Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיבות DSG- הערות והארות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טוב לשמוע :)

יאללה פנק את עצמך בנסיעת מבחן ארוכה ותחזור עם החוויות :)

ממתין בקוצר רוח! נמסר לי שיש חוסר ברכבי הדגמה עם מנוע 1.8 TSI :shock:

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ראשית, אכן כמו שכתבתי, ברוני הייבוא מייבאים את המכוניות שימכרו. על פי ראות עייניהם אין טעם להביא גרסאות קרביות של דגמים מסויימים או לחילופין, דגמים בעלי גיר ידני.

אכן הערכתי לסיאט על עקשנותה למתג עצמה כספורטיבית על ידי מכירת הדגמים הידניים. גם אם התמריץ בא כתג מחיר נמוך במיוחד.

גיר DSG 6 גם לוקה בתקלותף אך מטבע הדברים פחות מכיוון שהוא יותר זמן על הכביש..

ROY B.A - אני מזדהה עם כל מילה שכתבת לגבי הגיר הידני, ואכול קנאה שהנסיבות והמציאות איפשרו לך לנהוג ברכב עם מספר נכון של דוושות :wink:

ליין מן- אני מצטרף לשאלתך בנוגע לממסרת של פורד, לי נראה שהם פשוט ממהרים לרדוף אחרי טכנולוגיה נמכרת. אני מקווה שלא יפלו לאותו בור של ה DSG.

נקודה קטנה לסיום: דעו לכם שכרגע לפחות בסוכנויות סקודה, לא מוכרים יותר את DSG7 וכרגע הדגמים נמכרים בשילוב תיבת ה6 ההילוכים האוטומטית! הוסבר לי שיש "חוסר במלאי".. אמת? או שVW סוף סוף מטפלים במלוא הרצינות בתקלות הללו..

נחזיק אצבעות.

מה?? זה חדש לי איזה דגמים של סקודה נמכרים עם תיבה אוטומטית רגילה? למיטב ידיעתי התיבה הזו הוצאה משימוש בכל רכבי הקונצרן לפני מספר שנים . אתה משוכנע או טועה ומטעה?

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

פורסם

זה מה שנאמר לי בשיחתי האחרונה עם מנהל אולם תצוגה , אם תשים לב למה שכתבתי, אני בעצמי איני משוכנע באמיתות הדברים אך העניין מצריך ושווה בדיקה למען אלו שמעוניינים בדגמי סקודה.

זהו מעין חלון הזדמנות לרוכשים חדשים, למרות שהדבר אינו מכוון על ידי היבואן, שיעדיפו תיבה אוטומטית רגילה מאשר DSG הלא כל כך סימפטתית.. שווה בדיקה בכל אופן.

פורסם
זה מה שנאמר לי בשיחתי האחרונה עם מנהל אולם תצוגה , אם תשים לב למה שכתבתי, אני בעצמי איני משוכנע באמיתות הדברים אך העניין מצריך ושווה בדיקה למען אלו שמעוניינים בדגמי סקודה.

זהו מעין חלון הזדמנות לרוכשים חדשים, למרות שהדבר אינו מכוון על ידי היבואן, שיעדיפו תיבה אוטומטית רגילה מאשר DSG הלא כל כך סימפטתית.. שווה בדיקה בכל אופן.

לפני שבועיים הזמנתי רכב בסקודה.....עדיין עם אותו DSG7.

פורסם
כל הקונצרן הזה סובל מבעיות בגירים רציפים+המוחות שלהם מאז שהתחילו לייצר אותם ועד היום, למרות שהיום זה הרבה פחות.

אין קשר בין גיר רציף לגיר רובוטי!

גיר רציף זה הגיר הכי טוב שיש.

פורסם
מה שאף אחד לא הבין , זה שהגורם מס 1 לתקלות בגיר כזה הוא השמן ,שאף אחד לא החליף והולך לפי הוראות היצרן.

שמן גיר מחליפים כל 20,000 ק"מ גג , ולא לפי המלצת היצרן כל 50,000 או 100,000 ......

הייתי שמח לדעת מהיכן הבאת את הנתון הזה (וכמובן שאנו מתכוונים לDSG)?.

כמו כן ידוע שיש הבדל בין השש לשבע בכך שהקלאצ'ים רטובים (שמן)ב6 ובשבע יבשים מה שעושה את ההעברה כפי הנראה יותר חלקה אך ה6 פחות חסכוני.

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

כמו כן ידוע שיש הבדל בין השש לשבע בכך שהקלאצ'ים רטובים (שמן)ב6 ובשבע יבשים מה שעושה את ההעברה כפי הנראה יותר חלקה אך ה6 פחות חסכוני.

