

misterb, כמי שגם לו היתה מאזדה 3 ספיריט, אני אשמח לקרוא את חוות דעתך בהשוואה לפוקוס הנוכחית מבחינת חדות ההיגוי (שאהבתי מאד במאזדה) ותחושת הכח הזמין (שבמאזדה היתה לקויה וצריך היה לעלות לסל"ד גבוה), בתחום הנוחות אני מבין שהפוקוס מתעלה בהרבה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש אצלי גם טורר 1.6 ליטר (צמודה לאיש השיווק) שרק גרמה לי לשמוח עוד יותר שבחרתי בפלואנס.

1. צרה מאוד מקדימה. הקונסולה המרכזית עשתה לי חור בברך.

2. גיר פשוט זוועה. הססן ולא החלטי.

3. אם מידת הנעליים שלך היא יותר מ 43 לא יהיה לך מקום לרגל שמאל.

4. נותנת תחושה שהיא לא סוחבת במהירויות גבוהות. אם תרצה להאיץ מ 80 קמ"ש למשל היא לא תעשה את זה בשמחה אלא אם תאיץ כמו מטורף (ואז היא תאיץ בסדר).

5. שיכוך המתלים בינוני. בנסיעות של כשעתיים היא מפרקת אותך.

6. רעש צמיגים קצת מטריד.

בצד החיוב יש את ההיגוי הסביר ותחושת המוצקות שלה.

מה שעוד מטריד אותי זה צירי דלת תא המטען. הם נראים דקים בצורה מפחידה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

היום אני עם 16K כבר על הפוקוס, הרוב בינעירוני והחלק העירוני בתוך חיפה.

קודם כל מבחינת נוחות אין לי מושג איך אפשר להגיד משהו רע על השיכוך של הרכב הזה, הוא לא פחות ממשובח בלי לפגום בהתנהגות הכביש, פשוט איזון מושלם בעיניי.

אני נוסע הרבה נסיעות ארוכות, ופשוט נהנה לשבת ברכב, יוצא רענן כמו שנכנסתי. השקט שנשמר בצורה טובה גם במהירויות גבוהות גם תורם לתחושה הזאת, אפשר לנהל שיחה בטלפון גם בכביש 6 על 150 בלי בעיה (בקורולה למשל זה היה בלתי אפשרי).

אין לי מושג איך אפשר להגיד שיוצאים מפורקים אחרי שעתיים, זה פשוט לא קרוב למה שאני מרגיש.

אני לא מרגיש שהיא צרה מדי מקדימה, ואין לי בעיה עם ברך ימין (שלא כמו במזדה שהייתה בעייתית מאד בקטע הזה).

היא לא סופר מרווחת, אבל לא צרה במידה שמטרידה במשהו.

אני מידה 43 ולא הבחנתי בגבוליות ברגל שמאל.

הגיר זו הנקודה הכי חלשה ברכב הזה וחבל שדפקו אותו ככה. מבחינתי זה בעיקר מפריע בנהיגה ספורטיבית, בנהיגה מנהלתית רוב הזמן הוא מתפקד סביר לגמרי (אני במצב S תמיד, לפעמים גם מתערב ומשאיר בידני).

מבחינת זמינות כוח - הרבה יותר טוב מהמזדה ספיריט - גם כי יש לך עוד 20 כ"ס, וגם עוד 2 הילוכים. במזדה היו בורות עצומים בין ההילוכים שלא איפשרו לשמור את המנוע בסל"ד יעיל.

כאן החלוקה של ההילוכים מעולה, בהאצה המשכית תקבל בוסט יפה לאורך כל הדרך, הבעיה היא שיש מצבים שאתה תקוע על סל"ד בינוני והגיר לא מאפשר לך להוריד הילוך. למשל - שלישי מגיע עד 130-135, נניח האצת עד 140, עבר לרביעי, סל"ד 5K בערך. הגעת לרכב שתקוע בשמאלי, ירדת ל-120, הרכב מפנה את הדרך ואתה נותן גז לעקוף אבל אתה תקוע ברביעי על 4.5K, ואין קיקדאון. רק אם תרד ל-110/4K בערך - תוכל לקבל קיקדאון לשלישי, בכל תיבה אחרת שאני מכיר תקבל קיקדאון כל עוד הסל"ד החדש נמוך מהקו האדום. כאן יש עוד מרווח של של 1K בערך שהגיר לוקח, הוא ירשה לך לרדת רק ל-5.5K.

זה עוד יותר גרוע אם אתה מנסה להוריד הילוך בלי גז, לפני כניסה לסיבוב למשל, אז הגבול עוד יותר נמוך, וזה ממש הורס את כל הזרימה של הנהיגה בכבישים 'מעניינים'.

ההיגוי מעולה, ההגה מתקשר וחד למדי. אני אוהב גם את הפעולה של ההנעה הוקטורית שמאפשרת לתת יותר גז ביציאה מסיבוב בלי לעצבן את הבקרת משיכה, בעיקר בכביש רטוב אבל לא רק.

