Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ליביו תותח :D

עשיתי עם ליביו סשן לילי אתמול, ונראה לי שהוא שכנע אותי עוד צעד למכור את החגורות ספארקו שלי (הן לא מותקנות בצורה הכי יעילה).

קצת עידכוניישן...

הלכתי היום עם "פ" שותפי לענייני רכב, למרום הצמרת בבני-ברק, לקצת דיבורים עם דני לוי. נראה שאשאיר את הרכב שם עבור יישור קו. המוסך עושה רושם ממש טוב, אנשים נחמדים, הכל מרווח מסודר ונקי, ולא נראה חאפרי בניגוד למוסכים אחרים.

דני גם שכנע אותי להישאר עם מידות הצמיגים המקוריות של הראלי ולא להרחיב ל-185.

דני טען אפילו טען שהם מבצעים שם עבודות זגגות וחשמל (טיפול במגירה, מראות זזות, אורות וכו'). אני חושב האם הם ישחטו אותי ואולי שווה ללכת לזגג וחשמאלי חאפרים שיעשו את זה. מה אתם אומרים? :shock:

לאחר מכן הלכתי לרדיו מילאנו לחפש ג'אנטים. היה להם ג'אנט יפה של Rota שהם רצו למכור ב-2200 ש"ח. למזלי זכרתי שראיתי את אותו הג'אנט בדיוק ביותר זול בראשון לציון. נסענו לראשון לציון. היינו ב-MIH והיה להם דגם אחד בלבד של ג'אנט 14, אך הוא היה צעקני מדי. הלכנו לבחור השני (כחלון, ממש ליד), וקניתי ממנו רביעיית Rota במחיר של 1600 ש"ח (אל תגידו שאני אמרתי).

אם מישהו תוהה, אלו הג'אנטים:

http://www.rotawheels.com/style5.htm

לאחר מכן הלכנו לאוטו-דיפו בר"ג, קנינו רביעיית יוקוהומה a539 טריים יחסית (שבוע שני 2004), ובמקום שמנו עליהם את ה-Rota וביצענו איזון.

באופן די מפתיע 2 מהצמיגים יצאו מושלמים בבדיקה ראשונה (עשינו בדיקה חוזרת והטעיה Just in case). ל-2 הצמיגים האחרים הושתלו משקולות 10 גרם ו-20 גרם. ובסוף כל הגלגלים היו מאוזנים וחזרנו מרוצים הביתה.

את הצמיגים עם הג'אנטים אני שומר כדי שארכיב אותם אחרי היישור קו במוסך. לאחר מכן אבצע גם כיוון פרונט.

חזרנו הביתה בסביבות 14:30

את שאר הזמן עד 19:30 ביליתי בנקיון מאוד כללי של הרכב, ובעיקר בהסרת מגוון המדבקות שהיו לי על הרכב.

העזרים: מים רותחים מהקומקום, סמרטוט, מגבונים לחים, אלכוהול 70%, WD-40, ציפורניים (מהם 4 נפצעו קלות במהלך גירוד מדבקות), עצם לא מזוהה מפלסטיק לגירוד המדבקות, כבל מאריך ופן לשיער.

קצת מסקנות, שאולי יעזרו למי שמתכוון לבצע את העניין:

- מים רותחים זה סבבה אבל לא מאוד אפקטיבי

- אלכוהול מצויין לניקוי מדבקות משמשות

- WD-40 ממש חיוני עבור הסרת מדבקות מהשילדה

- במקרים קשים (ע"ע שלט שמור מרחק), שום דבר לא יעזור, אלא רק חימום עם פן נקודתית וגירוד המדבקה כשהיא חמה באמצעות עצם מפלסטיק.

- מדבקות שנכנסות מתחת לציפורן לתוך הבשר זה לא הכי כיף.

- מגבונים לחים זה לכ**ות, אבל דווקא די אפקטיבי כדי להוריד את כל הג'יפה מהידיים.

התוצאות ממש יפות, והרכב נראה הרבה יותר טוב עכשיו:

http://106.pic.co.il

(עשיתי שוט יפה של תמונות בסיום העבודה).

בתקווה אחרי שאתקין את הג'נטים והצמיגים החדשים הוא יראה עוד הרבה יותר טוב.

נ.ב. מילאתי היום דלק פעם שניה. אני מופתע לטובה. צריכת הדלק שלי עומדת של 10.3 ק"מ לליטר, אע"פ שנסעתי בצורה די אגרסיבית חלק מהזמן, ואע"פ שרוב הנסיעות שלי הן עירוניות.

- - -------[Fireball]------ - -

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ראשית היה מעניין לקרוא את העידכון! (וטוב לדעת שיש עוד A539) אם כי הסקסו שלי נועלת 185 55 14 ולכן אני מקווה שיש גם את המידה הזו...