אכן צודק לחלוטין גיר ה dsg 7 הוא גיר יבש וללא תחזוקה כלשהיא ולכן אין החלפת שמן או דברים דומים.

דרך אגב הוא הרבה יותר מתוחכם מהגיר של ה 6 אבל יכול פחות להחזיק עומס בגלל זה כל הרכבים עתירי כוח סוס של הקונצרן עדיין משתמשים בגיר של ה 6 הילוכים.

פורסם

בקשר להחלפת שמן, בוולוו לדוגמא מ 2000-2006 הגירים פשוט זבל, מה שתורם הרבה מאוד לבעיה זה שהיצרן טוען שלא צריכים להחליף שם אף פעם שמן, בשיחות עם מקומות שמתעסקים רק בשיפוץ הגירים הנ"ל הבנתי שאם היו מחליפים שם שמן נגיד כל 20 אלף הגיר היה כנראה מכפיל את אורך החיים, גם במוסכים המורשים אומרים אתזה רק שבשקט שלא כולם ישמעו.

פורסם

נקודה קטנה לסיום: דעו לכם שכרגע לפחות בסוכנויות סקודה, לא מוכרים יותר את DSG7 וכרגע הדגמים נמכרים בשילוב תיבת ה6 ההילוכים האוטומטית! הוסבר לי שיש "חוסר במלאי".. אמת? או שVW סוף סוף מטפלים במלוא הרצינות בתקלות הללו..

נחזיק אצבעות.

ברור לך שזה בולשיט רציני ביותר, כן?

כל היצע הרכבים המוצע עם מנועי TSI משודך אך ורק לתיבות DSG (באם זו DSG7 או DSG6 המוצלחת משמעותית) וכמובן תיבות ידניות.

שקודה לא מייצרת יטי וסופרב עם תיבה 6 הילוכים אוטומטי רגיל.

הפאביה והרומסטר "זוכות" בתיבה 6 הילוכים אוטומטית הותיקה אך ורק בשידוך ל-1.6 הישן, הוא נמכר אך ורק במדינות נכשלות (הודו / רוסיה והסביבה).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
לפני שבועיים הזמנתי רכב בסקודה.....עדיין עם אותו DSG7.

ברור לך שזה בולשיט רציני ביותר, כן?

כל היצע הרכבים המוצע עם מנועי TSI משודך אך ורק לתיבות DSG (באם זו DSG7 או DSG6 המוצלחת משמעותית) וכמובן תיבות ידניות.

שקודה לא מייצרת יטי וסופרב עם תיבה 6 הילוכים אוטומטי רגיל.

הפאביה והרומסטר "זוכות" בתיבה 6 הילוכים אוטומטית הותיקה אך ורק בשידוך ל-1.6 הישן, הוא נמכר אך ורק במדינות נכשלות (הודו / רוסיה והסביבה).

ידידיי היקרים,

אני מעביר אליכם אינפורמציה שקיבלתי, אין בידי לאמת את הדברים אך מי שמכיר ובקיא בעניין התיבות עשוי למצוא מידע זה

כנכון. מהסיבה הפשוטה שהקונצרן אכן מודע לבעיה והיא אינה מקדמת את תדמית האמינות שלו. ייתכן מאוד שההחלפה הזו הינה זמנית ונעשית אך ורק בשל רצון היצרן לחדש או לשפר את התיבות הבאות שיגיעו אלינו. הגיוני ולא בלתי אפשרי.

אני מצדי מחר אצור קשר עם חבר שנמצא בהנהלת צ'מפיון בכדי לאמת את הדברים. אני ממליץ שתנסו גם.

שבוע טוב :lol:

פורסם

ידידי, לא היה ולא נברא - המקור שלך בצ'מפיון לוקה בחסר, הוא כנראה לקח את הכדור הלא נכון באותו הרגע.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
ידידי, לא היה ולא נברא - המקור שלך בצ'מפיון לוקה בחסר, הוא כנראה לקח את הכדור הלא נכון באותו הרגע.

אתה משוכנע בדבריך? היכן אימתת את הנושא?

בכל אופן מחר אקבל תגובה רשמית.

פורסם

לפותח השרשור, טוב לשמוע שלפחות קיבלת שירות טוב. אני מקווה שזה לא קרה בצ'מפיון "בטעות".

כך או כך, מקווה בשבילך שהנושא ייפתר בקרוב על הצד הטוב ביותר.

הDSG6 קיים יותר זמן בשוק, ייתכן מאוד שגם זה תורם להיותו אמין יותר מהDSG7.

יצא לי לנסוע על מספר רכבים עם DSG7 ומנסיוני, אופי הפעולה של הגיר מושפע בין היתר מהמנוע אליו הוא משודך ומשקל הרכב עימו המנוע צריך להתמודד.