במזדה אגב הייתי נוהג עם בקרת אחיזה מנותקת תמיד, בפוקוס אני לא טורח כי היא הרבה פחות מעצבנת וגם יותר קשה לנטרל אותה - צריך להכנס לתפריט במחשב דרך, אין כפתור ייעודי כמו במזדה.

יחד עם זאת - גם בסל"ד של 4-4.5K הכוח מספק מאד יחסית, אתה רק מתבאס שאתה יודע שיש עוד הרבה יותר ואתה לא מקבל.

עוד רעה חולה שאני חושש שמצאה את דרכה מהמזדה לפוקוס - המזגן.

במזדה הייתה לי בעיה שהמחשב היה מנתק את מדחס המזגן כל זמן שהייתי לוחץ פול גז (לטענת אנשי מזדה - זה פיצ'ר כדי לתת לנהג מקסימום כוח מנוע), גם אם הייתי 3 דקות בעלייה ארוכה בפול גז - אין מזגן. תבחר - או מזגן או פול גז.

בפוקוס נראה שגם יש את העניין הזה, אם כי אני עדיין לא סגור על זה שזה עד כדי כך חריף, אני עדיין בוחן את זה.

לוקח למזגן יותר מדי זמן לקרר כשנכנסים לרכב שעמד בשמש, וזה בהשוואה לקורולה שהייתה מעולה בזה.

אחרי שהוא מתייצב הוא מקרר בסדר גמור, למעט המקרים שהמדחס מתנתק, וזה עוד דורש חקירה, עדכון בהמשך.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

דווקא למזגן שלה אין לי טענות.

הטענות שלי משותפות גם לאיש השיווק שנוסע בה קבוע (כשאנו נוסעים יחד לפגישות אנו נוסעים לרוב בפלואנס ולפעמים אם לוקחים ציוד אז בפוקוס). שנינו חווינו את אותם הרג'קטים פרט לנוחות שלו לא הפריעה (הוא עבר מדובלו כשכרכב גישור קיבל מאזדה 3. הוא היה מרוצה מהמאזדה עד שהיגיעה הפוקוס והיה מאוד מרוצה מהפוקוס עד שנהג בפלואנס. אחר כך הוא עדיין מרוצה מהפוקוס אבל מעדיף בהרבה את הפלואנס).

המדרך לרגל שמאל לא גבולי לגודל הרגל שלך?

פורסם

בדקתי במיוחד בשבילך את עניין המדרך לרגל שמאל, מאחר ועד היום לא שמתי לב שיש איזשהי בעיה בעניין.

אז כאמור אני מידה 43, ולפי המרווח שיש מעל קצה הנעל - לא תהיה בעיה גם למידה 47 לדעתי.

אני יכול לצלם את זה עם הנעל שלי אם זה יעזור :)

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
בדקתי במיוחד בשבילך את עניין המדרך לרגל שמאל, מאחר ועד היום לא שמתי לב שיש איזשהי בעיה בעניין.

אז כאמור אני מידה 43, ולפי המרווח שיש מעל קצה הנעל - לא תהיה בעיה גם למידה 47 לדעתי.

אני יכול לצלם את זה עם הנעל שלי אם זה יעזור :)

אני מידה 44 והגעתי בדיוק עד הסוף בצורה שזה כבר מציק.

פורסם

צילמתי בשבילך בשני מצבים - כשהרגל הכי גבוה עד שהיא נתקעת,אבל לא בכוח, וכשהיא במצב הרגיל עם העקב על הרצפה.

ההפרש זה הספייר שיש מעל מידה 43, אין מצב ש-44 לא נכנס בנוחות.

pic_01 May. 29 19.37.jpg

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

במצב s הוא לא צורך דלק יותר ?

אגב בקשר למאזדה שציינת נראה לי שמבחינת מרווח וזריזות פורד התקרבו להיות מאזדה

ומאזדה cx 5 לפי מבחנים התקרבו להיות פורד מבחינת מה שהיה פעם מרווח ומנוע קצת עצל יותר אבל צריכת דלק טובה יותר

פורסם

כן, מן הסתם בS הצריכה יותר גבוהה - הוא מושך את ההעברות לסל"ד יותר גבוה, ולא מעביר להילוך 6 בשיוט.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

בארה"ב יצא עידכון תוכנה שני, נוסף לפורד פוקוס בנושא תיבת הילוכים.

ולדברי הבחור העידכון תיקן משהוא אחד אבל לא שיפר או אפילו הרס דברים אחרים.

תתרשמו לבד

הוא מתאר שההילוכים עושים הכל לאט כדי לא להרעיש ולהעביר חלק , אבל יש רעשים ובפקק זה נהיה סיוט לדבריו ובעיקר בעיר יש אפילו רעשים מוזרים.

• תוכן חדש...