Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה.

אתה צודק שזה סמל ייחודי של הראלי, ומצד שני אני לא בטוח אם ג'אנטים ספורטיבים יהיו פחות יפים.

יש כאן איזשהו טרייד-אופ.

הג'אנטים הגיעו לרמה שהם חלודים מקדימה! חשבתי לקרצף אותם למוות ואולי אולי זה יראה יותר טוב, אבל נראה לי שג'אנטים חדשים יותר קורצים לי כרגע.

אני מתכוון בכל מקרה לשמור על הגודל המקורי (14), אבל יש לי התלבטות אם לקחת צמיגים בחתך 175/60 כמו האורגינל, או 185/55 כמו GTI.

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

סלחו לי על כמות השאלות, אבל אני מעדיף לרכז הכל פה מאשר לפתוח ת'רדים חדשים לכל שאלה (ויש לי הרבה).

כאמור, אודה אפילו למישהו שיכול לתרום מנסיונו רק בנושא אחד או שניים:

1. כיצד אפשר להסיר את ה"מדבקה" הטורדנית של אלכס אורגינל מאחורה, האם ניתן לעשות זאת ידנית או שצריך עבודה של זגג רכב?

2. האם ידוע לכם על מקום להשיג בו, אפילו מיד שניה:

- שטיח לבגאז' של הראלי

- מדבקות ראלי (שלי קצת דהויות)

- אגזוז מקורי של ראלי (אני רוצה סאונד טוב באוטו, ולא רק של המנוע...). אע"פ שהאנסא שלי לא הכי רועש בעולם, אפילו רפידות בידוד של Dynamat לא יעזרו מולו.

3. שמתי לב שהחלון האחורי השמאלי נפתח מעט כשאני טורק את דלת הנהג. כיצד אפשר לחזק אותו?

4. אם אני כבר מבצע טיפול בבלמים, האם יותר בטוח להחליף אותם בכלל? (מה ההבדל בעלות). ואם להחליף, אולי כדאי לקחת בלמים יותר חזקים (מצלצל לי בלמים של 306 S16).

5. מתחת לפנס האחורי של הרכב יש שריטות, ומסביבן צבע "תכלת" (ז"א כחול קצת יותר בהיר מהאוטו). מה לדעתכם ניסו לעשות שם? איזה סוג של תיקון? מה שבטוח, זה לא עזר אלא רק כיער יותר...

5. כמה בערך תעלה צביעה של הראלי הכחולה שלי כולל הכל? האם ניתן להשיג בארץ צבעים שמשתנים עם כיוון ההסתכלות (נגיד כחול "חמקמק" שמשתנה לסגול). כרגע יותר נראה לי שאני אעשה פוליש-ווקס.

6. על השילדה, מעל הגלגלים, יש משהו שנראה כמו דבק...

הסתכלו כאן:

http://www.pic.co.il/Files/6BE8A5454D2E47BEB7EB814C0506CC4D/norm_F1DE2689125A416F9B80EBE03AE0B82C.JPG

לחצאית של הרכב יש המשך ישיר מעל הגלגל האחורי. ההמשך הזה אינו "צמוד" לשאר השילדה ויש שם דבק אפור. לא ניתן לראות בתמונה אך זה בולט במציאות.

מה זה, וכיצד מעיפים\גורמים לזה להראות טוב?

7. דשבורד - נראה מצויין ביום

http://www.pic.co.il/Files/6BE8A5454D2E47BEB7EB814C0506CC4D/norm_C1DEB4DC8D4043E6AEC197D65DE21644.JPG

אבל - בלילה יש מאחורה תאורה *צהובה*. WTF?!

זה מכער את זה ונראה זול. האם הנורות שלי התיישנו ובמקור זה היה אור לבן בוהק?

8. הראש גומי\פלסטיק של מד השמן - נשבר. איפה יש להשיג? (אני לא רוצה דליפה של שמן).

9. עכשיו לנקודה טעונה...

ניסיתי את רתמות הבטיחות של ספארקו כתחליף לחגורה. זה ממש לא נוח לנהוג ככה לטעמי. ההידוק למושב הוא מוגזם. מישהו באמת נהנה לנהוג עם זה? אני שוקל ברצינות להסיר את 2 חגורות הבטיחות של ספארקו שקיבלתי עם הרכב, אע"פ שיש להן Cool-Factor גבוה למדי.

10. לאחר קריאה בארץ ובחו"ל אני חושב ללכת על צמיגי

Yokohoma a539, אם למישהו יש משהו רע להגיד עליהם, או המלצה שהיא חד משמעית יותר כדאית (ולא, לא משהו במחיר מטורף כמו מישלין), שיגיד עכשיו.

11. אני זוכר שיש מתקן שדואג לקירור פנים האוטו בקיץ גם כשהרכב נעול והמנוע אינו פועל. מישהו מכיר? לא מצאתי באינטרנט.

12. אזעקה - אני כנראה אלך על ביפר של רב בריח (אני הולך להתקין בפנים CarPC). שמעתי גם דברים מצויינים על Alpine אבל אני לא מוצא שום מידע עליהם!