בכל אופן, אחרי נסיעה בג'ולייטה TCT קיבלתי את הרושם שבאלפא הפעולה נעימה יותר מאשר בפולקסוואגן. כמובן שיש לקחת בחשבון שהגיר של אלפא חדש יותר ומן הסתם שהם למדו, בין היתר, מהבעיות של הDSG טרם הוצאת ה-TCT לשוק.

מעבר לכך, ב-TCT אין קיק-דאון או הורדת הילוכים במצב הידני. מבחינת התפעול משיכת מוט ההילוכים אחורה מעלה הילוכים (הפוך בDSG) וזה הרגיש לי טבעי יותר.

דבר נוסף, הTCT בעל 6 הילוכים והינו "יבש" בדומה לDSG7 ושניהם מיוצרים ע"י חברות גרמניות.

לטעמי, הגיר כפול המצמדים של פורד עובד היטב גם כן, אך אני לא בטוח שניתן לומר כי עדיף הוא על פני הDSG.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
לפותח השרשור, טוב לשמוע שלפחות קיבלת שירות טוב. אני מקווה שזה לא קרה בצ'מפיון "בטעות".

יצא לי לנסוע על מספר רכבים עם DSG7 ומנסיוני, אופי הפעולה של הגיר מושפע בין היתר מהמנוע אליו הוא משודך ומשקל הרכב עימו המנוע צריך להתמודד.

בכל אופן, אחרי נסיעה בג'ולייטה TCT קיבלתי את הרושם שבאלפא הפעולה נעימה יותר מאשר בפולקסוואגן. כמובן שיש לקחת בחשבון שהגיר של אלפא חדש יותר ומן הסתם שהם למדו, בין היתר, מהבעיות של הDSG טרם הוצאת ה-TCT לשוק.

מעבר לכך, ב-TCT אין קיק-דאון או הורדת הילוכים במצב הידני. מבחינת התפעול משיכת מוט ההילוכים אחורה מעלה הילוכים (הפוך בDSG) וזה הרגיש לי טבעי יותר.

דבר נוסף, הTCT בעל 6 הילוכים והינו "יבש" בדומה לDSG7 ושניהם מיוצרים ע"י חברות גרמניות.

לטעמי, הגיר כפול המצמדים של פורד עובד היטב גם כן, אך אני לא בטוח שניתן לומר כי עדיף הוא על פני הDSG.

כמוך כמוני, אני מקווה שהקו הזה של השירות שאני מקבל ימשיך אצל לקוחות אחרים, באמת מחזק את הרושם ואת ההרגשה מול צ'מפיון.

מטבע הדברים DSG 7 תהיה פחות אמינה כי היא פחות זמן בשימוש לעומת ה6 אך עד התקלה ברכבי לא היה לי מושג לגבי המימדים והיקף התקלה, מה שעשה לי "שחור בעיינים".

לגבי ה POWERSHIFT של פורד, אני מאמין שהם פיתחו אותה בכפפות של משי לאור התקלות בDSG ואני מקווה שהם למדו והשתדרגו. אבל תסכים איתי שנצטרך לתת לתיבה לצבור קילומטרז' על הכביש שיחשפו את הבעיות במידה ויש. כמו כל מוצר חדש למעשה.

היה מרתק לקרוא את התרשמותך מג'ולייטה, אני מאמין שהתכנולוגיה הזו עוד בשלבי התפתחות ויש לאן להתקדם. נראה שיש חברות ש"עלו על הסוס" ולא מעדו. ושוב, גיר יבש אמין פחות מרטוב, מעניין אם החלפת השמן במרחקים קצרים יותר אכן עשויה לעזור.

בכל אופן, את האלפא שלי אני מעדיף ידנית :-P

פורסם
לכל החולמים בהקיץ ולתמימים גם הגיר 6 הילוכים DSG מלא בבעיות,מכטרוניק(מוח)הגיר עצמו

אמינות של צעצוע טיוואני משנות 70. ולמי שלא הבין מתקלקל ללא הרף

ספר את זה ל- TSI הראשונה שלי, שמסעה כבר מעל ל- 100K עם DSG6 ללא תקלות.

כיום אני עם GTI, רק שנה אבל מנוע "קצת" חזק יותר, וטפו טפו טפו - ללא תקלות.

זה לא אומר שלא יכולות להיות תקלות, אבל נראה לי שהאמירה שלך - לפחות לפי הסטטיסטיקה הצנועה שלי - לא ממש מדויקת...

אין פלאפים מאחורי ההגה, כמו בגולף 160/GTI?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...