:mm_yeah: על ההשקעה המיידית בישור קו! הייתי בודק מתי ביצעו טיפול, או אולי מבצע אחד בכל מקרה במקרה וזה לא בורר בדיוק מתי ביצעו. אני למשל החלפתי נוזל קרור, שמן מנוע ושמן גיר מיד שרכשתי את הרכב למרות שהוא היה יד 1 עם ספר טיפולים מלא, העדפתי לעשות זאת. (אבל אני פסיכי זה לא בהכרח דוגמא :lol: )

הרכב נראה מעולה! לדעתי זה הצבע הכי יפה לראלי. (כחול).

הג'אנט יפה! היו שם במקרה גם ג'אנטים לבנים ב14 אינץ? (לא שאני אקנה אבל לידע כללי :wink: )

ותתחדש על הרכב!

אגב גם כספר, רז ואנוכי רשומים תחת ההגדרה צרפתיות בהרצליה :wink: (וולקן, 205GTI וVTR בהתאמה).

גיא

פורסם

היה גם ב-185 רביעיה אחרונה. בהתחלה ביקשנו שישריינו לנו אותם, ואז באנו ואמרנו שאנו מוותרים עליהם, אז לדעתי מישהו אחר חטף אותם, אבל שווה לך להתקשר אליהם לברר ואם הם עדיין שם אז לחטוף: 03-5787878

לא מצאתי אף ג'אנטים לבנים של 14" באף אחד מ-3 החנויות שביקרתי. היו כמה לבנים יפים של OZ אבל הם היו במידות יותר גדולות.

ותודה :D

פורסם

אגב גם כספר, רז ואנוכי רשומים תחת ההגדרה צרפתיות בהרצליה :wink: (וולקן, 205GTI וVTR בהתאמה).

גיא

מה שנחמד זה שכולם גרים ברדיוס של 5 רחובות + - אחד מהשני.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

יושבים פשוט נהדר על הרכב

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

תודה!

"ניץ'", טוב לראות אותך באתר :twisted:

עוד עדכון:

הרכב חזר מטיפול יומיים של יישור-קו במרום הצמרת בבני ברק. חייב לציין אותם לטובה! הם יישרים לחלוטין (חסכו לי הרבה כסף שאולי היו שוחטים אותי באיזה מוסך של חאפרים), לא דוחפים לך דברים שאתה לא צריך, עושים מה שצריך וכמו שצריך, במקצועיות באמינות ובלי חאפריות.

זה מה שנעשה בטיפול: החלפת דיסקים ורפידות קדמיים, החלפת כבל מצמד, החלפת גומיה להגה צד שמאל (קנדון), החלפת מעצור לדלת נהג, החלפת אטם מכסה שסתומים, ואקום ומילוי גז למזגן, החלפת מנוע מתיז מים 2 יציאות, החלפת מגב שמשות, הלחפת נורה לאור חניה ימני, כיוון שסתומים, ניקוי מנוע, החלפת תא כפפות מחו"ל, שמן למדחס, החלפת מדיד שמן.

נזק: 3300 ש"ח בתשלום אחד.

אתמול בלילה הרכבנו את הצמיגים+הג'נטים שרכשתי שבוע שעבר - דהינו יוקוהמה a539 במידה מקורית של ראלי פלוס ג'נטים מסגסוגת של Rota Wheels. על הג'נטים הרכבתי Capים של פג'ו כמובן :)

עלק אורגינל.

לדעתי זה נראה מצוין על הרכב, וחוצמזה פשוט כיף לנהוג עם הצמיגים החדשים לעומת הקודמים השחוקים.

הספקתי לצלם 4 תמונות עם הג'נטים החדשים (קצת חשוך), כמו תמיד אפשר לראות אותם ב

http://106.pic.co.il

תנו מבט, מה דעתכם?

פורסם

תודה תודה :)

אני מאוד משקיע ברכב מכמה סיבות:

- אני פדנט ומסודר בצורה חולנית, רק מי שמכיר אותי אישית יבין.

- אני משוגע (עושה עם הידיים).

- הרכב יכול לקחת לך או להחזיר לך את החיים שלך בכל רגע נתון. רצוי מאוד שיהיה תקין לחלוטין, טפו טפו, שלא תופתע ברגע האמת.

- הראלי הזו מתוקה חבל על הזמן. ככל שאני נוהג בה יותר אני לומד יותר לאהוב אותה.

- הבעלים הקודמים הזניח את האוטו וזה דבר שאני לא מוכן לקבל. כואב לראות הזנחה על רכב מהסוג הזה.

לגבי הברגים, אכן העירו את עיני בנושא זה. יש למישהו מושג היכן כדאי לקנות ברגים כאלו וכמה הם אמורים לעלות (באזור הרצליה אולי)?

פורסם
לגבי הברגים, אכן העירו את עיני בנושא זה. יש למישהו מושג היכן כדאי לקנות ברגים כאלו וכמה הם אמורים לעלות (באזור הרצליה אולי)?

אפשר לקנות אצל כל מי שמוכר ג'נטים. בערך 150 שקל לסט של ארבעה + מפתח, אם אני זוכר נכון, ברדיו מילאנו (שזה כנראה לא בדיוק הכי זול שיש).

My responses are limited. You must ask the right questions

• תוכן חדש...