אני מצטער שאני משוגע, ומצטער על כמות השאלות, ואני אוהב אתכם :D

פורסם

כמה שאלות....

דבר ראשון מדבקות של הראלי אפשר להשיג בלובינסקי במחיר לא זול בכלל

את החלון אפשר לחזק אבל צריך לפרק את כל הדלת

הרמן עשה על זה פרוייקט מצולם!

אל תחשוב שאתה הראלי היחידה עם חלונות רועדים! :cry:

בלמים...וותר על S16

לך על ברלינגו...הרבה יותר עוצמת בלימה

של ה-306 אולי תגדיל את הקוטר אבל הקאליפר נשאר קטן..

בלילה יש נורות צהובות בדש...

מה לעשות?הצרפתים שמו לדים צהובים :cry:

זה לא גולף...

מד שמן-תקנה חדש..

עולה 70 שקלים..

בהצלחה....

פורסם

2: פירוקיה

דבר איתי אולי אני אוכל לעזור לך קצת בהפנייה.

3: תבדוק שהמשולש שנועל אותו דחוף עד הסוף ולא משחק ... ותבדוק את הצירים של המשולש הזה.

4: נתחיל מזה שהברקס שלי לא נכנס בג'אנט 14 , של ברלינגו עם התאמות כנראה יכנס ... מה גם שקשה ויקר בהרבה להביא S16 מאשר ברלינגו.

שחר , עוצמת בלימה נמוכה ? זה מניסיון ? אני מבין נהגת הרבה על ה306 ואתה יודע בדיוק את ההבדלים בין הקאליפרים ? תאמין לי שהקאליפרים שלי מאוד חזקים יחסית ובטח שיספיקו לראלי סטנדרטית מעל ומעבר.

5.שיפשופ של הפגוש במרכב , בלאי

7: חחח זה פשוט מכוער בלילה ... לבן בוהק הוא אף פעם לא היה.

8 ג'אן חלפים , ותקנה , יש לך איבוד שמן משם ( אתה מדבר על החלק העליון שאוטם נכון?

9. :) אני קרוב ויכול לחיות איתן.

10. OR FOREVER BE SILENCED

הדבר הכי רע שיש לי להגיד עליהם זה אוטו דיפו מביאים אותם במחיר מוגזם קצת

ולא צמיגים הכי "טריים" , והם יבואני בלעדיים.

11. אם אתה באמת מוצא את זה אז תמסור לנאסא ששלי עדיין לא הגיע :)

12. הביפר עושה די הרבה צרות לאנשים לאחרונה של ציפצופים סתם ואי תגובה מהשלט , תגיע למפגש תשאל מה דעת אנשים עליה , הרבה לא 100% מרוצים , נראה לי אזעקה צרפתית :).

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לביו

אני השוותי בין עוצמת בלימה של S16 לבין ברלינגו

אתה ראית פעם את שטח הרפידה של הקאליפר של מול של ברלינגו???

אני בטוח שכן...

ודאי שאתה בולם יותר חזק מהראלי אבל אני השוותי לברלינגו!

בקיצור שניהם 266 מ"מ

אבל הקאליפר של הברלינגו גדול בהרבה!!

וגם של S16 לא נכנס בג'אנט 14

של ברלינגו עם שיופי הקצוות של הקאליפר יכנס!!

פורסם
היחידים שראו את הרכב היו...

- ליביו (שגילה בדרך זו שהוא גר כלל לא רחוק ממני...)

- איציק נ. (שהציל אותי עם הכבלים אחרי ששכחתי את האורות פתוחים בראלי)

והכל בפוקס. עולם קטן

אכן עולם קטן :wink:

בכל מקרה, אם תזדקק לכבלים שוב, אני שם עד מחרתיים...

אחחחח, אחוות 8200 ;-):lol:

איציק

נ.ב.

תתחדש :!:

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה לכולם.

שוב שמעתי דעות סותרות לגבי כיוון-פרונט:

1 יש הטוענים שיש לבוא עם החישוקים והצמיגים הישנים ולעשות כיוון פרונט. כך המטפל יכול לראות את סימני השחיקה על הצמיגים ולאבחן בעיות יותר טוב. לאחר מכן יש להרכיב חישוקים וצמגים חדשים.

2 יש הטוענים שיש קודם להחליף צמיגים וחישוקים לחדשים, ויחד עם הצמיגים והחישוקים החדשים לעשות כיוון פרונט.

מה אתם אומרים? לא רוצה לטעות בקטע הזה...

פורסם

היחידים שראו את הרכב היו...

- ליביו (שגילה בדרך זו שהוא גר כלל לא רחוק ממני...)

- איציק נ. (שהציל אותי עם הכבלים אחרי ששכחתי את האורות פתוחים בראלי)

והכל בפוקס. עולם קטן :D

גם אני, גם אני ראיתי את האוטו :twisted:

אתה שוכח היכן בדקת אותו(או שאינך יודע מי אני).

לא שזו גאוה גדולה, אך קצת נפגעתי מכך שלא מזכירים אותי :wink:

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
לביו

אני השוותי בין עוצמת בלימה של S16 לבין ברלינגו

אתה ראית פעם את שטח הרפידה של הקאליפר של מול של ברלינגו???

אני בטוח שכן...

ודאי שאתה בולם יותר חזק מהראלי אבל אני השוותי לברלינגו!

בקיצור שניהם 266 מ"מ

אבל הקאליפר של הברלינגו גדול בהרבה!!

וגם של S16 לא נכנס בג'אנט 14

של ברלינגו עם שיופי הקצוות של הקאליפר יכנס!!

טוב נו..

בתור אחד שנהג על 205 + ברלינגו לאיזה יום יומיים

ועל 306 S16 ..

אני חייב לציין ש...

ה 306 S16 פשוט בולמת בצורה עצבנית יותר !

אין ספק שהברלינגו עוצר בעוצמתיות , אבל אין כמו הרגש של ה 306 כשאתה נדבק לרצפה.

לפעמים גודל הרפידה לא ממש משנה.. יש עוד משתנים שחר..

פורסם

עמית - פדיחות איתך :) כנראה שאני לא יודע מי אתה, ה"פ...

אורן - לא רלוונטי לגבי. הבלמים של ה-306 לא יכנסו ב-14 אינץ', לא? אז הברלינגו נשאר אופציה עדיפה מבחינתי.

החלטתי ללכת על היוקו a539, לאחר קריאת זיליוני ת'רדים כאן בפורום ובמקומות אחרים.

התקשתי לאוטו דיפו (היבואנים הבלעדיים) ויש להם כרגע במלאי. המחיר יהיה 1520 ש"ח לרביעיה בגודל 175/60-14 או 1740 ש"ח לרביעיה בגודל 185/55-14.

ההתלבטות היחידה שנשארה היא איזה מידה לקחת: 175 (ראלי) או 185 (GTI). תרביצו את דעתכם, אפילו בהודעה פרטית. כל אחד אומר משהו אחר, נראה מי ישכנע אותי בסוף. ואז אני הולך לחטוף את היוקוהומה (וסט ג'אנטים ספורטיבים יפים).

פורסם

לפי דעתי לך על המידה של ה-GTI

חתך יותר נמוך-יתן לך פחות קוטר של הגלגל עצמו

ורוחב יתר לך יותר אחיזה-מומלץ -- וחוקי!

בהצלחה!

פורסם

לך על המידה של ה- 185/60, ד"א....המידה של ה-106GTI היא כמדומני 185/55, לא?

בכל אופן, אוטו דיפו לא היבואנים הבלעדיים של יוקוהמה, רשת "הגיפור" גם מייבאת ואני חושב שהם מספקים את הצמיגים לאוטו דיפו (מה שהופך את אוטו דיפו למשווקים ולא יבואנים של יוקו).

אתה בטוח שיש להם A539 במלאי במידות האלו? אני מציע לך לבדוק היטב שזה אכן הדגם שיש להם.

חיזוק החלון האחורי לא מצריך פירוק דלת שלמה (ה-106 של הרמן היא 5 דלתות והבעיה אצלו היתה שונה). לחלון האחורי צדדי שלך יש ברגים שמחזקים את התושבות שלו, נסה לחזק אותן.

בכל מקרה החלון אמור לקפוץ קצת בסגירת דלתות בגלל הפרשי הלחצים בין פנים הרכב למחוץ הרכב.

צביעה כללית? 5K בערך לעבודה איכותית בישראל (לא בשטחים) כאשר אין הרבה תיקוני פחחות. צבע לא בעיה למצוא, מדובר בגוון מקורי של פיז'ו.

נסיעה עם רתמות לא נוחה בכלל, אצלי יש רתמות בנוסף לחגורה המקורית. בריתמות אני משתמש רק כשנחה עלי רוח השטות, ביום ביום אני עם הרגילה.

ד"א, ברוך הבא לפורום ו"כל המוסיף ספורטיבית צרפתיה לעיר הרצליה הרי זה משובח". :-)

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

LOL... הרצליה שייכת לצרפתיות!

ותודה :)

באוטו דיפו טענו שמדובר ב-A539. לטובתם שהם צודקים. אני אלך לחטוף אותם מהר מהמלאי! אני מקווה שהם לא ישנים...

אני אברר את מצב הברגים בחלון האחורי, מקווה שזה יעזור לתיקון הבעיה.

אם זהו המחיר לצביעה טובה, אני חושב שאסתפק כרגע בתיקונים מקומיים על כמה שריטות ושפשפופים בצבע. בסה"כ המצב לא רע, בקושי יש לי דפיקות, וגם כולן מאוד מאוד שטחיות ולא בולטות. איך אפשר לעשות זאת בצורה "ביתית"? איזה צבע צריך?

ואני אישית לא אהבתי את הקונספט של הרתמות, אם כי זה גורם לי להיראות מינימום-שומכאכר, מקסימום נמכור לליביו, נראה לי הוא נדלק :D

פורסם

לליביו יש אחת ועוד אחת אצל קיפי הידוע :)

פשוט ליביו עצלן מדי מכדי לסוע לחולון לקחת לו אותה ואת הברגים הספרים :)

ליביו.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...